1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 4:50 PM
    Quote from Marin83

Pa to trčanje sa bikovima je poput ulaganja u Đure, Inge, Opte, Jdpl, Ulpl,,sigurno ćeš dobrano stradat, samo je pitanje jel odma prvi put ili drugi, treći...a vidim da se neki vraćaju i po repete, zato i kažem sadomazo odnos :)

Slažem se da ponekad treba riskirati, ali bez proljevanja žući i krivljenja Ive, Ante, Mate poslije...ako smo za dobitak zaslužni sami, onda smo i za gubitak.

nije baš sve od navedenog, ima tu još kandidata.

problem je što kod nas nema nijedan value fond koji bi davao dodatnu likvidnost i dizao cijenu fundamentalno podcijenjenim dionicama.

čak ti ni ne treba neka silna lova.

sa parsto milja kuna, čuda bi se ovdje mogla činiti.

pogotovo kad mirovnici bacaju papire da mogu državne obveznice parkirati na bilancu.

baš to vam se desilo lani u veljači/ožujku dok Vujo nije uveo QE da im oslobodi bilance.

ovo zadnje zaduženje se uspjelo parkirati, a živo me zanima šta će bit kod svakog idućeg, jer su i naši mirovnici full izloženi (imaju samo 5% cash-a), a nije da ni kod nas nema finih value prilika.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 4:48 PM

kamate na kratkom kraju jedva Boga ostale pozitivne :D

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

FED i Treasury, slonovi u staklariji :S

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 4:19 PM

meni je jedino zaeb što na ZSE nema VIX indeksa.

onda se moglo zaraditi i nakon Ćaće i nakon Ivice, a i lani u ovo vrijeme.

mislim da bi mi bili jedina burza di se više isplati uložit u VIX nego u dionice :D

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 3:59 PM

Muljanik plovidba dobitnik dana.

pa se ti misli.

čekamo da mu Jadnoplov, na krilima rastućih vozarina, preotme titulu :S

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 3:43 PM
    Quote from harpun

ZSE - ZATVORENA

15:37:23

nema nikakve obavijesti

meni sve uredno radi.

čak se i Đuka trguje :S

• Tehnička analiza - komentari LIVE

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 3:00 PM
    Quote from godo

evo još malo do cilja ili je već tu. A po zakonu geotermalne inkluzije morati ce se značajnije korigirati.

dok se to ne desi, samo neka ide.

evo, meni danas raste i brodar i "polica osiguranja".

blaženi USA market :S

• DRY BULK

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 2:25 PM

ja bi se, da imam viška love, išao zaebavati sa Jadnoplovom.

em nema agresivnog prodavača, em nam je mitkko tamo usamljen jadan, pa čisto da i on ima neko društvo dok vozarine divljaju :S

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 1:48 PM
    Quote from mitkko

Jedna stvar je zanimljiva, po tome se ZSE razlikuje u odnosu na strana tržišta. Ovdje TA puno bolje predviđa targete kada cijene rastu, a slabije kada padaju. To je vjerojatno do toga što ovdje nemamo mogućnost shortanja pa onda nema goriva koje bi poguralo pad, ali vjerojatno je i veliki utjecaj fondova koji drže cijenu i dokupljuju kada pada i tako kontroliraju cijenu, a što lako mogu jer je likvidnost slaba, RIVP je jedan takav dobar primjer.

ima i dionica u koje se svi kunu, a di je trgovanje baš traljavo odrađeno (i to baš od strane fondova) bez ikakvih potpora i otpora, a u slučaju jačeg propada tu će biti bargain huntinga, jer fundamenti zasad izgledaju pristojno.

btw., baci oko na kamate USA 10-godišnje i 30-godišnje obveznice.

znajući cijelu macro priču iza svega toga, meni to djeluje kao Eva s mogućnošću Adama :S

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 1:37 PM
    Quote from mitkko
    Quote from mitkko

RIVP apdejt

Cijena je došla točno do predviđene razine otpora, ali mi se ne sviđa što sada imamo bearish divergenciju na RSI. Rekao bih da će ovo dalje ići prema dnu wedge-a (cca 30,80 kn). Ako probije tu razinu, mislim da će ovaj put ići jače dolje, ali za to tek treba vidjeti kakva će biti reakcija na zpni 30,80 kn.

RIVP apdejt

RIVP polako krvari, kako je bilo za očekivati. Cijena je propala ispod 30,80, testirala ju i nastavila padati. Dobra zona za bounce je blizu - 28,60-29,20. Hoće li biti kratkoročni bounce prije daljnjeg pada ili će biti preokret, to tek ostaje za vidjeti. Stvari će biti puno jasnije kada vidimo kakva će biti reakcija u toj zoni.

Display More

meni ovo "vonja" na "šampon".

al poznato je da se cijena ove dionice opire zdravom razumu, pa dok ide, ide 🤷

• DRY BULK

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 1:10 PM

majke ti mile, pa s ovim vozarinama će i Jadnoplov i Muljanik plovidba razvaliti.

ne znam koga vraga se svi krcate sa ATPL kad vas prodavači tamo očigledno maltretiraju 🤷

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 12:43 PM
    Quote from lebowski

Jesi siguran da su mogli, s obzirom da nemaju, kako kaže ministrica, nastan u Hrvatskoj?

ministrica nema pojma.

imaš firmu Adria News koja je uredno registrirana na Trgovačkom sudu u ZG, a zastupnik je Tihomir Ladišić, glavni urednik N1.

dečki lobiraju isključivo radi Optime ;)

• CORONA virus

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 12:32 PM

ne znam kako vi razmišljate, al meni ovaj porast zaraženih u zadnje vrijeme "vonja" na novi lock down čim prođe Uskrs, pa onda ponovno otvaranje pred lokalne izbore.

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 12:21 PM

ovo na N1 je lobiranje na najjače.

mogli su se javiti za jedno prazno mjesto na nacionalnoj koncesiji, ali nisu, nego lobiraju da se otvori opcija kod "kabelskog" operatera.

pitam se kojeg :S

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 12:06 PM

kod mene je prekjučer bio vodoinstalater (kada nije dobro "vukla", pa smo promijenili sifon i sad se sve baš fino odčepilo), al da će ova situacija s Mamićem toliko odčepiti ovaj smrad hrvatskog pravosuđa, e to se ni u najluđim snovima nisam nadao.

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=101605

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 11:44 AM
    Quote from Moller

kako se razvija situacija s cijenama, uskoro bi novac mogao postati najbezvrjednija imovina, možda tek dionice budu još gore, ali samo kod nas

evo još jedna ponuda za preuzimanje hotelijera

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…039aab13b93.pdf

koliko vidim, cijena se, više manje, vrti oko BV ili i manje.

samo se 2, fondovima draga, trže za višestuko više.

jedino ako ti isti nisu u svoju bilancu ubacili i Bitcoin, pa nam još to nisu otkrili :/

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 11:25 AM
    Quote from KicanCRO

Kolega vecina busotina u Australiji se zatvorila, Texas je štekao, osjetit ce se to, cijena ce biti visoka, al da otvorit ce špinu. Plus nova napetost izmedu Bidena i Putina, Sad-a i Kine zbog Irana itd...Svaka nesigurnost utjece na cijenu.

visoka cijena nafte će biti pucanj u glavu oporavku ekonomije.

zato više tipujem na otvaranju pipa od strane OPEC+.

a to će onda netko trebati prevesti.

kolega Parica je naveo i da raste flota, tako da mislim da će prije ići na zapošljavanje posada nego na totalni raspad sistema.

a to odgovara i Bidenu i "zelenima".

čak i imate neku agendu da bi nove rafinerije trebalo graditi u emerging marketsima, jer nama uvode poreze na ugljik da bi ove dolje mogli razvijati.

meni sve to vuče na dugoročni bullish case za taknere (i sve brodare općenito).

a kad je vrijeme za kupiti, neka svatko sam procijeni 🤷

• INGR (INGRA d.d.)

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 11:05 AM
    Quote from dionicar

sve poskupljuje pa tako i radovi

https://lider.media/poslovna-scena…-i-dalje-135844

meni ovo samo govori da bi kod nas sakupljači sekundarnih sirovina od društvenog "problema" mogli postati ugledni građani.

i sad ti reci da Drug Miki nije bio vidovit čovjek :S

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• st-brajo
    • March 18, 2021 at 10:56 AM
    Quote from KicanCRO

U prilog svemu ide skup barel, uskoro preko 75 dolara, u buducnosti ako OPEC+ ne otvori spinu ici ce na 100 $. Opet ako OPEC+ otvori spinu, netko ce te barele trebati prenijeti. WIN WIN situacija.

otvorit će OPEC+ špinu, jer čim nafta dođe na te razine, otvaraju se rigovi u USA (iako, i to će potrajati, barem pola godine), OPEC+ ne želi da se to uopće više otvara.

trenutno je u pogonu 300 od 700 rigova koliko ih je bilo otvoreno prije virusa, skladišta su se unormalila, a rafinerije otvorile.

bilo bi suludo zatvarati rafinerije i otpuštati ljude sada kad hrpa ljudi ne radi, ako se skladišta sirove nafte počnu ubrzano prazniti.

puno logičnija priča mi je povećati uvoz.

naravno, nitko ništa ne može garantirati, al do kraja Q2, ova situacija će se definitivno raspetljati.

iako, nisu mi jasni oni povremeni spike-ovi u vozarinama.

to je obično indikator nekih nestabilnosti na tržištu.

meni to izgleda kao da vozarine zaspajkaju kad se ekipa raspituje oko razno raznih uvjeta, pa se onda smiri, jer se dogovore na način: ok, možda ne odmah, al budite pripravni.

ako ovdi cijena rokne, to će biti zbog nekih globalnih nestabilnosti koje mogu prouzrokovati FED, Treasury i ostala ekipa sa svojim monetarnim budalaštinama, a koja nemaju veze sa samom ponudom i potražnjom.

al ovo definitivno valja upratiti.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • March 17, 2021 at 1:56 PM
    Quote from Hrx84

Da i ja jednu dodam. Nije US nego Kineska small cap.

HOLI-Hollysys Automation Technologies, po cijeni 13,6$ mcap im je oko 840 milijuna $

čine se kao solidan biznis -Industrial Automation solutions, railroad services i tako cca 600 milijuna $ prihoda godišnje.

EPS godišnje 1,5-2$, očekuje se P/E od 7-8. Razvijali su se dobro do 2015-16.g. od onda uglavnom stagniraju što se odrazilo na pad cijene od tada.

Možda i prekonzervativno vođeni, duga nemaju, previše keša na računu.

Bivši CEO želi preuzeti kompaniju i zadnja ponuda je bila 17,1$, u ovom trenutku drži cca 7-8% kompanije.

Čudno je da je smjenjen u srpnju 2020. Trenutna uprava je protiv preuzimanja.

Vlasništvo je dosta raspršeno. Želi li ovo preuzeti vjerojatno će morati malo bolje posoliti. U početku je nudio 15,x$ pa povisio ponudu.

Ako ponuda ne prođe i dalje imamo solidnu kompaniju na p/e 7-8 i nekom sitnom dividendom koju mogu povećati bez problema.

Čudno je da je cijena ovako niska s obzirom na vrijeme u kome živimo.

Display More

može slobodno još više ovakvih dragulja.

sve što ima jednoznamenkasti forward P/E i odličnu bilancu, a u možebitnom je trendu.

pucajte!

• st-brajo
    • March 16, 2021 at 9:44 PM
    Quote from autor

Ma ja bi rekao da je ovo ide u dobrom smjeru..N1 tvrdi - izbacili nas i ne zele nas, A1 tvrdi - preskupi pa nam pa smo ih otkantali, sto bi realno moglo biti istina i jedno i drugo, ali ovisi iz koje perspektive gledas.

Ono sto ja vidim je da je vlasnik citaj UG mozda i namjerno isprovociro ovakvu situaciju da mogu reci evo sad ce to sve biti pod telemachom kad drugi "ne zele". Ne znam..mozda sam pristran, ali eto nekako mi vuce na taj scenarij

čitaš mi misli.

ovdi samo fali još jedan šah mat potez.

a to je da UG ponudi kanale besplatno, a ovi ih i dalje odbiju uvrstit.

al vjerojatno taj potez čuvaju ako ZEM ipak na kraju bude nepovoljan za njih.

btw., zanimljivo je kako zakonodavcu ne smeta vertikalna integracija HRT i OiV, koji su isto pod integracijom istog vlasnika (RH).

u svakom slučaju, imat će EU birokrati posla dok raspetljaju našu Televisu :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt