1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • August 11, 2020 at 9:43 AM

update iz Dubrovnika.

Stradun sinoć krcat turista.

sve radi punom parom.

kolone taksista na Pilama.

gužve po autobusima, socijalna distanca 0 bodova, al bar svi nose maske.

nisam bio do Babina Kuka da vidim kakva je situacija u Valamaru, al ako me put nanese, javim.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • August 10, 2020 at 10:49 PM

PBZ mirovinac 06.08.2020. + 104 kom po 268 kn

• st-brajo
    • August 9, 2020 at 11:53 PM

poštovani kolege,

od sada pa ubuduće, nabacivanje cijenama dionica po pojedinim temama više neće biti tolerirano.

cijene kretanja pojedinih dionica i mišljenje o istima predmet su teme Tehnička analiza, i to isključivo nakon objavljenog grafa (navesti kraticu dionice da se zna o kojoj se raspravlja).

iznimka od navedenog tolerirat će se isključivo vezano uz fundamentalnu analizu (preuzimanje, restrukturiranje, poslovni rezultati i slično).

lijepi pozdrav

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • August 9, 2020 at 11:37 PM
    Quote from LeoNT

Mnogo teorija zavjere, dosta negative i svakako previše drame oko ove objave od petka.

Obvezujućih ponuda nema, jer proces prodaje jednostavno nije stigao do te faze ne samo zbog COVIDA nego i zbog cinjenice da se ovakve prodaje ne rjesavaju unutar par mjeseci ni pod normalnim uvjetima, a kamoli u uvjetima pandemije. Mislim da je AZTN tu postavio nerealan rok. Kako god, posto ponude nisu dosle, ocito je nastala obaveza angaziranja investicijske banke i to ce HT poceti ispunjavati. Mislim da je na forumu krivo protumaceno da obaveza angaziranja investicijske banke nije potrebna ako ima zainteresiranih. Takva obaveza ocito nastaje ako ne postoje prihvatljive obvezujuce ponude na dan 31.7.

Iz HTa su (prije pandemije) rekli 6-12 mjeseci. Na ICTbusiness je Tomić napisao da sam proces kasni, a ovime smo dobili i potvrdu toga.

Jos uvijek taj clanak smatram najboljim uvidom u stanje prodajnog procesa:

https://www.ictbusiness.info/kolumne/koment…minga-i-uredaja

Kontaktirao sam Tomića u petak i zamolio ga da se detaljnije pozabavi ovime sto se događa oko Optime. Nase prosle komunikacije su bile korektne, covjek je ozbiljan i ne piše gluposti.

Display More

bravo, kolega!

ovakve stvari su cilj foruma, a ne prepucavanja bez kraja i konca bez ikakvih zaključaka.

pozdravljam svaku inicijativu dioničarskog aktivizma na svim dionicama.

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • August 9, 2020 at 7:47 PM

evo sad u dućanu u Dubrovniku, najbolje je išla roba na akciji, a bar gosparima lova nikad nije bila problem.

turista nešto ima, ali dosta hotela je zatvoreno.

istina, stigao je jedan kruzer, ali to su u pravilu neki povoljni aranžmani.

mislim da je turizam nabijačina od cijene, a usluga katastrofa s ovim virusom i službeno upokojen.

• st-brajo
    • August 9, 2020 at 7:32 PM

poštovani kolege,

trenutno sam na GO, pa ne mogu aktivno moderirati forum.

molim da se daljnja komunikacija nastavi argumentirano i u primjerenom tonu.

unaprijed zahvaljujem

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • August 9, 2020 at 6:33 PM

poštovani kolege,

trenutno sam na GO, pa ne mogu aktivno moderirati forum.

molim da se daljnja komunikacija nastavi argumentirano i u primjerenom tonu.

unaprijed zahvaljujem

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • August 9, 2020 at 6:00 PM

na odmoru u Dubrovniku (trenutno ne mogu modelirati forum), prošao kraj Batale.

teren raščišćen i zasad sve tako stoji.

I ostala gradilišta po gradu isto miruju.

pretpostavljam da je zabrana pravljenja buke u sezoni ili tako nešto.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • August 9, 2020 at 9:52 AM

kolegice, preporučujem popratiti ovu dionicu.

možda bude blaga korekcija, ali koliko ja to vidim, ovdje će sve na kraju biti dobro, i više od toga.

javit će se i kolega da je opet kupovao, ali ne na razini 200, prije na razini cca 260.

u eventualnom preuzimanju, ovo bi išlo na razinu 600 + kuna.

a dionica ima i komponentu sezonalnosti (dobar rast bi obično bio u Q3, Q4).

za ove ostale dionice koje se navode, targeti su više manje ok.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• st-brajo
    • August 9, 2020 at 9:22 AM

kad kolega ponovno iznese neke targete, ja ću ih ubuduće označiti točno/netočno.

u međuvremenu, ako mislite kvalitetno trejdati, pratite temu TA.

mittko i zločesta to rade na kvalitetan način.

• IGH (Institut IGH d.d.)

• st-brajo
    • August 9, 2020 at 9:15 AM
    Quote from Marielena

Kolega, Iggy niti bilo sto na burzi ne raste zbog Nea.

Sto je od toga cinjenica znati cemo u buducnosti.

Burza anticipira buduce dogadjaje.

A Kolega Neo je jednostavan. Kada kupi najavljuje veliki rast, a kada proda i kada je u cashu zaziva veliki pad crobexa i crnjaci na svim dionicama koje zeli kupiti.

ovo je jedina istina.

samo što sljedbenici družbe Isusove ne razumiju da njegovi targeti uopće nisu targeti, nego da to treba pretresti sam kroz razne alate TA.

svi znate da zbog svoje pozicije na forumu ne smijem iznositi svoje targete i moram biti nepristran.

ali kad je nešto bullshit, onda to moram prozvati, kao što sam i učinio na temi Saponija.

ono ćete ponovno gledati na 200 kn samo ako im se dogodi Bejrut.

• Birtija

• st-brajo
    • August 8, 2020 at 3:55 PM
    Quote from Neo

Zar nije forum da svatko iznese svoje misljenje? Da iz veceg broja misljenja vidimo i donesemo bolju sliku?

Jesam posteno napisao na 226kn rast ce kupujte. Mogli ste zaraditi 20% kao ja. Imate crno na bijelo isto. Pa i davnih dana pisao na Saponiji ba 220kn kupujte i na 320 prodajite. Dobit 45%. Pa Igh na 93kn..mogli ste okrenuti 30% .Pa Tpng na 33kn..mogli ste okrenuti 80%, pa Dlkv na 3.7kn. Mogli ste napraviti samo 50%. Pa na Atpl na 160kn..mogli ste zaraditi 30%.

Davao sam toliko pickova i svaki pick pogodio. Pisao kada uci i kada izaci.

To je dokaz koliko zelim pomoci forumasima.

I sad me neki kritiziraju, a nikad nisu nijednom rekli kupite tada i tada i prodajte tada i tada.

Saponia ima 2 opcije: rast do 310 i pad do 180kn. Na ovu cijenu od 270kn meni nije nimalo privlacno kupovati.

Display More

zaradio sam ja jako dobro u malo vremena, al slušajući sebe, a ne Vaše drukove.

ne znam nikoga tko ne bi ovo volio kupovati na 180, al isto tako ekipa treba znati da će ako sada proda, nakon izvješća za Q3 za dionicom trčati, a jedino će PBZ mirovinac fino omastiti brk.

za neke dionice di nemate "velikog bijelog" koji kupi sve ispod crte, isplati se riskirati, i tu mislim da ste u pravu, al to na ovoj dionici nije slučaj.

osobno, radije bih svoje dionice spalio nego ih prodao mirovincu.

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • August 8, 2020 at 3:21 PM

otišao sam na godišnji, al na ovo stvarno moram reagirati.

da ste imalo pratili trgovanje, vidjeli bi da ovdje leđa dionici drži PBZ mirovinac.

pa ako se želite rasprodati da ovdje zarade fondaši, samo naprijed.

i ja smatram da ih treba nagraditi za njihovo "upravljanje" našim mirovinama na način da im poklonite dionice, umjesto da ih natjerate da ovo kupuju poskupo (što je po evaluacijama i dalje jeftino, al dobro).

toliko od mene zasad, a Vi i dalje slušajte kolegu mutikašu.

meni je samo žao što nisam osvojio Eurojackpot pa da stavim naloge da napunite mene, a ne fondaše.

ali nemojte misliti da netko drugi neće tako napraviti.

možda baš kolega koji bez razloga ovdje druka na pad firme koja u korona krizi u svim segmentima raste.

evo, ja tvrdim da pada na 1 lipu, bez ikakvih dokaza.

• st-brajo
    • August 7, 2020 at 10:32 PM
    Quote from harpun
    Quote from Moller

preporuka za sve koji su spušili kunicu, dvije po komadu, neka otvore max.graf, to je bila prava Planica i ovo danas je u odnosu na pravo pušenje određenih igrača, pravi melem za rane

Ovo je prodaja od prije par dana,očito se nešto znalo

zanimljivo, radi se HPBS-6, fondovskom računu HPB-a koji se krcao na puno većim ciframa, a dokupljivao je nakon pada burze.

• st-brajo
    • August 7, 2020 at 7:40 PM
    Quote from Digga

Slobodno udarajte po leđima, ali mislim da HT i ZABA to ne žele prodati ispod 10 kuna, promišljam:

UG - ne žele trećeg operatera - barem ne sad dok je pad prihoda kako HTu tako i ZABI i zavlače ih.

A1 - Opet nisu dali adekvatnu ponudu, kao i prije.

Fond Advent international - drži cijenu na oko 6 kuna i isto to nudi.

Investicijska banka, može biti i ZABA, pitanje je je kakav dogovor imaju sa HT-om, sve je ovo muljaža na najjače.

ne znam odakle sad taj Europhone.

što je s ovim fondom koji kolega ovdje spominje?

po onome što je može iskopati na internetu, oni su vlasnici Addiko Banke i bave se restrukturiranjem firmi i njihovom daljnjom preprodajom, a imaju i iskustva u telekom industriji.

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…-banke-20141031

"Godine 2004. Advent je kupio bugarski državni telekom, a nakon restrukturiranja 2007. prodao ga je AIG-u. "

• st-brajo
    • August 7, 2020 at 4:53 PM
    Quote from Digga

https://www.zaba.hr/home/o-nama/eu…nka-u-hrvatskoj

ako ste gledali izvješća banaka postoji nešto što se zove "dužnički instrumenti po fer vrijednosti kroz ostalu sveobuhvatnu dobit".

to čudo je svim našim bankama fino sorilo neto dobit, tako da ne znam čemu nagrade.

ostaje za vidjeti tko će ovdje preuzeti proces prodaje, al da sam ja na mjestu ZABA-e i imam tu mogućnost, iskoristio bih je, jer je i moja koža ovdje u igri.

• st-brajo
    • August 7, 2020 at 4:38 PM
    Quote from barbosa

Na kraju prve polovine godine obvezni mirovinski fondovi u Hrvatskoj imali su ušteđevinu od 112,9 milijardi kuna, prema izvješću Hanfe za lipanj, koja navodi da je u prvih šest mjeseci Mirex kategorije B porastao 1,68 posto. Gubitke nisu zabilježili samo obvezni fondovi u drugom stupu. Prema Hrportofoliju, svi dobrovoljni mirovinski fondovi u trećem stupu, koji su otvoreni za sve građane – u Hrvatskoj takvih ima osam – od početka godine zabilježili su minuse u rasponu od 0,66 do 7,3 posto, a najčešće od oko četiri posto. Dobrovoljna štednja za mirovinu nije u Hrvatskoj jako popularna, pa je ukupna ušteđevina u otvorenim dobrovoljnim fondovima na kraju lipnja iznosila 5,07 milijardi kuna.

pošto u dionicama imaju tek 17% portfelja, da li je ne realno očekivati poveću akciju istih, npr mlijardicu kn, 1% imovine u hr dionice radi anuliranja gubitaka umjesto da rasprodaju kao na dlkv

još ih novinari hvale, umjesto da izračunaju penzije prema prinosu obveznica.

o tempora, o mores ;(

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • August 7, 2020 at 4:33 PM
    Quote from Optimistcro

Dali investicijska banka može biti ZABA? Nigdje nisam pročitao podatak da ne može

ZABA je komercijalna banka (ona kojoj se u budućnosti loše piše).

npr. Lazard (oni koji prodaju INA-u) su investicijska banka (oni okreću novac).

• st-brajo
    • August 7, 2020 at 4:22 PM

jesu ovi danas prodavali ili kupovali?

https://www.seebiz.eu/trzista/korona…-stednje/238535

mogu li i ja tako stvarati minuse, a da mi netko plaća naknadu za "upravljanje" neovisno o rezultatima kojima ostvarujem?

di se može prijaviti za ovaj vrhunski posao?

dobit moja, gubitci vaši.

za neke je ova država kao izmišljena.

• st-brajo
    • August 7, 2020 at 3:57 PM
    Quote from sasab

Bit ce zanimljiva knjiga dionicara, netko se sigurno krca

nešto mi govori da će u srijedu biti rekordan promet kod SKDD-a ;)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt