1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 5:58 PM
    Quote from naim

Nije vjerojatno da će ova odluka proći na skupštini. Obzirom na postojeću vlasničku strukturu.

zašto to mislite?

kao prvo, nije izgledno da će svi dioničari pojaviti na GS, jer za odluku je bitno da to izglasa 3/4 od onih koji se pojave na GS, a pitanje je što će napraviti Bakić i Ivanović.

možda i Bakić glasuje za pa žrtvuje dosadašnji ulog kako bi poslije sudjelovao u dokapu ako misli da je novi vlasnik dobra priča, pa na taj način anulira svoj gubitak, jer se na ovaj način država miče iz vlasničke strukture.

a uostalom, koja je alternativa?

oni su mislili namaknuti 100 M kuna od prodaje nekih nekretnina u Slavoniji nekim malim poduzetnicima.

to bi možda i prošlo da nije došla korona, mada mi ta cifra za bilo što u Slavoniji malo djeluje prenapuhano.

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 3:53 PM
    Quote from VoraX

Pa ljudi biće idu malo trejdati, isto ko i na Uljaniku, vjerojatno će biti prilike obrnuti nešto love u mogućim skokovima s 2 na 1 kn i obratno

pa tko bi normalan ovdje kupovao po asku?!

Quote from Sheriff

Kakvom valutom ovi trguju?? Šta je ispod lipe?

Zaba trejder :rolleyes:

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 3:41 PM
    Quote from MickeyM

A kako ovi sad po 10000 prodaju, ima neka kvaka, a?

pa spašavaju ljudi što se da spasiti.

meni samo nije jasno tko ovo kupuje, i to po ovim cijenama?!

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 3:34 PM
    Quote from MickeyM

Dobro i koliko sada vrijedi 5000 dionica naseg Djurice?

Mislim nakon ove odluke skupstine!

ako ja dobro računam, 1.000 kuna

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 3:27 PM
    Quote from harpun

nije objavljeno da li imaju kupca

mislite da bi to poguralo cijenu prema gore prije nulovanja? :)

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 2:59 PM

ne znam koliko je guru uložio, al na kraju će mu ulog vrijediti 360.000 kuna.

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 2:41 PM
    Quote from naim

A lijepo su ga “stavili” dioničarima....tko s državom tikve sadi....

kolega, ja sam kolegijalno upozoravao da ovdje ide nulovanje, al ljudi su u nekom svom filmu, pa nek sad računaju koliko će novih dionica imati.

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 2:17 PM

čitajte i uživajte

https://zse.hr/userdocsimages…PIuu3WOTg==.pdf

• Best sell

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 12:08 PM
    Quote from Neo

Best sell no.1 je Adpl.

Slijedi ga Rivp i turisti za koje mislim da su odradili 4.val i slijedi novih 5 valova dolje.

ja bi ovdje nadodao i banke (ZABA, HPB).

kod PBZ-a sam neutralan, jer su najbolje prošli na stres testu.

rezultati USA komercijalnih banaka za Q2 su blago rečeno poražavajući, a nas takva situacija tek očekuje.

te našu miljenicu INA-u, koja jedina nije doživjela "korekciju" od strane institucionalnih investitora (valjda misle da će Mađari prodati po ovim cijenama ^^)

• BD62 (BADEL 1862 d.d.)

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 9:57 AM
    Quote from naim

A sto je izblokiralo papir?

jučer je bio zadnji dan trgovanja.

• Best buy

• st-brajo
    • July 16, 2020 at 9:07 AM
    Quote from Miron

Možda, tako targetiraju bitcoin na 50.000 dolara. Njihove analize su jednako vjerodostojne kao i od ovih epidemiologa.

upravo to.

sve će cijenom otići nebom pod oblake ovisno o tome u što je ovaj što govori umočen.

tako će odletjeti u nebo dionice rudara, pa dionice manjih rudara, pa fizičko zlato, pa zlato ETF, pa bitcoin, itd.

odgovor na to što će rasti može dati samo povratak u povijest u vrijeme kad smo imali iste ovakve okolnosti.

nešto o tome sam pisao na ovoj temi, pa koga zanima neka pogleda, da se ne ponavljam.

Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • July 15, 2020 at 11:45 PM

e ovo je posao.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…xa/2198458.aspx

dok naši ljevičari zazivaju poreze na "bogate", to bi valjda bili svi oni koji kod nas zarađuju više od prosječnog vozača kamiona u Njemačkoj (cca 3.000 Eura), Nijemci prosvjeduju protiv kipova Karla Marxa.

nije dovoljno što imamo više od milijun umirovljenika (od kojih valjda pola nije odradilo puni mirovinski staž), koji isti se konstantno od dosade metiljave po bolnicama izigravajući hipohondre pa nam je zdravstveni sustav prezadužen, a liste čekanja dovedene do apsurda, sad bi trebalo oporezovati "bogate".

kao primjere navodit će Vam neke naše poduzetnike, ne znajući da ta imovina koju oni misle oporezovati uopće nije na njima osobno već u pravilu na njihovim firmama (znači ćorak).

te poreze će Vam platiti ono malo srednje klase koje još uvijek nešto pokušava u poduzetništvu (prije nego i oni dignu ruke od svega i počnu se baviti apartmanijom).

preporučujem da svi poslušate (nemojte pročitati samo članak) Gustu Santinija i njegovo viđenje smjera našeg gospodarstva i sve će Vam biti jasno,

posebice di je kvaka 22 sa našim turizmom (ima jedan jako zanimljiv dio što se tiče PDV-a i deviza)

i zašto se naša vlada u svojoj ekonomskoj politici isključivo oslonila na njega, dok ostale grane gospodarstva pušta da propadaju,

osobito poljoprivredu di se poticajima kupuju glasovi (manji PDV na hranu i ovakav tečaj Eura zbog poplave uvoza jeftine hrane tim ljudima doslovce znači ključ u bravu).

https://vijesti.hrt.hr/634210/santini…-osamostaljenja

ujedno preporučam pročitati i odličan članak sa Ljubom Jurčićem.

https://direktno.hr/direkt/jurcic-…rvatsko-200691/

čovjek je fino objasnio kako trenutno stoje stvari, a čini se da tako nešto o nama misle i strani analitičari.

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ih/2198348.aspx

obzirom da ne vjerujem kako će ministar Marić voditi tečajnu politiku da pad kamata iskompenzira blagom devalvacijom value prema onih 8,66 kuna za Euro dokle bi maksimalno mogli doći po ERM II, teško da nas očekuje išta dobroga.

mi u Dalmaciji ćemo se baviti samo turizmom i građevinom, eventualno nešto IT-a (ono malo intelektualnijih poslova koji nisu u ovim segmentima će staviti ključ u bravu), navijati za Hajduka i biti dežurni glupani, sjediti po kavama i pričati isprazne priče (ja sam iz Dalmacije pa me to osobno pogađa, jer mislim da za neki malo ozbiljniji i intelektualniji biznis uopće nema tržišta, niti se cijeni takvo nešto, što je baš deprimirajuće).

Istra će svoj elitni turizam dići na razinu više, Dubrovnik isto (tvornice novaca).

nešto ljudi u Slavoniji će se okrenuti OPG poljoprivredi i seoskom turizmu, ostatak će iseliti jer ne može svaka kuća u selu imati takvu djelatnost.

oni jadnici gore u Međimurju i Zagorju će raditi za crkavicu dok njihov guru osporava teorije širenja Korona virusa.

Zagreb će živjeti od toga što su sva glavna državna tijela gore, pa moraš nekoga gore od njih angažirati da ti se proces poslovanja ubrza.

koliko čujem, jedino je situacija relativno normalno postavljena u kraju oko Koprivnice, pa se nadam ta će bar tamo situacija ostati donekle normalna.

nemojte zamjeriti, al kad si iz Dalmacije, a ne ponašaš se kao da ti je pola mozga odumrlo, onda sa svima imaš problem (sa ljudima iz drugih krajeva Hrvatske šta nisi njihova definicija priglupog Dalmatinca, a sa svojom okolicom jer tražiš nešto više od života od ispraznosti).

sva sreća što ovdje na forumu ipak ima ljudi koji kuže neke stvari i voljni su educirati i pomoći, pa mi možda i to daje neku nadu da postoji neki dio Hrvatske koji se ne zadovoljava s vječnim prosjekom nego teži nečem višem i boljem.

kakvi god da smo, ovdje se čovjek može i nasmijati, naljutiti, nešto naučiti, razmijeniti iskustva, itd.

ne znam tko će sve ovo pročitati, al volio bih da pozovete što više ljudi da se uključi i raspravlja o svemu i svačemu.

možda se iz nekih poznanstava na forumu rode neke ideje za biznis ili bilo što drugo, samo da se odupremo nastojanima da postanemo nacija mediokriteta.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • July 15, 2020 at 12:38 PM
    Quote from LodeRunner

Ocito nam je to nekakav okvirni target za jesen. Optimistican ili ne.

kad čovjek ovako nešto vidi, ne bi bio u koži dioničarima.

ovakvu transakciju mogu izvesti samo institucionalci.

a ako je među njima ovo kupoprodajni konsenzus, postavlja se pitanje jesu li ovo namjerno napucali da ponovno ošišaju male ili je u pitanju nešto drugo?

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • July 15, 2020 at 10:12 AM
    Quote from Moller

možda čekaju da im Rusi isplate drugu i zadnju, pa će onda krenuti s kupnjom :)

a vidimo da i naši bankarski fondovi očito nemaju nekog svoga Stevea Eismana koji bi se na ovakvim stvarima kladio protiv svojih drugara iz mirovinaca i ostalih.

da ne pričam o nekim value stocks na našoj burzi (a ima ih) di ovakva ekipa spava zimski san.

tu Vam leži sav jad našeg tržišta kapitala.

bitno je samo da se HT, Valamar i slični svaki dan pretaču iz šupljeg u prazno.

pametnome dosta.

• st-brajo
    • July 15, 2020 at 10:03 AM
    Quote from Moller

pa dobro, došlo je do male desinkronizacije članka i MKT naloga i kaj sada, pa nije prvi i jedini put i na ovoj temi, toga ima stalno i ne treba biti osjetljiv, ali je utješno da bar nije skroz pobjegao, ka na IGHaju:)

burza je to , možda su neki shvatili ove nove mjere stožera da moraju kupovati samo s mASKom :D

kolega, da raspolažem količinom kapitala kao primjerice SZAIF, ovo bih kupovao i napucao budućem kupcu tromjesečni prosjek.

al njima je napetije držati dionice Autotransa, Belja, Dubrovačkih podruma, Elektrode, Jamnice, itd.

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • July 15, 2020 at 9:22 AM
    Quote from Jope
    Quote from BSOD

Veliki.

Nisam ovo vidio do sada.

MKT je stavljeno pod cijenu, a količina je 3000 kom da je obrnuto razumio bih

MKT, tj. market nalog je uvijek prvi na izvršenju, a cijenu vuče prema zadnjem prodajnom ili kupovnom nalogu kojeg kupi.

• st-brajo
    • July 15, 2020 at 8:33 AM
    Quote from Headhunter

Za domaće telekom tržište još je jedan značajan događaj u tijeku a to je prodaja Optima Telekoma. I dok je zbog korona krize cijela priča usporila, očekuje se da će do kraja godine biti proveden postupak prikupljanja obvezujućih ponuda i da bi taj proces također mogao biti završen do kraja sljedeće godine.

Iako ne postoje službene informacije, a svi se ograđuju zbog toga što su to burzovno osjetljive informacije, kako stvari sada stoje, a prema neslužbenim informacijama koje imamo iz telekom krugova zainteresirani da Optima Telekom od Zagrebačke banke kao najvećeg pojedinačnog dioničara i Hrvatskog Telekoma kao drugog po veličini kroz tvrtku HT Holding d.d. i ujedno njenog upravljača i to sve prema odluci Agencije za zaštitu tržišnog natjecanja (AZTN) kao potencijalni kupci navode se A1 Hrvatska, Tele2 Hrvatska odnosno United Grupa te jedan fond koji se inače bavi ulaganjima u telekome. Međutim, korona je sve usporila pa tako i ovo, pa će biti zanimljivo kako će se i ova priča rasplesti.

https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…minga-i-uredaja

kolega je opet bio u pravu da su tri kupca, samo što treći nije Adris.

svaka čast kolega!

• Best buy

• st-brajo
    • July 14, 2020 at 8:38 PM
    Quote from Kayser Sose

Ne mislim da će bit baš tako crn scenario. Istina, corona-kriza je sasvim nova stvar za cijeli svijet. Pa to je bio i 2.svjetski rat iako ne mogu baš uspoređivati te događaje al pari...ne kažem da će se sve vratit u normalu (ako ikad i bude), no moje mišljenje je da turizam (pa i hrvatski) i nije toliko osjetljiva grana ekonomije kako se misli (i piše). To mi je više kao neka urbana legenda. Ok, bit će skromno, bit će 30% prihoda neto na kraju godine (nabacujem sad, može i do 50%) ali i 30 je bolje nego 0%, zar ne? Već sad je bolje od katastrofičnih predviđanja a' la Nostradamus prije lock-down-a. :)

ma mi trebamo Erdoganu dignuti spomenik.

da nema njegovog cirkusiranja dolje, mi od turizma ne bi vidjeli ni t.

ovako on pravi cirkus po Turskoj (oni su postali turizam isključivo za muslimane), a sa sobom u tu nestabilnost povlači i Grčku (dobro, oni su i sami od sebe nestabilni).

istina, pomoglo je i snimanje Game Of Thrones (trebalo bi dovući još nekih sličnih projekata).

glavni problem našeg turizma je što moramo privući goste više klase koji si uvijek mogu priuštiti ljetovanje (hoteli 4+ zvjezdice, megajahtaši, vile s bazenom i slično), a okaniti se apartmanije di dolazi radnička klasa (koju će ova kriza masakrirati).

ova sezona još nekako, al problem će biti iduća jer ljudima neće biti jasno kako to da je virus nestao, a ja dobio otkaz, kad tamo robot slaže palete po skladištu.

takvima sigurno neće biti do ljetovanja.

• Best buy

• st-brajo
    • July 14, 2020 at 6:18 PM
    Quote from Kayser Sose

Dugoročno turisti...već od 2021...

lako moguće.

gledajući poreznu i monetarnu politiku, cilj nam je izložiti se turistima (strancima) još i više nego do sada (nešto kao Jamajka), a ostale ekonomske grane baciti u propast.

međutim, problem je što nezaposlenost eskalira tek godinu dana do dvije nakon što kriza zvekne, a ubrzano se ide prema robotizaciji i automatizaciji što znači da će uskoro još više ljudi ostati bez posla, odnosno nezaposlenost se neće tako brzo smanjivati.

bila je odlična analiza Velimira Šonje da ljudi koji su sada ostali bez posla, a imaju dobru štednju (stranci) da često uzmu godinu dvije dana malo za sebe da malo predahnu od vremena kad su zaposleni i dobro zarađuju.

međutim, ako se u međuvremenu ne izmisli nešto novo di se ti ljudi mogu vratiti raditi, nisam baš siguran da će im i treću godinu biti do cjelogodišnjeg odmora.

mislim da će prije biti da ćemo imati navalu stranih penzionera na naše nekretnine na obali, jer time opet ubijamo više muha jednim udarcem.

dobivamo devize kojima financiramo sve naše dugove, a naše ljude ne prilagođene na nove tehnologije zapošljavamo da brinemo o njima.

postat ćemo europska Florida.

• Procjena rezultata tvrtki i rizika ulaganja na tržištu kapitala nakon Corona virusa

• st-brajo
    • July 14, 2020 at 5:12 PM

obzirom da će uvođenje Eura doći na red nakon virusa, evo jedan prijedlog kako pripremiti gospodarstvo da bi ulazak u eurozonu bio što bezbolniji.

znači, prema objavi ECB-a Hrvatskoj će se tolerirati tečaj kune prema Euru u razinama od 6,40433 do 8,66468 kuna za 1 Euro.

https://www.ecb.europa.eu/press/pr/date/…cfb85a9.hr.html

imajući u vidu da jedino u turističkoj sezoni bude pritisak na kunu prema gore, mislim da bi bilo pametno kombinirati isplatu javnog duga koja se mora smanjivati određenom dinamikom prema Maastrichtškim kriterijima (ne brže od toga kao do sada) i puštati kunu da lagano klizi prema ovoj razini od 8,66468 kuna za 1 Euro kako bi u međuvremenu ojačali izvoz i domaću proizvodnju, a spriječili uvoz jeftilena iz EU-a i trećih zemalja.

ostane li tečaj na sadašnjim razinama (oko 7,5 kuna za 1 Euro) ono malo poljoprivrednika komotno može iseliti negdje vani, jer nema šanse da će biti konkurentni, a mi komotno možemo zaboraviti da ćemo imati veće plaće.

ova kriza je prilika da se ekonomski okrenemo sami sebi umjesto da se vječno spašavamo nekim doznakama deviza koje stižu iz inozemstva i na taj način pripremimo zemlju da bi sutra bili konkurentniji u EU.

u protivnom svi možemo iseliti prije nego nas pojedu uhljebi i penzioneri.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt