1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Birtija

• barbosa 2.0
    • July 19, 2022 at 11:02 PM
    Quote from BudFox

Ovo je prava povišica od 16 500kn, ne trebaš ni dijonice kupovati da zaradiš za burek :rolleyes:.

Baš me zanima što kolegica zlocesti ima za reći na ovo, jer su u DM-u puno

manje plaće od ovih, a isto su iznad hrvatskog prosjeka. Ili kolega Moller :?:

Prosječna neto plaća oblasnog kontrolora leta je 51.036 kuna, a u štrajk se odlazi jer im Uprava nije pristala povećati plaće za dodatnih 16.521 kunu. Prilazni kontrolor ima prosječnu plaću od 33.650 kuna i traži se povećanje za dodatnih 10.891 kunu. Prosječna plaća toranjskog kontrolora je 21.704 kune i traži se povećanje za dodatnih 7026 kuna.

Uz to je odbijen prijedlog povećanja regresa na 7000 kuna neto, iznos troška prijevoza do 1500 kuna i povećanje jubilarne nagrade za 50 posto te bi ona iznosila od 6000 do 33.000 kuna.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…500-kn-15224376

Čini mi se da su ovo najpoželjnije udavače u Hrvatskoj uz toliku plaću, naravno ako već nisu udane ^^ :saint: :thumbup:

https://www.jutarnji.hr/life/zivotne-p…nfarkt-15223771

Display More

jedna zgodna usporedba...

Teška kriza u švedskom ratnom zrakoplovstvu
    ŠVEDSKOM ratnom zrakoplovstvu prijeti teška kadrovska kriza koja bi uoči očekivanog pristupanja NATO-u i napete sigurnosne situacije u Europi mogla dovesti do…
    www.index.hr

početna neto plaća školovanog pilota borbenog zrakoplova nije se mijenjala više od 20 godina i tek je prošle godine povećana na oko 3000 eura.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • July 15, 2022 at 3:16 PM
    Quote from StatusQuo

A kako nema govora o potrosnji i potraznji za autima od cega ADPL izravno zivi s obzirom na izlozenost EU trzistu, jedina informacija u svemu tome je pala inflacija da bi se donio zakljucak koliko se toga moze anulirati kroz inflaciju.,

kolega, predmetni članak NE govori o potrošnji i potražnji za autima nego o novoregistriranim vozilima a dalje u textu navode da je pad uslijed poremećaja u opskrbnim lanacima ...potražnja je rekordna, nova vozila se čekaju i preko 6mj a poremećaji su u riješavanju...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • July 13, 2022 at 1:20 PM
    Sve više brodova novim putem dolazi u Ukrajinu, na njih se ukrcava žito
    BROJ stranih brodova koji dolaze do ukrajinskih luka na Dunavu kako bi pomogli u izvozu žitarica udvostručio se na 16 u posljednja 24 sata, izvještava Kyiv…
    www.index.hr

Guardian je u subotu izvijestio da Ukrajina obnavlja i proširuje neke od svojih davno napuštenih riječnih luka na Dunavu kako bi olakšala izvoz žitarica zbog ruske blokade Crnog mora.Više od 90 brodova trenutačno čeka na svoj red

• barbosa 2.0
    • July 11, 2022 at 10:06 PM
    Quote from zlocesti

Jutros kontam, na što me ovo podsjeća...

i ja sam si to kontao preko vikenda čitajući ovaj forum i mene sve ovo sa svim tim se teškim riječima i frazama podsjeća na nedavnu psihozu oko korone...jako dobro znate kakav je to debakl ispao a tako će ispasti i sve ovo sa inflacijama, stagflacijama, recesijama i svime time što se priziva na jesen i zimu...jedan veliki debakl

• Birtija

• barbosa 2.0
    • July 7, 2022 at 11:09 PM

i još jedno neugodno iznenađenje ... jeste li znali za ove razlike u cijeni žičare?

Žičara Sljeme cijena karte

1. REDOVNE CIJENEJEDAN SMJER / POVRATNA
    ODRASLI75 kn / 125 kn
    MLADI (15-24 god.)50 kn / 75 kn
    STARIJE OSOBE (od 65 god.)50 kn / 75 kn
    DJECA (do 15 god.)20 kn / 30 kn
    OSOBE S INVALIDITETOM20 kn / 30 kn
    2. GRAĐANI GRADA ZAGREBAJEDAN SMJER / POVRATNA
    ODRASLI40 kn / 70 kn
    MLADI (15-24 god.)25 kn / 40 kn
    STARIJE OSOBE (od 65 god.)25 kn / 40 kn
    DJECA (do 15 god.)besplatno

ja inače i jesam iz zg ali...to se smije, to je u redu naplaćivati duplo, ono jednakost i ravnopravnost?

• Birtija

• barbosa 2.0
    • July 7, 2022 at 9:58 PM

evo, da se pohvalim kako sam danas ispao jelen ali onaj pravi lopatar...

naime, imao neki dogovor da odemo na gablec na tržnicu utrine da je otvoren pravi bosanski burek ručno rađen i pečen ispod peke...i je, eno tamo zeljanica, krumpiruša, burek, meso sir i tako to, cjenik u kilama, od 70 do 90 za meso, kroz izlog izgleda ko bog, umotani, reš pečeni u okruglim protvanima od cca pol metra...vatrica u pozadini, bureki se pod pekama, ljudi dolaze i onako laganini se radi red...reko, dobro, sve dobri indikatori...

i tako mi naručimo da nam izreže 7 normalnih, najobičnijih ništa prevelikih bureka, 2sir, jedan krumpir za mene i ostalo meso i ja onako velikodušno reko to ću ja počastiti...i zipa sad, reko da platim i lik mi da račun na kojem piše 240 kuna :huh: ...ej, 240 kuna za 7 bureka...to je 34. 3 kune po bureku, odnosno oko 38 kuna za burek s mesom...ja sam si uzeo krumpirušu i bila je dobra ali nikakao 30+kn dobra međutim kada sam probao burek sa mesom a ono šlif janjetina =O sve 5 ali to nisam očekivao u srcu zg...još ajde da je to bio neki restoran pa da si sjeo, tanjur, salveta i sve to ali ne, u mesarski papir i grizeš burek na mokroj klupici uz prepunu kantu smeća na zg tržnici i golubovima i vrapcima koji se skupljaju i halapljivo te gledaju dok mastiš bosansku pituljicu X/...e majketimilie, u životu nisam pojeo skuplji burek a 5m dalje vrlo dobri ćevapi za 35 kn i pekara u kojoj (ja pitao) burek košta 13 kn :rolleyes:

eto dragi kolege, tak da znate gdje se osim na zse, služi najskuplji burek u zg, ja sad platio članarinu i nikada više :|

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• barbosa 2.0
    • July 6, 2022 at 9:11 PM
    Quote from zlocesti

https://www.index.hr/vijesti/clanak…_procitaj_jos_d

Pa ovaj index je gori od riđovke :S

Gdje sve samo to iskopaju, Indiana Jones im nije ravan

ništa oni ne kopaju, to su dojave anonimnih izvora :evil:

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• barbosa 2.0
    • July 6, 2022 at 7:01 PM

evo, svakako preporučam pogledati ovaj filmić prikladnog imena (Gore ne može) kojega se svaki puta sjetim u ovakvim i sličnim trenutcima...

Gore ne može
    mojtv.hr

evo ima ga sa titlom za skinuti na https://yts.movie/torrent/very-bad-things/6899/

• barbosa 2.0
    • July 5, 2022 at 12:20 PM
    Quote from verdi

mi čekamo jednu od najgenijalnijih odluka naše vlade da uskočimu u euro brod koji tone.

da su bar tečaj prilagodili na cca 5kn da bar u dijelu amortiziraju negativne učinke fiksnog tečaja svih ovih godina a posebno QE zadnje 2 god. ali niti to X/

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • July 1, 2022 at 5:45 PM

za pozitivnu bilancu im treba oko milijarda kuna godišnje, trenutno su na oko 700M, na to sam ciljao s tim "kilavo"...ovo je subjektivna procjena, moguće da sam u krivu, uskoro će polugodišnji pa će se vidjeti...

evo text koji posdredno ima veze sa ekipom koja je nedavno odradila lešinarsku kombinaciju na dlkv

Sandra Benčić u saboru govorila o mogućem sukobu interesa djelatnika SOA-e
    SANDRA BENČIĆ iz Zeleno-lijevog bloka je u saboru navela da je Vijeće za građanski nadzor Sigurnosno-obavještajnih agencija propustilo…
    www.index.hr
  • DLKV (Dalekovod d.d.)

• barbosa 2.0
    • June 30, 2022 at 4:50 PM

2Q loš...sloveniju su završili, novi poslovi se kilavo ugovaraju, problemi sa kadrom + svi ostali aktualni poremećaji... teško da će 2022 biti pozitivna

• Birtija

• barbosa 2.0
    • June 24, 2022 at 10:53 AM
    Quote from maratonac

Ovdje hrpa eksperata za promatranje tangica na plaži. Ne znam koliko zadovoljstva vam to pruža na ljestvici od 1-10, al ak je to vrhunac vaše poduzetnosti, skidam kapu...

kolega, pa kak sad to ...pa uvjek prije investicije valjda prvo pogledaš fundamente :|

ali nije tema...moderator će se ljutiti pa...

• Birtija

• barbosa 2.0
    • June 24, 2022 at 10:32 AM
    Quote from maratonac
    Quote from deny_09

Kolega dobro ste krenuli, još je možda i rano za koktel. Konzumacija koktela počima s pojavom tangicam na plaži, a one su tek oko 14 h.... 8o

U 14 h je opasno bit s tangicama na suncu što zbog visokih temp., što zbog visokog UV zračenja.

e stari moj...to se zauzme pozicija u bech baru i jedino zračenje koje je potencijalno opasno je ono iz očiju supruge koja te strelja očima kuda gledaš ali to neutraliziraš sa 8)...ima tu još potencijalno opasnih zračenja, ali ne bi ovdje o tome :whistling:

• Nekretnine opcenito u HR

• barbosa 2.0
    • June 22, 2022 at 12:26 PM

*maratonac, da, to im je zakonska obveza ali ne znači nužno da se odmah ide u provjere, ispuniš obrazac i adio...a nije problem niti podjeliti polog na iznose 95k pa u više dana ili banaka

• Nekretnine opcenito u HR

• barbosa 2.0
    • June 22, 2022 at 9:17 AM
    Quote from havi

Meni su dali neki papir upitnik u banci kad sam podizao xxxxx eura. Tipa odakle mi lova. Taj papir valjda salju poreznoj,koja mi se nikad nije javila.

vjerojatno nije bilo nesrazmjera prihoda i imovine a možda nisu niti gledali, uvijek stignu napraviti uvid u oib ...inače, keš ne mora ići kroz banku ili nešto tako, to je ok da imaš neki trag novca sebe radi ali ako možeš potvrditi da su to legalne pare npr. prijvljenim prihodima, ugovorima, posudbama, onda nitko neće raditi probleme, eventualno ako porezna utvrdi kakav nesrazmjer pa te pozove, onda ispuniti neki obrazac i to je to...

• Crypto? Ulaganje i trgovanje kriptovalutama

• barbosa 2.0
    • June 15, 2022 at 11:06 PM
    Bill Gates kaže da su kriptovalute prevara za budale
    BILL Gates nije fan kriptovaluta i NFT-a.
    www.index.hr

Jedna "budala" bi u tom slučaju mogla kupiti preskupu imovinu, nadajući se da je može prodati "većoj budali" od sebe i tako uzme zaradu.

To može funkcionirati sve dok ima dovoljno "budala" spremni platiti više. No kad više nitko ne želi kupovati, niz se prekida i slijedi značajan pad cijene.

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • June 14, 2022 at 3:23 PM

ovaj kapitalni je fakat <X ....od kada su počeli prodavati krajem 2. mj, na adpl je do danas napravljeno prometa cca 55-60M kn a oni su od onda riješili jedva 50k dionica ili cca 5m kn...da su htjeli izaći, mogli su odavno izaći već osam puta i po boljoj vrijednosti ali mi sve više izgleda da njihovi motivi nisu prodati nego kao MM održavati vrijednost dionice ispod 100kn :cursing: ...

• Aktualno (vijesti)

• barbosa 2.0
    • June 8, 2022 at 8:41 AM

233.291 građanin privremeno i trajno napustio je Hrvatsku od 2017. do 2021.

Koliko Hrvata je u proteklih pet godina napustilo zemlju? Brojka je enormna i zabrinjavajuća
    U proteklih pet godina privremeni odlazak iz Hrvatske prijavilo je 177.470 hrvatskih građana, a trajno iseljenje u inozemstvo prijavio je 55.821 građanin.…
    www.tportal.hr

uzmimo da je svaki taj građanin u prosjeku mogao prihodovati cca 10k kn bruto, to je samo za poreze i doprinose, bez potrošnje, režija i dr. troškova života, milijarda+ kn manje u proračunu mjesečno...

• barbosa 2.0
    • June 2, 2022 at 12:07 PM
    Quote from hugh

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ica_najnovije_m

pripremljeni i spremni držimo se za madvjeđu šapu da nas uragan ne porazbaca po selu kad dođe........

ne znam...sve ovo, da kompariram, imaš punu bačvu vode, kiša pada svako malo da se bačva preljeva a ti se bojiš da ćeš sutra biti žedan....mislim da je investicijski svijet vudrila malo prevelika komocija uslijed easy money zadnjih dve god.?(

• Obnovljivi izvori energije

• barbosa 2.0
    • May 31, 2022 at 8:40 PM

samo za usporedbu

Proizvodno postrojenje: TE-TO ZAGREB C, K, L, VK, PK, M

Aktualno raspoloživi proizvodni kapacitet [MW]: 300,00 

Ogrjevna toplina - nominalni kapacitet [MWtopl]: 508

Tehnološka para - nominalni kapacitet ([t/h] / [MWtopl.]): 334 /246 

Ekvivalentna raspoloživa zbirna toplinska snaga na pragu (ogrj. topl. +para) [MWtopl 733

1. Privacy Policy
  2. Kontakt