1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • February 17, 2021 at 5:50 PM
    Quote from zlocesti

Ovo je suviše zabavno da bi se propustilo :S

Daklem, kada postavim Heikin vidim, vidim........

Vidim uptrend, a ovo je danas dip, buy the dip........

i već smo imali istu situaciju

Možda me sutra stvarnost demantira, netko podemoni i istrese se, pa hvala mu.......

Ovdje vidim snažnu kupnju od 21.01., , iz razloga kojeg ne znamo. Još :S

A/D up, Chaikin up, On balance ljubi plafon. Tko što ima za reći neka kaže odmah, ili šuti dovijeka

Display More

scallop u nizu? :/  emil

• st-brajo
    • February 17, 2021 at 4:20 PM
    Quote from Marielena

Bude onda kakav vlakic na Opte?

Da znam🙃

evo, neka kolega sa investiramo.com apdejta grafove, al ovako na prvu, dugoročno da, al čini mi se da bi prvo trebao jedan vlakić unatrag :S

• st-brajo
    • February 17, 2021 at 4:05 PM
    Quote from zlocesti

Na običnim candles vidi se konstelacija svjećica... i uobičajeno Tko jači, taj kvači u taj čas

Na Heikinu se bolje vidi globalno zbivanje, trend i trendić

pa šta nisu trendići najvažniji kod TA? :/

ne znam, ja sam stavio nove svjećice u svoj crtaći auto i odmah imam osjećaj da mi bolje kreše :S

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • February 17, 2021 at 3:48 PM

opet bura okriće... :S

• st-brajo
    • February 17, 2021 at 3:45 PM
    Quote from zlocesti

https://school.stockcharts.com/doku.php?id=ch…sis:heikin_ashi

While traditional candlestick patterns do not exist with Heikin-Ashi candlesticks, chartists can derive valuable information from these charts. A long hollow Heikin-Ashi candlestick shows strong buying pressure over a two day period. The absence of a lower shadow also reflects strength. A long, filled Heikin-Ashi candlestick shows strong selling pressure over a two day period. The absence of an upper shadow also reflects selling pressure. Small Heikin-Ashi candlesticks or those with long upper and lower shadows show indecision over the last two days. This often occurs when one candlestick is filled and the other is hollow.

znam i ja guglat :S

mislio sam Vaše mišljenje, šta Vam je bolje/preciznije/ljepše? :)

• st-brajo
    • February 17, 2021 at 3:31 PM

zlocesti , a mogu i ostali tehničari.

koja je shema s ovim heikin ashi?

koliko sam primjetio, lijepo pročisti graf i jasnije ocrtava trendove (po meni, puno bolja opcija, pogotovo za nelikvidne dionice :/)

nešto malo črčkam i sviđa mi se što vidim :S

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • February 17, 2021 at 9:31 AM

jel nam ovo opet burza kolabirala? :/

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • February 17, 2021 at 9:07 AM
    Quote from accountant

Optima na aparatima :/

ne znam koju igru igraju HT i ZABA

ali je činjenica da OT može biti i profitablinija

no za to su potrebna hitna ulaganja u infrastrukturu koju će morati provesti novi kupac jer HT više očito ne može ili ne želi

prodaja nije ni mala ni laka stvar, na primjeru LRH smo se svi mogli osvjedočiti da svakom kupcu ne pašu isti uvjeti

želim vam svima sreću da se postupak prodaje dovrši ove godine, na zadovoljstvo svih!

Display More

Optima nije ništa manje na aparatima od sličnih firmi s kojima se igrate na USA marketu.

dapače, kad usporedite bilance istih, Optima ispada blue chip :S

u ovoj industriji preuzima se sve i svašta, pa će i ovo.

jedina razlika je što tamo kreditori prate svakakve nebuloze i šuplje priče.

npr. infrastrukturu velikih telekoma po Europi koji su u financijskim poteškoćama kupuje American Tower.

u ovom sektoru nikad ne znate šta kome može biti interesantno, jer je ovo strateški sektor i ne igra samo ekonomija nego i politika.

bila vam je neki dan usporedba kamata na kredite.

Optima plaća 4%, a može refinancirati po 1,8%, al uprava za to nema mandat.

ovo je zrelo za prodaju, samo je pitanje kad će i po kojoj cijeni.

• AGROKOR

• st-brajo
    • February 16, 2021 at 8:46 PM
    Quote from noviulagac

imali smo udrugu koja se borila za nas dok se nisu nagodili.

To je cisti dokaz da itekako imamo cistu situaciju na sudovima.

Naravno, to nece biti ostvarivo na nasim sudovima, ali itekako ce se na kraju isplatiti. Tko ima novaca, zelje i volje itekako ce se zadnji smijati.

Zelim biti medu njima

nađite vas više nekog mladog i nadobudnog advokata i ponudite mu paušal od cca 5.000 kn mjesečno da se bavi samo vašim slučajem (u tom slučaju sav trošak i parnični i glavnica i kamate idu vama).

sigurno ima takvih u ZG.

odete na inicijalni razgovor i ako vidite da kuži materiju, povjerite mu posao.

ako nema u ZG, sigurno ima u ST, RI, OS, nebitno.

velike ribe to neće uzimati, jer ili ne znaju dobro materiju ili ih nije briga ili se ne žele nekome zamjeriti.

ovaj iz ST kojeg spominjete je to odradio dok je od toga imao dobru promociju (i sad po ST kruže glasine da mu je to fah, a vaša pisanja po forumu govore suprotno, pa sad)

https://www.hok-cba.eu/imenik/pregled/9111

a evo i kontakt kolege koji radi s njim

https://www.hok-cba.eu/imenik/pregled/10976

preporuka je da nazovete na telefon, pa vidite stvarne razloge zašto je sve stalo.

• AGROKOR

• st-brajo
    • February 16, 2021 at 8:34 PM
    Quote from Paulie

Ovom logikom vi ste vlasnik kuće i zemlje, a živite npr. u Australiji. Ja se uknjižim preko rođaka u zemljišnim knjigama na vašu imovinu i prodam to nekom Nijemcu. Pare koje su mi sjele na račun potrošim na alkohol, kocku i nemoralne dame.

Imamo slučaj 1, 2 i 3 kako pišete. Kad se vi vratite iz Australije možete samo plakati ?

ako nekretnina nije u zemljišnjim knjigama upisana na Vas, vi onda niste vlasnik nekretnine.

i svaki treći koji vidi zemljišnu knjigu, koja je javna knjiga, nije dužan znati da upisana osoba nije "stvarni" vlasnik.

ima toga kod nas u Dalmaciji koliko hoćeš, jer svak misli da je netko drugi dužan štititi njegovo vlasništvo.

a toga ima i ovdi na forumu.

ako se ponašate u stilu brigo moja prijeđi na drugoga, onda morate snositi posljedice toga što drugog zaboli briga za vas nakon što taj namiri sebe.

ima toga na ovoj temi, na Đukici, i slično, di su se ljudi ufali u one koje vole kamere i mediji, a kad su se ti isti namirili, svi junaci mukom zamukoše.

• AGROKOR

• st-brajo
    • February 16, 2021 at 8:07 PM
    Quote from Ivan1902

Da, samo se 3. oduzima imovina, i onda može tužiti 2. za naknadu štete!

to samo u slučaju da je 3. nepošten.

al ako u registru stoji da je vlasnik 2., a registar je javna knjiga, onda 3. nije dužan utvrđivati je li 2. stvarni vlasnik ili je to 1.

Todi i malim dioničarima oteto, mirovnici će spasiti dan (po n-ti put sa imovinom svih nas), a Todo i vi možda i dobijete spor, al zaboravite na to da ćete se od ikoga moći naplatiti, jer će 2. kad se namire "savjetnici" brže bolje biti likvidiran.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• st-brajo
    • February 16, 2021 at 10:59 AM
    Quote from BudFox

Trend vozarina je rastući, ekonomije se otvaraju i put je samo jedan, što i cijena nafte pokazuje i dokazuje.

Čini mi se da je veliki prodavač rasprodao količinu koju je planirao, a tu i tamo još neki mali proda neku

količinu na ovim cijenama, ali kada se digne magla bit će jasniji put kretanja cijene ove dionice.

dugoročno

https://www.seebiz.eu/trzista/tanker…retanja/251777/

i kratkoročno

https://www.seebiz.eu/energetika/rek…r-sad-a/251791/

• OPTE prodaja - kladionica

• st-brajo
    • February 15, 2021 at 7:49 PM
    Quote from Optimistcro

Danas sam sreo jednu godpođicu u gradu..... Nosila je Uggsice... Skupio sam hrabrosti da joj priđem i postavim pitanje... "Te vaše lijepe vunene čizme i taj natpis , podsjeća me na UG"

Samo mi je odgovorila.. "Jako su udobne"

I da, da ne zaboravim zagonetno mi se nasmješila i ušla u pečenjaru iza ugla kupiti kilogram toplog pečenog odojka...

Eto kolega dioničar. Mislim da smo na istom tragu

Pobogu jeli Vi razumijete da se ne vrti cijeli svijet oko Optime i da druge kompanije imaju svoju strategiju razvoja i poslovanja nevezano za ovaj proces..

Na kraju će ispasti da je ovca gregor igrala duplu igru

Display More

evo je nešto u stilu Književne groupie (Optima verzija) :S

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • February 15, 2021 at 1:39 PM
    Quote from zlocesti

Poviejst se ponavlja, i učiteljica je života.

Ne me ljutiti, neću vam reći obrazac trgovanja :S

Sve je igra, i svi smo spašeni. :)

opet nakon veljače dolazi ožujak? :/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • February 14, 2021 at 5:54 PM
    Quote from zlocesti

Svaka gradska knjižnica ga ima na polici 🤗

u katalogu moje ga nema.

jedino otić tamo na lice mjesta, pa istražiti.

inače, imaju dosta knjiga o investiranju, pa mi se čini da bi se opet mogao učlaniti :S

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • February 14, 2021 at 5:48 PM
    Quote from zlocesti

Ovako piše Kostolany.

Tko nema, mora riskirati.

Tko nešto ima, ne smije riskirati.

Tko baš puno ima, on može riskirati. 🙃

pametan je šjor Andrija.

samo nikako nabavit njegovu literaturu ni na engleskom ni na hrvatskom :(

• AGROKOR

• st-brajo
    • February 14, 2021 at 4:17 PM
    Quote from ZSEZSE

Todo može tužiti državu...

i opet ćemo mi to platiti, samo što ta transakcija neće biti iz penzija nego iz poreza :S

• AGROKOR

• st-brajo
    • February 14, 2021 at 3:16 PM
    Quote from ZSEZSE

Ide protiv njih njihovom metodologijom?

Kad im treba novac on im ga izbija na nacin da ekipa odustaje od ponuda.

Kad je nesto pod sudom tesko je to prodati...onda cijena pada...

Osobno mislim da će tu biti svega...

Prve nejasnoce ukoliko to toliko vrijedi kad se restrukturira, ćemu sad prodavati?Pa"sadašnji"gazde su bankari, a novac nikad jeftiniji...

Slom ortackog kapitalizma🤣🤣🤣🤣

Samo me zanima da li ce biti nastavak s Martinom koja opet spasava?

Zalosno je to kako ova zemlja funkcionira...

Display More

u pravu ima jedan institut, a to je da 3. ne odgovara za štetu, ako 2. proda imovinu 1.

znači, Todo može tužiti samo Operuška i ekipu, koja je sad, još uvijek, formalno vlasnik svega ovoga, dok to ne rasproda trećima.

a i kad se rasproda, opet će se prvo namiriti savjetnici, uprava će si isplatiti bonus za dobro obavljeni posao, pa je pitanje hoće li Todi išta i ostati, a nakon svega, mogu krovnu firmu jednostavno i likvidirati i nitko nikome.

lako je moguće da će, u ovome svemu, dati ruke fondovske miljenice, a za trgovinu i slično Tommy, koji će opet biti na burzi, a sve će se opet kupiti i/ili dokapitalizirati novcem naših mirovina.

i sve će biti pošteno i legalno.

i onda su ovi šta su farbali tunele lopovi, a ovi su ugledni građani :S

• Obvezni mirovinski fondovi i kategorije

• st-brajo
    • February 14, 2021 at 3:04 PM
    Quote from harpun

kuda će omf nakon obveznica

https://novac.jutarnji.hr/novac/aktualno…-kraju-15050383

Mirovinski fondovi imaju namjeru kreirati fond za oporavak hrvatskoga gospodarstva nakon pandemije, što također može pridonijeti kreiranju novih prinosa.

prvo moraju pokupiti 50 mlrd. kuna obveznica koje će se ove godine emitirati, a uz ovo što ste naveli, piše i u članku da će ulagati u IPO-ove i SPAC-ove.

znači, s jedne strane imat ćete stabilnost prinosa koje će jesti dugoročna inflacija i onda će se profiti pokušati ostvarivati kroz krajnje rizična investiranja.

koliko će to biti pametno, vrijeme će pokazati.

vidimo u USA da se penzioneri s tom taktikom nisu baš bajno proveli, al možda kod nas bude drukčije :S

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • February 14, 2021 at 1:42 PM
    Quote from mikromakrto

Ma može cijena otići i na 50 kuna, ali to je nekretninski fondić, a ne građevinska kompanija. Neka se onda registriraju kao REIT pa da smo svi na čisto s time što i kako Ingra radi.

upravo to.

nešto kao STJD i FMPS.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt