1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 4:04 PM
    Quote from Infinity

Evo ga,pretvoria se u optimistu 😆

Napokon pozicioniran još da podočnjaci splasnu i to je to.

ovaj misli šta, dignit iz pepela elektranu za 2 godine? 🤡

ubuduće glavni urednik HRT-a treba bit Krešimir Mišak, jer naši "stručnjaci" i političari su ionako Na rubu znanosti 24/7/365 :S

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 3:49 PM
    Quote from Dr.Kalica

Europa opet 1-2% u minusu danas.

Trebaju se malo ugledati na ZSE i mirno i hladne glave čekati vikend.

u nas pasivci ni ne rebalansiraju, nego čekaju da ovi izvana "rebalansiraju" njih :S

• World politics

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 3:44 PM
    Quote from Moller

a evo i gdje su pare, cifre se gotovo poklapaju, Yelleni fali 165mlrd. :)

https://linker.hr/link.php?wid=3…470b4aeed4b6dbc

meni se čini da oni više gledaju prema Europi.

vidiš da su bili spremni i ovaj ulog u Credit Suisse "popušiti".

neće oni se oni ići previše izlagati u USA, jer ako se karta okrene, ovi mi lako smrznu imovinu, kao i Rusima.

ovi trenutno sjede na 2 stolice i nešto se "mire" s Iranom, a EU ih želi, jer nema više Rusa.

• DRY BULK

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 3:32 PM

evo da vas i ja malo "nadrukam" :S

China Unexpectedly Cuts Reserve Ratio For Banks, Injecting $73BN To Stimulate Economy | ZeroHedge

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 3:30 PM
    Quote from Backdraft

Ovi ameri su pukli, Xpeng objavi losije rezultate, veci gubitak i najave jos manju isporuku i skoci 10 posto 🤯

cirkus je i na FedEx-u.

btw., danas je rebalansiranje indexa

• World politics

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 3:28 PM

sve bolje od boljega

Biden DOJ Stands Accused Of Hiding This Evidence Of Biden-China Corruption: Sperry | ZeroHedge

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 12:42 PM
    Quote from hugh

neće se spašavati burze jel iz Fedove perspektive sa burzama je sve u redu što trenutno i je istina......i da padnu 20% za Fed ništa tu nije upitno jel i dalje ništa nije izgubljeno i bili bi na razinamo od prije 2,5 -3 godine a inflacija je i dalje visoka tako da po njima neće bit nikakve brige ako zviznu, a ekonomija "running fine" tako da je sve fine and dandy sve dok i na burzama netko ne stisne big red button pa se odjednom sve od fine and dandy dođe do banane na sve strane .......

ovo sve skupa odgovara Big Banks, Big Tech-u i Big Pharma-i, jer će povoljno doći do asseta koji nešto vrijede ili imaju potencijal, a ostalima slijedi Chapter 11.

mi svi skupa moramo shvatiti da oni pišu pravila, a ne mi, a ovo im je "zadnji vlak" da nešto konkretno i poduzmu, jer vidimo da se narod već buni i odbija poslušnost.

evo, trenutno je i u ECB-u izvanredni sastanak, a još jučer je sve bilo business as usual.

Dogovoren izvanredni sastanak u Europskoj središnjoj banci
    EUROPSKA središnja banka sazvala je izvanredni sastanak nadzornog odbora kako bi razmotrila utjecaj previranja na financijskim tržištima na bankovni sektor…
    www.index.hr

sad ekipa "sastanči" i razmatra koga treba spasiti, pa će pustiti tržište da svoje "odradi".

btw., ako ne već odmah sada, gledat ćemo reprizu ovoga u rujnu, vrag odnia i prišu :S

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 12:00 PM
    Quote from barbosa 2.0

netočno!

drž obveznice imaju i pokriće i vrijednost i pripadajući kupon...ali ako se prodaju prije dospijeća e to je onda nešto sasvim drugo a da je država stisnula kripto regulativu kao što regulira i druga TK, onda niti bi bilo globalne kripto kockarnice kao niti mjenjačnica niti enormnih depozita kapitaliziranih od uplata u kripto kladionicu kao niti kripto-klinci koji bi onda išli u škole, bavili se sportom i svime onim što je potrebno za jedno normalno odrastanje da bi isti sutra mogli stasati u ozbiljne i odgovotne ljude...

Quote from havi

Treba uvest obavezan vojni rok za te klince, al posteni a ne da idu kod mamice svaki tjedan na rucak i da im ona pere gace i carape .

klinci su dobili pare, jer su se na njih kladili odrasli.

onda su klinci dio para koji im trenutno ne treba opet vratili odraslima "na čuvanje", računajući da će se ovi adekvatno za njih pobrinuti.

i sada vidimo šta su odrasli zapravo napravili sa novcima klinaca, a u biti sa novcima drugih odraslih i kako se ponašaju.

kmeče kao mala djeca i mole mamicu da ih spasi.

ne znam ja tko je u ovoj situaciji "klinac", a tko "odrasli" :S

Quote from Paulie

Kolega nisam rekao da su depozitari krivi. Međutim, ovdje su sada spašeni neosigurani depoziti. Da li i ubuduće depozitari drugih banaka mogu očekivati spašavanje ? Ovdje se radi o pitanju jednakosti tretmana.

Ako je neosigurani depozit štediše u X banci isplaćen, a u Y banci drugog štediše nije, to je velika nepravda. S razlogom je postavljen limit na neosigurane depozite, i trebalo bi ga poštovati, ili taj limit u potpunosti ukinuti.

Ali zapitajte se onda što bi uprave natjeralo na odgovorno ponašanje.

za neosigurane depozite apsolutno potpisujem :thumbup:

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 11:46 AM
    Quote from Junius

"Tehnologija je stvar koja je prouzročila tako nagli odljev depozita utoliko što danas možete preko mobitela i internetskog bankarstva puno brže seliti depozite. Pogotovo ako ste iz te informacijske branše. Čule su se glasine. Depozitori su reagirali. To se odvilo puno brže nego u ranijim vremenima i stigli smo tu gdje jesmo. Tako da su regulatori u SAD-u za vikend morali i jesu reagirali"

https://www.index.hr/vijesti/clanak…e_i_komentari_d

I o ovome se pisao( nameće se logički) danas možeš izazvati "bank run" iz dnevnog boravka i zato su banke mnogo ranjivije.

glavno da Šaravanja smatra da će kod nas "cvjetati cvijeće" i da nikakvih rizika nema :S

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 11:43 AM
    Quote from Paulie
    Quote from Moller

Yellena kaže da je sustav zdrav, onda se možda odluče da još porade na zdravlju, pa obrišu još

nazdravlje

https://lidermedia.hr/biznis-i-polit…av-zdrav-149421

Ovi ljudi su bolesno korumpirani i zli, kad nešto kažu vjerujem baš u suprotno. Silvergate, Sillicon Valley Bank, Signature su doživjele bankrot. First Republic banka jedva spašena upumpavanjem novca.

Zabrinjavajuće je što pravi kapitalizam treba kazniti neodgovorne. FDIC će depozite spasiti javnim novcem kroz printanje i inflaciju. Super poticaj ostalim bankarima da se nastave ponašati neodgovorno, da daju riskantne kredite, itd.

Živjela trula verzija kapitalizma, dok se ne dogodi kompletno urušavanje sustava.

Display More
    Quote from Junius

Pa kako nije sustav zdrav, pogledajte ZABA-u 12,10€...

https://www.reuters.com/markets/europe…sks-2023-03-10/

Banks have limited the hit to their capital reserves by classing increasingly larger portions of their bond portfolios among assets held to maturity, which prevents them from having to value them at current market prices.Register now

However, European Central Bank Chief Supervisor Andrea Enria warned last November that"this accounting configuration gives a false sense of security in the face of shocks and volatility, in that actual changes in fair value are not reflected in the banks' earnings and regulatory capital figures."

O ovome pišem već tjednima i radi ovoga banke padaju...kreativno računovodstvo, koje je stvorilo opravdani dojam da banke kriju stvarno stanje stvari.

Display More

ovdi su najmanje krivi depozitari i naravno da njih treba spasiti.

btw., meni je savršeno jasno koga se ovdi neće spašavati, ali čini se da većini nije

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 8:37 AM
    Quote from D_artagnan

Zasto mislis da dajes u ruke nekolicini? Ako je umjetna inteligencija poslozena po zakonu, logici setu pravila ?

Ok, moze biti i zakon nebulozan, ala ovo sa putinom, ako kazes neto protiv rusije ostajes bez svega, i sl. ali onda sta je starije kokos ili jaje? Ako umjetna inteligencija radi posao, onda se takav putin ni nebi mogao stvoriti, jer bi ga on odmah u zacetku sustav detektirao i maknuo. Zasto uopce imati neku personu koja sce odlucivati za sve sto ja najbolje.

Ma mislim, nista nije idealno, ali ono razmisljanje kako ubrzati i automatizirati maximalno stvari..

pa trenutno ti umjetnu inteligenciju kontroliraju firme koje imaju "oblak".

to o čemu ti pričaš je neko Star Trek društvo koje ćemo doživjeti tek za 100 godina.

a možda i prije, ako im vlade nacionaliziraju ovaj dio poslovanja koji se baš na "oblak" i odnosi.

btw., mislim da ljudsko stanje svijesti još uvijek nije na razini da svima bude dobro i da svak radi šta hoće 🤷

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 8:05 AM
    Quote from D_artagnan

A vrag zna, nekako mi se cini da sve ide u smjeru da umjetna inteligencija sve to nadzire i sređuje jer su ljudi pohlepni i uvijek nesto kemijaju, imaju obostranog interesa, gledaju kako izbjeci nesto, prenamjeniti zemljista, naci rupe u sustavu, zakonu… porezne oaze, tokove kapitala, legalnog, nelegalnog, pa financiranje raznih vojski, nereda…

Mozda prva stvar koja se treba odraditi je stvarno vlasnistvo povezati, od nekretnina, udjela u fondovima, bankama, firmama, da se odmah moze vidjeti potencijalni utjecaji i tokovi kapitala.. e sad buduci da ce tu politicari najvise nahebati, i to ovi na svjetskoj razini pa do lokalnih buregdzija, pitanje je koliko ce se i kada to moci provesti… ali to je prva stvar koja treba biti maksimalno digitalizirana i procesljana umjetnom inteligencijom

sve je to super, ali i onda cijeli sistem daješ u ruke nekolicini odabranih koji s tobom mogu raditi što god hoće, pa i digitalno ti "izbrisati" novac na računu ili vlasništvo nad nekretninom ako ne "plešeš" kako oni hoće.

btw., ovako nešto već imaš u Kini koja je sada svima "uzor".

srećom pa smo mi Balkan di uvijek netko ima nekog svoga.

uostalom, kod nas će "digitalizacija" zaživjeti za svetoga Nikad, jer šta će onda raditi hrpa uhljeba?

btw., sad vidim koliko su mi preci bili pametni šta nisu "rješavali" zemljišta u zemljišnim knjigama.

ako ništa, imat ću nešto di mogu nešto zasadit ili se bavit robnom razmjenom🤷

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 7:56 AM
    Quote from Sheriff

BTC. Ponzi vamo ponzi tamo.

Sustav je osuđen na propast, sad je jako očito ono sto je odavna jasno, centralne banke upale printere i štancaju pare iz ničega kad se nešto slomi. Drže neodgovorne banke na životu da se sustav ne uruši.

Sve je naopako, loše vjesti su dobre vjesti. Kad pukne job market to je dobro jer Powel ne bude agresivno dizao kta, ako je job market dobar onda ga ožeži. Ma joj.

Matket pokisava frontrunnati shemu kada će se pare upumpavati u ekonomiju.

Znaci oslanja se na likvidnist i upumpavanja $ u sustav. Ko te pita za fundamente. U takvoj igri između 2 ponzinomic sheme biram btc.

meni se čini da ovom postojećem sustavu vjeruju samo ultra bogati.

njima nikad ništa, a samo se gura neka šuplja priča, jer samo oni ne odgovaraju za svoje postupke.

čak ni ova priča koja gura Peovićka nije rješenje, jer ultra bogati uvijek imaju način da se "sklone".

ovo će se na kraju raspetljati na način da će, kao i uvijek, naebati neka viša srednja klasa, jer i sad kad banke spašavaju, neće spašavati imatelje dionica banaka.

ovo sada je doslovce rat između najbogatijih i onih ispod njih, a mi "mali" sad trebamo biti pametni i diverzificirati svoju imovinu di god možemo.

ne znam je li crypto neko "najsretnije" rješenje, al definitivno sve više razmišljam da nešto imovine i tamo alociram, a opet, i u crypto svijetu BTC je "too big to fail" 🤷

• st-brajo
    • March 17, 2023 at 7:21 AM
    Quote from emil

pitanje je kud sav taj novac koji se povuce iz banaka odlazi?

ak dio odlazi u dionice super opet cemo na nove vrhove...

koji je scenario? sazna se za slom. ljudi navale na banke i povuku noivce. banka propadne ili joj pomogne drzava.

al gdje ode sav taj novac koji je povucen? stave u drugu banku pa za par dana imamo ponovljeni scenario u drugoj banci?

kolateral u vrijednosti pada, a FED rezerve (razliku) "printa".

btw., sasvim je jasno da je Credit Suisse zasluženo trebao "izgorit".

mislim da se trenutno novac prebacuje do garantiranog uloga, a višak ide u trezorce i novčane fondove.

mislim, ultra bogati su za svoj novac zabrinuti, a market ko market, vozi neku svoju politiku 🤷

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 11:49 PM

nothing to see here 🤷

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 10:04 PM
    Quote from zdenkic

rekao sam ja da ne brinete, zeleno zeleno samo zeleno

al nam ponestaje tonera, skoknem do hgspota

FED naprintao novih 300 milijardi $$$ =O

• Birtija

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 4:00 PM

zaebano je kad ti pofali likvidnosti :S

U Zagrebu opljačkana poslovnica Fine
    DANAS oko 14 sati opljačkana je poslovnica Fine u Jablanskoj ulici u Zagrebu.
    www.index.hr

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 3:57 PM
    Quote from Dr.Kalica

U tome i leži cijeli problem bankarskog sektora.

Otkako su krenuli sa printanjem novca svaki problem se riješi tako da se posječe 1000 stabala i isprinta 10 milijardi EUR. Izmisli novac iz ničega i da deb*lima u bankama. Banke to sprže jer znaju da ih se mora vaditi iz gov*na. I tako več 15 godina.

Isprinatli su više novaca u zadnjih par godina nego li šta je bilo u opticaju od početka papirnatog novca. Onda se čude odakle inflacija. Kažu inflacija 6% a u dućanu mi sve skuplje 30%, u Njemačkoj 80%.

Nešto je trulo u sustavu. Da propadne koja velika banka i regulatori bi bili prisiljeni malo ozbiljnije praviti stress test. Iskreno se nadam da će propasti par velikih banaka. Malo uzdrmati Tržište. Dugoročno to može biti samo bolje za sve nas.

u USA je ispalo da stres test nije pokrivao rast kamata nego samo pad.

nisam detaljnije upućen u problematiku kako to izgleda u Europi ili kod nas 🤷

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 3:19 PM
    Quote from Normani

"Neka institucije rade svoj posao!" 8o

evo, "institucije" kažu da ne vide probleme s likvidnošću i da nastavljaju s dizanjem kamata, ali da imaju "alate" za upotrijebiti ako nešto "pukne".

prevedeno: "institucije" očekuju da se banke same prilagode novim okolnostima (a nije da ne mogu), a na nama je da vidimo s kime ćemo bankariti 🤷

• ZB plus

• st-brajo
    • March 16, 2023 at 12:15 PM

evo, baš malo bacio oko na novčane fondove i nema nijednog koji pretežno ulaže u trezorce.

pa ni ovi, iako ih banka reklamira kao novčani fond.

da čovjek ne povjeruje

1. Privacy Policy
  2. Kontakt