1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • May 4, 2021 at 12:05 AM
    Quote from Marin83

jeff bezos , a sada i bill...koja redistribucija bogatstva na pravi Boga. Kod nas su se osigurale i vanbračnom zajednicom, ako je ne oženiš, oženi te država na silu. :D

Zato ih drug Elon minja ko na traci, a i osigura se lijepo prenup-om.

meni se čini da prije njegove žene inzistiraju na prenup-u.

kako mu firme posluju, još će on njima na kraju sjest na grbaču 😅

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 11:49 PM
    Quote from hugh

Corona je i ovo uništila......vjerovatno se nisu mogli dogovorit hoće li u nas putem cjepiva ubacit Melindu ili Billa.....šteta.....

https://www.index.hr/mobile/clanak.…azin&id=2273462

bit će love za damu.....ajmo slobodni igraći......treba ubacit bubu da u hrv postoji jedan brodar i da dry bulk raste a dnevni će joj džeparac bit dovoljan da uđe u top ten i jednog dana nadmaši Billa.......

sad kad Melinda postane neka teška Tea Party republikanka i stavi sve chipove na naftu i ugljen :S

• Birtija

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 9:45 PM

Moller

vidiš da je ovaj još uvijek aktivan

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2273437

triba mu samo reć da umisto ovih štrikova postavi reklame za ZSE :S

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 9:39 PM
    Quote from accountant

strašno je jak energetski sektor ovih dana

ovaj BTU sam već crtao, onda je ispao iz 'šalice' zbog lošeg ER (ipak je to vuglen :D )

no evo ga opet u usponu: BTU

naravno i sve ostale dionice energetskog sektora danas divljaju

evo danas ti je gotov onaj merger "travaša" koje si bia spominja :)

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 9:29 PM
    Quote from Mrcash

ako sutra nakon ovog rasta vanka atlant bar 5 posto ne ode gore , bacam kopacke u smeće

budeš li tako brzo baca kopačke, završit ćeš ka Nejašmić :S

• Banke i bankarske usluge u RH

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 5:22 PM

ide li divka? :/

https://slobodnadalmacija.hr/vijesti/biznis…torijem-1095900

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 3:55 PM

građevinari bez lopate, brodari bez imovine, turisti bez gostiju...

• CORONA virus

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 2:31 PM
    Quote from barbosa 2.0

da... i moj bratić je kirurg u dubravi i često se čujemo i situacija po bolnicama je vrlo ozbiljna, skulirajte se sebe radi i držite se preporučenih higijensko-epidemioloških mjera, to je ono najmanje što sami za sebe možete učiniti

a ovo:

Quote from mitkko
    • stvarno postoji neki paradoks sa pusacima i zastitom od covida - pusaci slabije oboljevaju od covida - jos nije jasno zasto.

isto tako pušači (navodno) više preživljavaju infarkte te bolje podnose i brže se oporave od upale pluća, pretpostavlja se da to ima neke veze sa plakom i tim otrovima koji očvršćuje stijenke žila i pluća

ja sam se mislia ostavit duvana, al radije ću pristat da mi svaka cigareta skrati život za 8 minuta, nego da me virus skrati "za glavu" 🤷

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 8:45 AM
    Quote from Paulie

Klimatske promjene su pretjerivanje, isto kao i Covid-19. Kao što pretjeruju s brojem mrtvih od Covid-19 u Indiji, a zaboravljaju da je to najmnogoljudnija država svijeta koja je pretekla Kinu i ima oko milijardu i 400 milijuna stanovnika. Kao što nas plaše da u Indiji pale mrtve, iako to hinduisti tradicionalno rade tisućama godina.

Cijeli medijski svijet živi na prodaji straha, a situacija realno nije ni blizu tako loša kako se prikazuje. Ne kažem da je sve kako bi moglo da bude, ali mediji šire strah i skloni su senzacionalizmu i pretjerivanju.

pusti teorije urote.

ono što ovaj "pajdo" iz EU-a predlaže je čisti udar na osobne financije i to je realnost koja stupa na snagu usvajanjem planova za "oporavak".

kao i na burzi, neki će to shvatiti prije, neki poslije, a neki će negdje ulagati "do smrti" i čekati "isplatu".

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 8:21 AM

nešto o ovome sam pisao i u temi Dry Bulk.

ovi novi planovi za EU novac će morati udovoljiti željama ovog gospodina

https://www.index.hr/mobile/clanak.…ndex_tid=113945

"Ne tražimo od ljudi da se vrate 100 godina u prošlost, ne tražimo od ljudi da žive u pećinama i grickaju travu. Potreban je jedan ili dva koraka unatrag da bismo u budućnost mogli skočiti mnogo dalje".

meni ovo govori samo jedno.

kome će sav izvor prihoda biti iz rada, taj će gadno nafrknuti.

ako želimo preživjeti ove klimatske teroriste, trebat će ustrojiti svoj sistem da prihodi dolaze sa više strana (rad/biznis, investiranje, renta, itd.).

ako želite prosperirati, krenite s implementiranjem i razmislite o ulaganjima izvan ZSE, odnosno na ZSE orijentirajte se na firme koje su u nekom globalnom biznisu.

p.s. ako imate firmu, maknite EUR-e sa računa

https://seebiz.eu/banke/banke-u-…a-racunu/256915

• Turističke dionice i perspektive

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 8:03 AM

evo i malo informacija sa "terena".

curin susjed radi u Njemačkoj i priča nam kako su u njegovoj firmi Nijemce "potjerali" na godišnji sada u svibnju kako bi se do lipnja "očistili", i to ne za "stari" godišnji nego za novi.

kako se čovjek i sam bavi apartmanima, ovu sezonu je otpisao.

ako je takva situacija i u drugim zemljama, mislim da masovni turizam (more + sunce) za ovu sezonu možemo lagano otpisati.

možda to i nije loše da se napokon izberndiramo kao "premium" destinacija (kuće s bazenom i slično).

kao i uvijek, profitirat će oni koji su kreativni i koji su se orijentirali na digitalne nomade, i, naravno, Istra kao vikend destinacija, tj. oni koji se turizmom bave kao poslom, a ne iz nužde, pa svašta stavljaju u "ponudu".

• DRY BULK

• st-brajo
    • May 3, 2021 at 12:35 AM

vidim ja da nekima i dalje nije jasno šta se trenutno događa u svijetu nego se svađaju koliko je nešto što je trenutno objavljeno koliko lipa/centi točno.

ako itko ima malo veće stanje svijesti od onoga kojemu je krajnji domet kako koga "zavaljati" pisanjem po forumu i čita i prati što se stvarno događa u svijetu iza kulisa bombardiranja "informacijama" oko pandemije, jasno mu je da su globalne elite donijele odluku da se sva "šporka" i najprofitabilnija industrija mora iseliti iz zapadnog svijeta i preseliti u Afriku, ostatak Azije (osim Kine) i Latinsku Ameriku.

s druge strane, zapadni svijet se gura da razvija industriju koja će se sastojati od "sklapanja" polugotovih proizvoda proizvedenih u tim zemljama i zatvaranje svoje proizvodnje sirovina zbog "ekoloških" razloga.

u međuvremenu se stalno prodaje priča o "skraćivanju" lanaca opskrbe, a sve to ti brani da proizvodnju i najkraći lanac imaš "doma" (valjda je kraći lanac kad prvo iskopaš rudu u Australiji ili Kanadi, pa to voziš u Afriku da prvo oni nešto s time naprave, a tek onda voziš u Europu da Hans tu stavi "final touch").

a ista stvar će biti i s naftom, jer će u tim zemljama i nicati nove rafinerije, a do tamo nema naftovoda.

s treće strane, financiranje tog novog "ku*binog pira" će se, naravno, provesti novim porezima (na ugljik, pa nekim "ekološkim" porezima i tko zna na šta sve još).

znači, imat ćeš porast cijena sirovina i nove poreze koje će opterećivati krajnjeg korisnika (najviše običnog čovjeka), jer će države poticajima i porezim olakšicama financirati te "nove" industrije, a netko će to morati platiti (najviše ove "stare" industrije koju se vezane uz naftu) i tu očekujem i margin squeeze, jer se neće to sve moći prevaliti na obične građane.

u konačnici, što će sve to značiti za prijevoznički sektor, a time i brodarski sektor, koji će sada još više morati vozikati gore - dolje, slobodni ste zaključiti sami.

piratski pozdrav! :S

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• st-brajo
    • May 2, 2021 at 9:58 PM

ne znam za vas, al meni ovo još uvijek izgleda kao "jeftilen" 🤷

https://investiramo.com/dionica/VLEN

• Best buy

• st-brajo
    • May 2, 2021 at 9:31 PM
    Quote from Ivana7
    Quote from zlocesti

Imam 200 tisuća kuna koje mi neće trebati idućih deset godina.

Ajde prijedlozi , što bi vi kupili ? :S

- najbolje bi vam bilo kupiti neku dionicu koja će vam za deset godina nositi godišnji div. prinos od 200.000,oo kn.

dajte Vi kolegici i nama jednu svoju (n)info(r)manku.

ipak je završio kvartal, pa da i Vi date svoje "prolazno vrijeme".

meni uvijek bio gušt pročitati kako Vi, kao "teškaš" među nama, dišete.

a vjerujem i da ostali kolege dijele moje mišljenje :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• st-brajo
    • May 2, 2021 at 9:26 PM

kad čovik ovako pogleda, ovo čak i me izgleda toliko loše :/

https://investiramo.com/dionica/DLKV

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• st-brajo
    • May 2, 2021 at 8:52 PM

evo sve update-ano CnB

https://investiramo.com/dionica/ATPL

sljedeće izvješće ovo okreće u pozitvu i to je jedino što je bitno.

u brodare ionako nitko ne ulaže "do smrti", nego dok traju pozitivne okolnosti, a one bi mogle poprilično potrajati.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • May 2, 2021 at 7:28 AM
    Quote from plavac

Cijenu nafte predviđaju na 80$, lumber je visoko, silni upumpani novac će definitivno proizvesti inflaciju za koju Balan kaže da će postati ozbiljan problem tek iduće godine, ali mi smo već u svibnju i vrijeme ide.

XBI indek biotech sektora se ne oporavlja, ja trenutno držim samo SPPI jer on kratkoročno može jako skočiti zbog očekivane inspekcije pogona za proizvodnju lijeka u Južnoj Koreji, ali XBI ne daje baš pozitivne signala.

pa di si ti nestao?

kod mene SPPI i NMM :)

• Commodities super cycle - sirovine općenito

• st-brajo
    • May 2, 2021 at 12:10 AM

fun fact:

ima bit da će ugljen i zemni plin biti hit, a šta je najjače, s krivuljama se prate :/

• Birtija

• st-brajo
    • May 1, 2021 at 11:47 PM
    Quote from ZSEZSE

Ti si sve isplanirao samo lova fali🤣🤣🤣

a šta ti misliš zašto ga žena trpi šta se ovdi s nama bakća, iako ga tira da postane profešur?

drag je i njoj kiki-riki, ajde :S

• Forex - Trgovanje valutama

• st-brajo
    • May 1, 2021 at 11:07 PM

čini se da dolar kreće jačati

https://m.investing.com/currencies/usd-hrk#

na daily-u i weekly-u rekao bih da se formira morning star pattern.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt