Biotech u rasulu danas
Posts by plavac
-
-
BLRX su opet napucali preko 3$ na kraju dana
-
uzeo 100 komada po 3,96$ ETTX
čisto za igru
a ja 200 kom Adamis Pharma
čisto za igru
ADMP je prva dionica koju sam kupio od biotech prije više godina, tada je bila preko 4$, nešto izgubio i prodao
-
ETTX će završiti u crvenom, zato svi mali bježe iz dionica u kripto, fondovi i manipulacije otimaju ljudima novce
-
ETTX sam trejdao sinoć i cijelih 20$ plusa, evo 13% je trenutno u plusu nakon uspješne Phase III, GRTX je minus 70% nakon neuspješne Phase III, i sada ti ulaži u biotech.
Zato tražiš dionice koje je lako pumpati kao BLRX koji je na Phase III letio 100%.
-
uzeo 100 komada po 3,96$ ETTX
čisto za igru
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. ETTX zaustavljeno trgovanje, pozitivan Phase III, bio mi je danas na okidaču i preskočio ga
U 22,35 se trgovina nastavlja
-
Danas mi je istekla godišnja pretplata kod Balana, i nisam je produžio. On udara samo po futuresima a meni za to treba više kapitala i još više vremena, a pitanje je koliko će on još dugo voditi blog, ima već godina, a vlasnik hedge fonda ga nagovara da radi samo sa njima i da na blogu gubi vrijeme, on od toga nema neke financijske koristi, tako da i sam to zadnje vrijeme spominje, i često javi da ima termin kod liječnika i tako.
-
BLRX je rekao da će u prosincu imati sastanak sa FDA prije podnošenja zahtjeva za odobrenje lijeka, to je standardni pre-NDA meeting. (NDA - new drug application), ranije su govorili da će to pripremiti sa partnerom, i zadnje su rekli da su u produktivnim razgovorima.
Ako imaju partnera da s njim idu pred FDA onda je do studenog nekakvo očekivanje da objave partnerstvo, tako ekipa to vidi na Stocktwitsu. Jer FDA se moraju predočiti i neke konkretne stvari, kapaciteti za proizvodnju i puno toga.
Ili onda moraju početi zapošljavati ljude koji im trebaju, postoje procedure i svašta tu ima za odraditi, ako idu sami u to.
Reakcija burze i porast cijene nako što su prošli tjedan objavili pharmacoeconomic studiju o lijeku očito svi vide kao zadnji korak prije objave partnerstva.
Da li če biti partnera, da li če to uključivati i ovaj dio gdje se taj lijek testira i za rak prostate, oni imaju 80% prava na taj lijek, 20% ide orginalnim vlasnicima, ali tako je to u biotech svijetu.
Ali firmu od 135 mil. $, napumpati na 250 mil. $ u jednom danu nije neki problem.
-
CPG je naftna dionica koju sam prošle godine trejdao na 1,5$, SWN na 2,5$ ali ne pratim taj sektor ali su solidno narasle.
AR sam trejdao na 3$, bila je jako volatilna, sada je 20$, teško je sve pratiti i imati kapitala za sve pokriti. To je sve več odradilo tako da sada ne bi ni kupovao, osim CPG, mislim da ona ima još prostora, nedavno kada je pala na 3$ mi je pala u oko ali nisam imao slobognog kapitala.
XBI index biotech sektora je u proljeće bio na 170$, sada je pao na 125$, i kako budu rasle kamate on će i dalje biti pod pritiskom jer će se te male kompanije bez prihoda teže financirati u okruženju skupljeg kapitala, i sada već ima solidno jeftinih dionica, može to još dolje, recimo MRKR može na 1,35$, to je onda stvarno povoljno. IBRX na 7$ i tako, BLRX se nadam da neće više dolje.
-
Nafta i plin, ali prije svega nafta
ja pratim samo biotech dionice
imam BLRX ali on nema neki točni vremenski katalizator, tipa odobrenje lijeka do nekog datuma ili rezultati istraživanja i sl.
BLRX je Izraelska firma koje nisu cijenjene na WS, oni dolaze do molekula kroz licencu ili kupnju, razvijaju ih i onda dalje licenciraju za prodaju ako se odobre.
Znači imaju lijek kojem je stopirana Phase III zbog efikasnosti, to je inače rijetko.
I oni pošto sami ne komercijaliziraju lijekove trebaju opet partnera za taj lijek koji će njima dati neki dio u kešu i postotak od prodaje, a nama kao dioničarima je bitno da oni ne idu sami u komercijalizaciju jer to puno košta.
Taj lijek se testira i za rak prostate.
Meni je tu interesantan AGI-134 koji se testira na više vrsta rakova i koji ima efekt cijepiva, rezultati se očekuju do kraja godine ili početkom iduće godine, ja bi rekao negdje na proljeće.
BLRX ima MC oko 135 mil. $ i od toga 66 mil. $ u kešu. Imaju i otvoreni ATM, prodaju po malo dionice direktno na burzi, kada izađe nwka dobra vijest i tako.
Njihov MC je mali a dionicu je jako skupo shortati, tako da kada iziđe neka dobra vijest dionica solidno skoći, u svibnju prošle godine na rezultate Phase III je odradila 100%, i onda treba prodati.
Ako AGI-134 pokaže neke dobre rezultate nije isključeno i 200-300% skoka, ali to kada dođe na red, vjerojatno u 2022.
U osnovi mala firma sa solidnom količinom keša, lijekovi za rak su uvjek interesantni, zaštičena je od shortera i jeftina je a ima uspješnu Phase III i iza Nove godine bi podnesli zahtjev za odobrenje lijeka, svi čekaju da do kraja godine objave ako imaju partnera, to bi moglo biti 50-100% skok u cijeni dionice.
Za iza Nove godine je interesantan i MRKR jer čeka onda rezultate istraživanja za rak AML, imaju novu tehnologiju koja je konkurencija CAR-T koji je skup i ima jake nuspojave, ali jako učinkovit, do pola pacijenata ima CR(complete response) , ovi nemaju nus pojava i jeftiniji su jedno 8x a najmanje jednako učinkoviti. Njih sam prodao davno na 5$, sada su 1,70$.
Za trejdanje je ipak bolje IBRX, oni imaju jedno 27 triala, njihovi lijekovi imaju CR do 70% pacijenata, oni doslovno izlječe ljude sa rakom. Firma ima MC 3,5 milijardi $, vlasnik ima 70% firme, doktor je i težak 11,5 milijardi $. Dionica je na oko 9$, prošle godine je bila na 40$ jer imaju tehnologiju za cjepivo protiv COVID-19 koje je daleko bolje od mRNA cjepiva ali su očito zakasnili, ali ta firma je strava, za dugoročno ulaganje na 10 godina, oni će za par godina imati prihode u milijardama, ako padnu na 7$ ja bi to kupio za dugoročno.
To su firme u kojima se ne bi bojao zaglaviti i zato ih pratim.
Kako kaže prorok iz Omahe, ako nisi spreman ostati u dionici 10 godina nemoj biti ni 10 minuta.
-
Tako nekako i Balan i neki drugi govore, do kraja godine je ok, od siječnja čemo vidjeti, naravno manje novca u sustavu je i manje novca za dionice
-
Citi:"we don’t expect Fed taper to start to impact markets until Q1 2022, at which point liquidity withdrawal will become problematic".
-
Ja ovo čekam
“Pre-clinical studies have demonstrated that treatment with AGI-134 leads to complete regression of primary tumors, prevents growth of untreated distal secondary tumors, and triggers a vaccine effect that may prevent the development of future metastases,” Serlin said, CEO. In mice with melanoma, AGI-134 completely eliminated tumors in more than half of the animals.
Rezultati Phase I /2 bi trebali biti krajem ove ili početkom iduće godine, ja očekujem da budu na proljeće.
Naravno ako prije toga cijena dionice skoči na 5-6$ ja prodajem.
Ovaj sadašnji rast cijene je zanimljiv, možda dolazi neka veća vijest, oni trebaju partnera za taj lijek.
Inače pola MC ove firme je cash, 66 mil. $, i fee za posuditi dionice za short je trenutno 108,7%, znaći jako skupo je shortati dionicu i zato je na svaku dobru vijest mogu visoko napumpati, a imaju jednu uspješnu Phase III tako da je to nekakva sigunost.
Jure, je si još na brodu
-
BLRX sam kupio nazad na 2,96$, nešto ga pumpaju
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Balan sve više spominje da smo mi u valu 2 i da on još nije gotov prema gore i onda slijedi 3 val prema dolje
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. Prime brokeri ciljaju Balanov nalog na 4401 bodu, nije prvi put, jer njega prati dosta ljudi i hedge fond sa x tko zna kojom količinom ugovora
On čeka da odradi vrh, prvi val dolje i onda na vrhu drugog vala, odbijanca, shorta
-
Balan se priprema za Big Short, vjerojatno oko 4400 bodova S&P 500
-
On kaže da US10y ide na 1,9%, i onda pada u prosincu. Balan kaže da H12022. inflacija neće biti problem, on očekuje pad nafte iza Nove godine.
Ako US10y ide na 1,9% growth stocks idu dolje a value gore i nadam se small cops
dolar jača i zlato ide dolje
XBI baš ne voli kada US 10y raste
-
prodao opet 8000 BLRX po 2,85$, malo pre rano