1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. pod_zidom

Posts by pod_zidom

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 22, 2021 at 7:17 PM
    Quote from bbkk0000
    Quote from pod_zidom

Ne mogu vjerovati da netko punoljetan vjeruje u ovakvu priču. I to iz Bujice?

Bujanec je možda "kontroverzan" tipa da se vežu neke afere za njega ( neznam koliko je toga dokazano..) , politički se opredjelio za Domovinski pokret u gura njivovu priču. Ali u njegovoj emisiji je jako puno toga otvoreno, doneseni su bitni dokumenti,pozvani su "alternativi" ljudi, i čovjek razmišlja i diše hrvatski. E onda nastaje problem u Mostu, u Bujancu , u Hasanbegoviću, u živom zidu ...uz puno nedostataka koje ima te "desna " politička scena oni svi ipak dišu Hrvatski i imaju DALEKO manje afera. Žao mi je što veliki dio tih punoljetnih o kojima govorite zapravo glasali na temelju kakvu tko ima frizuru, zadovoljni su sami sa sobom i gledaju samo svoj đep. Tako se može čuti da je Raspudić prevario ženu, da je onaj donio lubenice..a da neam te alternativne "desne "političke scena mi bi bili već poslani valjda na Mars.

Ja se čudim Vama da vjerujete u ovakvu priču i da to širite dalje.

Bujanci, pernari, kolakušići, raspudići, petrovi, škore, mostovi, živi zidovi, hasanbegovići, pa još, bakići, lauci, sladoljevi i još cijela bulumenta populista i lovaca u mutnom. Ljudi koji bi za osobni probitak prodali svoju mater. Gade mi se!

A skoro toliko mi se gade i ovi na vlasti koji su nedjelovanjem dali toliki prostor ovim nabrojanima.

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 22, 2021 at 5:29 PM
    Quote from bbkk0000

Ua Australiji na nekom stadionu bez nadzora roditelja cijepljenih oko 25 tisuća djece, 5 je odmah umrlo, dosta kompilacijakasbijih i smrti kasnije. Bilo u Bujici....

Ne mogu vjerovati da netko punoljetan vjeruje u ovakvu priču. I to iz Bujice?

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 9, 2021 at 11:20 PM
    Quote from Moller
    Quote from pod_zidom

Ljudsku vrstu nisu uništile ni kuga, ni kolera, ni boginje, niti brojne druge pandemije u povijesti civilizacije. Neće ni ovaj virus, to je najmanji problem.

Problem je u tome koliko dugo će trajati i koliku štetu će napraviti.

Protiv pandemije se ne bori zaštitom pojedinca, nego odgovornim ponašanjem svakog od nas.

Previše je među nama onih koji misle da je njihova osobna sloboda najvažnija stvar na svijetu.

ima i onih, koji nogomet vole više od života i vrlo vjerojatno su se među prvima cijepili, a nekoliko mjeseci unazad nije baš tako daleko da bi bili necijepljeni, kažem ja, polako, sačekajmo, budimo strpljivi i ne bojmo se

https://www.google.com/url?client=int…KjpJmernGZiMJ2g

Display More

A što čekate? Da drugi, hrabriji i odlučniji, riješe zajednički problem.

Podsjećate me na balkance u Danskoj. Tamo su samo gastarbajteri, turci i balkanci, ostali necijepljeni. I onda kažu: u nas super, ovi se pocijepili, sve otvoreno, plata dobra.

Još se čudi što ga Danac ne prihvaća.

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 9, 2021 at 11:01 PM

Ljudsku vrstu nisu uništile ni kuga, ni kolera, ni boginje, niti brojne druge pandemije u povijesti civilizacije. Neće ni ovaj virus, to je najmanji problem.

Problem je u tome koliko dugo će trajati i koliku štetu će napraviti.

Protiv pandemije se ne bori zaštitom pojedinca, nego odgovornim ponašanjem svakog od nas.

Previše je među nama onih koji misle da je njihova osobna sloboda najvažnija stvar na svijetu.

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 9, 2021 at 10:30 PM

Cijepljenje i mjere su i dalje jedini način borbe protiv pandemije. Podilaženje antivakserima, raznim Laucima, Bakićima i sličnima je gubljenje ne vremena, nego ljudskih života.

Država mora raditi pritisak da se što više ljudi cijepi. Puno vremena je već izgubljeno u mlitavom okolišanju. Cjepivo je sve manje učinkovito na nove sojeve i svaki izgubljeni dan znači pridužavanje pandemije, nove bolesne i nove umrle, nova ograničenja gospodarstvu, novo odgađanje povratka normalnom životu ...

Treba prerezati, kratko i jasno.

Ono što nikako ne mogu shvatiti kod ljudi koji pozivaju protiv cijepljenja, mjera i odgovornog ponašanja:

Jeste li ikad pomislili da ste, ako ste možda u krivu, suodgovorni za smrti ljudi koje je cijepljenje moglo spasiti?

Epidemiolozi, infektolozi, liječnici općenito, struka u cijelom svijetu suglasni su oko cjepiva i mjera. Samo Balkanci izvlače neke opskurne likove i filmiće sa još opskurnijih portala da bi bili kontra.

Pogledajte listu zemalja sa najviše umrlih na mil stanovnika: Balkan i istočna Europa na vrhu!

Ovakvi kakvi jesmo nismo ni zaslužili ništa bolje od Hasanbegovića, Pernara, Lauca, Kolakušića, mostova i živih zidova.

Ko nas jebe kad smo glupi i zaostali!

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• pod_zidom
    • November 9, 2021 at 7:09 PM

Nabacit ću par misli, možda nekome pomogne:

Unicredit od ove godine ima novog CEO, mislim da je u najavnim intervjuima govorio o rezanju dividendi, otkupa vlastitih dionica i sl. a okretanju novim akvizicijama. Nemam linkove, guglajte, mislim da je bilo u travnju ili svibnju.

Unicredit je i inače "čudan", npr. u Irskoj su lani isplatili dividendu nakon zabrane ECB, objašnjenje je bilo zanimljivo. Mislim da su nakon toga najavili zatvaranje podružnice u Irskoj. Opet guglajte.

ZABA je malecki kotačić u Unicredit, skoro nevažan. Još je manja u Allianzu koji ima 10-ak%.

Vijest o velikim plaćama upravi isto nije za zanemariti, puno se plaća onima koji imaju odraditi važan posao.

Ne drukam, samo nabacujem info koje su mi ostale u glavi.

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• pod_zidom
    • November 9, 2021 at 6:36 PM
    Quote from Moller

postupci kod ovoga virusa trebali su biti kao i kod redovne pojave gripe, tko se osjeća ili mu je potvrđeno radi drugih bolesti da je u opasnosti, neka se cijepi koliko god puta misli da mu je potrebno, zdrave i djecu u razvoju ostaviti na miru, jer kome je uopće bilo potrebno toliko plašenja i stvaranja panike, ima li netko garanciju da nas nešto slično već ne čeka iza nekoga novog ugla što će nas dodatno pomlatiti, nema, e pa onda bolje da se pozabave kako se riješiti smrdljivih martina i bubamara, jer možda su upravo oni nosioci novoga ubojitoga virusa, šišmiši su već umorni i potrošena roba,

naravno da je potrebno što više poraditi na stvaranju imuniteta populacije, a svatko će najbolje i sam znati koja mu je najslabija karika u tome, pa neka se pobrine za sebe, a ne, natrpaj nekoga smeća u ambalažu, natovari u centre i daj raji da to ždere, poslije ćeš im prodavati lijekove da se riješe posljedica toga istoga smeća,

Beroš bi trebao nastupati kao ministar zdravlja i poraditi na što boljem stanju nacije, a ne biti ministar bolesti i svemogućih spasonosnih igala,

ja sam za to da živim normalno, pa ako moram i umrem, ako sam donio lošu procjenu ( možda je to posljedica trgovanja na burzi :) ) nego da umirem cijeli život čim upalim televizor od silnih babaroga, što domaćih što svjetskih,

maske, distance, sve preventivne mjere da, neistražena cjepiva ne, u zdrav organizam

Što su vam bubamare krive? Bubamare su korisni kukci, dobrodošle u vrtu a i djeca ih vole.

Molim ostavite bubamare na miru.

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 5, 2021 at 8:37 PM

Da ovi naši vlastodržci imaju imalo pameti bili bi prije godinu dana proglasili u Saboru da neće nabavljati cjepivo i da se Hrvati neće cjepiti.

Do danas bi 99.6% nas bilo cijepljeno sa 3 doze a neki i sa 4. Rekorderi (današnji avaksi) imali bi po 8 ili 9 doza u godinu dana.

Parola bi bila: Neće oni nama govoriti što da radimo, neka mami svojoj zabrane cjepljenje!

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 2, 2021 at 11:24 PM
    Quote from Moller
    Quote from pod_zidom

Države će pojačavati pritisak na necijepljene da se cijepe, ovako ili na slične načine (u SLO ne možeš natočiti gorivo bez covid potvrde).

I to je u redu.

Ovi ljudi iz dnevnika vjerojatno namjeravaju tužiti državu i moguće je da dobiju odštetu (jednog dana). Mnogi drugi nemaju novaca i vremena za takvo što pa će popustiti.

I to je u redu.

Na koncu ćemo doći do toga da će velika većina biti cijepljena prije ili kasnije. Žalosno je samo to što ovo kasnije znači nove tisuće oboljelih i umrlih a moglo se spriječiti da smo malo odgovorniji.

Ako želiš živit u nekom društvu, uživati zaštitu i pogodnosti koje ti društvo pruža onda bi se trebao pridržavati pravila koje to društvo propisuje, uz prava preuzeti i obaveze, ponašati se odgovorno.

Display More

ma ja, sve fini neki ljudi, a od kuda je ono virus, malo ga ja izbacio iz zaebancie u svom laboratoriju, eno se i danas natežu, tko će prvi smanjiti zagađenje, bojim se da ćemo na godinu već nositi i zaštitne maske

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

od te njihove finoće i propisa,

kako je danas u ZG, jel se što razbistrilo ili smo i dalje drugi iza Sarajeva

Display More

Ne mogu vjerovati koliko ljudi je povjerovalo u taj fake kako je zrak u ZG među najzagađenijima u svijetu.

Daj Bože da imamo neku industriju, pa neka i zagađuje zrak, ja pristajem na masku samo da počnemo nešto proizvoditi.

• TPNG (tankerska plovidba next generation)

• pod_zidom
    • November 2, 2021 at 11:13 PM
    Quote from Marin83
    Quote from zlocesti

BCTI 579

Koliko je bio prethodnih dana ?

08.10., 473 (41,82kn)

28.10., 566

31.10., 578(vjerovatno je greška i datum je 1.11)

02.11., 579 (38,76kn)

BCTI index po danima

dakle raste, ovo je najveća brojka od 4 miseca, tako da je i ovaj cijeli pad od četvrtka bizaran, ne toliko pad, koliko jačina pada...

Display More

Znam ljude koji imaju dionice i brodara a ne razumiju razliku tankera, bulkera, kontejnerskih, ro-ro, cargo...

Danas ja bio crni dan za brodove na ZSE, moralo je zakačiti i tankere.

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 2, 2021 at 10:47 PM
    Quote from Moller
    Quote from Ledica

Cijepljeni koji obole su navodno ipak manje zarazni što ima logike jer imaju blaže simptome bolesti , manje kašlju i kišu pa manje virusa isporučuju u svoju okolinu.

A postotak procijepljenosti ima direktnu vezu s balkanskim mentalitetom jer na ovom području ipak žive najveći stručnjaci, znalci, pametni, društveno odgovorni i kulturni ljudi koji su prepoznali kakva nam opasnost prijeti od cjepiva.

ne vjerujem da su ovo sve ljudi s kupljenim diplomama, iako ih kod nas sigurno ne manjka, ali nekako mislim da su se takvi najviše zavukli po ministarstvu bolesti i HZJZ

https://dnevnik.hr/vijesti/korona…u---682367.html

Države će pojačavati pritisak na necijepljene da se cijepe, ovako ili na slične načine (u SLO ne možeš natočiti gorivo bez covid potvrde).

I to je u redu.

Ovi ljudi iz dnevnika vjerojatno namjeravaju tužiti državu i moguće je da dobiju odštetu (jednog dana). Mnogi drugi nemaju novaca i vremena za takvo što pa će popustiti.

I to je u redu.

Na koncu ćemo doći do toga da će velika većina biti cijepljena prije ili kasnije. Žalosno je samo to što ovo kasnije znači nove tisuće oboljelih i umrlih a moglo se spriječiti da smo malo odgovorniji.

Ako želiš živit u nekom društvu, uživati zaštitu i pogodnosti koje ti društvo pruža onda bi se trebao pridržavati pravila koje to društvo propisuje, uz prava preuzeti i obaveze, ponašati se odgovorno.

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 2, 2021 at 10:05 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from pod_zidom

Singapur ima skoro 6 milijuna stanovnika a od korone je umrlo njih 420. Ukupno.

Kod nas je preko 9000 mrtvih na manje od 4 milijuna.

Naši pokojni ne bi stali u 155 autobusa a njihovi ne bi napunili 7 istih.

Da smo u borbi protiv kovida bili uspješni kao Singapur 150 autobusa bi ostalo prazno.

Ne budi neodgovoran, cijepi se!

Molim još samo komentar za Izrael.

Hvala.

Display More

Izrael je mala bliskoistočna država. Imaju pun kufer problema sa susjedima, Arapima. Skoro stalno su u ratu. Visoko obrazovani, imućni. Nosati i ružni ali među ženama ima puno zgodnih ( ovo je subjektivno mišljenje).

Arapi se neće družit s njima pa u sportu nastoje igrati u Europi u raznim natjecanjima.

S kovidom se nose solidno.

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 2, 2021 at 9:49 PM
    Quote from accountant

Cijepiti se znači zaštiti prvenstveno sebe. To s drugima veze nema, to je mantra našeg stožera i politike.

Cijepljeni mogu biti zarazni jednako kao i oni koji se nisu. Osobito ako je prošlo šest i više mjeseci od cijepljenja.

Dobro kaže Zloćka da cjepivom štitimo sebe od težih oblika (posljedica) bolesti.

Povod je dakle vrlo sebičan, nema to veze s drugima.

Niste u pravu, zapravo teško griješite.

Protiv epidemije se ne bori zaštitom pojedinca nego kolektiva. Širenje virusa se spriječava samo visokom imunizacijom. Time se spriječavaju i obolijevanja i smrti od drugih bolesti jer se ne preopterećuju bolnice.

Cijepljeni se zaraze i prenesu zarazu samo u onim društvima gdje ih nema dovoljno. Visoka procijepljenost i pridržavanje mjera su jedini način da se bez velikih žrtava vratimo u normalo. Civiliziranija, obrazovanija, kulturnija i odgovornija društva to znaju. Mi Balkanci smo tu di jesmo.

• CORONA virus

• pod_zidom
    • November 2, 2021 at 8:58 PM
    Quote from ZSEZSE
    Quote from 5. Element

Treba se cijepiti i odbaciti sve mjere.

Imas moderno rjesenje. Ne trebaju nam srednjevjekovne mjere.

Tko se ne zeli sam zastititi nema apsolutno nikakva prava na to da ga drugi stite na nacin da trpe mjere.

Stvar je vrlo jednostavna. Osobna odgovornost na prvom mjestu. Socijalizam u ropotarnicu.

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…zaraze-15115463

Molim komentar

Hvala

Display More

Singapur ima skoro 6 milijuna stanovnika a od korone je umrlo njih 420. Ukupno.

Kod nas je preko 9000 mrtvih na manje od 4 milijuna.

Naši pokojni ne bi stali u 155 autobusa a njihovi ne bi napunili 7 istih.

Da smo u borbi protiv kovida bili uspješni kao Singapur 150 autobusa bi ostalo prazno.

Ne budi neodgovoran, cijepi se!

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• pod_zidom
    • November 2, 2021 at 5:50 PM
    Quote from Marin83
    Quote from mitkko

Nadam se samo da nam se kolegica nije ozlijedila :)

Lako za to, taman zapuvalo bilo, pa joj raznilo sve papire brodara po principu: pola pije pola šarcu daje... :D

Kad već spominjete zlocesti, danas je netko prodao po bidu 3-4 kom MDKA. Nije valjda pobjegla iz ovoga kad je šušnulo na brodarima?

• Što smo danas tržili

• pod_zidom
    • November 2, 2021 at 5:36 PM
    Quote from Marin83
    Quote from pod_zidom

Nemojte biti tako pesimistični, nije sve crno.

Meni je target bio kupit ATPL na cca 90% vridosti BVPS-a., sve preko toga nije dolazilo u obzir...

Priznajem da ne znam kolika je sada BVPS, mislim da je na polugodištu bila malo iznad 400 kn. Jeste li uspjeli u naumu?

• Što smo danas tržili

• pod_zidom
    • November 2, 2021 at 5:24 PM

Nemojte biti tako pesimistični, nije sve crno.

Evo, danas je Spačva išla gore preko 30%, Haludovo 10-ak posto a još neke dionice su rasle.😀🤣😄

Važno je da ima prometa a danas je bilo. Meni su najteži dani kad promet bude 2-3 mil kn.

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• pod_zidom
    • October 30, 2021 at 7:52 PM

Imam i Zabu i PBZ dionice pa ipak bih volio da ih sud odere do kože.

To što su ovi naši bankari radili klijentima u prethodnih 20-ak godina je čista pljačka.

Nadam se da će Luković uskoro rasprodavat svoje po 5x manjoj cijeni.

• DRY BULK

• pod_zidom
    • October 30, 2021 at 6:16 PM

Obnovljivi izvori energije su maglica koju zeleni (jebivjetri koji se pojave kad sve ide dobro a nestanu u krizi jer nemaju alternativu) prodaju svijetu. Vjetar, sunce, plime i oseke, i slično, sve to lijepo zvuči ali od toga žive samo oni koji ulove poticaje.

A mi potrošači plaćamo više jer netko mašta o zelenom svijetu.

Nuklearke su budućnost, jedini siguran i neškodljiv izvor.

• HPB (Hrvatska poštanska banka d.d.)

• pod_zidom
    • October 24, 2021 at 7:42 PM

Da imam 900 mil kn i moram ih nekome dati na upravljanje prije bi ih povjerio ovom Puhariću nego upravi HPB.

Neka mu plate 30 mil što su dužni i prestanu raditi gubitke banci.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt