1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • May 14, 2020 at 11:57 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Optima - tjedni graf.

meni ovo izgleda kao jutarnja zvijezda.

Morning star

The morning star candlestick pattern is considered a sign of hope in a bleak market downtrend.

It is a three-stick pattern: one short-bodied candle between a long red and a long green.

Traditionally, the ‘star’ will have no overlap with the longer bodies, as the market gaps both on open and close.

It signals that the selling pressure of the first day is subsiding, and a bull market is on the horizon.

molim kolege za mišljenje.

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • May 14, 2020 at 11:48 AM
    Quote from zlocesti

Ha, gledam u graf :)

I u onu mrkvu na dugom štapu zvanu preuzimanje :S

Al' ima istine u onome kažu, ovo je malo nelikvidno tržište i od jednake je koristi i bacanje graha.

I u onome što moller kaže- Postaviš se na i na bid i na ask

Ne trejdam opte, šmrcko, trčala sam u jednom navratu za papirom i ne bih više

Čekamo.

Display More

nema nikakve panike.

trgovanje u skladu sa zastavicom.

čekamo objavu i/ili proboj prema gore.

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• st-brajo
    • May 14, 2020 at 11:09 AM

ovdje bi neke sljedeće izmjene zakona trebale ići u smjeru da fondovi kategorije B mogu, uz obveznice, i to isključivo obveznice RH, ulagati jedino na prime marketu ZSE, a fondovi kategorije A u dionice uvrštene na Adria prime marketu.

i ne bi bilo loše staviti maksimalne granice za obveznice, npr. za kategoriju A max. 40%, za kategoriju B fiksno 50% portfelja, a kategorija C 100% portfelja fiksno.

na ovaj način bi se tržište oslobodilo, a država bi imala garanciju da se može povoljno zadužiti.

ovu trgovinu di je cijelo tržište taoc mirovinaca je stvarno tragično za gledati.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • May 14, 2020 at 10:35 AM
    Quote from JosefBeuys

Koji to egzibicionist skida Đuru s aska^^

mislim da ovdje fondovi pumpaju da se lakše istresu.

• st-brajo
    • May 14, 2020 at 9:56 AM

danas zatišje.

svi rallies neslavno propali.

• st-brajo
    • May 13, 2020 at 10:53 AM
    Quote from accountant

st-brajo

neugodni ste... kao moderator nisam ovo očekivao od Vas... da Vas svrbi moje (ili bilo čije) ulaganje u VLEN

tko se sad ne drži teme?

kolega, svak ima pravo da ulaže gdje god hoće.

i to uopće nije bila poanta mog posta.

po Vašoj analizi Lenac vrijedi više nego što se trenutno trži na burzi i više nego je bila ponuda za preuzimanje, i to je legitimno.

kao što je legitimno i da kolege ovdje objave ponude za preuzimanje telekoma, evaluacije i slično koje pokazuju da još uvijek ima prostora za rast cijene Optime.

ja nisam ni za euforiju ni za crnjake, nego za realnost i objektivnost.

ispričavam se ako ste osjetili uvrijeđeni.

• st-brajo
    • May 13, 2020 at 9:16 AM
    Quote from accountant
    Quote from airfire

Mislimo sasvim razlicito, ht je optimu uzeo jer ju je mislio sahraniti da nema konkurenta ili pod svoje krilo... i vi sada mislite da bi ht dao konkurenciji korisnike jeftino zbog toga sto voli konkurenciju ili mu je opte veliki financiski trosak. Vrijedi 9-10 kn papirnato, a ulaznica na trziste se placa sa premijom u smislu UG ili zastita svog udjela i pecacenje drzave u smislu dolaska konkurencije se isto placa sa premijom u smislu A1...

sada već iskrivljujete činjenice...kad sam rekao da HT voli konkurenciju? ili da mu je OPTE trošak koji ne može podnijeti?

HT prodati MORA jer mu to nalaže netko drugi

a to da 'papirnato vrijedi 9-10 kn' reći ću ovo: nit se dionice više štampaju papirnato, nit ćete vidjeti te pare na Optimi... papirnato ili onak' elektronski

kolega, Optima nije Viktor Lenac.

uostalom, ako gledate cijenu po kojoj se trže, to Vam je dobar pokazatelj kako naše tržište pokaže price discovery tek prilikom ponude za preuzimanje.

ima tu još primjera koliko hoćete.

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• st-brajo
    • May 12, 2020 at 10:05 PM
    Quote from barbosa
    Quote from st-brajo

https://direktno.hr/razvoj/horvat-…a-sansa-193850/

"Novinare je zanimalo koliko je realno da će Đuro Đaković moći vratiti 300 milijuna kuna. Ministar je rekao kako će ta obaveza Đuro Đaković grupe biti jasno predstavljena strateškom partneru i morat će biti vraćena. Strateško partnerstvo prema njegovim riječima bit će u vlasničkom omjeru 50:50 ili 60:40"

Dodao je da slijedi restrukturiranje u trajanju dvije do tri godine i pronalazak strateškog partnera s kojim će Đuro Đaković grupa pronalaziti poslove na svjetskom tržištu.

...restrukrururati će se 2-3 godine i onda tražiti strateškog partneraX/ ...a to strareško partnerstvo, kako si on to zamišlja, na koga on to aludira kada kaže da bi bilo strateških pola-pola, na državu ili postojeću vl. strukturu ddjh:?:

tako su i Kinezi strateški dolazili gledat Uljanika, pa smo vidjeli kako je završilo.

ovaj kupuje vrijeme kao i uvijek.

Đuro će s ovim preživjeti dok prođu još lokalni izbori, a onda kud koji mili moji.

btw., država ovdje ima tek 30% udjela, a nitko od trenutnih dioničara se ne može smatrati strateškim partnerom.

ovdje priču jedino mogu spasiti Ivanović i Bakić da možda oni nekoga dovedu, jer oni imaju najviše i izgubiti, jer ako se cijela priča prepusti državi, mali dioničari se nemaju čemu nadati.

• st-brajo
    • May 12, 2020 at 7:01 PM
    Quote from kupoprodajnik
    Quote from st-brajo

tko hoće znati više nek prouči malo.

https://acquirersmultiple.com/2018/05/chart-…e-1999-to-2018/

izračun Vam je EV (market cap + dug - cash) / (operativna dobit (TTM)) i trenutna multipla za OPTE je 23.

od 2010. do danas prosječna multipla se kreće od 20 do 35.

povijesni medijan je 21, a znalo je ići i do 45.

multipla za Optimu kod cijene preuzimanja 10,00 kn po dionici gdje je uključen ulaz na tržište i odlična integracija sa Tele2 je 30, što je opet daleko od povijesno nerealnih 45.

Display More

Nisu to usporedive stvari, kolega Brajo.

Telekomi su poseban podskup toga, de facto utility sa sigurnim primanjima, i sad u eri jeftinog novca. Zato vam kazem da je 15 kn realna opcija. UG ako zeli uzeti morat ce dati ZNACAJNO VISE od A1, koji pak ne bi smio manje od 8-9 kn koliko mi se pari da bi moglo pisati u elaboratu. Jer postoje mnoge koristi za HT kad bi se ocuvao de facto duopol.

Display More

ma stvar je u tome što je multipla 30 ovdje skroz realna priča.

poanta mog posta je da je po trenutnoj evaluaciji, za sve koristi koje nosi, Optima prilično jeftina.

10,00 kn po dionici je realnost, jer će se vjerojatno ići na varijantu da se preostali dugovi iz predstečajne i po obveznicama otkupe uz diskont (vjerojatno će biti oproštena kamata, nešto kao kod obveznica INGR).

sve ispod 10,00 kn je jeftino, obzirom na tržišni udio, dizanje vrijednosti pri integraciji sa Tele2, gubitku tržišta od strane HT-a, itd., a sve poviše je lutrija.

proučite malo izvješće HT-a o utjecaju Optime na grupu.

ima tamo prilično zanimljivih brojki.

https://zse.hr/userdocsimages…1Y-REV-K-HR.pdf

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • May 12, 2020 at 5:50 PM

nema zime za Optimu, poslovi osigurani

https://www.ictbusiness.info/telekomunikaci…ijative-wifi4eu

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• st-brajo
    • May 12, 2020 at 5:14 PM

https://direktno.hr/razvoj/horvat-…a-sansa-193850/

"Novinare je zanimalo koliko je realno da će Đuro Đaković moći vratiti 300 milijuna kuna. Ministar je rekao kako će ta obaveza Đuro Đaković grupe biti jasno predstavljena strateškom partneru i morat će biti vraćena. Strateško partnerstvo prema njegovim riječima bit će u vlasničkom omjeru 50:50 ili 60:40"

• st-brajo
    • May 12, 2020 at 4:29 PM

tko hoće znati više nek prouči malo.

https://acquirersmultiple.com/2018/05/chart-…e-1999-to-2018/

izračun Vam je EV (market cap + dug - cash) / (operativna dobit (TTM)) i trenutna multipla za OPTE je 23.

od 2010. do danas prosječna multipla se kreće od 20 do 35.

povijesni medijan je 21, a znalo je ići i do 45.

multipla za Optimu kod cijene preuzimanja 10,00 kn po dionici gdje je uključen ulaz na tržište i odlična integracija sa Tele2 je 30, što je opet daleko od povijesno nerealnih 45.

• st-brajo
    • May 12, 2020 at 3:44 PM
    Quote from airfire

Ja opet smatram da je 6 kn dobar ulaz, ocekujem 14 min. Mislim da se dani broje do konacne objave tako da ce mo ubrzo znati kakvi smo bili :)

Quote from Optimistcro

Ulazili su i na 8

ovaj HPBS-6 (dioničar broj 9) je više od pola dionica kupio na razini od 6 do 8 kn.

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • May 12, 2020 at 3:22 PM
    Quote from zlocesti

Ono je bio pinocchio bar, jedna svjećica..

Flag je u širem vremenskom okviru.......... al' to ide up !!!!!!!!!!!

da. na tjednom grafu fina zastavica.

po drugu Fibonacci-u targeri 7.13 i 7.52.

sasvim izgledno ako zastavica svoje odradi.

ovo plašilo na 6,24 sa 45.000 kom će se vjerojatno ukloniti čim rast krene.

dnevni Elder kaže buy, čekamo da tjedni još okrene, al već se sramežljivo nazire.

• st-brajo
    • May 12, 2020 at 9:34 AM

jel meni ovo gledalica pokvarena ili trenutno imamo samo 80.300 kn prometa? ^^

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • May 10, 2020 at 8:58 PM
    Quote from Headhunter

Ovo nam je promaklo kod analize izvješća za 2019.:

U svrhu daljnje nadogradnje kapaciteta IP/ MPLS jezgre paketne, transportne mreže te po- dizanja razine kvalitete, odnosno dostupnosti iste, u prvom kvartalu ove godine pokrenut je natječaj za realizaciju proširenja jezgre mreže kapacitetima od nx100Gb/s. U trećem kvartalu 2019. godine dovršen je natječaj za nabavku nove opreme. Odabrana je oprema proizvo- đača Cisco, serije ASR 9910 za 4 glavna čvorišta u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku. Oprema je ugrađena na lokacije i međusobno povezana sa telekomunikacijskim vezama kapaciteta 100Gb/s kako bi se provjerile osnovne funkci- onalnosti. Primopredaja sustava očekuje se u prvom kvartalu 2020. godine kada će se kre- nuti sa prvim migracijama transportnih veza i povezanih funkcija sa postojećih usmjernika na novi sustav.

Sa ovakvom nadogradnjom core dijela TK mreže bez problema ubace cjelokupni promet tele2 u svoju mrežu.

I ova investicija koja je sve samo ne jeftina odaje neki daljnji smjer Optime u budućnosti.

Display More

jel ova Cisco-va oprema neki standard?

bilo je na starom forumu da ovakvu opremu koristi UG.

koriste li ovu opremu A1 i HT?

• st-brajo
    • May 10, 2020 at 12:34 PM
    Quote from dionicar

Misljenja Sam ako UG zaista zeli da mu OPTE ne pobjegne pred nosom ju debelo I preplatiti. Ako me procjenjena vrijednost sa H1 8 kn, a telekomi se prodaju 6x EBITDa (14-18kn) ju UG debelo I preplatiti ako ne zeli da uleti A1.. racunam Mozda I na 20 kn. Osim ako nije opet neka HR prevara 😉😁😃. Samo moje razmisljanje

kolega, zaboravili ste odbiti dugove.

mislim da se svi slažemo da će konačna cijena sigurno biti veća nego ova trenutno na burzi, al treba biti realan.

kad odbijemo dugove, mislim da se vrtimo oko 8 kn (bez premije), HT u svom izvješću ovo vrednuje oko 11,78.

osobno tipujem na okruglih 10,00 kn, uključujući sve moguće i nemoguće dobre i loše strane.

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • May 10, 2020 at 9:26 AM

radi ovoga je bitno održati izbore što prije

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2181675

u svakom slučaju, doći će do gadnog otrežnjenja.

ljudi još uvijek ne razumiju kakve će posljedice imati nerad nedjeljom i ne rezanje plaća uhljebima, sve ono što trenutno ima dobru anketnu potporu, dok i sami ne počnu dobivati otkaze.

dovoljno je samo da nam kreditni rejting okine i sve se ruši kao kula od karata.

nema te Austrije, Njemačke i Irske koja će pokupiti ovih 400.000 nezaposlenih dok i sami ne riješe svoje nezaposlene.

po meni bi svaki poslodavac kod obrazloženja davanja otkaza trebao navesti: nemogućnost/neisplativost poslovanja zbog neprovođenja reformi i neralnih zahtjeva sindikata, da i radnicima napokon dođe iz stražnjice u glavu di je srž problema, pa nek i dalje slušaju sindikate i njihove nebuloze da su svi poduzetnici kriminalci.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• st-brajo
    • May 9, 2020 at 11:01 PM
    Quote from Neo

Sindikati su uvijek dobrodosli. Bas ima par dionica na kojima je promet onako solidan. A sa 3-4 milje sindikalisti bi napravili dar mar. Jedini problem potrebno je 20 sindikalista s kapitalom cca 200kn kuna. Eto, ja se biljezim.

Jos samo 19 članova. ^^

Quote from amerikanec

Pridruzujem ti se kolega Neo sa svoja dva clana😉

kolege, da bi ova stvar funkcionirala morali bi, u dobroj vjeri, targete ulaska i u izlaska dijeliti sa zajednicom barem dan prije nego se trejdanje misli obaviti.

ako ste na to spremni, možda i ja budem za.

• st-brajo
    • May 9, 2020 at 3:39 PM

napomena: postovi iz ove teme koji se odnose na dugoročna predviđanja vezano za kretanja tržišta kapitala i ekonomiju općenito premješteni su u temu Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

postovi iz ove teme koji se odnose na budućnost mirovinskih fondova i njihove strategije ulaganja premješteni su u temu Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

zahvaljujemo na razumijevanju

1. Privacy Policy
  2. Kontakt