Posts by pod_zidom
-
-
Po svemu sudeći ovdje slijedi rast cijene za početak iznad 50€, a sa potvrdom preokreta poslovanja iznad 60€, pa ako se trend rasta poslovanja nastavi čak i preko 70€. Ova dionica pokazuje najviše potencijala za porast cijene u 2024. godini, što će se materijalizirati do kraja ove godine, s nastavkom u idućoj godini za koju analitičari najavljuju streloviti rast prihoda i profitabilnosti.
Kad bi netko napisao ovako:
Po svemu sudeći ovdje slijedi pad cijene za početak ispod 40€, a sa potvrdom preokreta poslovanja ispod 30€, pa ako se trend pada poslovanja nastavi čak i ispod 20€. Ova dionica pokazuje najmanje potencijala za porast cijene u 2024. godini, što će se materijalizirati do kraja ove godine, s nastavkom u idućoj godini za koju analitičari najavljuju streloviti pad prihoda i profitabilnosti.
Imali ikakve razlike između dvije ovako glupe izjave?
-
Kad netko kaže da će Medika dijeliti 900 eur dividende to ne zvuči toliko nevjerojatno kao kad netko kaže da će firma pod kontrolom Končara djeliti ozbiljnu dividendu.
-
Šta vam je POC? Piece of cake?
Govorite po vuku, bit će lakše.
Lako za to, pa i za prevaru od Vuka, mene brine kako je napisao LGBT.
Evo transića na drugom mjestu, gejevi vulgaris lagano ispadaju.
Vjerojatno je kod kolege slučajno ali propaganda sakaćenja spolnih obilježja uzima sve više prostora.
-
Ne kuzim bruto 2 foru.
Doslovno, na bruto dodaš 16,5% za zdravstvo i to je ono koliko radnik ukupno košta poslodavca.
A u uvom gore ni ja ne razumjem foru, a pročitao dvaput.
-
AZ-B fond je u zadnje 3 godine imao prosjecni godisnji prinos 3,40%.
Prinos u zadnjih 12 mjeseci je bio 10,73%, a prinos u zadnja 24 mjeseca 10,51%.
S druge strane, inflacija u 2023. na razini cijele godine bila je 8,4%.
Sada si izracunajte koliko bi zaradili/izgubili da ste ulozili u taj fond.
Porast cijene KODT u zadnjih godinu dana s ukljucenim dividendama je 301,04%
Uzevsi u obzir gore navedene brojke, totalno je irelevantno sto radi taj fond.
ja sam AZ OMF kat B...
znam da nije tema.. ali koji mi preporucaju kolege s foruma.. ?
imam cca 35 godina.
imam i 3.stup AZ PROFIT maksimalna uplata od strane poslodavca bez proeza godišnje...
Daleko si od umirovljenja i vjerojatno bi trebao preći u kategoriju A. Malo rizičnije ali bolji prinosi. A skoro je svejedno koji fond.
Sam moraš odlučiti.
-
-
Hrvati glasaju za HDZ zato što nemaju izbora. Ljevica je projugoslavenska, prosrpska i većina ne voli Hrvatsku. Vrlo jednostavno, od dva zla biraš manje.
Što bi Pupovac reka na ovo? 😅
Pupovac bi volio da pobijedi ljevičarska, antihrvatska, aktivistička opcija. A zna da se to neće dogoditi i onda se, kao i svi zastupnici manjina u demokracijama, priklanja većini i nastoji izvući što više za svoje. Sve pet. To je real politika, uvjerenja tu ne igraju.
-
Hrvati glasaju za HDZ zato što nemaju izbora. Ljevica je projugoslavenska, prosrpska i većina ne voli Hrvatsku. Vrlo jednostavno, od dva zla biraš manje.
-
-
šta su se uzkokodakali ovi koji bi samo dijelili Burgergeld i svu industriju pozatvarali?
neka uđu Turci, naše tvornice su ionako već preseljene kod njih
Još jedan uteg na vagu za AfD i druge ekstreme. Islamisti se raširili po zapadu. Normalnoj većini je pun kufer afričko-azijskih kozojeba i proruskih ekstremista, ozbiljan sukob izgleda neizbježan.
-
Kako mi se gade ljudi koji žive u slobodnom svijetu, u demokraciji gdje imaju sva prava i slobode, a priželjkuju propast tog svijeta. Svršavaju na diktatore. Ideal im je Rusija, Kina, Sjeverna Koreja, Iran a nikad, ni u ludilu, ne bi preselili tamo.
-
Crobex rastao 28% a prosjek fondova A kategorije 14%.
Nema tu ništa za pohvalu. Siguran sam da su osobni računi većine fond menadžera rasli više od Crobexa. Ove godine nije trebalo puno pameti za to.
Ili je tvoj upis sarkastičan?
Ne mogu oni rasti kao dionice ako je više od 50% imovine u obveznicama što im nalaže zakon. A obveznička C kategorija imala je rast oko 4%. Matematika se slaže kad su domaće dionice u pitanju za A kategoriju.
0.6*obveznice + 0.4*dionice =
0.6*4% + 0.4*28% = 13.6%
A kategorija može u dionice uložiti do 65%.
Zašto naši mirovinci puno više od obaveze ulupavaju u državne obveznice i neke investicijske fondove?
Pitanje je retoričko. Ne trebam odgovor.
I to im malo pa će još 5% uzeti za ekipu. Debeli će biti još deblji, dabogda na doktore trošio extra profit.
-
eto neka smo i to doživjeli da i njima možemo zahvaliti
https://www.poslovni.hr/hrvatska/dobre…egoriji-4422873
hvala za 2023
Crobex rastao 28% a prosjek fondova A kategorije 14%.
Nema tu ništa za pohvalu. Siguran sam da su osobni računi većine fond menadžera rasli više od Crobexa. Ove godine nije trebalo puno pameti za to.
Ili je tvoj upis sarkastičan?
-
Sretan Božić! Sretna i uspješna nova godina!
-
Tovara nekako treba ugurati u životinjsko carstvo.
A vrijeme je da se zivine maknu sa zastave i iz grba. I prvo polje srebreno.
-
A sve to su samo brojevi. Važno je da mi pjevamo:
-
Prirodni prirast nam je negativan od 91. (izuzev blago pozitivnog od 95. do 98.). Prošle godine u Hrvatskoj je umrlih bilo oko 23 tisuće više nego rođenih. U 2021 preko 26 tisuća.
Dobar dio od ovih milijun nestalih posljedica je negativnog prirasta a ne iseljavanja.
-
Očito su samouvjereno procjenili da taoca nema u tunelima.
Ili su dobro procjenili da su hamasovim štakorima taoci jedina imovina vrijedna čuvanja?
Kako god, bilo da ih potope, bombardiraju ili na treći način unište, svjet bez hamasa će biti bolji.
-
Pa blago tebi onda, zato nam i je tako što sve stavljmo u isti koš, ka svi druge rase, vjere, boje kože su loši? daj nemoj me hebat
Ja rađe biram stručnu, poštenu i moralnu osobu, pa bio on rus, kinez, indijac, japanac, crnac, bijela nego netko tko je svoju diplomu kupio recimo u bosni.
Šta nije pametnije da ljude dijeliš onda po obrazovanju, dobronamjerosti i inteligenciji, nego po tome koje vjere, rase, boje...
A nisi mogao nakon "svoju diplomu kupio" staviti točku? Nego Bosna smrdi?
Svi ti dobri, čak i rusi, ali Bosna problem. I, da ne bi bilo zabune, nisam bosanac samo ne volim predrasude.
A ovo verdijevo lupetanje o postotku azijata u Kanadi je najobičnija glupost, neću reći laž.