BLRX ima aktivan ATM (at the market) od 25 milijuna $, danas će sigurno prodati 1-2 milijuna dionica i cijena padne nazad
Posts by plavac
-
-
kupio nazad 8000 BLRX po 2,81$
-
Možda ovo ima veze sa brodarima
A $5 Trillion Property Bust in China has Huge Implications for CommoditiesPlease consider Beyond Evergrande, China’s Property Market Faces a $5 Trillion Reckoning. As China enters what many economists say is the final stage of one ofmishtalk.comA $5 Trillion Property Bust in China has Huge Implications for Commodities
Think of the implications a property bust of this magnitude will have on steel, copper, concrete, and Chinese GDP targets.
-
Prodao 8000 BLRX na 3$
-
Inflacija u rujnu 5,4% u odnosu na očekivanu 5,3%
Ova burza već neko vrijeme nema veze sa fundamentima već sa poplavom jeftinog novca
-
Danas prvo CPI inflacija za rujan a kasnije tijekom dana FED zapisnik sa zadnje sjednice
-
Fed's Bullard says bond purchases should be tapered quickly in case rate hikes are neededSt. Louis Federal Reserve President James Bullard advocated for the central bank to be aggressive as it tapers bond purchases.www.cnbc.com
Fed’s Bullard says bond purchases should be tapered quickly in case rate hikes are needed
FED zasjeda 03.11. i prije toga bi u nekom trenutku burza mogla jače zaroniti, moglo bi se nešto kupiti na rasprodaji
-
Tapering nije strašna stvar za burzu ali dizanje kamata je druga prića.
Sada puno ovisi kakva će zima biti u sjevernoj hemisferi, ako bude hladnija ode nafta u nebo.
U nekom trenutku će OPEC intervenirati, ali mi ovo po malo slići na 2007/8.
-
IMF warns on inflation, says the Fed and others should be prepared to tighten policyCentral banks such as the Fed should be preparing to tighten policy in case inflation gets out of control, the International Monetary Fund warned Tuesday.www.cnbc.com
- Central banks such as the Fed should be preparing to tighten policy in case inflation gets out of control, the IMF warned Tuesday.
- Fed officials have stated that the primary weapon to fight inflation is hiking interest rates.
- The IMF said it largely concurs that inflation eventually will ease, but noted there is “high uncertainty” around the issue.
Ova energetska kriza je zakomplicirala stvari i inflacija postaje ozbiljan problem, evo kako kamate mogu doći na red prije planiranog
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Moj biotech je već u debelom bear marketu
-
Tapering ide sigurno, ali inflacija je tu i neće posustati sa usporenim lancima opskrbe, energetskom krizom koja je tek počela a zima još nije tu.
Evo Libanon sa 7 milijuna ljudi nema struje, nestalo nafte.
Cijena plina preračunato u naftu je 130$, nafta je na 80$, znaći svi koji mogu sa plina preći na naftu, to sada rade. Nafta ide na 100$ i prije proljeća neće biti popuštanja.
Drugih problema koliko hoćeš, evo globalni porez, Biden želi porez na buyback koji kažu da je opet na rekordnim razinama i čak najveći driver burze, vjerojatno zato i ne pada puno, i ankete kažu da ako se uvede taj porez da će 50% firmi smanjiti buyback.
Kina ima borbu sa nekretninskim balonom koji ćini 25% BDP i to je tek počelo.
Dionice još nemaju alternativu, ali sve više je mogučih okidača koji mogu povući burzu 10-20% dolje.
Ja imam long jedino BLRX i ostalo u cashu i pokušavam trejdati ali ja sam godinama samo u biotechu i ne shortam dionice.
Balan iza sebe ima hedge fond koji ga pokriva i on radi kao savjetnik za njih i njihove klijente, za trgovati futuresima moraš imati bar 30.000 $ i nikada ne ideš sa cijelom lovom da se imaš sa čim čupati.
Sada ima i mikro ugovora koji nose 5$ za svaki pomak od jednog boda na S&P 500, redovni ugovor nosi 50$, ali je problem što se futuresima trguje 24h i tu često nema spavanja. Balan ima dežurnu ekipu u hedge fondu koji ga po potrebi bude po noći. Sve ima svoje.
Burza će biti volatilna i najbolje je dnevno trejdati, ali idučih 12 mjeseci to će biti po meni prije da će ići jače dolje nego što će rasti, naftne i plinske dionice su mogući dobitnici u toj prići. I kod njih će vrijediti i dalje pravilo da se kupuje svaki pad.
-
OPEC i Saudijci mogu dignuti proizvodnju, to je Trump s njima znao riješiti, Biden je već slao izaslanika u Saudijsku Arabiju na razgovor, ali demokrati teže prelaze preko onog ubojstva novinara u ambasadi u Turskoj što Trump nije bilo bitno.
U svakom slučaju OPEC neće još reagirati, teško prije kraja godine.
Oni sada imaju berbu.
-
Nije stvar samo EU, u Indiji elektrane se tuku za ugljen, Kina već ima redukcije struje, ruska skladišta plina su isto ispod prosjeka za ovo doba godine bez obzira što pumpaju skoro 20% više plina nego ranije.
Ali druga stvar utječe na burzu, a to je da sa ovako skupim plinom svi koji mogu se prebacuju na naftu i tako nestašica plina diže i cijenu nafte i onda raste inflacija i onda kamate. A manjak plina bi onda mogao zatvoriti neke velike potrošaće, smanjiti gospodarsku aktivnost i istovremeno dići inflaciju i eto stagflacije.
-
Danas je vrh, do kraja dana kreće pad, iduća dva tjedna su ključna
krš, lom slijedi
-
J Powell se nadao reizboru ali poslije ovih afera pojedinih članova FED-a sa trgovanjem dionica očito je on shvatio da ništa od reizbora i on će sada neopterećeno početo smanjivati pumpanje novca. Inflacija ih sili na to jer prijeti stagflacija, pogotovo sa energetskom krizom.
-
Ispravak Q2/2022., ako zima bude prosječna
-
CNN: Dolazi globalna energetska krizaASTRONOMSKI rast cijena prirodnog plina. Vrtoglavi troškovi ugljena. Predviđanje cijene nafte od 100 dolara po barelu.www.index.hr
Znaći dolazi nam energetska kriza, zbog nje bi gospodarstva mogla usporiti a inflacija porasti, ta kombinacija zvuči jako loše za burzu, a ovaj neki u članku kaže da se stanje ne može normalizirati prije Q42022.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Ova konstatacija o promjeni glavnog trenda je interesantna. To je moguče već u procesu. Možda smo već prošli vrh u ovom corona ciklusu. Sigurno će u nekom trenutku biti pokušaj okretanja trenda i napad na novi vrh, ali ovaj rast nafte me jako zabrinjava.
-
ja tu vidim descending broadening wedge koji se može spustiti do 200 MA/EMA.
a onda ćemo vidit jel idemo u breakout prema gore ili prema dolje
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. To bi bilo oko 4.150 bodova, vrlo moguće
-
ECB Already Preparing Next QE To Address "Market Turmoil" When Emergency QE Ends Next Year
Italija, odnosno njena ekonomija je velika žrtva, prvo globalizacije, jer je ona bila ta koja je prozvodila jeftine aute i druge stvari koje su bile bitno jeftinije od njemačke proizvodnje, a sada sve jeftino dolazi iz Azije.
A drugo, ona je i največi gubitnik uvođenjem eura, njena ekonomija je izgubila zaštitu svoje valute koju su Talijani po potrebi devalvirali, isto što rade sada Kinezi.
I Italija je sada negdje dužna kao Grčka kada je bankrotirala, a ako padne Italija pada i euro, odnosno eurozona.
ECB-u je Italija glavni problem.