1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Birtija

• barbosa 2.0
    • May 31, 2022 at 11:28 AM
    Quote from D_artagnan

Nego sto kaze Orban, domacim gorivo 10 kn, strancima 13-14-15…. 😂😂😂

Ako su pametni Mađari, svi bi kupili nekoliko karnistera od 20L i fino natankas auto, prebacis u karnistere pa prodas turistima i tako N put dnevno, zarada cista 20-30-40% kakva zse, kakvi bakraci 🤣🤣🤣🤣 kod nas bi zaradio vise nego od apartmana i normalno posla 🤣🤣🤣

Ili ce im dati bonove da mozes kupit samo jedan tank goriva mjesecno po toj cijeni?

U biti to bi bilo super rjesenje i za nas da svatko dobije 1 tank mjesecno po vozilu po tako nizoj cijeni, da se ublazi ovaj naftni šok 🤔

jedna poznanica, mađarica, je išla svojima u mađarsku prije dva tjedna...gorivo je bilo 9kn i mogla je natočiti samo 10 l pošto je auto imao zg tablice...ne znam kako je to regulirano za mađare ali neko ograničenje svakako imaju

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• barbosa 2.0
    • May 31, 2022 at 11:21 AM
    Quote from Moller
    Quote from D_artagnan

Ma ja, sve su to političke igre koliko će biti konačna cijena nafte i benzina, dizela..

Uostalom kroz neko vrijeme 2-3 godine bit će i potreba za naftom pasti poprilično kako se prošire solari i novi tip baterije za transportna vozila.

[mediji]

[/media]

Nafta i plin će morati biti poprilično jeftini da mogu konkurirati obnovljivim izvorima.

Zato Rusija i vodi rat jer joj glavnina prihoda nafte i plina nestaje kroz par godina. Jer za grijanje možeš već i sada koristiti solare sa klimama i dizalicama topline.

nafta mi se čini vozi počasni krug

https://seebiz.eu/auto-moto/hoce…obilima/276605/

Display More

ma to sa kabelima mi baš ne drži vodu, iz prve ruke mogu reći da je to "glup" posao koji se organizira u tjeda dana...

naime, treba ti "šablona" koja se sastoji od panoa sa čavlima po kojima onda razvlačiš i modeliraš bunt žica u boji, na kraju ih povežeš trakom ili vezicom i nakrimpaš konektore...i da je sada to problem autoindustrije...e pa ne znam baš ?(

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 24, 2022 at 3:06 PM

možda da se za objašnjenje pita izdavatelja :/

inače, za isklučenje prava iz čl. 308 ZTD treba imati 75% tem. kapitala zastupljenog na GS

također, besmisleno je stjecati do 400k(10%) vlastitih dionica na tržištu i iza toga raditi dokapitalizaciju ?( tako da mislim da je najprije ovo nespretno sročeno, najbolje je zatražiti ih da se očituju

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 24, 2022 at 2:26 PM

molio bi kolege koji su bolje upoznati da prokomentiraju ovu boldanu stavku;

PRIJEDLOG ODLUKE
    O DAVANJU OVLAŠTENJA UPRAVI ZA STJECANJE VLASTITIH DIONICA

II. Vlastite dionice mogu se steći preko Zagrebačke burze, te izvan uređenog tržišta vrijednosnih
    papira.
    Ukoliko se dionice stječu ili se njima raspolaže izvan uređenog tržišta vrijednosnih papira,
    ovlašćuje se Uprava AD PLASTIK d.d. da može stjecati nove vlastite dionice i raspolagati vlastitim
    dionicama koje već drži ili ih je stekla temeljem ove odluke bez posebne odluke Glavne skupštine
    Društva.
    U tom slučaju isključuje se primjena načela jednakog položaja dioničara sukladno članku
    211. Zakona o trgovačkim društvima.
    Ovom odlukom se isključuje pravo prvenstva postojećih dioničara iz članka 308. st. 3 i st. 4.
    Zakona o trgovačkim društvima.

naime, što to točno znači za dioničare tvrtke i da li se taj prijedlog odnosi isklučivo na stjecanje "vlastitih" dionica?

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • May 20, 2022 at 6:13 PM
    Quote from Hrx84

Stvarno kao privatnik ne kužim kako mogu biti profitabilni s tolikim plaćama bez da rade 15h dnevno i jako su učinkoviti. Da bi ovdje imali neto plaće 4k eura i slično, trebali bi imati super efikasne nadljude na radnim mjestima.

jednostavno, fiskalna politika i olakšice...kod nas je porez još ok, slično je i tamo ali parafiskalni nameti nam uzmu svu maržu, tamo, u srednjem poduzetništvu, ispod 20% čistaka se nitko neće baviti priv. poslom...

Quote from darac11

Da, nažalost i meni ta matematika ne štima. Ni ja ne kužim kako ostvaruju profit uz takve velike plaće, a još mi je fascinantnije kako im je hrana navodno jeftinija nego kod nas. Ili neko laže? 🤔

imam frenda koji sam uvozi franciskaner i augustiner i prodaje u svom kafiću po 17kn, navodno mu je sveukupno sa dovozom trošak oko euro...niko ne laže, samo otvori lidl.de ili tak neku njihovu trgovinu i uspredi kataloge...naravno, govorimo o najjeftinijim marketima i nije sve tamo jeftinije a imaju oni tamo i dućana sa cijenama boli glava, pogotovo mesnice...

...a i ćuo sam da je mapei program za građevinu u austriji u veleprodaji i 50% jeftiniji od nas ?(

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • May 20, 2022 at 4:55 PM

evo, i tako skoro ulazimo u euro pa da se vidi malo koliko su nas svojom ulizivačkom i korumpiranom politikom napravili jadnima...pogledajte samo odnos prihoda ug osoblja i ostalih sektora po stručnoj spremi i usporedite to sa hr(ispod 7k nema konobara niti spremačica + tringelt pa to bude i 10-15 a i više...) :cursing:

Evo koliko se zarađuje u Njemačkoj
    FENIX MAGAZIN objavio je njemačku mjesečnu bruto plaću za 100 najpopularnijih zanimanja.
    www.index.hr
  • Birtija

• barbosa 2.0
    • May 19, 2022 at 9:52 AM

a što je sa nuklearkama, ... hep ima para da ne stignu isisati a trude se jaako i opet ostane milijarda+ svake godine, dakle uz nešto uskoka, restrukturiranja i reprogramiranja vjerujem da bi trebalo bez problema moći skupiti 3 milijarde godišnje...evo prijedlog, nuklearka u napuštenom i propalom obrovcu umjesto one bivše tvornice glinice, imaju već svu gotovu infrastrukturu (he ličko lešće) i zrmanju za hlađenje i moglo bi biti struje boli glava...

• IGH (Institut IGH d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 18, 2022 at 9:58 PM
    Quote from tollway

.... ne zaboravite da je nominala 700 kn. kao da netko napiše da je nominala kod ernt 100 kn, a kod adrisa 10 kn!

kolega, kako to sad 700kn nominale IGH ?( ...to je neka zezancija ili što :?:

• Birtija

• barbosa 2.0
    • May 18, 2022 at 2:57 PM
    Quote from Moller
    Quote from barbosa 2.0

ako su kratke ture, a zašto bi se uopće isključio sa mreže...pa produžni kabel ...a može i ko tramvaj, potegneš žicu i jete8)

pa zašto ako već prevozi automobile, ne bi svi punim gasom ispušne plinove tjerali na neke vjetrenjače

ma ne, to nije "ekološki", onda bolje kleme na akumulatore na svaki auto i po gasu :)

• Birtija

• barbosa 2.0
    • May 18, 2022 at 2:46 PM
    Quote from D_artagnan

A valjda ce isprojektirati dobro da vide +/-, to su relativno kratke vožnje uz mogućnost priključenja na mrežu prakticno svaki put kad se priveze + solari

ako su kratke ture, a zašto bi se uopće isključivao sa mreže...pa produžni kabel ...a može i ko tramvaj, potegneš žicu i jete 8)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 18, 2022 at 1:57 PM

e ježiga onda ako sam ja to krivo pokopčao ?( ...onda isprika kolegi LodeRunner zbog mog površnog čitanja i tendencioznog komentara :|

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 18, 2022 at 1:05 PM
    Quote from LodeRunner

Zadnji put sam vam lijepo na vrijeme napisao o problemima koji dolaze pa nitko nije reagirao. Sad vam opet na vrijeme pisem o problemima koji odlaze pa se iskreno nadam da nitko jos nece reagirati.

Sto ces, dok svi ne krenu i Mujo stoji na mjestu.

China chipmaker SMIC says phone, PC demand has dropped 'like a rock'

Speaking to investors on Friday, CEO Zhao Haijun said the Russia-Ukraine war and China's COVID lockdowns have massively dented demand for consumer electronics and home appliances, which in turn has led to a "serious" adjustment in chip orders for those segments. "Many smartphone, PC and home appliance companies had exposure in Russia and Ukraine, and their revenues [from those markets] are now gone. Sales in their home market [of China] have also fallen due to the COVID situation domestically," Zhao said.

"We cannot yet see an end to the downtrends in these segments," Zhao added. "There are at least 200 million units of smartphones that will disappear suddenly this year and the majority of them are from our domestic Chinese phone makers." Demand for consumer electronics "dropped like a rock, very seriously," the executive said. "Some of our customers are holding more than five months of that type of inventory." However, Zhao said SMIC's factories are still running at 100% capacity, as the company has been allocating resources to products that are still in great shortage, such as power management chips and microcontrollers used in green energy, electric vehicles and industrial applications.

Display More

ma daj ne spamaj temu sa stvarima koje nemaju nikakve veze sa ADPL X/, kakve veze ima to što je pala potražnja za mobitelima i vešmašinama uslijed globalnih poremećaja...potražnja za novim vozilima nije pala nego stagnira proizvodnja istih upravo uslijed loše strategije tih istih proizvođača poluvodićkih elemenata, zašto ne proizvode više čipova za vozila umjesto za vešmašine, naruđbi i interesa za novim vozilima itekako ima

...a kuda će ih te kalkulacije dovesti budeš vidio kada se proizvodnja poluvodiča premjesti natrag u EU i US u što se trenutno ulažu milijarde u gradnju i opremanje pogona da do 2025 više ne ovisimo o geopolitičkim i distribucijskim poremečajima...komparirati pad potražnje za vešmašinama i mobitelima sa proizvodnjom plastičnih djelova za vozila koje proizvodi ADPL...fakat bezveze ?(

• IGH (Institut IGH d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 17, 2022 at 10:50 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from tollway

a kaj vam znači i predstavlja nominala? možete li pojasniti?

Ja mislim da kod svih kompanija nominalu pomnožite sa brojem dionica i onda jednostavnom računicom dobijete vrijednost dotične firme!!!!

ma kaj god, time dobijaš nominalnu, odnosno računovodstvenu vrijednost temeljnog kapitala iskazanog u trenutku izdavanja dionice X/

inaće, iz Fi 31.12.2021.

• Kapital -120,562 mil. HRK
    • BVPS ili računovodstvena vrijednost po dionici 31.12.2021. -196,449 HRK
  • Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • May 17, 2022 at 4:35 PM
    SAD će Europi umjesto embarga predložiti uvođenje carina na rusku naftu
    DUŽNOSNICI američkog ministarstva financija objavili su danas da planiraju na ovotjednom sastanku ministara financija skupine G7 predložiti da europske zemlje…
    www.index.hr

napokon jedna suvisla ideja...još kada bi maknuli hedge fondove i špekulante sa energetskih tržišta, to bi bio preporod

• barbosa 2.0
    • May 17, 2022 at 2:09 PM
    Quote from Chuck

Ovo od mene shvatite dobronamjerno i samo tako i pisem na ovoj aplikaciji. Vani kataklizma na dionicama tek pocinje, na kriptu je vec pocela, a kod nas jos nije ni pocela, jer dionice drze cvrste ruke kao vi. A kad krene kod nas, svi ce opet biti iznenadjeni, s time da racunate na odmak od nekoliko tjedana ili mjeseci u odnosu na trzista vani. Trenutno smo u 2022 (2008) i jos uvijek ima kupaca, a 2023 (2009) se sve vise blizi, a tada (2009) smo bili ostali bez kupaca. Dionice se prodaju na vrhu ili pri vrhu cijene, a ne kada padnu za 50%, tada je kasno.

Stable coin koji bi trebao biti u paritetu s dolarom je pao za 99%, a dionicka trzista i crypto trzista su u zadnje vrijeme, nakon sto su usli veliki fondovi, u korelaciji.

kolega, upravo to što pišeš ali si po meni malo u krivo posložio, odnosno prilagodio svome korisničkom karakteru...

naime, niti jedna "kriza" nije ista i komparabilna pa tako niti ova i moje viđenje aktualne situacije fin. tržišta je upravo na tragu rečenice na samome kraju tvoga posta.

sa QE je expandiralo upravo kripto tržište, meme, spac i sl.izvedenice odnosno razne shity piramide potaknute velikom kol. helikopterskog novca kao i "zombi" tvrtke, dakle upravo sve to što nema fundamentalno uporište i taj sektor pogađa najveći dio krize što je i razvidno kada se detaljnije pogleda što naviše "korigira", upravo najviše pada taj pregrijani tzv"tehnološki"sektor...

što se tiče dioničkih tržišta, nije to "dionice drze cvrste ruke" , iste ruke drže i dionice i cripto ali dionice imaju fundamentalnu vrijednost, ovo drugo nema...međutim i dionice će/su odraditi svoj dio oko zaoštravanja mon. politika, inflacije, geopolitičkih nestabilnosti, zaključavanja kine, distribucijskih i energetskih poremećaja ali ne u toj mjeri koliko mnogi očekuju komparirajući 2008., ovo danas je nešto sasvim drugo...

s druge strane, urušavanjem stable coina i općenito kripto experimenta, oslobađa se impozanta likvidnost i kada tome pridodamo još i inflatorne pritiske, po fizici fluida, ta likvidnost negdje mora teći i upravo zato što likvidnosti ima kao nikada prije, sve ono što ima uporište u fudamentima treba očekivati podršku te "oslobođene" likvidnosti (dionice) za koje ja ne očekujem da će bitnije od ovoga korigirati, možda tek kratkoročna +/- stagnacija...

stoga kolega, kataklizma se upravo događa ali ne na fin. instrumentima koji imaju fundamentalno uporište nego svim ovim piramidalnim idejama i eksperimentima započetih negdje 2017. kao i zombi tvtkama koje povećanjem kam. stopa moraju propasti da se otvori prostor za novo i zdravo, dakle, kako ja to vidim, "kataklizma će pogoditi sve ono neprirodno i trulo nabujalo na kvantitativnom popuštanju i raznim reddit pokretima...

upravo stoga sam i više puta ukazivao da ne treba samo autistično gledati promjene samih indexa nego što korigira unutar istih i uvidjeti će se da upravo taj "tehnološki" sektor koji je te iste indexe doveo na ATH sada korigira i participira u preko 2/3 ukupne korekcije...

ps.

kol. milijarder, divanili smo se prije neki dan, može ovo proći pod "analizu" :|

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 17, 2022 at 12:08 PM
    Quote from havi

Uz dužno postovanje Končar je strateški ulagač, a ostali dugoročni. Moguće da će biti nekih transakcija, al to bi mogle biti vece transakcije zainteresiranim institucionalnim ulagateljima, a možda i mirovinskim fondovima jer su oni koliko sam shvatio dosta manje dobili od prvotnih želja.

a gle...kako si sam napisao, za sada je 20kn dobar ulaz, ali ja bi prvo vidio dinamiku ugovaranja novih poslova i s kojim maržama jer su tu trenutno podosta pali, odnosno pričekao FI pa ako kojim slučajem i 2.Q ne bude baš, možda će biti i ponešto niže 8)

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 17, 2022 at 11:42 AM
    Quote from havi

Kaj nije Pavo Vujnovac naplatio vecinu svojih trazbina nakon dokupa u novcu tako da vam on sigurno nece rusit cijenu na burzi.

Moja ocekivanja cijene su u rasponu od 20-30 kuna , a ak padne nize ispod 20 kuna je strong buy.

otkupio je dugova nominalne vrijednosti 150M kojima je u suradnji sa končarom(napredna energetska riješenja d.o.o ), ukupno 310M kn dokapitalizirao po 10kn...po kojoj vrijednosti je cesionirao samo on zna ali teško da je dao više od 40% nominale, samo manje...

inače, slažem se s tobom da...

1.NAPREDNA ENERGETSKA RJEŠENJA D.O.O.31.000.00075,61%

.... neće prodavati ali za ove druge baš ne bi bio tako siguran, na 20 kn im je je 100%, na 30, 200% pa bumo vidjeli...

2.MF ENA D.O.O.2.400.0005,85%
    3.AGRAM INVEST D.D.2.060.0005,02%
    4.ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./PBZ CO OMF - KATEG...1.520.0003,71%
    5.AZ OMF kat. B1.170.0002,85%
    6.AZ Profit1.000.0002,44%
    7.AZ OMF kat. A1.000.0002,44%
    8.ERSTE & STEIERMARKISCHE BANK D.D./PBZ CO OMF - KATEG...500.0001,22%
    9.AGRAM BANKA D.D.350.0000,85
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 16, 2022 at 3:03 PM

a zipa, budemo vidjeli što će i kako će to uopće izgledati ali na aferi Paladina smo vidjeli pošto se otkupljuju dugovi, ćak i ispod 30% nominale i iz toga se može zaključiti, da ako će lešinar Vujnovac prodavati, on je pretvarao potraživanje po 100% nominale u kapital od 10kn po dionici i još je uračunao kamatu pa bi toj računici njemu sve preko 3 kune bio plus

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • May 16, 2022 at 2:45 PM

dakle, i to se može, C izdanje bez prospekta se konvertiralo u A izdanje i sada i nove dionice imaju oznaku DLKV-R-A ...a izgovor za opstrukciju redovne javne dokapitalizacije je bio upravo prospekt, odnosno sve regule koje su se morale provesti da bi se ista provela a što kao predugo traje...ali eto, u hr neki mogu i zguza i bez suvišnih pitanja pa i više puta X/ ...i što je sada, rusi zeznuli planove pa nema posla, nema plina i zafalilo para pa idemo uvaljati ovčicama i onda ih za koju god. ponovno, po 3. puta, ošišamo po isprobanoj kombinaciji :/

1. Odobrava se uvrštenje na Službeno tržište 41.000.000 redovnih dionica društva DALEKOVOD d.d. sa sjedištem u Zagrebu, Ulica Marijana Čavića 4, OIB: 47911242222, pojedinačnog nominalnog iznosa od 10,00 HRK, oznake: DLKV, ISIN: HRDLKVRA0006. 

2. Prvi dan trgovanja financijskim instrumentima iz točke 1. ove Odluke je 18. svibnja 2022. godine

niti konsolidator ne može prodati tih još 111tisuća od 150 a sada ih dolazi još tko zna koliko ali ne tisuća nego Miliona :|

• barbosa 2.0
    • May 12, 2022 at 6:28 PM

^^ , par brodarskih dionica korigira i odma rat u finskoj, a jel to rusi napadaju i Egle Bulk Shipping   -6.32%...a vidim i da neki tu to za ozbiljno... ?(

1. Privacy Policy
  2. Kontakt