Nije mi jasno spominje se neka e-mail adresa da li je moguće sve odraditi online ili ne. Moje mjesto nije na popisu poslovnica.
Posts by Ivana
-
-
Radi viška love i mogućnosti zarade. Pa jel bio koji IPO u Hrvatskoj koji nije uspio?
-
mali investitori ne nude cijenu nego samo koliko bi novaca htjeli uloziti.
Ja sam danas bio i ljudi prije mene su dosli bez tog papira, samo sa osobnom i koliko novaca zele uloziti. Ionako oni ponovo printaju taj formular u nekoliko primjeraka.
SKDD iban vam je IBAN koji ste registrirali u SKDD za isplatu dividendi. Meni je to jednako kao i iban na koji da mi vrate novce.
Na kraju dobijete uputstva za placanje.
Puno hvala na pomoći, ali samo molim potvrdu da idem u ZABU
Znam da nitko ne zna, ali da li bi moglo biti dosta uložiti 30 tis. kn da bi se dobilo dionica za 10 tis. kn
Pretpostavljam ako bude velika navala da dionice idu po najvećoj cijeni isto tako pretpostavljam ako bude velika navala, da će ljudi poslije biti na burzi spremi kupiti i po većoj cijeni.
Dividenda mi dolazi na žiro račun ne vidim zbog čega je to bitno, skdd zna taj podatak ako u budućnosti bude neke dividenda.
-
Ispričavam se ako je već bilo. Ali ako recimo da sam spremna uložiti 10 tis. kn. Molim za upute koja je procedura. Nije da baš imamo često IPO. Zadnji put kada sam ulagala je bila atlantic grupa prije puno godina
Sjećam se da sam išla u Zabu i rekla koliko sam sprema uložiti i uplatila novac, na kraju je to ispao puno manji iznos i vratili su mi ostatak i nije bilo nikakvog troška.
Pronašla sam izjavu to se popuni i nosi u ZABU? Koju cijenu da ponudim? Na što se odnosi Broj računa (IBAN) za SKDD ?
-
Koji leverage koristite prilikom trgovanja?
-
A kakva je situacija sa servisima koji omogućavaju praćenje drugih trgovaca tipa zulutrade. Čini mi se da je to dosta skupo i da zarađuju samo oni koje pratite. Da li ima tko kakva pozitivna iskustva?
-
Znači bolje je ne gubiti vrijeme na to
Hvala na pomoći
-
Da li ovdje uopće ima ljudi koji trguju na forexu?
-
Možda nije pravo mjesto, ali molim Vas informaciju što se je dogodilo sa WSB, i njihovim napadom na fondove koji su se bavili u shortanjem. To je nekoliko dana bila glavna vijest a sada je tišina. Da li borba još uvijek traje, da li su se fondovi oporavili. Uglavnom zanima me što se događa i gdje mogu pročitati više o tome?
-
Što se tiče autotradinga slažem se, ali ima stvarno velika ponuda, pa pretpostavljam da nešto ima u tome. Imam nešto love viška, ali se ne želim zaletjeti u nepoznato, a glupo mi je plaćati robota da ga koristim na demo računu. Zato tražim nekoga tko je već utvrdio da nešto dobro radi.
A što se tiče trgovanja na forexu, problem su mali ulozi i veliki leverage i normalno da se brzo izgubi. Da se trguje 1:1 kao sa dionicama bilo bi gotovo nemoguće izgubiti ali je problem što bi sukladno tome i zarada bila nikakva. Ovi što upravljaju milijardama zadovoljni su sa nekoliko % godišnje.
Mi ostali moramo koristiti leverage, to je i jedna od velikih prednosti forexa, jer se sa malim ulogom može igrati sa velikim ciframa, ali se ne smije pretjerivati i učiti sa pravim novcem (za to postoje demo računi).
-
Mene interesira robot za MT4 i forex trgovanje. Vidim da je velika ponuda, a ne znam što izabrati i koje su zamke i da li se to uopće isplati plaćati. Ovi koji su besplatni vjerojatno ima razloga zašto su besplatni. I moje je razmišljanje da ukoliko to omogućava zaradu onda bi svi to koristili, a osoba sa najboljim robotom najbogatija na svijetu.
-
Da li imate iskustva sa automatskim trgovanjem pomoću robota? Da li može neki savjet na što treba obratiti pažnju?
-
Srebro je lijepo danas potegnulo. Naravno da sam ponovno zakasnila
Ali za fizičko ulaganje nekako mi se čini da je zlato praktičnije.
-
Ako stan vrijedi više onda se da pretpostaviti da ga je i platila više, što znači da je država već ubrala više poreza nego kada je kupovan jeftiniji stan. Isto tako je za pretpostaviti ako je kupila skuplji stan da je imala veću plaću od onoga što je kupio jeftiniji, znači da je i prilikom isplate plaće plaćala više (sada ispada da će plaćati i dalje), ili je uložila više i nema ušteđevine, a netko se je odlučio na jeftiniji stan i sada imaše ušteđevinu. Znači oboje financijski vrijede isto, ali ona će plaćati veći porez nego netko drugi, zato jer ima krivi oblik imovine.
-
Ona možda to uspijeva jer skromno i teško živi, ali će baš taj novi harač biti kap koje će preliti čašu. Ona će plaćati nekoliko tisuća eura, a netko drugi 3-4 km dalje za isti takav stan, nekoliko tisuća kuna.
-
Ja nemam nikakva prevelika očekivanja, kao što sam rekla nitko nije ni zvao i pitao da bi kupio ili iznajmio (ali tko zna na koliko će to država procijeniti), a roditelji su prostor (u biti malo veća garaža) htjeli iznajmiti za 500 kn, ali za državu to vrijedi puno više i htjeli su porez obračunavati na 2000 kn. Njima bih tih 500 kn mjesečno nešto značilo i država bi nešto dobila, a ovako nitko ništa.
Ako je udovica poštenim radom zaradila taj stan i čitav život živi u tom stanu, zašto bi se ona sad pod stare dana selila u neku selendru. (zato što državi fali love, a kradu na sve krajeve)
-
Zaboravio si gdje živimo, puno toga se veli pa ispadne drugačije ili se vremenom modificira
Ja sam mislila na ljude koje imaju vrijedne nekretnine (imaju sreće što su na pravom mjestu), a u mirovini su ili imaju male plaće.
A jesam ja bogata imam stan plaćat ću kredit do penzije, naslijedila sam od bake kuću staru 80g. i dva gradilišta bogu iza nogu (svaki mjesec plaćam priključke struje i vode i čišćenje dvije livade koje su građevinska zemljišta) već je 5 godina u oglasniku za prodaju ili najam (još nitko nije ni pitao), od roditelja ću naslijediti drugu kuću (bit će ista situacija kao i sa ovom prvom) i mali gospodarski objekt koji pokušavaju iznajmiti godinama (našli su potencijalnog najmporimca za 500 kn, ali je sve propalo jer je porezna rekla da će obračunavati porez kao da primaju 2000 kn).
To će biti četiri nekretnine (jedna na kreditu, druga zarađena u rudniku, a dvije izgrađene radničkim plaćama punim stažom) i dva građevinska zemljišta i ja ću biti nekretinski tajkun, a neću imati ni lipe koristi od nekretnina samo ću imati trošak za održavanja, režija i veliki porez.
-
Ok to može objasniti razliku u cijeni po gramu između zlatnika i poluge, ali mi ne objašnjava razliku između zašto je razlika između kupovne i prodaje cijene za zlatnike cca 2% veća nego između poluga. Radije bi kupila zlatnike, ali mi je glupo odmah u startu baciti tih 2%.
-
Molim Vas informaciju vezano uz wallstreetbets. Prvenstveno sam došla na ovaj forum jer mi google izbacio ovaj forum dok sam istraživala zbog čega se je digla tolika buka.
Da li se može očekivati još kolektivnih akcija kao što je ova oko GME i kako stvari funkcioniraju. Želim biti među prvima, a ne da se zadnja ukrcavam kada je već zarada manja.
- da li je već bilo sličnih akcija u manjem obujmu
- da li ima lažnih objava
- da li ima neuspjelih akcija
I još imam jedno pitanje (nemam iskustva sa shortanjem dionica). Vidim da su fondovi koji su shortali dionice izgubili novac, ali imali li kakvih informacija koliko su drugi fondovi (vjerojatno ih je bilo) zaradili na rastu cijene dionice. Ovo je prikazano kao neka borba protiv fondova, a možda će oni na kraju imati najviše koristi (uz par izuzetaka).
-
Naravno da će kao i uvijek sirotinja nastradati, a mislim da će se i dio srednjeg sloj zbog toga približiti sirotinji.
Vidim da se spominje da će se spriječiti betonizacija Hrvatske, ali bilo je priče da će biti visoki porez na građevinska zemljišta da se prisili vlasnike da ih stave u funkciju (izgrade nešto ili jeftino prodaju). Bogati će se uvijek snaći, a sirotinja neće moći plaćati pa će biti prisiljena prodavati. Stranci će to iskoristiti uz jeftinije nekretnine neće im onda niti porez toliko podići ukupan trošak. Od poreza nitko neće dobiti ništa osim države koja će brzo to potrošiti i uskoro izmišljati nove poreze ili povećavati postojeće (a već se je dobro naplatila prilikom izgradnje nekretnine) i stranaca koji će iskoristiti jeftinije cijene nekretnina. Priče da će se rasteretiti trošak rada su priče za malu djecu, nekima će možda plaće porasti, većini neće i penzije neće, a novi porez će se morati plaćati.