1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 20, 2024 at 4:52 PM

pas izija papire :S

Hanfa izgubila svu dokumentaciju i podatke o nadzoru mirovinaca i osiguravajućih kuća
    DRŽAVNI regulator, Hrvatska agencija za nadzor financijskih usluga (HANFA), izgubila je sve podatke odnosno dokumente o nadzoru. Naime, ovaj je državni…
    www.index.hr
  • Porez na nekretnine

• st-brajo
    • March 20, 2024 at 2:43 PM
    Quote from Paulie
    Quote from lebowski

Na početku, već u prvom obraćanju SDP ide s "porezom na ciljani ekstraprofit". Prva rečenica je dolje HDZ, druga rečenica je gore porezi.

U skladu s time ću ih nagraditi na izborima. Prvo i osnovno što gledam je tko će me najmanje oporezovati.

mene čudi što Habijan nije rekao da je porez na nekretnine već uveden u obliku poreza na "kuće za odmor", tj. na nekretninu koja se ne koristi za stanovanje.

i da daljnje oporezivanje nekretnina ne dovodi do željenih učinaka.

i to bi bio pravi odgovor.

tek onda bi ovi ostali pokazali svoje pravo lice.

ovako opet imamo debatu za budale i fukare 🤦

• Birtija

• st-brajo
    • March 19, 2024 at 5:51 PM

StatusQuo

nikako da shvatimo da trebamo početi planirati, a ne se klanjati "selotejp" ekonomiji.

i tu ću stati, jer sam već dovoljno napisao u vezi rješenja.

al džaba ja pišem, kad Šonje udari neku generičku, prvoloptašku analizu i onda opet krene klanjanje, jer je na bilo što drukčije on odmah počne zazivati Turski ili Argentinski scenarij.

vezano za PSN, i dalje u zakonu imate loša rješenja, koja će opet doći na naplatu u nekoj sljedećoj krizi.

da to nije tako, ne bi se pisao poseban Lex Agrokor.

ali, nitko ništa ne uči, niti ne preispituje.

zato živila selotejp ekonomija i selotejp političari 🥂

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 19, 2024 at 5:00 PM

"Ja sam 2014. mogao otići u Komisiju, mogao sam reći gledajte što sam sve postigao... idem u Bruxelles, plaća je 25 tisuća eura, nisam otišao."

Milanović: Možda je sad mojim mentorima žao što su stvorili monstruma
    MILANOVIĆ je danas u Ludbregu. Obratio se javnosti.
    www.index.hr

od tvojih "postignuća" oporavljali smo se još 5 godina.

btw., naš trenutačni povjerenik je Dubravka Šuica, i to ni manje nego za demokraciju i demografiju.

a vidimo da HDZ na oba polja "briljira".

da si otišao u Komisiju, možda bi ranije počeli pregovori sa BiH o članstvu, pa da se brže oporavimo od tvojih "postignuća", da ti nije bilo neugodno otići, pa da barem na taj način saniraš štetu koju si ostavio kao premijer.

ali, srećom danas imamo internet koji pamti, pa ne moramo, kao prije, kopirati novine iz arhive u nekoj knjižnici, da se prisjetimo tvojih "postignuća".

i jedni i drugi, užas, užas, užas!

Kata Šmajser bi bila "kamilica" u odnosu na tvoja "postignuća" 🤦

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 19, 2024 at 6:27 AM
    Quote from KultLicnosti

Ima on nesšto autentično, onako divlja aura oko glave. Ali Zoki je kao nogometni velemajstor od prije 40 godina, treba mu bar 3, 4 radilice koje trče za njega i obavljaju prljave zadatke. Bez toga ne želim ga u Banskim dvorima. :D

Zoki je kao Livaja.

utakmica se gubi, a on puca panenke i onda zabije škaricama da proba spasit stvar.

treba mu barem jedan Šarlija (dokazana iskusnjara), te Sigur i Pukštas (dva mladića zdrave glave).

problem je što su mu zadnji put zadnje vezne igrali Maras i Zmajlović, koji su nešto više kao Kalik i Slavko Blagojević, pa im je sudac (narod) pokazao crveni karton :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 18, 2024 at 4:37 PM

evo slika za predizborni plakat

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ako kažu da je ovo Zoki, svijet meme-ova nikad više neće biti isti :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 18, 2024 at 2:23 PM

koliko vidim, nema zapreke da Milanović bude mandatar.

samo se to ne smije isticati u kampanji i on u kampanji ne smije sudjelovati.

znači, on je svoje rekao i sad treba pustiti oporbene političke patuljke da se mlate s Plenki-em na debatama :S

• Klima i okoliš

• st-brajo
    • March 17, 2024 at 7:35 PM

sad znate zašto Možemo ne vozi otpad i ne kosi travu :S

Zaštitnici životinja šokirali zahtjevom za promjenu odnosa prema štakorima: ‘Oni zaslužuju suživot, a ne istrebljenje‘
    Ljudi i štakori već su dugo vremena u suživotu. Međutim, njihov kontakt obično završava smrću potonjih. Upravo zbog toga na konferenciji Centra za proučavanje…
    slobodnadalmacija.hr

ajde da jedan kvart strateški odrede kao "hranilište", al sad baš cijeli grad :/

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 16, 2024 at 8:26 PM

ono kad Zoran bude pitao Zorana :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 16, 2024 at 3:28 PM
    Quote from KultLicnosti

"realno, ovako razmrvljena politička scena najviše odgovara upravo HDZ-u koji će sada, opet, nakon što ova oporbena "salama" uđe u sabor, od nje rezati "fete"

I ispred normalnih radišnih ljudi, koji bi i možda ušli u politiku nešto ozbiljno promjenit ali se usput bore za svoju karijeru i egzistenciju, velike stranke imaju startnu prednost od 1000km.

je, evo, Tomašević i Benčićka se ubili od rada.

ili neki s desnice na plinski pogon.

velike političke stranke prvenstveno moraju vratiti svojim članovima kroz uhljebljivanje.

a ovi gore navedeni moraju vratiti ili kroz porez na nekretnine ili kroz jeftinu prodaju državnih tvrtki.

točno je da bi velike političke stranke imale jaču startnu poziciju, ali isto tako ako naprave neku kapitalnu grešku, obrisalo bi ih sa političke scene, pa im se, dugorčno, ta politika ne bi ni isplatila.

u ovom sustavu kakav je sad, na svakim izborima neka intersna skupina, skupa s medijima, može pogurati neke nebitnjake kojih je dovoljno malo da se pouhljebe i rasprodaju i da kasnije nikome ne odgovaraju, jer ni nemaju brojno članstvo.

ovi entuzijasti o kojima ti pričaš će doći na političku scenu tek kad ovi iz postojećeg Udbaškog pozorišta rasprodaju sve šta mogu i natjeraju penzionere da pod pritiskom poreza na nekretnine rasprodaju stanove.

tek onda kad većina bude jedino mogla priuštiti kuću Iloku ili nekoj sličnoj nedodžiji koja prodaje kuće za 1 € će ljudi shvatiti da im je postojeća ekipa godinama prodavala priče.

ali pomalo.

treba još migranata naseliti i zaposliti, da se ovi domaći, koje je Udbaško pozorište bacilo na margine imaju sutra s kime mlatiti.

ili će im, ko Njemačkoj, legalizirati travu, pa ih, kad povuku dim, neće ni vidjeti.

ima pozorište u džepu scenarija koliko god hoćete, ali, s ovom ekipom koja se nudi, niti jedan ne ide u prilog domaćoj populaciji.

da je barem HDZ pametan da se skine s ovisnosti o kriminalu, dobivao bi izbore 2/3 većinom, ali... 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 16, 2024 at 7:48 AM
    Quote from D_artagnan

Ma treba glasati za osobu, imenom i prezimenom, da se vidi koje imas obrazovanje, znanje, sta je postigao, koji su mu pogledi i sta zeli za sljedeci period,pa iz koje god stranke bio. I napraviti ocjenjivanje dali se pridrzava ideje i programa koje predstavlja.
    Kakve stranke i skrivanje, ili postavljanje na druge liste u kraj, izbornu jedinicu iz kojeg nisi 🥴🥴🥴🥴

to ćemo, možda, za nekih cca 8 godina, kad se ni ovi Ustavni suci ne budu više mogli natjecat.

do tada će Udbaško pozorište odvoziti još jedan "đir" u vidu jednog ili dva izborna ciklusa.

al ajmo korak po korak.

sad su na potezu DORH i EPPO koji će opet, nakon 2008., odlučit izbore.

ako ne učine ništa, nastavljamo dalje.

ili će nam opet vratiti "najuspješnijeg" premijera u novijoj povijesti.

za Svjetski dan cirkusa ništa manje ni ne očekujem :S

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 16, 2024 at 6:04 AM

iskreno, za nacionalne izbore treba uvesti limit da se mogu kandidirati samo stranke koje imaju barem 1% članova od broja stanovnika na nacionalnoj razini ili na razini izborne jedinice + zabraniti predizborne koalicije.

to bi značilo da stranke koje imaju više od 40.000 članova mogu izaći sa listama u svim izbornim jedinicama.

a ako imaju manje članova od 40.000, onda samo u izbornim jedinicama u kojima imaju barem 4.000 članova.

to bi spriječilo daljnje mrvljenje političke scene i spriječilo stranke da na izborne liste stavljaju preletače, jer bi, na idućim izborima, takve stranke isparile.

isto tako, to bi spriječilo i da mediji i razne druge interesne skupine guraju i predstavljaju neke stranke koje imaju jedva potrebnih 100 članova kao nacionalnu "snagu".

realno, ovako razmrvljena politička scena najviše odgovara upravo HDZ-u koji će sada, opet, nakon što ova oporbena "salama" uđe u sabor, od nje rezati "fete".

a to je apsolutno jasno i nekima iz oporbe, jer je HDZ okupirao sve institucije (čitaj: korita), a nikome zapravo nije stalo do pravih, strukturnih reformi, već se samo žele nakačiti na "napoj", jer se, više od ičega, boje rada u privatnom sektoru.

kome ovo nije jasno, shvatit će nakon što na Svjetski dan cirkusa misli da je glasao za promjenu, a kad ono, nakon "izbora" sve ostane isto :S

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • March 15, 2024 at 8:59 PM

aj, da mi je i to napokon doživit 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 15, 2024 at 8:37 PM

generalno, ovo sve skupa je teški očaj.

ako bi birao nekog premijera iz oporbe, to bi mogao biti samo Arsen Bauk, jer mi se čini da iz cijele oporbe jedino on kuži šta je to strategija.

ali, njega ni sami SDP-ovci ne prepoznaju kao budućeg predsjednika stranke.

ovo ostalo je jednostavno nakupina redikula i to pokazuje sav jad naše poiitičke scene, di biraš između redikula i kriminalaca.

sukus svega ovoga je da HDZ ove izbore najvjerojatnije mete, osim ako DORH i/ili EPPO uskoro ne krenu u akciju 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 15, 2024 at 8:15 PM
    Quote from Paulie

Jako loš potez. Milanović bi sjedio na 2 stolice.
    1) ako pobjedi na izborima, dat će ostavku
    2) ako ne pobijedi, onda bi ostao predsjednik

Pa budi faca, daj ostavku i odi na izbore. Ili nemoj, ovako samo ispadaš kukavica kojoj je do fotelje.

Da je Milanović dao ostavku skinuo bi mu kapu, ovako ispada glavni klaun na svjetskom danu cirkusa.

ja čak uopće nisam siguran niti da on hoće biti premijer, već mislim da je Ustavni sud htio "izvući iz ormara" i mobilizirati oporbu.

a ako pak opet hoće biti premijer, ja sigurno za njega neću glasati, jer je zadnji put pokazao koliko je za tu funkciju sposoban.

btw., slušam malo Plenkijeve ostrašćene govore (skoro pa zvuči kao Tuđman :S)

i onda čujem izjavu onog tuntleka Zmajlovića, koji je bio neki ministar u Milanovićevoj vladi (ne znaš jel taj bio gori ili onaj Maras) i mislim se samo ne ovi opet 🤦

za Milanovića ću glasat, ali kao predsjednika, jer mu dobro stoji uloga korektiva i laprdala.

dapače, trenutno ne vidim bolju osobu na političkoj sceni koja bi obavljala ovu ulogu 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 15, 2024 at 7:49 PM
    Quote from Paulie

Zabranit će ovo Ustavni sud.

https://n1info.hr/vijesti/mirosl…oj-kandidaturi/

ako zabrani, tek će onda mobilizirat lijeve birače.

a i suce Ustavnog suda mora birati novi saziv Sabora, jer ovima ističe mandat.

u svakom slučaju, izbori padaju na Svjetski dan cirkusa.

btw., za razliku od Plenkovića, Milanović ne želi kontrolirati sve poluge vlasti, već jednostavno razotkriti ovu lakrdiju koja se prodaje pod krinkom "neovisnosti" institucija.

tako da je ovo jednostavno bio potez koji je morao poduzeti da svima pokaže i da napokon svima bude očito da je car GOL!

• Birtija

• st-brajo
    • March 15, 2024 at 5:05 PM
    Quote from zdenkic

a ko nam je sada predsjednik ako vise nije zoki? ja sam sada izgubljen.

ako Zoki dobije, morat će mandat tražiti od Njonje :D

Javio se Milanović: Odstupit ću s mjesta predsjednika nakon izborne pobjede
    NA FACEBOOKU se javio Zoran Milanović.
    www.index.hr

sama činjenica da će nam Njonjo bit, barem neko vrijeme, predsjednik sve govori o našoj političkoj sceni <X

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 14, 2024 at 4:30 PM
    Quote from D_artagnan

Ma dajte, pa to su samo vanjski pijuni, fasada, za prave vlasnike. Pa zna se zasto se firme, zaklade, otvaraju vani na poreznim oazama 🙃
    Nemoguce da je netko tako sposoban za ekonomski i menadzerski rad da sam odradi poslove vrijednosti u milijardama. Prvo od kupovine plina od Putka do distribucije dalje…. Pa dalje preuzimanja HR kompanija i stvaranja holdinga. Al svaka drzava ima takve igrace. Kad im se poremeti posao, eto ti ratova da ljudi ginu.

Zato je ovaj kapitalisticki sistem neodrziv i treba jedan posteni reset, da se na klik misa, tj. preko umjetne inteligencije odmah u trenu povezu svi konci igre i da upravo ta umjetna inteligencija ne dozvoli bilo kakve igre i cirkusanja pojedinaca naustrb vecine postene.

što je najluđe od svega, trenutno se u blockchain zajednici upravo radi na nečemu sličnome.

mislim na novi sustav, ne na reset.

a reset će pak doći kad novi sustav bude spreman.

ali, trenutno je najintrigantniji proces tranzicije.

a tranzicija nikad nije bezbolna, već uključuje ratove, nemire, krize, itd.

a u tim okolnostima je najbitnija prezervacija kapitala, a ne ganjanje zarade do zadnjeg centa 🤷

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • March 14, 2024 at 3:52 PM
    Quote from accountant

Pa šta je sad ovo... nije valjao Ivica, ne valja ni Pavo :)

a da ponudimo Steve-u Mnuchin-u da kupi? :/

neki dan je kupio neku propalu banku, sad hoće i TikTok.

Agrokor bi mu došao tek onako da "umoči prst" na europsko tržište :S

• Inflacija

• st-brajo
    • March 14, 2024 at 3:39 PM
    Quote from Hrx84

Puno više od deflacije ako do nje dođe bojim se reakcije na nju te borbe protiv deflacije i nekakvoga helikopter moneya ili tko zna kakve novotarije po tom pogledu.

Kad treba opljačkati štediše i ziheraše e tu će sigurno biti kreativni.

ovaj tracker je izvrstan, jer se apdejta na dnevnoj bazi.

i, ono što je najbitnije, stvarno korespondira sa price akcijom.

postoji više problema sa ovim "državnim" podatcima, jer, koliko sam primijetio, samo unose zbrku u asset alokaciji i svaka budala ih interpretira kako hoće, dok je ovo baš nešto od tržišta za tržište.

btw., pretpostavljam da ti misliš na neki deflacijski bust.

to se može dogoditi ako ovo sve skupa popuca pod teretom dugova.

ali, po onome što dolazi iz raznih objava centralnih banaka, dojma sam kako se oni neće previše petljati u cijelu situaciju, osim ako opasnost ne dođe do onih too big to fail banaka.

dapače, čini mi se da bi im bilo drago da ovaj financijski sitnež tržište samo počisti.

naravno, uvijek je pitanje koliko big je too big, ali nema smisla o tome dok rašomon još nije ni počeo 🤷

1. Privacy Policy
  2. Kontakt