1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 10:44 AM
    Quote from nimimada

ako se ne varam to je bilo nešto kao radničko odmaralište , lplh je to otkupljivala, po jedinici bilo ili je nekoliko vlasnika puno toga su otkupili nije to jednostavno, ne vidim tu neku krivnju nove uprave.

Kazati da sada to ne vrijedi i da je zato ostalih 53 ha upitne vrijednosti a u bilanci ih vode po manje od 7 eura po m2, je u najmanju ruku upitno.

mislim da nitko ne spominje nikakvu krivnju.

bilo bi lijepo od uprave da vam objasni tu neusklađenost između zemljišnika i katastra, ima li mogućnosti nekakvih sporova oko toga i slično (nisam gledao i postoje li nekakve zabilježbe, nisam unutra i trenutno ne mislim ništa kupovati, pa me toliko sve skupa i ne zanima).

naravno, ako je sve čisto, onda bi valjalo i priupitati jesu li poduzeli postupke da se uskladi katastarsko i zemljišno-knjižno stanje.

čim netko nešto spomene odma crnjači jer hoće kupiti jeftinije.

moramo se svi skupa naučiti da prije nego uđemo u neku investiciju treba napraviti "domaću zadaću", a bilo bi lijepo da se i informacije dijele, a ne da se pouzdajemo u izvješća ili kave s upravom ili njihovim poznanicima.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 9:31 AM
    Quote from Dr.Kalica

Credit Suisse je najavio da će posuditi do 50 milijardi švicarskih franaka (53,68 milijardi dolara) od Švicarske narodne banke u okviru pokrivenog zajma i kratkoročne likvidnosti.

Klijenti su prošle godine povukli 123 milijarde CHF iz Credit Suissea – uglavnom u četvrtom tromjesečju – a banka je izvijestila o godišnjem neto gubitku od gotovo 7.3 milijarde švicarskih franaka, najvećem od globalne financijske krize 2008.

Saudijska nacionalna banka – koja sebe opisuje kao najveću banku u saudijskom kraljevstvu – uložila je 1.5 milijardi dolara kapitala koji je Credit Suisse prikupio za financiranje svog remonta. Ti su novcisprženi u jednom kvartalu i saudijci više ne žele opet uložiti.

Samo pravo čudo ih može spasiti.

kolega, nemojte širiti paniku.

ulagači u dionice rijetko mogu razumjeti što se ovdi događa.

neka u miru pokrate pozicije ili kupe "dip" :)

• LPLH (Lošinjska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 9:22 AM
    Quote from Philidor
    Quote from Lemi

Bacio sam oko i najmanje 80% svega izgradjenoga je u njihovom vlasnistvu 1/1, pa neznam kakve vlasnicke listove vi gledate i sta smatrate "jako veliki dio kucica"???

Jeste li možda gledali upisane osobe u posjedovnom u katastru umjesto vlasničkih? Ajde kad ulovim malo vremena popodne ću ih izvući sve van i zalijepiti ovdje pa da vidimo tih 80% 1/1 vlasništva...

eto vam dobro pitanje za postaviti upravi ili na skupštini 🤷

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 9:20 AM
    Quote from emil

cisto sumnjam.

svaki dan neka banka rikne.

cim se previse njih uskokodakalo i prica da je sve u redu da se panicari bezveze znamo kud to ide.

i 2008 su svi pricali je to lokalno. panika je bezveze. sve je u redu i onda...

znao sam da nebu dobro cim je obveznice mogla kupit baka s placa. tak je baka s placa kupovala i kripto kad je bio na vrhu.

to je pouzdan znak da idemo prema dole.

Display More

kad HDZ-ovci, kojima je sve u nekretninama, "otkriju" burzu, onda smo definitivno na vrhu :S

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 6:54 AM

evo i video

btw., čini se da smo svi zaboravili da su europske banke morale otpisat ruske poslove, a dugo godina su imale i negativne kamate na depozite kod ECB-a, pa su morale više riskirati za ostvariti profit.

ja bih rekao da nema nikakvih problema ako su se na nove okolnosti prilagodile.

pitanje je samo jesu li? :/

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 11:02 PM

btw., Big Short Steve Eisman misli da ovaj cirkus ni približno nije gotov, jer je stres test prilično šturo pokrio rizik rasta kamata.

isto tako, ne štima mu ni matematika oko spašavanja, jer Credit Suisse ima bilancu kao pola BDP-a Švicarske.

u svakom slučaju, čekaju nas zanimljiva vremena

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 10:24 PM

sutra nas čeka zanimljiv dan.

Economic Calendar - Investing.com
    Economic calendar: get indicators in real-time as economic events are announced and see the immediate global market impact - Including previous, forecast and…
    m.investing.com

jobless claims i gospođa Lagarde

• Forex - Trgovanje valutama

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 10:11 PM

ima li SNB dovoljno zlata da brani franak, obzirom na Credit Suisse i portfolio američkih dionica? :/

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 8:57 PM
    Quote from StatusQuo

Uglavnom banke nisu problem novaca ima koliko treba ;( , koji nam je drugi problem koji ne mogu rijesiti hmmm

brokerske aplikacije? :/

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 8:40 PM
    Quote from D_artagnan

Ovoje sad kao ono, stres test 😅, sa vide koja ce izdrzati, a koja odapeti 🤣🤣 da ne rade gluposti ubuduce

baš to.

ovo je pravi stres test, a ne ono šta ti centralna banka da skupa s točnim odgovorima :S

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 8:33 PM
    Quote from StatusQuo

Ocemo sad roller coaster opet obrnuto

https://www.cnbc.com/2023/03/15/swi…-necessary.html

Swiss National Bank says it will provide Credit Suisse with liquidity if necessary

znakovito je da ih je odfikario drug bankar, jer očito imaju kilav kolateral na bilanci.

zato sad i uskače narodna banka.

a po knjigama, sve je super, kažu :S

inače, kad te kolega otfikari, onda još javi drugim kolegama kakvo je stanje, pa se nakrcaju CDS-ovima 😅

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 8:25 PM

Junius

misliš tek kad ovaj okrene?

https://d3fy651gv2fhd3.cloudfront.net/charts/germany-gdp-growth-annual.png?s=grgdppgy&v=202302241027V20220312&ismobile=1&w=400&h=250&lbl=0

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 8:16 PM

BNP Paribas odfikario Credit Suisse kao counterparty.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

ovo, u pravilu, nikad nije dobar znak 😕

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 7:31 PM
    Quote from StatusQuo

MIslim kad gledas nasdaq nije nesto pao danas dow je pao tri puta vise nije ovdje samo rijec o bankama i krizi jer bi onda nasdaq vise pao danas da je o tome bas rijec, ovdje su banke bile triger za korekciju na value dijelu popraceno s nafton, sjeca se netko diverzije cijene naftnih dionica i pada nafte kako se nisu pratile ocito za poravanje takvih stvari moras imat opci market sell off

točno.

nije kapitulacija dok VIX ne dođe u 40-e, barem tehničari tako kažu 🤷

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 7:21 PM

evo, i Njemačka najvjerojatnije u tehničkoj recesiji, ali nije i "službeno" recesija dok je birokrati ne proglase :S

Loše vijesti za njemačko gospodarstvo
    NJEMAČKO gospodarstvo neće moći izbjeći recesiju u ovoj godini.
    www.index.hr

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 6:49 PM

ožujak i rujan su mjeseci kad je likvinost "problematična".

lako je moguće da će se ovo trenutno "skrpati", ali to ne znači da nas sličan scenarij ne očekuje u rujnu.

pogotovo ako Kina ne krene kako većina misli da hoće, obzirom da će se sada banke "natrpati" u indekse.

treba vidjeti i hoće li FED i ECB sad "otvoriti" bilance kako bi ova ekipa mogla adekvatno presložiti hedge-ove ili će samo "pokrpati" kao BoE.

btw., ako Powell ili Lagarde sada stanu ili pauziraju, tek onda će nastat panika, jer će ispast da uopće nemaju kontrolu nad ovim šta se događa.

a kao što nobelovac Bernanke kaže, centralno bankarstvo je 98% psihologija (a ostalih 2% je ciljana inflacija :S).

ono šta je jedino sigurno je da ćeš, nakon ovog cirkusa, doći do kredita samo ako si ultra turbo kreditno sposoban.

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 3:39 PM

evo šta je.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

u vremenu kada ljudi ostaju bez posla, rijetko tko ima depozite pokrivene novcem ili novčanim ekvivalentima.

znači, regulator diže kamate i postrožava uvjete kreditiranja, a ovi samo gledaju je li im sve štima u knjigama.

znači, totalno odlijepljeni od realne ekonomije, da čovjek ne povjeruje

Quote from accountant

st-brajo

pa kažem ti, recession play ide sad: obveznice, big pharma, utility i nekretnine

sve ono što je 'sigurno' i nosi kamatu (dividendu)

ovo ostalo će ispljunuti <X

krenuli s naftom (na moju nesreću)

ovo je zasad neki sigurni zaklon, al ono ronjenje nafte me podsjeća na 2020.

jbg., dugo sam bio u cash-u, pa sam mogao malo proučavati šta i kako, i vjeruj mi da mi se ovo sve skupa niti malo ne sviđa

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 3:25 PM
    Quote from verdi

mjesecima se loše priča o credit suisse, a godišnji izvještaj je donio 8B$ gubitka. inače je to 8. po veličini bankarski sistem na svijetu. gledano iz američke perspektive dovoljno su veliki da ih se isplati otresti o pod. i još nisu američka banka. kud ćeš ljepšeg scenarija.

baš malo razmišljam o cijeloj situaciji.

svi kažu da je sve u redu, da su dobro kapitalizirani, bla bla.

dobro, ako je sve tako fun and games, otkud onda ovo klađenje na bankrot, a CDS-ovi to jesu?

mislim, ekipa koja uđe u ovako nešto nije baš Reddit crowd, oni jako dobro znaju šta rade.

čak i na CNBC-u kažu da nema panike, da nitko ne povlači novce ili prebacuje negdi drugdi, bla bla.

dobro, zašto onda netko doslovce navaljuje na US obveznice? :/

US Treasury Yield Curve - Investing.com
    Stay on top of current data on government bond yields in United States, including the yield curve, daily high, low and change for each bond.
    www.investing.com

ovo znači da se radi luđački hedge-ing.

pa od čega se onda hedge-iraju, ako je sve u redu?

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 2:43 PM
    Quote from Junius

Koji pomor u Europi, baš me jeza uhvatila.....Bečka burza -5.52% 8| Srećom riješio se naših banaka u pon do 10h.

baš i ja to gledam.

inače, imamo jako lijepu korelaciju sa ATX-om, ali zasad ništa od toga.

više mi se čini da smo se opet "pegali" za Beograd :S

https://www.belex.rs/

• st-brajo
    • March 15, 2023 at 1:29 PM
    Quote from verdi

ja od samog početka tvrdim da je ovo dogovorena, programirana i vođena kriza da bi se došlo do novog monetarnog sisteme jer je postojeći neodrživ. napravit će bezbroj promjena samo da bi u suštini sve ostalo isto. a da li će neko stradati? stradat će mnogi pa i oni koji se tome još i ne nadaju.

točno.

počevši od namjernog kašnjenja sa obuzdavanjem inflacije od strane FED-a i ECB, do odgađanja ovih drugih da naprave što je potrebno.

jbg.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt