1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • December 30, 2020 at 6:19 PM
    Quote from Flight

A jel netko zna o kakvoj se to aktivaciji potraživanja radi koja je navedena u obrazlozenju ponude za preuzimanje?

Iznos je 234,5 milijuna kuna.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…5a3657b1e04.pdf

provjerio sudski registar za Topaz d.o.o.

prodali su društvo matici koja je vlasnik Topaza.

znači, iz šupljeg u prazno.

i preplašili male koji su prodali.

genijalno.

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • December 30, 2020 at 5:03 PM

ovaj čovjek David Rosenberg tvrdi da su trenutno jedna od najboljih kupovina telekomi s dugovima, bez obzira na to hoćemo li na kraju imati inflacijski ili deflacijski scenarij.

ali šta on zna, osim šta je za većinu ljudi koji išta razumiju o investiranju on "go to guy".

imate na YouTube hrpu podcasta na kojima je gostovao na razne teme, i to baš kod ljudi koji su se obogatili tražeći prilike koje većina ne vidi.

pametnome dosta.

• Obnova nakon potresa u Zagrebu i Petrinji

• st-brajo
    • December 30, 2020 at 12:33 AM
    Quote from 5. Element

Definitivno suosjecanje s pogodjenima potresom.

I opet, ne mogu se izbjeci pitanja tipa zasto nasi ljudi zive u kucama koje potres tipa 5 po Richteru satare, i to u ZG, pa izginu, a vani piju kavu, pokupe fascikl s poda i to je to. Zasto su bolnice u ZG, pa i djecja, de facto vecinom austrougarske kasarne, stare ciglene stracare. Sve osim Rebra i Dubrave. Kad je zadnji put napravljena bolnica kod nas? Gdje je bolnica u Blatu?

Ali zato se za bandicevske smrdestine tipa spomenik domovini ima, koliko god treba. Bravo. Samo naprijed.

i ne samo to.

takve "zgrade" su skuplje po kvadratu nego stan u dobroj staroj socijalističkoj višekatnici prepunoj armature kojima ni prašina sa zida nije opala.

ali mi smo ionako zemlja apsurda.

jbg., netko štedi svaku kunu da kupi stan u kvalitetnoj gradnji, a drugi radije te novce satare na šopinge, izlaske, aute, pa živi u kasabi.

i onda si ti budala, a on faca dok mu krov doslovce ne padne na glavu.

što se tiče ljudi koji su pogođeni ovom zadnjom serijom potresa, oni imaju samo dva izbora.

ostati živjeti u lošim uvjetima i raditi za nadnicu ili otići.

jbg., mi smo svoj put davno odabrali na način da smo javni interes stavili iza interesa odabranih pojedinaca i onda u ovakvim situacijama kusamo plodove toga.

sve se raspada i svi, kao i ljudi iz Petrinje, čekamo nekog Boga iz stroja koji nikad neće doći, jer je on ovdje odavno rekao laku noć.

a narod su glupe ovce da im je lako zamarati oči dnevno političkim i sportskim glupostima, pa kraj zdravih očiju ne vidi da je hrpa zgrada u poluraspadnutom stanju, i da je u Dalmaciji izgrađena kao takva ne bi ni prvu buru izdržala, ali potres je kriv, a ne vječna nebriga i neodržavanje.

mene samo zanima koliko još potresa treba zveknuti prije nego li se uvede protupotresni tehnički pregled zgrada?

glavno da svi imamo naljepnicu koliko zgrada emitira CO2 i slične energetsko-certifikacijske gluposti, a to koliki potres može koja zgrada izdržati, koga briga za to.

ionako to većini ljudi nije bitno kod kupnje nekretnine za koju će iskrcati cjeloživotnu ušteđevinu.

bitnije je sve drugo, jer potresi se nikad ne događaju.

osim kad se dogode.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • December 30, 2020 at 12:02 AM

btw., Robin Hood srezao kamate na margin kredite na 2,5% :D

Pumpaj 💪

• st-brajo
    • December 29, 2020 at 9:59 PM
    Quote from Marielena
    Quote from KultLicnosti

Sutra je lako moguća navala na građevinare, ovo tuge šta imamo još uvjek. Možda i Tehnika živne konačno.

Tko dobije posao obnove Petrinje će zaraditi. Samo je pitanje tko će to biti.

Sjetite se Gunje samo.

zaradit će i onaj koji šta prije izgradi i neko montažno skladište za humanitarnu pomoć.

Kerum + Sanader.

velika muljaža se ponovno vraća na mala vrata.

narod ionako uvijek popuši, pa barem da burza ozdravi :/

• THNK (Tehnika d.d.)

• st-brajo
    • December 29, 2020 at 9:04 PM

nekome nevolja, drugome prilika.

tko sada prvi otvori betonaru u Petrinji i sklopi ugovore s državom, dignut će fine novce.

šute za beton i to onaj s primjesom opeke, šta je izolacijski puno bolji, ima koliko hoćeš.

ljudima ponudiš besplatan odvoz šute i rušenje, i daš im popust na svoj beton, taman toliko da se konkurenciji ne isplati s tobom nadmetati, a možeš i ponuditi gradnju ključ u ruke, i to energetski učinkovitih zgrada, pa možeš još i EU novce povući.

em ispadneš veliki humanitarac, em zaradiš velike novce.

win-win situacija.

• st-brajo
    • December 29, 2020 at 8:22 PM
    Quote from KultLicnosti

Sutra je lako moguća navala na građevinare, ovo tuge šta imamo još uvjek. Možda i Tehnika živne konačno.

povratak u Ćačino doba? :/

i tamo je krenulo sa građevinom šta je povuklo i sve ostalo.

jedino je zaeb šta nije dugo potrajalo.

i opet bi moglo tako.

+ ministar Horvat i bomboni iz usta.

a kad bude trebalo vraćati EU kredite nazad, onda će se i Plenki zahvaliti na suradnji ;)

• st-brajo
    • December 29, 2020 at 3:56 PM

pogledajte ovo

https://fundseeder.com/ttraderplatform

ako im paše vaš način investiranja, regrutiraju vas :)

• SAPN (SAPONIA d.d.)

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 9:33 PM
    Quote from bjane

Ako netko prati politiku ECB i njihovu kupovinu obaveznica i razumje to ,zna kamo mali zeko bježi.

Zašto u jeku najveće pandemije cijene dionica rastu umjesto da padaju?.

Možda nije tema na forumu Saponie ali eto nek se pročita.

dobro detektirate.

ni meni to nije jasno i često sam spominjao rizike koje postoje na raznim temama.

sve je spremno da balon opet pukne, a to nikako da se desi.

valjda se još sve kockice nisu posložile.

ali kao što ste i sami rekli, navedeno nema veze sa vrijednošću Saponije, pogotovo ako Mepas odluči malo kvalitetnije posložiti cijelu grupu.

treba pažljivo iščitati što će novi revizor koji trenutno češlja cijelu grupu izbaciti u GFI

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 9:09 PM
    Quote from zlocesti

I ide za kunu 🤔

jako čudna situacija.

ali obzirom da je kod nas trenutno vlada hotel bubble, ova procjena definitivno poziva na oprez, jer tko zna što se sve krije u knjigama ostalih hotelijera, pogotovo onih kojima izvještaje i revizije rade neki no name revizori.

kažem, Cinotti ovime jako riskira svoj ugled, jer moraš imati cojones napraviti ovakvu procjenu koja sigurno neće proći nezapaženo.

• Što smo danas tržili

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 8:45 PM
    Quote from kvart99

-35kom HJDR (147kn) (izasao sa Bogom-danih 70kuna minusa)

.....htio sam se malo kockati, pa sam uskočio u ovo jos prije par mjeseci - doduse, samo sa tom sicom što je kapnulo po bidu - ali, moram sad priznati da sam jako sretan da mi je to sve sto je upalo, jer sam nakon toga jos par tjedana stajao na bidu na 148 i srecom, nitko me nije "počastio"......

.....inace, zanimljivo da nitko nije komentirao ovo Hanfino odobrenje ponude za preuzimanje po 1KN......

.....prema elaboratu procjenitelja dionica, kojoj je BV nesto manje od 700kn vrijedi 0KN, a neovisni revizor je potvrdio taj nalaz, no najzanimljivije je da se i procjenitelj i revizor nalaze na istoj adresi - Stojarska cesta 20.......koja luda kuca.......:(

.....tak da je ponuditelj vrlo galantno i dobrodusno odlučio ponuditi premiju te dati ponudu na 1KN.......:)

.....svasta sam se nagledao na ovoj burzi zadnjih 13 godina, ali ovako nesto ljigavo stvarno nikada nisam vidio......

.....sreca moja da nasa burza ima tako sporo paljenje, pa je ovaj zaostali bidas na 147kn bio Bozji poklon danas u 11h......

svi ostali koji zele svoje utopiti skuplje od 1kn vjerujem da će, na zalost, čekati do sv.Nigdarjeva......ako, naravno, ne pokrenu tuzbu na Upravnom Sudu.....

Display More

i ne samo to.

trenutno se trže na 3 EV/EBITDA, i to nakon očajne sezone, a Andabaka za svoje hotele navodno traži 10 EV/EBITDA, a trenutno se trži na -190 EV/EBITDA.

inače, Mazars Cinotti koji su radili procjenu nisu na glasu kao žmukleri, već su u revizorskim krugovima odmah iza velike četvorke (Deloitte, EY, PWC, KPMG).

ova ponuda jedino ima smisla ako je Cinotti prilikom izrade procjene i revizije otkrio nekakvo kreativno knjigovodstvo, jer iskreno sumnjam da bi na ovaj način riskirao svoj ugled.

al stvarno bi trebalo pribaviti ovu procjenu, čisto u edukativne svrhe, da svi vidimo o čemu se ovdje radi i krije li se tako nešto slično i u drugim kompanijama koje kotiraju na burzi ili je u pitanju čisti žmukleraj.

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 5:14 PM

euforija se nastavlja, show must go on, tko gleda na sistemske rizike ispadne gubitnik :)

https://www.poslovni.hr/burze/nakon-so…ti-rast-4265340

• Commodities super cycle - sirovine općenito

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 4:47 PM

evo i malo medijskih natpisa na navedenu temu

https://www.poslovni.hr/trzista/dolar-…irovina-4265028

https://www.poslovni.hr/regija/rudnik-…nagradu-4265330

https://www.seebiz.eu/auto-moto/njem…trzista/248227/

https://www.seebiz.eu/ekonomija/reko…-u-2020/248272/

https://www.poslovni.hr/svijet/zbog-vj…darstvo-4265308

• Turističke dionice i perspektive

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 4:43 PM

5. Element

kad smo se već na temi Virusa toga dotakli, evo i malo pogleda iz njemačke perspektive

https://www.seebiz.eu/kolumne/potros…-u-2021/248320/

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 4:37 PM

pretpostavljam da ekipa iz Ingre tipuje baš na ovo

https://www.poslovni.hr/hrvatska/umjes…cjelina-4265323

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 4:34 PM

dobre vijesti iz Cromaris-a

https://www.poslovni.hr/domace/dok-kon…trzistu-4265419

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 3:30 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from st-brajo

nekako mi je nevjerojatno da je ponuda dvoznamenkasta bez sigurne opcije IPTV-a, ali Bože moj.

kad vidimo na koje se idealne scenarije tržište kladi na ostalim dionicama, onda ni ovo ne izgleda toliko ludo.

ono šta je u cijeloj priči dobro je to što virus na ovo što se događa s Optimom nema ama baš nikakav utjecaj što se cijene tiče.

jedino što se cijela "papirologija" odužila.

moglo bi na proljeće, kad realnost udari u glavu, biti svega.

Nisam nigdje naveo da je ponuđač onaj koji “ne smije imati iptv”, već onaj drugi.

Sad možemo spekulirati zašto je HT odbio Itd.

Display More

ma sve 5.

al da probijeno dežurne blokere na 6,5 i 8 kn, trebali bi nas pogurati i "sektaši" s drugih dionica.

zato i kažem da bi proljeće moglo biti uzbudljivo, kad ekipa shvati da neće biti ništa od drugih scenarija na koji se svi klade.

bitno je samo da uočimo neke ključne informacije koje bi se do proljeća mogle raspetljati, jer onda ulozimo zadnje ključno tromjesečje.

ali obzirom na što se sve trenutno tržište kladi, mogla bi Optima biti pravi "dark horse" kad realnost udari u glavu.

mene isto već polako svrbi cash, ali ipak želim odigrati na sigurno :)

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 3:03 PM
    Quote from Headhunter
    Quote from dionicar

Po nekim pričama ja sam ponudio 0,01 kn / dionici što je manje od 100 k eur za cijelu Optimu i odbili su mi ponudu. Što mislite zašto su izmijenili uvjete natječaja ? Dat ću Vam hint. Ja sam se žalio zato što nemam iskustva u branši.

Headhunter a tko je to rekao kolega ? G. kostas Nebis da je dobio ponudu manje od dvije znamenke ? To.zna par ljudi u državi ..

Ovo je kladionica i spekuliramo te navodimo i glasine.

Izvor nije bezveznjak, a i navodi kako je to razlog zabinog napuštanja NO pozicija, jer su bili zadovoljni sa ponudom, ali HT nije.

Neka vrsta pritiska na HT

nekako mi je nevjerojatno da je ponuda dvoznamenkasta bez sigurne opcije IPTV-a, ali Bože moj.

kad vidimo na koje se idealne scenarije tržište kladi na ostalim dionicama, onda ni ovo ne izgleda toliko ludo.

ono šta je u cijeloj priči dobro je to što virus na ovo što se događa s Optimom nema ama baš nikakav utjecaj što se cijene tiče.

jedino što se cijela "papirologija" odužila.

moglo bi na proljeće, kad realnost udari u glavu, biti svega.

• Commodities super cycle - sirovine općenito

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 2:31 PM
    Quote from etoimene

Ukratko, commodities up, dolar up?

I ja to tako vidim. Mislim da će priču dodatno pojačati i bijeg iz državnih obveznica.

Hvala za swap priču. Nisam to znao.

ako u USA bude podijeljena vlast, znači da nijedna stranka nema sve 3 grane vlasti (donji dom, senat i predsjednika), onda dolar ide snažno gore.

što bi značilo prvo rasprodaju cijelog tržišta i svođenje svega na realne evaluacije, pa tek onda commodities super cycle, upogonjen u prvom redu globalnom obnovom infrastrukture.

ako demokrati osvoje sve, onda se ide u devalvaciju dollara i commodities super cycle počinje odmah, jer će spriječiti da Yuan kolabira, ali cijelo ostalo tržište ostaje u balonu.

problem je što su trenutno commodities u odnosu na dionice relativno jeftini, ali onda Kina nastavlja s rastom i dominacijom, a u slučaju jakog dolara koji tjera balone na ispuhivanje, postaju kratkotrajno još jeftiniji i onda se može očekivati još snažniji rast, ali će to kratkotrajno ipak usporiti Kinu (zbog globalne nestašice dolara) i dati ostatku svijeta malo vremena da se konsolidira.

pitanje je samo hoće li cijelo tržište nastaviti ganjati balone, a u commodities ići ekipa koja kuži stvari ili će prvo doći do sloma tržišta, pa će znalci uletjeti u commodities po dirt cheap cijenama, a onda će ih slijediti pumpači balona.

brzo će 06.01., pa ćemo vidit na čemu smo, a najkasnije u ožujku očekujem konačan rasplet tržišta :)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• st-brajo
    • December 28, 2020 at 11:46 AM
    Quote from lebowski

Riviera je specifična po tome da hotele pune većinom vlastitim snagama, a ne preko tour operatora. Riviera, a i još neki naši hotelski lanci.

pa ne znam baš.

imao sam u rukama jedan njihov ugovor o alotmanu i nije baš da se radi o malim postotcima.

ali obzirom da uprava izvještava o nekim nebitnim stvarima i predetaljno, mislim da bi za sve dioničare bilo bitnije i da se oglase i oko nekih bitnijih stvari tipa dugova, bilance, cash flow-a i garantirane popunjenosti.

pa da svi znamo na čemu smo.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt