1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 4:00 PM
    Quote from Zlatek

Evo, ja isto imam problema s tim što je hugh i nisam shvatio što su to "znakovi uz put"?

Da li to znači da treba zanemariti financijske izvještaje i službene objave na burzi i kod investiranja se voditi "znakovima uz put" koji nisu javni i ne vide ih ili ne čuju ih svi?

Ako ste na to mislili, i ako mislite da bi to trebalo biti pravilo ulaganja na ZSE, onda mi je jasno zašto je ZSE tu gdje je. I zašto je na ZSE sve manje Stručnjaka za financijske analize, a sve više "stručnjaka" za čitanje znakova.

burza je dovoljno velika arena i ima mjesta za svih, ali tržište treba biti UREĐENO.

i to istinski, a ne da se samo na papiru tako zove!

• Porez na nekretnine

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 3:57 PM
    Quote from lebowski

Primorac je, ako sam dobro shvatio, doslovno doktorirao na prihodima lokalne samouprave.

ali čovjek RAZUMIJE!

jer baš ovaj porez na kuće za odmor targetira ono što svi hoćemo.

oporezivanje PASIVNIH nekretnina, tj. porast njihovog davanja u najam.

a ne dovodi do općeg osiromašenja SVIH vlasnika nekretnina!

• Porez na nekretnine

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 3:35 PM

hvala Kristu Isusu, napokon netko normalan!

HDZ-ov ministar: Porezno opterećenje rada u Hrvatskoj jedno od najnižih u EU
    POREZNO opterećenje rada u Hrvatskoj je jedno od najnižih u Europskoj uniji (EU), te je stoga Hrvatska poželjna destinacija za poslovni nastan, poručio je…
    www.index.hr

"Kuća za odmor je definirana kao građevina ili dio građevine koja se koristi povremeno ili sezonski. Spomenuti porez se tako ne plaća na one nekretnine u kojima je netko trajno nastanjen ili koja je u trajnom najmu, no kako je pojasnio ministar, kuća za odmor se ne odnosi samo na vikendice, kako mnogi smatraju, već je obuhvat tog poreza znatno širi.

Odgovarajući na pitanje novinara što je s primjerice oko 50 tisuća praznih stanova u Zagrebu, kao i onima koji se izdaju u kratkoročni najam, Primorac je potvrdio i da navedeni primjeri spadaju pod definiciju kuće za odmor.

Primorac je "decidirano" poručio da u ovoj godini neće biti uvođenja novih poreza, dok će se u budućnosti vidjeti i eventualno odlučivati o tome hoće li se postojeći porez na kuće za odmor u određenoj mjeri modificirati, kao i hoće li se uvoditi novi porez na tragu ranijih prijedloga o oporezivanju nekretnina."

• Birtija

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 3:23 PM
    Quote from KultLicnosti

Sam broj prodanih dresova i rasprodan stadion će biti nešto nedoživljeno na ovim prostorima. Mislim da će se uskoro i kolege forumaši počet raspitivati za dionice Hajduka.

https://video.fzag5-1.fna.fbcdn.net/v/t42.1790-2/10000000_932875405209646_4455285783917612988_n.mp4?_nc_cat=107&ccb=1-7&_nc_sid=55d0d3&efg=eyJybHIiOjU1OSwicmxhIjoxMjU3LCJ2ZW5jb2RlX3RhZyI6InN2ZV9zZCJ9&_nc_ohc=bw2ZChgpPrEAX_rbdqw&_nc_ht=video.fzag5-1.fna&oh=00_AfCuT8r0qKLsob982_1YYuxg4vbHUrwTKPsGYZK0FP3Qxg&oe=65AFBF27

• World politics

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 2:13 PM

namjerno neću ovo staviti na temu Davos, jer je ovaj tamo zalutao i glumi korisnu budalu.

Govor argentinskog predsjednika u Davosu: Svijet srlja u socijalizam i siromaštvo
    NEDAVNO izabrani argentinski predsjednik Javier Milei održao je zapaženi govor na tradicionalnom Svjetskom gospodarskom forumu u Davosu.
    www.index.hr

sasvim je jasno da će nama biti sve suprotno od ovoga o čemu on priča.

dapače, vlade će dopustiti da dugom opterećeni poduzetnici otresu o pod i onda će krenuti kmečaona.

više poreza i novac na ruke građanima u vidu digitalne valute.

inače, slažem se sa svime o čemu priča.

ako netko ima rodbinu u Argentini, nek nas malo brifira koja je shema.

pogotovo ako krenu putem meritokracije.

• Birtija

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 1:20 PM

nastavljamo u revijalnom tonu :S

Andro Anic on Instagram: "Zimski klasik ❄️😂🤌🏻 #zima #hrvatska #snijeg #zagreb #split #snijegusplitu #nevenkabecic #bozic #bozicdolazi #bijelipokrivac #led #ledeno #vrijeme #smijesno #humor #zabava #tvemisija #dnevnik #novagodina #praznici #advent…
    6,859 likes, 91 comments - hey.andro on December 3, 2023: "Zimski klasik ❄️😂🤌🏻 #zima #hrvatska #snijeg #zagreb #split #snijegusplitu #nevenkab..."
    www.instagram.com
  • Birtija

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 11:08 AM
    Quote from KultLicnosti

Pun pehar fritula 8)

pokosit će Ivan livadu i travu, u to sam siguran 💪

• Birtija

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 10:42 AM

ajde, da i nama bura nešto donese

Doznajemo: Gotovo je, Perišić dolazi u Hajduk
    IVAN PERIŠIĆ (34) do kraja će tjedna sigurno biti predstavljen kao igrač Hajduka.
    www.index.hr

miriše na Fritulu :S

• DJ is so hot, glazbom predvidjamo trendove

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 10:28 AM

evo ovaj put samo lyrics jedne stvari

TBF - Masovna hipnoza

Tvoji kapci sve su teži
    Spava ti se, 'ajde leži
    Sve je teža tvoja glava
    Nenormalno ti se spava
    Sklapaju se tvoje oči
    U carstvu snova ti ćeš poći
    Kad se probudiš iz snova
    Glavno tebi bit' će lova

Samo gledaj u ekrane
    Magazine i reklame
    Samo kupuj, samo troši
    Tko ne troši, taj je loši
    Samo jedi zdrave hrane
    Zdravo modificirane
    Imaš piti, imaš jesti
    Moraš biti sretne svijesti

Nemoj sjedit, uzmi kredit
    Moraš život svoj uredit
    Nemoj bježati od jave
    Moraš biti zdrave glave
    Kalkulirat i računat
    I račune obračunat
    Radi yogu protiv stresa
    Hajd' u salon od fitnessa
    Idi putem interesa
    Srce tek je komad mesa

Ne slušaj ga, ono vara
    U glavi ti zbrku stvara
    Kupi auto pa se vozi
    U masovnoj si hipnozi

(Tvoji kapci sve su teži
    Spava ti se, ajde leži
    Sve je teža tvoja glava
    Nenormalno ti se spava
    Sklapaju se tvoje oči
    U carstvu snova ti ćeš poći
    Kad se probudiš iz snova
    Glavno tebi bit' će lova...)

Tko sam, što sam, jadan ne znam
    Mozak mi je crni bezdan
    Mozak mi je nula/jedan
    Život bezličan i bijedan
    Svijest je moja digitala
    Satelit iz orbitala
    Moje misli kontrolira
    Sve ih bira konstruira
    Sve šta hoće, ja ne mogu
    Pokuš'o sam radit yogu
    Pokuš'o sam ja i drogu
    Šta obara me sa nogu
    Ali ništa ne pomaže
    Osim savjest kad mi laže
    Kad mi kaže: sve je dobro
    Zaboravi muke pobro!
    Na veselje baci brigu
    Pa se baci u tu igru
    Pusti nek te masa nosi
    U masovnoj si hipnozi!

To je masovna hipnoza! (20x)

Pusti nek' te masa nosi
    U masovnoj si hipnozi
    Gdje god da te život nosi
    Uvijek moraš znati 'ko si!

To je masovna hipnoza!!!

To je masovna hipnoza! (5x)

('Ajmo maso, nek' te nose
    Nek te nose, noge bose
    Noge bose, lud si 'ko si!)

(Sad ćemo odbrojavat unazad od tri do jedan, i kad pucnem prstima, probudit' ćete se svježi i odmorni. Tri, dva, jedan...) :S

• WEF - World Economic Forum

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 10:13 AM
    Quote from etoimene

Ponukao me na otvaranje neki video od Damon Imani koji ih je kao u Davos-u na pozornici poslao ...
    Očito je fake, jer ima i nastavke. Potražite koga zanima!
    Fascinantno je vidjet što radi tehnologija. Na prvu sam pomislio da je stvaran.

Nekako mi se čini da je taj WEF dosta opozicije prikupio u zadnje vrijeme.

Osobno nemam baš dobro mišljenje o toj organizaciji. Ne čini mi se baš da rade za boljitak prosječnog čovjeka.

Display More

a gle, možeš ih volit i ne volit, ali obično bude kako oni najave 🤷

šta se pak prosječnog čovika tiče, njemu je uvik dobro dok ima jest, pit i krov nad glavom.

taj se probudi kad nešto od toga zašteka.

uvik dobro bude i hiperbogatima, njih vlasti uvijek, na neki način, štite.

svi problemi uvijek padnu na glavu srednjoj klasi, a oni već moraju osluškivat šta i kako kad se neke promjene događaju 💡

• Aktualno (vijesti)

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 10:02 AM

vozimo se, vozimo, vozimo po gradu, uskoro će postati 30 u hladu :S

UŽIVO S KUSTOŠIJE Kombi s migrantima zabio se u policijsku blokadu u Zagrebu
    NOĆAS je na zagrebačkoj Kustošiji zaustavljen kombi s migrantima nakon potjere po Zagrebu.
    www.index.hr
  • WEF - World Economic Forum

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 9:51 AM

službeni slogan im je: You will own nothing, but you will be happy :S

čovjek bi pomislio da radi o yugoslavenskim komunistima, kad ono tamo svi iz Big Tech-a :D

• Američki predsjednički izbori 2024

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 9:49 AM
    Quote from goldfinger

Trump teško može dobiti Izbore.

Ne samo da je američko društvo podjeljeno, nego je on uspio podijeliti i republikance.

A oni su startu imaju manju glasačku bazu.

Neovisne je većinom uspio otjerati prema demokratima, što se jasno vidjelo u prošlim međuizborima.

Štoviše, Trump neće jednostavno osvojiti republikansku nominaciju jer Nikki Haley ima najbolje šanse za pregaziti Bidena.

nekako se i meni čini da bi mogla Nikki-ca.

btw., žena je accountant.

idealan kandidat da napravi završni račun da možemo u 2025. u novim okolnosima :S

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • January 19, 2024 at 9:47 AM

poslušao 2 podcasta na temu reverse repo facility, BTFP (onog programa za banke u problemima) i mogućeg usporavanja QT.

u all else being equal, tj. linearnom svijetu, FED se bavi gađanjima u decimale da bi postojeći sustav nastavio funkcionirati.

ali, onda imamo 3 realna problema.

1. koliko inflacije će izazvati ovo sa Hutima?

koliko sam shvatio, opet nas čeka blagi supply shock, jer ovo oko rta Dobre nade u konačnici dovodi jednog kruženja kontejneraša manje u jednoj godini, ali bi moglo izazvati veće probleme ako ovi počnu gađati i tankere

2. šta je onda sa ovim rate cuts koji su uključeni u cijenu?

3. problem koji i dalje ostaje je refinancing cliff privatnog duga koji nas čeka ove i sljedeće godine po ciklički većim kamatama, prvi put od 1980-ih, uz činjenicu da je sav rast na demand strani došao iz povećanog duga.

činjenica je da rast kamata na državni dug isisava zrak iz refinanciranja privatnog duga.

pitanje je samo kad će ovo postat vidljivije.

ako pratimo dinamiku financijskih izvješća, rekao bi na izvješćima za Q1, najkasnije Q2, kad se očekuje spike kratkoročnog duga u odnosu na dugoročni.

e sad, kad će stock market ove nove okolnosti početi uračunavati u cijenu, to je pitanje svih pitanja 🤷

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • January 18, 2024 at 9:00 PM
    Quote from accountant

:thumbup:za Christophera Wallera

pa sve je čovik reka.

narasla je potražnja i narastao je dug (i državni i privatni).

i sad ti Biden kaže da ne moraš platit studenski dug.

a šta ćemo sa hipotekom, auto-kreditom, dugom na kreditnoj kartici, buy now pay later (never)?

oćemo svi okolo glumit Pernara i govorit da je dug neotplativ?

taman je negdi 6 godina prošlo, kao i od sloma Agrokora, a svi glume Ivicu.

novine pišu, sve uspješno, bilanca nebitna, cash flow nebitan.

jedino ne vidim da je Waller rekao da imamo permanent increase in GROWTH and PRODUCTIVITY.

a valjda bi to trebalo biti bitno.

ali, dok se dugovi još mogu gomilati, muzika svira 🤷

• Ulaganje u solarne elektrane

• st-brajo
    • January 18, 2024 at 5:10 PM

polako napredujemo :)

U prosincu 2023. Hrvatska se čak 4 dana u potpunosti napajala električnom energijom iz obnovljivih izvora
    U prosincu 2023. Hrvatska se čak 4 dana u potpunosti napajala električnom energijom iz obnovljivih izvora koji su (bez hidroelektrana) ostvarili udio u ukupno…
    slobodnadalmacija.hr

• st-brajo
    • January 18, 2024 at 3:41 PM
    Quote from Philidor

Ha gledajte, koga nešto konkretno zanima uvijek se mogu ponuditi za pomoć u tom pravnom dijelu, mislim da upadam u karakterizaciju kolege Laudatora. Inače se bavim klasičnim civilnim pravom (nekretnine, ugovori, parnice, ovrhe, stečajevi i slično), a dionicama se bavim samo kao investitor posljednjih sedam godina, ali kad već sudovi idu u štrajk izgleda da ću imati dodatnog vremena za razne zanimacije pa eto čujemo se u porukama ako kome zatreba...

bravo, kolega!

još malo razglasite okolo po struci.

ako znate i koje vještake, itd.

bitno je početi.

ili ćemo morati čekati neki sljedeći Lockdown da se trgnemo 🤷

• st-brajo
    • January 18, 2024 at 3:08 PM
    Quote from Moller
    Quote from st-brajo

motivacija mi je isključivo to da dignemo korporativno upravljanje na najveću moguću razinu.

kad vidim ovaj zadnji cirkus sa ATPL di direktori hoće prodati mimo klauzule koja ima brani,

kad vidim da na drugim firmama direktori prodaju dionice čim ih dobiju kao bonus (ne bi da su kruha gladni),

kad vidim da mirovinci glasaju protiv interesa svojih ŠTEDIŠA, itd.

ako itko želi svoje dionice ostaviti nekome u nasljedstvo, a da ne misli da ostavlja ili bi mogao ostaviti bezvrijedne papiriće, ovo je korak koji se, jednostavno, mora poduzeti.

kontrola korporativnog upravljanja od strane dioničara.

ni manje ni više od toga 🤷

Display More

sve to što navodite upravo bi trebali imati u strukturama predstavnika MF na dionicama koje i oni posjeduju, ali se oni uvijek nekako (logično) priklone većinskom vlasniku ili preuzimatelju, jer znaju da od malih dioničara, osim hvala, ne mogu ništa značajno očekivati, osim toga, mi nemamo uopće definirano, kome su ti zastupnici na Skupštinama odgovorni, iako u većini slučajeva oni samo u stvari zastupaju mišljenje nekog glavonje, koji je već unaprijed dogovorio dogovor,

bio sam na dosta Skupština i mali dioničari su uglavnom pasivni, osim kada im već dogori do noktiju, ali tada uglavnom već bude kasno za bilo kakve akcije

nemam ništa protiv bilo kakve organizacije u korist malih dioničara, da se ne bi što krivo razumjelo, ali se bojim da svjedočimo već nekoliko puta da oni odvjetnici, vještaci i stručnjaci, koji bi mogli nešto u tome smislu pokrenuti, već rade, ali za drugu stranu

Display More

dragi moj, manjina radi za drugu stranu i dobro od toga živi.

i vještaci i odvjetnici.

a koliko znam, stalno dolaze i neki novi vještaci i odvjetnici, a nije baš da svi mlate lovu ili grcaju od posla.

nek se jave ljudi koji imaju želju i ambiciju nešto mijenjati, a možda i zaraditi.

koliko se sjećam, još uvijek živimo u demokraciji, a ekipica mora znat da postoji netko i na drugoj strani.

di ima volje ima i načina.

ali, prvenstveno se trebaju javit LJUDI!

• st-brajo
    • January 18, 2024 at 2:51 PM

motivacija mi je isključivo to da dignemo korporativno upravljanje na najveću moguću razinu.

kad vidim ovaj zadnji cirkus sa ATPL di direktori hoće prodati mimo klauzule koja ima brani,

kad vidim da na drugim firmama direktori prodaju dionice čim ih dobiju kao bonus (ne bi da su kruha gladni),

kad vidim da mirovinci glasaju protiv interesa svojih ŠTEDIŠA, itd.

ako itko želi svoje dionice ostaviti nekome u nasljedstvo, a da ne misli da ostavlja ili bi mogao ostaviti bezvrijedne papiriće, ovo je korak koji se, jednostavno, mora poduzeti.

kontrola korporativnog upravljanja od strane dioničara.

ni manje ni više od toga 🤷

• st-brajo
    • January 18, 2024 at 2:33 PM

ne znam di ću (može se i posebna tema otvoriti).

ja predlažem da osnuje jedna posebna tema di bi bili kontakti sudskih vještaka za financije i odvjetnika koji bi bili zainteresirani za:

1. kolektivne tužbe malih dioničara,

2. osnivanje i podršku udruga malih dioničara,

3. kao i za pojedinačne slučajeve koje netko ima, a vezani su za otimačinu na tržištu kapitala.

trebamo ljude koji se ne boje svoje sjene, a jedino što želimo je plaćanje fer vrijednosti (ako firma ne kotira na burzi) i plaćanje premije (ako firma kotira na burzi), kao što je uobičajeno na bilo kojem tržištu kapitala u uređenoj državi.

ajmo za početak ovako, pa ćemo dalje vidit kakav je plan 🤷

1. Privacy Policy
  2. Kontakt