1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. plavac

Posts by plavac

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• plavac
    • May 28, 2021 at 12:31 AM

Balan očekuje idući tjedan da US10y počne rasti i NASDAQ će stradati, Russell bude profitirao.

FED Kaplan je za "start tapering" , iduči mjesec će to biti glavna tema i NASDAQ će najviše trpiti.

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Tapering će postati nužnost i burza može eventualno pasti i 5-10%, ali tko zna, ja ostajem u SPPI.

AbbVie: CEO Under Pressure As Drug Pricing Day Of Reckoning Arrives - But Outlook Remains The Same https://seekingalpha.com/article/443092…ok-remains-same

• plavac
    • May 27, 2021 at 9:30 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from plavac

SPPI najavio sudjelovanje na dvije konferencije u lipnju 03.06. i 16.06.2021.

cijena je krenula uzlazno

oni imaju odličan lijek.

to ako akvizira Frajzep, a može i AstraZenica, svi ćemo "kući pjevajući" :S

Mogući prihodi od 500-600 mil. $ su solidna lova i to bi netko mogao i poklopiti.

Danas sam čitao o PLX.

U siječnju su im odgodili odobrenje zbog nemogućnosti inspekcije pogona u Izraelu, onda su poslije toga odobrili Sanofiu lijek za istu rijetku bolest koji lijek još od 2003. godine ima uvjetno odobrenje i onda su nedavno PLX dali odbijenicu i sada čekaju još jednu Phase III koju provodi PLX i ako pokaže superiornost u odnosu na Sanofijev lijek onda če ga odobriti, ne možeš vjerovati.

• plavac
    • May 27, 2021 at 7:16 PM

SPPI najavio sudjelovanje na dvije konferencije u lipnju 03.06. i 16.06.2021.

cijena je krenula uzlazno

• plavac
    • May 27, 2021 at 10:19 AM

Čitao sam da bi povjesno gledajući prva najava dizanja kamata mogla spustiti burzu 5-10%, to je onih 4000 ili 3800 bodova na S&P 500, to je prema iskustvima od ranije.

• plavac
    • May 27, 2021 at 8:30 AM

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Balan se oko inflacije slaže sa FED om, zato je drugi dio godine moguće pozitivan za burzu, 2022. godina je druga priča

• plavac
    • May 26, 2021 at 10:01 PM

short float za SPPI je 11,66%, to je nekih 15 milijuna dionica, za to treba bar 7 radnih dana da se oni pokriju, uz konkretnu vijest eto nas na 5-6$

• plavac
    • May 26, 2021 at 9:52 PM

Zadnje vrijeme nema akvizicija, XBI je bio na 170$, sada je 125$. Ovaj pad je malo spustio vrijednosti tako da bi sada mogle i početi akvizicije. S druge strane još se ne zna kolika će biti kontrola cijene lijekova i koliko bi sektor mogao izgubiti prihoda.

Može se dogoditi, ali teško je to pogoditi.

Ovdje može biti interesantno na duže što prihodi budu rasli, rasti će i cijena dionice, ovo može i do 8-10$ iduće godine.

I onda ovakvu firmu i neki pad burze neče jako uzdrmati.

• plavac
    • May 26, 2021 at 9:10 PM

Ovako to funkcionira oko inspekcije pogona, jučer su oni počeli inspekciju i promet je skočio ali netko se istresao sa milion ili dva dionica i danas mir.

Oni imaju ATM - at the market, znači po potrebi prodaju dionice direktno na tržištu, možda su oni prodali da dobiju keš

• plavac
    • May 26, 2021 at 8:13 PM

Očito zato jučer taj ogroman promet. Black Rock ima valjda 25% dionica i oni će svojim mušterijama - shorterima omogučiti vrijeme za izlazak.

Ako sve prođe u redu sa procedurama, lijek bi trebao biti odobren u drugoj polovici lipnja. Inače firma već traži ljude za prodajnu mrežu, pripreme su u toku, tržište je od 4 milijarde $, procjene su da bi SPPI mogao dostići oko 600 mil. $ prihoda, vjerojatno tek za par godina. Bitan osigurač je da imaju još jedan lijek za rak sa manjim tržištem ali ima status ubrzanog odobrenja od FDA.

Naravno zadnje vrijeme često se dogidi da se odgodi odobrenje lijeka zbog problema u proizvodnji, tu su jako rigorozni i zato mi korejanci ulijevsju povjerenje.

• plavac
    • May 26, 2021 at 7:38 PM

2-4 tjedna za odobrenje lijeka

• plavac
    • May 26, 2021 at 6:53 PM

http://m.medipana.com/news_viewer.as…D%BA%26sDate%3D <3

inspekcija u tijeku, sve ide glatko <3

• plavac
    • May 26, 2021 at 6:27 PM

Netko je našao u Južnoj Koreji članak da je danas u tijeku inspekcija pogona za SPPI, maloprije objavili na Stocktwits

• plavac
    • May 26, 2021 at 10:24 AM
    Quote from zlocesti

Evo PANL

Ako ne bude nepredviđenih situacija, PANL hekla uzbrdo unutar dvije trend linije

Pametno ga sačekati niže, a ako ne dodirne doljnju trend liniju, ovu malu pomoćnu će skoro pa izvjesno

Da li ste pratili SPPI zadnja dva dana, prekjučer su ga zakucali na 3,20$ i ondase pojavio BID, jučer su ga pokušali ponovo zakucati ali BID nije popuštao, zadnjih pola sata preko 1 milijun dionica prometa, zadnja minuta 493.000 dionica, uglavnom nešto se događa. XBI je završio u minusu a SPPI u plusu.

Inspekcija pogona je najavljena za drugu polovicu svibnja i kažu da FDA treba 2-4 tjedna da donese odluku o odobrenju, sve drugo je rijeešeno.

Ja sam svojevremeno gledao borbu algosa na jednoj dionici, VSTM, na 5,50-49$, u jednom centu je protrgovano milijun dionica, na kraju je cijena otišla prema dolje, ja sam poslije nekog vremena izišao na 3,5$ a cijena je pala nakon par mjeseci na 1$

• plavac
    • May 24, 2021 at 2:09 PM

Prime brokers su spustili burzu u premarketu i okinuli Balanovih 1.200 ugovora Dow futures, cijeli promet do sada u premarketu je 20.000 ugovora

ali on očekuje da Dow prvo skoči na 34.600 bodova i onda pad, to bi sutra bio vrh

• plavac
    • May 23, 2021 at 9:39 PM

Biotech M&A could soon pick up following slow 2021 start - Jefferies https://seekingalpha.com/news/3699307

• plavac
    • May 23, 2021 at 9:13 PM

Iza utorka počinje pad i onda tjedan iza pad sa litice

• plavac
    • May 23, 2021 at 3:57 PM
    Quote from zlocesti

Pošto je pretplata na Seeking Alpha, da li je jednostavna procedura otkazivanja, i da li sadržaj opravdava cijenu ?

Zna li tko ?

Ja imam pretplatu za Seeking Alphu , mjesečno 259kn, skida mi sa Mastercard, ako nećeš otkažeš i to je to. Tamo ima dosta autora oko ovih biotech dionica i zato to imam, tako sam nabasao na Balana prije 5-6 godina, i on piše za njih i preko njih ima svoj blog PAM Predictive Analytic Models.

Evo kako to ide

• plavac
    • May 22, 2021 at 11:08 PM

Zanimljivo, baš da vidimo iduči tjedan, ja držim samo SPPI

• plavac
    • May 21, 2021 at 6:07 PM

Jasno, u EU pričaju kada prođu stimulansi i corona da če ostati veliki dugovi država pa na dalje, Italija je već sada valjda dužnija nego Grčka kada je bankrotirala, prije corone njihov dug je već bio na 130% BDP,

biti će zanimljivo, na burzi nikada nije dosadno, biotech pogotovo

• plavac
    • May 21, 2021 at 5:27 PM

O ovome je pisao i zerohage, Balan očekuje eventualni pad S&P 500 na 3.800-4.000 bodova, to bi valjda trebalo početi 19-25.05.2021.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt