1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. st-brajo

Posts by st-brajo

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 11:48 AM
    Quote from Manu

Ja bih rekao da je prvenstveno stvar u vlasničkoj strukturi.

Pravi vlasnik se bori za svoju imovinu,

paradržavni vlasnik ne doživljava imovinu kao svoju. On je tu privremeno samo kao tranzit za odabranog predatora.

Unatoč tome što je potencijal poslova koje nudi Dalekovod veći i vredniji.

priča je prilično jednostavna.

najpravedniji način je pretvorit sav dug u kapital i onda svih zajedno "razvodniti" za pokriće gubitaka, a poslije se dogovarajte hoće li s tim nastaviti upravljati ista uprava ili će doći "svježa krv" u vidu nove uprave ili "strateškog investitora".

u protivnom, uvijek netko bude zakinut, ovisno o tome s koje strane stola sjedi.

"glorificiranje" ikoga u ovoj priči je potpuno pogrešno razmišljanje, jer je za nečije loše poslovanje jednako kriva i vlasničko-upravljačka struktura, kao i vjerovnici koji su takve "kreditirali".

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 11:09 AM
    Quote from barbosa 2.0

Interes za ovog građevinara je velik, razgovora se s više potencijalnih partnera, iz Hrvatske te s tri kontinenata – Europe, Azije i Australije, i kako doznajemo, transformacija poduzeća je pred samim krajem, odnosno pred ulaskom strateškog partnera u Tehniku.

ako može tehnika koja je u mnogo lošijoj situaciji, kako to onda dlkv nije mogao?

pa Tehnika je opljačkala "male" vjerovnike, a DLKV će "male" dioničare.

i u jednom i u drugom slučaju opet je na*ebao "mali".

al sviđa mi se rezoniranje: "glavno da mene nije zakačilo".

to samo govori o našem mentalitetu: "malo nas je, al smo g*vna" :*

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 11:04 AM

evo naših "anđela spasitelja".

kod pok. Franje ih je bilo 200, a sad je spala "knjiga" na 7 "slova".

na zdravlje! :*

https://www.poslovni.hr/poduzetnik/emi…-godina-4289224

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 9:14 AM
    Quote from Toni

Svi oni zajedno pod utjecajem politike prepuštaju dalekovod nekom construction line! Ako ovo prođe tko kaže da sutra neće ponoviti isto na Končaru?

za to bi se ispred Plen-Ki-Un-a, trebao "ukazati" neki kineski Wui-No-Wac, sa dobrom "vrećom" za njega osobno.

samo šta bi ovaj platio s yuan-ima, a šta će ta valuta ikome kad je možeš trošit samo u Kini?

osim ako mi tamo pošaljemo svoje "političke" zatvorenike koji mito drže po gepecima :/

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• st-brajo
    • May 27, 2021 at 8:47 AM
    Quote from plavac

Balan se oko inflacije slaže sa FED om, zato je drugi dio godine moguće pozitivan za burzu, 2022. godina je druga priča

vidiš, ja baš mislim da će bit suprotno.

do jeseni će se sve raspetljati.

moguće da je ove godine stvarno trebalo Sell in May i odi ća.

ni Amerima ne paše da im burza rokne dogodine, jer su tada izbori.

taman sad do jeseni jedna fina korekcija, opet okriviš bankare i onda lagano nazad prema novim visinama.

zanimljivo, svi analitičari koje slušam daju target do 5000 do kraja 2022 ili čak 2023, a to nije Bog zna što :/

druga će bit priča ako prvo fino roknemo, pa onda na te razine :S

• st-brajo
    • May 26, 2021 at 10:06 PM

btw., sutra bi mogao biti zanimljiv dan.

izlaze novi ključni podatci.

• st-brajo
    • May 26, 2021 at 9:59 PM
    Quote from plavac

Zadnje vrijeme nema akvizicija, XBI je bio na 170$, sada je 125$. Ovaj pad je malo spustio vrijednosti tako da bi sada mogle i početi akvizicije. S druge strane još se ne zna kolika će biti kontrola cijene lijekova i koliko bi sektor mogao izgubiti prihoda.

Može se dogoditi, ali teško je to pogoditi.

Ovdje može biti interesantno na duže što prihodi budu rasli, rasti će i cijena dionice, ovo može i do 8-10$ iduće godine.

I onda ovakvu firmu i neki pad burze neče jako uzdrmati.

tako nekako i ja razmišljam.

relativno sigurna "luka" u ovom "cirkusu", pod uvjetom da sve ide po "voznom redu" 🤷

• Kako trgovati dionicama? Strategije, cake i savjeti

• st-brajo
    • May 26, 2021 at 8:23 PM
    Quote from zlocesti

Bulls, Bears, Chickens, and Pigs

Trgujemo tako kakvi smo, dok ne naučimo bolje.

Bulls Make Money, Bears Make Money, But Pigs Get Slaughtered

-------Pigs are high-risk investors looking for the one big score in a short period of time. Pigs buy on hot tips and invest in companies without doing their due diligence . They get impatient, greedy, and emotional about their investments, and they are drawn to high-risk securities without putting in the proper time or money to learn about these investment vehicles. Professional traders love the pigs, as it's often from their losses that the bulls and bears reap their profits.

pa mi na ZSE-u smo oni crni, s organic mesom, fajferice.

samo nečural, bajo moj :S

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2278944

• st-brajo
    • May 26, 2021 at 8:20 PM
    Quote from plavac

Očito zato jučer taj ogroman promet. Black Rock ima valjda 25% dionica i oni će svojim mušterijama - shorterima omogučiti vrijeme za izlazak.

Ako sve prođe u redu sa procedurama, lijek bi trebao biti odobren u drugoj polovici lipnja. Inače firma već traži ljude za prodajnu mrežu, pripreme su u toku, tržište je od 4 milijarde $, procjene su da bi SPPI mogao dostići oko 600 mil. $ prihoda, vjerojatno tek za par godina. Bitan osigurač je da imaju još jedan lijek za rak sa manjim tržištem ali ima status ubrzanog odobrenja od FDA.

Naravno zadnje vrijeme često se dogidi da se odgodi odobrenje lijeka zbog problema u proizvodnji, tu su jako rigorozni i zato mi korejanci ulijevsju povjerenje.

mene ovdi više zanimaju "long-eri" i eventualna moguća akvizicija.

šta mislite, bi li ovo mogao "peškati" neki Fajzer i po kojoj cijeni?

ovdi akvizicije mogu biti prilično profitabilne :/

• Birtija

• st-brajo
    • May 26, 2021 at 7:36 PM
    Quote from D_artagnan

I mi se čudimo šta nam ekonomija i gospodarstvo cvjeta ^^

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ta/2278759.aspx

lektor: Bahra (iz Ljubav je na selu) :S

• Birtija

• st-brajo
    • May 26, 2021 at 6:12 PM

ovako Plenković i Dalićka na Podravci :S

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• st-brajo
    • May 26, 2021 at 4:33 PM
    Quote from plavac

Da li ste pratili SPPI zadnja dva dana, prekjučer su ga zakucali na 3,20$ i ondase pojavio BID, jučer su ga pokušali ponovo zakucati ali BID nije popuštao, zadnjih pola sata preko 1 milijun dionica prometa, zadnja minuta 493.000 dionica, uglavnom nešto se događa. XBI je završio u minusu a SPPI u plusu.

Inspekcija pogona je najavljena za drugu polovicu svibnja i kažu da FDA treba 2-4 tjedna da donese odluku o odobrenju, sve drugo je rijeešeno.

Ja sam svojevremeno gledao borbu algosa na jednoj dionici, VSTM, na 5,50-49$, u jednom centu je protrgovano milijun dionica, na kraju je cijena otišla prema dolje, ja sam poslije nekog vremena izišao na 3,5$ a cijena je pala nakon par mjeseci na 1$

iskreno, nisam pratio.

možda ih netko i akvizira ako sve prođe ok u Koreji, jer imaju dosta institucionalnih investitora, tko zna.

nije mi neka velika pozicija pa mogu čekati.

btw., danas bankare "grill-aju" u Kongresu.

bila bi baza da nekome od njih baš "njegova" impload-ira taman dok ga "narodni" zastupnici "upilavaju".

navodno i Wells Fargo ima nekih problema s bilancom.

cijelo tržište se kilavi, a reversed repo sa svakim danom sve veći, a kamate nastavljaju padati, što znači da veliki investitori bježe u obveznice.

kako kaže zlocesti muž (mali dioničar) uvijek zadnji sazna :S

• st-brajo
    • May 26, 2021 at 2:38 PM
    Quote from LodeRunner
    Quote from NaBiduAsku

treba imati vjere u ZSE, ako su i oni novim logom krenuli duhovnim putem, možete i vi, sve što treba je da otvorite naslovnu stranu burze, fokusirate se na novi logo, duboko udahnite i punim duhom recitirajte oooooom, oooooom https://zse.hr/

To radim svako jutro.

Dok sjedim na prijestolju!

ja predlažem novi logo za našu "katedralu" tržišta kapitala :S

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• oporavak burze

• st-brajo
    • May 26, 2021 at 11:11 AM

evo prilike Kovačeviću i sličnima da ne drže "crni" cash po gepecima, nego da postanu "anđeli".

još samo da ovim stvarima "nalijepe" i etiketu ESG prihvatljivo.

preko noći od mafijaša postaneš "Stepinac" :S

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• st-brajo
    • May 26, 2021 at 9:03 AM
    Quote from mikromakrto

Netko je bio u shoppingu vidim...

još samo čekam da netko napiše da su ovi pokupili ono cjepivo kojeg se Pavle Kalinić morao "riješiti da ne propadne" i da su pokrenuli program "vratite se s godišnjeg cijepljeni".

2 doze, odmah u "šusu" :S

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 8:59 PM
    Quote from Backdraft

kud korekcija, od zadnje se tek oporavljam 😆

institucionalci bježe od dionica i kupuju zlato i obveznice.

na marketu ostavljaju samo "male".

rekao bih da se nešto sistemski događa, šta samo insajderi znaju.

onaj Greensill se prvo urušio, pa Archegos i sad Bitcoin.

neke banke je fino ošišalo (npr. Credit Suisse i Morgan Stanley), a ove nisu jedine.

svi analitičari i tehničari očekuju propad marketa od cca 10%, do 200 moving averege-a.

bilo bi dobro likvidirati long pozicije ili barem postaviti stop loss-eve :/

• CORONA virus

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 7:34 PM

Umro je William Shakespeare

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2278679

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 6:36 PM
    Quote from mitkko

Vidim da si pronašao Sven Henrich-a :) Zanimljivo i kritički piše, ali uzmi sve sa rezervom, on već godinu dana crta bearish grafove i zagovara pad. Meni osbno su neki njegovi grafovi zanimljivi, ali neki mi uopće nemaju smisla, izgledaju kao da na silu želi podržati bearish narativ. U svakom slučaju je zanimljiv i pozitivan lik, imao je i dobre podcaste, ne znam jel ih još uvijek snima, nisam ga već neko vrijem popratio.

ne brini.

ja sve tuđe "crtarije" bacim i na svoje "gradele".

po svim grafovima što ih gledam, korekcija je neizbježna.

a to i nekoliko "uvijek bullish" tradera misli.

evo, i Kibar misli da će dolar ojačati, a to na ostaloj "imovini" znači "biber" :S

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 5:26 PM

VIX popunio sve ove gapove

• st-brajo
    • May 25, 2021 at 9:53 AM
    Quote from zlocesti

Zašto je Iga u blokadi ?

ne znam, al vidim da se spominju neki novi "Pivci" na Dalekovodu i Petrokemiji, pa se danas kupuju "dip-ovi" :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt