+VIRO 49
- VIRO 61
ajde, nek se i Vama napokon osladilo
+VIRO 49
- VIRO 61
ajde, nek se i Vama napokon osladilo
Sad će se opet torbarenje uvest
u doba sveopće digitalizacije, natrag na hartije i kupone
Možda taj svećenik nije još odredio tarifu pa moramo malo "cupkati" u mjestu... ili je svećenik puno tražio, nije to "obična ženidba"!
a možda je to životno partnerstvo
Valjda se čeka svećenik.
Obitelj je tradicionalna i da se mlada ne uda u crkvi pred svećenikom odrekli bi je se 😂
koji?
pravoslavni ili katolički?
Zagrebačka burza: Blagi pad indeksa, Viro dobitnik dana
https://www.seebiz.eu/trzista/zagreb…nik-dana/240120
Dobitnik dana bio je Viro koji je uzletio 18,8 posto, na 66,50 kuna, 359 tisuća kuna prometa. Predsjednik Uprave Hrvatske industrije šećera Željko Zadro, izjavio je prije nekoliko dana kako očekuju i visoke vrijednosti digestija te ukupnu proizvodnju šećera od približno 130 tisuća tona. Nakon tri vrlo teške i iscrpljujuće godine za domaću industriju šećera, čija je sudbina bila neizvjesna, udruživanjem šećerana u jednu tvrtku opstala je proizvodnja šećera i šećerne repe u Hrvatskoj, a koliko će šećerana ostati raditi, ovisit će o proizvođačima slatkog korijena.
VIRO jučer ga nitko nije htio po 56, šta se dogodilo a?
pa po današnjem trgovanju reklo bi se da su kolege s bauštele poželile nešto slatko
Svjetska banka priznala: Brojne države prevarile indeks lakoće poslovanja
https://www.seebiz.eu/ekonomija/svje…slovanja/240090
"Kina još uvijek bila prilično dugotrajna i složena za rad - otprilike složena poput Namibije ili Paragvaja, koji igraju u ligi sličnoj Narodnoj Republici: spora birokracija, nejasne odgovornosti, vrlo komplicirani postupci , kojima je teško upravljati bez državnih partnerskih tvrtki."
mene ovo podsjeća na neku drugu zemlju, najfriškiju članicu EU-a
Kritičari također ističu da izvještaj Svjetske banke potiče korupciju, što se ne odražava na indeks Svjetske banke. Brze građevinske dozvole samo su jedan takav primjer. Primjerice, u Sudanu zakon predviđa da se na građevinsku dozvolu čeka 270 dana, no u praksi je neke tvrtke dobivaju nakon pet dana".
blesavi Sudanci.
kod nas ne piše ništa, pa ako potplatiš da se procedura ubrza, onda nije korupcija
neeed..... my..... drugggzz... need.... hita.....
Vama cukar pao, a na burzi narastao
Ovaj šta nalog od 22 kom VIRO seli gore dole po 2kn mora da je zvijezda ove naše burze.
pokretna meta, a svi snajperi na HITA-i
zemljište u dubrovniku se ne da prodati? to prvi put čujem. eventualno da je pitanje cijene to da. i ruku na srce po svoj ekonomskoj logici to zemljište je sigurnija investicija nego hr državne obveznice čiji je rejting smeće ili tu negdje. zamisli te da svi sad po vašem principu pokušaju naplatiti dospjeli dug od države kao što bi vi od igh? bankrot bi bio proglašen već sutra u 6.00 h ali to tako u ekonomiji ne funkcionira. reprogrami, refinanciranja, kamate male i velike i td. i td.
ja sam postavio legitimno pitanje na koje još uvijek nema odgovora.
Radeljević vrijedi cca 25 000 000 EUR-a
jel to cifra nakon što se odbije i vrijednost onih zaloga kojima je kompleks opterećen ili ukupna vrijednost kompleksa?
ako netko ima saznanja, neka podijeli.
Zagrebačka burza: CROBEX najjači od početka srpnja
Podatak o devetom uzastopnom mjesečnom padu industrijske proizvodnje koji najavljuje gotovo sigurnu recesiju u trećem kvartalu nije nimalo demoralizirao investitore.
ma nek ne otvara ništa, samo nek smanji količinu upozorenja koje dobivamo poprilično subjektivno. To mi je žao. Btw.jel ovdje u birtiji barem moguće pisati bez cenzure?
ovdi se može pisati sve dok se ne vrijeđa.
Ma postoji neki pravilnik hanfe ili što li koji ne dopušta paralelno imanje naloga na bidu i asku, objašnjenje je nešto u stilu manipulacija tržištem... Valjda na to kolege misle, ali to funkcionira tek po prijavi. Dakle, može se staviti nalog i na bid i na ask i može se trgovati sam sa sobom, ali naravno plaćaš proviziju.
da.
na to sam mislio.
meni broker to prije nije dopuštao, al sad sam probao i vidio da dopušta
jedino još nisam probao staviti na istu cijenu ili da sam prvi na obje strane, al budem i to isprobao
ma ne, nisi me shvatio kolega. Imam xxxx komada DLKV kojeg ne diram. A u međuvremenu trejdam kako sam gore napisao. Evo me opet sa 2000 komada na bidu.
ma shvatio sam.
al ne možeš u isto vrijeme biti i na bidu i na asku bez 2 računa.
a mislim da to nije dopušteno.
jedino da te poklopi na bidu, pa da odma trčeš na ask.
Evo već 3x danas. Kupnja 7.80, prodaja 7,98-8kn... ostao mi isti broj dijonica koje ne diram a kuna 1200 više.
koja je caka?
muvat s 2 brokerska ili?
Radeljević vrijedi cca 25 000 000 EUR-a
jel to cifra nakon što se odbije i vrijednost onih zaloga kojima je kompleks opterećen ili ukupna vrijednost kompleksa?
Naime, ali zar nije zato cijena tu di je zbog tog sistemskog rizika i duga?
Da nemaju duga, cijena bi bila duplo troduplo veca i ne bi bio problem uci i cekati da se dobri ugovori odrade i da pocnu zarađivati 40-50 kn po dionici.
Ovako mozda imaju mac nad glavom ali postoji potencijal i perapektiva kroz prizmu povecanog rizika o kojem govoris.
Da ima kompanija igh2 bez tog problema, kolika bi bila njegova 'realna cijena' trenutno?
ovo je na tragu onoga što je pisao i kolega toluen kad je uspoređivao koliko ljudski kapital ovdje doprinosi.
ako usporedimo izvješće Q2 izvješćem za Q1, ponovno je dosta duga s dugoročnog prešlo u kratkoročni.
ako možda netko zna, koliko rješavanje Radeljevića, ako se riješi do kraja godine, smanjuje ovaj kratkoročni dug?
mislim da se i tu kriju neki odgovori na ova pitanja.
Splitski Nizozemac Jan De Jong: Želim i da moja djeca ostanu ovdje, nakon Zakona o strancima radim na digitalnoj nomadskoj vizi
https://slobodnadalmacija.hr/split/splitski…oj-vizi-1041561
ovo je zapravo genijalno.
prvo mu je država skinula gaće sa Zakonom o poticanju ulaganja da ovdje otvori call centar (koga zanima koje su točno potpore, nek pročita Zakon, nije velik, al lik praktički ne plaća poreze, može nabijati troškove na račun firme gdje god stigne i još dobiva bespovratne novčane potpore), a sad neće plaćati ni porez na dohodak ostvaren u RH, a naravno ni doprinose.
nešto otprilike kao naši tenisači.
Hrvatska u srcu, porezi u Monacu (ili nekoj drugoj poreznoj oazi).
Display MoreMislim to mi je sve jasno i jasno je da je to vrlo kompleksna priča slično predviđanju vremena - što je dulji rok manja je točnost i veća mogućnost diferencijalno suprotnih događaja.
Nešto drugo sam imao u vidu. Meteorologija ne može točno predvidjeti događaje, ali cikličnost pojava (godišnja doba) su predvidljiva u granicama očekivanja. Naravno ekstremi se i tada događaju, ali ime im kaže da nisu trajni nego ekstremni događaji. Ali se u globalu znaju kada se mogu očekivati određene pojave - ponajviše temperatura. Neki rade i dugoročnija predviđanja koja su u globalu prilično točna - temeljem podataka i algoritama koja za to postoje.
Slično tome mogla bi (teoretski) postojati pretpostavka s obzirom na određene okolnosti u ekonomiji kolike cijene čega se mogu očekivati, a predviđanja rasta ili pada BDP-a su dio te analize. Ako se može analizirati stanje pojedine grane ekonomskih aktivnost onda se do neke mjere mogu postaviti i granice očekivanja određenih detalja unutar tih aktivnosti. Ono što nas zanima - što, koliko i kada na razini pojedine vrijednosnice.
Evo tko može sada reći sa sigurnošću koliki je očekivani raspon cijene RIVP u sljedećem razdoblju - mjesec, tromjesječje, godina ? Rade se analize (ekonomske, matematičke ili odokativne) i temeljem toga određuje način kako ćemo s tim papirima postupati. Traderi imaju vlastito iskustvo i osjećaj (intuiciju) koji zapravo predstavlja podsvjesni mehanizam koji u nama analizira raspoložive podatke i onda nam ih na neki način vraća kao osjećaj koji je to bolji što smo više kvalitetnog iskustva prikupili.
Međutim tu postoji jedna velika razlika u odnosu na meteorologiju jer u slučaju vremena koliko god nas znalo za prognozu to nema utjecaj na temperaturu ili sam meteorološki događaj, dok u ekonomiji - što više ljudi zna da će se nešto dogoditi to je veći utjecaj na taj događaj jer će ga svi nastojati iskoristiti. Zato je TA - samoispunjavajuće proročanstvo koje samom najavom da će se nešto dogoditi utječe na ishod događaja što onda predviđanje čini zapravo besmislenim u slučaju da ga zaista svi koriste kao metodu za donošenje odluka o trgovanju.
U principu razlog zašto ovi algoritmi nisu danas široko dostupni (a sasvim sigurno postoje) je taj da bi to bilo kao npr da netko izračuna koji brojevi će biti izvučeni na lotu i svi odigraju baš tu kombinaciju - sedmica bi bila 1 kunu i bilo bi 7 miliona pogodaka. Koja svrha?
Tako da ništa od toga - ostaje da se svatko snađe sam za sebe po tom pitanju. Na kraju sam sam sebi odgovorio na to pitanje, ali st-brajo pomogao si komentarom da to postane jasnije - hvala
No to ne znači da se možda ne možemo sami potruditi otkriti te algoritme i onda ih primjeniti na vlastiti model trgovanja i time značajno utjecati na vlastite rezultate. Oni definitivno postoje - pa W. Buffet ima jedan koji savršeno funkcionira desetljećima i iako ga svi znaju nisu u stanju ponoviti te rezultate jer ključne stvari stari lisac ipak čuva za sebe.
pa vidite da i kod nas na ovom forumu postoje različita mišljenja o pristupu investiranju.
i iskreno mi je jako drago vidjeti da kad se trejderi malo previše zaigraju da se javi ekipa koja se razumije u fundamente i malo spusti loptu na zemlju.
baš zbog toga je ključno pratiti oboje i kad vidite da neke stvari ozbiljno odudaraju jedno od drugoga bilo pozitivno ili negativno, da možete iskorigirati svoju poziciju.
rijetke su prilike da se TA i FA poklope, al onda i to treba znati prepoznati, čak i kod nekih dionica o kojima se raspravlja ovdje
čini se da imamo novog šampiona