1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. barbosa 2.0

Posts by barbosa 2.0

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• barbosa 2.0
    • March 13, 2023 at 2:44 PM
    Quote from st-brajo

možda na kraju baš crypto postane rješenje, čisto da se svi napokon dozovu pameti 🤷

jelde a vrijednost ćemo određivati od oka, da su čavli opet imaju neku fundamentalnu vrijednost a koju vrijednost ima kompjuterski kod ako neka država ili fundament ne stoji iza njega ako pak stoji, što će nam kripto kad imamo pare ?(

ok, za post prije sam pretjerao, depozit je depozit bez obzira tko ga je položio i fakat je poanta priče je da iza svega mora stajati povjerenje u institucije :thumbup:

• barbosa 2.0
    • March 13, 2023 at 2:21 PM

nisu gluposti kolega, koliko su osigurani ti depoziti i što bi bilo da se fed nije podmetnuo...ali fed je fed a banke-banke a kripto i sva ta defi ideja, kao što svjedočimo, su velika fundamentalna nula bez "gramzivih banaka" i sad po novome federalnih rezervi koje bankama drže leđa...i nisam uopće bijesan ali moji stavovi o kriptu su kao što sam naveo u postu prije

• barbosa 2.0
    • March 13, 2023 at 1:51 PM

uopće mi se ovo ne sviđa, https://www.investing.com/news/economy/b…markets-3028856

bailouts-are-back na velika vrata da bi spašavao banke izložene kripto kladionicama...dok fundamentalno pokrivena fin imovina trpi btc i ti prazni baloni, kao i sva ta shitcoin navlakuša danas rastu i preko 10%...trebalo je to sve pustiti da ode u ništa gdje im je i mjesto ali startupi svi od reda se kakti financiraju s tim smečem sve dok im ima tko to platiti a sad im je eto drž. regulator dao vjetar u leđa umjesto da je propašću istih isčistio svu tu toksičnost u nepovrat :cursing:

• barbosa 2.0
    • March 13, 2023 at 9:34 AM

kako su naši forumski gurui udarali psihijatriju cijeli vikend radi propasti te spac, meme, kripto, startup i bogtepito koje još kockarnice SVB banke u us, očekivao sam više od ove mlohave korekcije po vani ?(

čak sam i pripremio nešto dodatnih para da ubacim na brokerski, reko biti će prilika koliko se crnjaka prosulo i bar će netko popljugat sačekušu kad ono čorak X/

• Porez na nekretnine

• barbosa 2.0
    • March 12, 2023 at 5:47 PM

avo ja upravo renoviram jedan pp., bili su mi pivci unutra i sve je uredno funkcioniralo, zakupac za poželiti ali sad nakon 7 god mijenjam sve, i pod koji je bio novi, temeljito zidove(stavili su pločice), posložiti instalacije, utičnice i prekidače, rasvjetu, sanitarje i odvode koje su si prilagodili, ulazna vrata, sve demontiraj, uredi pa montiraj...ukupno oko 3,5-4k eur ulaganja, skoro cijelogodišnja zakupnina...

uglavnom nisam imao problema sa zakupcima, imao sam kladionice, svakakve trgovine pa i kinesku i svi su bili ok. ali sam imao komociju bitati i iza svakoga ode najmanje polugodišnja zakupnina na amortizaciju a cijena zakupa mi je još uvijek niža nego 2003 kada sam lako postigao 12eur m2 i tek og. sam opet postigao tu cijenu.

na moru ima svega i svačega, ne volim poljake i engleze, obični krkanluk glasni i neuredni, i talijani su malo glasniji ali su ok...

stanovima se ne bavim, puno brige i praznog hoda, ali dobar frend da, e tu fakat ima svega i moraš biti angažiran i oprezan koga uzimaš u zakup, teško se dobije dugoročni zakupac, najbolje samo kuhinja a ostalo prazan stan jer kad namjeste onda možeš biti mirniji da će čuvati i da će zakup potrajati ali niti to nije garant naplate koja je često problematična i često ostanu dugovi i svaki puta nakon zakupa temeljito uređenje i popravci što može ispast dosta skupo pogotovo ako ti zakupac ode pa uređuješ i dvaput godišnje .

u svakom slučaju, nije to neki novac , kako kol. zdenkic piše ako bude 3+% dobro je, a ima dosta posla oko toga, na 4% kamate se bolje isplati oročiti nego kupiti nekretninu i iznajmljivati...?(

• barbosa 2.0
    • March 11, 2023 at 5:09 PM
    Quote from Junius
    Quote from barbosa 2.0

jasno uvidjeti ali je eto nekima priča dobro došla da se nadruka panika pa čak i na ovome našemu malome forumu, lako je po dinamici postova i textova uvidjeti tko je prodao i sad bi htio jeftinije ?(

Istina, svi čekamo da nam iskrcate ZABA-u, koja je narasla +40% od NG ^^

e lutko moja, nisi pazio :|

• Feb 27th 2023

• barbosa 2.0
    • March 11, 2023 at 4:20 PM
    Quote from Sheriff

Los je slucaj ako FED ne moze vise dizati kta a inflacija ostane viskom.

nije sve na fed-u i kta ima ograničenja, ima nešto i u fiskalnoj politici, onda npr. progresivni porez na dohodak i smanjiš kupovnu moć...ali sve to ne ide brzo, svi ti alati su tromi, treba vremena da se vide rezultati a ova svb je najmanje u problemima radi fed-a i to svatko sa malo ekonomskog mozga može jasno uvidjeti ali je eto nekima priča dobro došla da se nadruka panika pa čak i na ovome našemu malome forumu, lako je po dinamici postova i textova uvidjeti tko je prodao i sad bi htio jeftinije ?(

• Porez na nekretnine

• barbosa 2.0
    • March 11, 2023 at 2:55 PM
    Quote from maratonac

Porez ne neaktivne nekretnine koje zjape prazne da. Obavezno.

bolje bi bilo da prezna kontrolira trasakciju, odnosno od kuda pare pa da vidiš kako se više neće kupovati da bi stajalo prazno...u cijelome svijetu pranje novaca košta 50 centi za dolar, jedino u hr opereš dolar za dolar i još zaradiš 50 centi

• barbosa 2.0
    • March 9, 2023 at 12:40 PM

taj porez bi se trebao obračunavati kao porez na kapitaliziranu dobit odnosno na razliku uplate i isplate sa brokerskog računa u obračunskom razdoblju...e sada, koje bi to bilo obračunsko razdoblje, to je stvar za raspravu, to je i najveći problem aktualne metode obračuna jer ne prizna gubitke prethodnih razdoblja ...

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • March 8, 2023 at 1:34 PM
    Quote from barbosa 2.0

vidoviti barbosa vezija 2.0 proriče 15 eur na fi 1.q i 20 eur na polugodištu, sveukupno 50% za 6mj. a u lošijoj varijanti do kraja godine a niti onda neće biti kraj ali otom-potom 8)

eto, post od 28.02... bešga, ne ide mi baš nešto ova vidovitost, izgleda da ću morati napraviti update proricanja na verziju na 3.0 ili više i preći na optiku jer očito da je sadašnjih 20mbps brzine pre sporo i da radi poremečaj u kalendaru?( ^^

• barbosa 2.0
    • March 7, 2023 at 9:26 PM
    Quote from enes.razman

Otp indeksni nema vise niti jednu dionicu HPB-a ovo je za kolegu Juniusa

znači, lako moguće da su to oni prije koji dan rješavali po 115 :/

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 28, 2023 at 1:14 PM

ma da, ti to onako paušalno, od oka... a koje su to bolje prilike majstore moj, daj malo fundamentalno konkretnije, pa ipak je ovo poslovni forum a ne tik-tok

a i to "čamiti", koji su ti kriteriji za to, još prije dva mj si po 80 mogao kupiti koliko hoćeš a isto tako do prije neki dan sve to prodati po 13+ ...jel to 25%, pa što bi više htio...ali najlakše je bubnuti pa ako prođe-prođe X/

samo ti čameći traži bolje prilike a dok čamiš, vidoviti barbosa vezija 2.0 proriče 15 eur na fi 1.q i 20 eur na polugodištu, sveukupno 50% za 6mj. a u lošijoj varijanti do kraja godine a niti onda neće biti kraj ali otom-potom 8)

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 27, 2023 at 2:42 PM

budu se krave zdebelile još o-ho, ovo je tek početak, prvo vaganje na FI 1.Q a operativno poslovanje teške 2022. u plusu, bilanca očišćena, dugovi smanjeni a travica već zelenija za 57,2m eur a još nije ni proljeće :)

• Što smo danas tržili

• barbosa 2.0
    • February 27, 2023 at 10:42 AM

ja prodao zabu na 12,15...čekam niže ako bude, ako ne ,vrlo dobar prinos od petka 8)

• Birtija

• barbosa 2.0
    • February 26, 2023 at 10:11 PM

kol.Hrx84, jedno ne isključuje drugo, sve je to osobno kako kome paše ali ovo što su napisali kol.verdi i kol. Junius, zaposleni čovjek na radno vrijeme kojega drugi organiziraju nema vremena za ništa osim usko odraditi svoj posao, obiteljske obveze i malo pogledati tv prije spavanja pa opet iz početka dok ljudi koji sami sebe organiziraju stignu doslovce sve i još im ostaje vremena za koji misle da bi ga mogli konstruktivnije popuniti

• Birtija

• barbosa 2.0
    • February 26, 2023 at 8:41 PM
    Quote from Junius

Ni ja već godinama ne gledam televiziju (gubitak vremena)...slobodno i/ili radno vrijeme trošim uglavnom uz laptop i/ili monitor i/ili radim nešto korisnog u kući i/ili oko kuće.

Poslovno pratim TK, pratim poslovne vijesti i ekonomske pokazatelje i sve ostalo što je bitno za TK-a. U slobodno vrijeme glumim samom sebi računovođu i ažuriram si papirologiju za taj dan. Vodim si evidenciju svi prihoda i rashoda po kategorijama i potkategorijama.

Čačkam uvijek po netu i uspoređujem cijene i van burze, pogotovo ako imam neke veće životne troškove, pa uvijek gledam da to što jeftinije kupim. Maksimalno koristim već godinama online kupnju, pogotovo ako već znam što kupujem i ako je to povoljno. Šetanje po trgovinama je gubljenje vremena, kojeg realno nemamo nikad dovoljno.

Sve račune(režije, osiguranja itd) koje ima na mjesečnoj ili godišnjoj bazi primam na mail, sve račune platim online, maksimalno koristim kartice pri plaćanju, osim pri plaćanju pouzećem. Imam nekoliko tekućih računa i raznim kartica, tako da su mi je cjelokupna ponuda bankarskog sektora dostupa online.

Sa državom komuniciram preko e-građani( što god mogu).

Trudim se sve što mogu da radim po principu " uradi sam", od kuće do automobila. Danas postoje video tutorijali za ama baš sve. Izbjegavam ljude od kojih ne mogu ništa naučiti, nije mi normalno da se s nekim družiš 10-20 godina, a da nisi ništa korisno čuo ili naučio od dotičnog. Ovaj forum mi je zanimljiv upravo zato jer svaki dan nešto novog pročitam ili doznam i tako potičem mozak da radi jače.

Mislim da veliku većinu populacije treba izbjegavati, jer tematike su užasno nesuvisle i zatupljujuće, doslovno ti IQ drastično padne nakon sat ,dva masiranja mozga. Kad čitam komentare ispod novinskih članaka ne mogu naći dodirnu točnu sa tim ljudima. Takva količina nerazumijevanja svijeta oko sebe i procesa koji se događaju, da je to za plakati.

Ne voli jalne ljude, koju ne mogu suzbiti ljubomoru i koji se ne mogu radovati tuđem uspjehu. Volim ljudima pomoć savjetom ili informacijom. Jer znam koliko je meni trebao pravi savjet ili pravodobna informacija prije 10-20 godina, a nisi je imao od koga dobiti.

U slobodno vrime volim čitati o raznim tematikama tipa, ekonomija, politika(pritom ne mislim na RH), geopolitika, volim povijest , pogotovo povijest ratovanja i pretpovijest planeta, sukladno tome volim čitati i o oružju, volim astrofiziku, volim čitati o biologiji, pogotovo antropologiji i genetici. Obožavam karte i mape, bilo atlase, bilo prikaze područja van zemlje.

I da volim žene i općenito lipe stvari i alkohol također. ^^

Display More

to je to :thumbup: skidam kapu

• Birtija

• barbosa 2.0
    • February 25, 2023 at 9:10 PM

*verdi, nisi li malo izokrenuo teze...pa nije zapadni svijet kojega ide sve ovo što si nabrojao napao suverenu državu i počeo rat ?(

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 24, 2023 at 3:13 PM
    Quote from whiteking

Dobit razdoblja je 7m HRK. Ali, isto onako kako nismo gledali onih 78m HRK troškova vrijednosnog usklađenja imovine u Rusiji čini mi se drugi ili treći kvartal, pa smo rekli da nam je taj kvartal OK, jer zapravo to vrijednosno usklađenje nije cash stavka, odnosno samo je obračunska računovodstvena stavka, tako sad ukoliko ne "uklonimo" ovih -48m HRK tog istog vrijednosnog usklađenja (to je reversal odnosno sad se storniralo to vrijednosno usklađenje) koji se dogodio u 4. kvartalu, troškovi koji su nam operativni su zapravo puno viši.

Imam dionice ADPL-a i pozitivne su najave Došena za 2023., ali ovaj četvrti kvartal je sve samo ne dobar. Očito ih puno jedu viši troškovi inputa, koje su i sami rekli da nisu uspjeli sve prebaciti na kupce.

Nadam se da nešto krivo gledam, slobodno me ispravite ako je tako

pa imaš na str10. dolje u dnu...

EBITDA na razini AD Plastik Grupe normalizirana je za 46,9 milijuna kuna iz vida vrijednosnog usklađenja imovine ovisnih društava iz Rusije. Efekt normalizacija uključen je i u ostale pokazatelje uspješnosti AD Plastik Grupe koji u sebi sadržavaju EBITDA. EBITDA na razini matičnog društva normalizirana je za 18,4 milijuna kuna, odnosi se na nenadoknadivu vrijednost nematerijalne imovine tj. kapitaliziranog troška ra- zvoja vezanog za ruske projekte

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 24, 2023 at 2:29 PM

da...i ja baš gledam, 4q . i ništa mi nije jasno što to kol. whiteking piše ?(

XIII DOBIT ILI GUBITAK RAZDOBLJA (AOP 055-059) 059 32.722.979 9.757.157 -79.963.360 7.079.975

Dobit razdoblja. 7.079.975 kn

• ADPL (AD Plastik d.d.)

• barbosa 2.0
    • February 24, 2023 at 1:57 PM

EBITDA na razini Grupe iznosi 0,94 milijuna kuna i niža je za 99,3 posto, u odnosu na 2021. godinu. Normalizirana EBITDA u matičnom društvu iznosi 5,04 milijuna kuna i niža je od prošlogodišnje za 93,4 posto. S uključenim vrijednosnim usklađenjima Grupa je ostvarila gubitak od 79,96 milijuna kuna, a matično društvo od 105,71 milijuna kuna.

ipak je ovo bila najteža godina u povijesti tvrtke i kao što sam i očekivao, ono najbitnije, operativno poslovanje u plusu ali računovodstvene čarolije, odnosno vrijednosna usklađenja ovisnih društava u rusiji su nas dovela u iskazani gubitak...i to je valjda to, na dalje bi trebalo biti bitno bolje, da li i koliko, vidjeti ćemo vrlo brzo u izvještaju za 1-q

1. Privacy Policy
  2. Kontakt