1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. plavac

Posts by plavac

• Ulaganje u zlato

• plavac
    • January 29, 2021 at 12:11 AM
    Quote from zlocesti

Temi je mjesto na zlatu, al' je bottom line isti, Safe Heaven

Zlato je u povlačenju, paradoksalno, kako i market paradoksalno raste

Al' mjesečni graf je u liniji uptrenda. Gledam ga dokle bi se moglo povući

Misli li itko išta o zlatu ? Nekako vidim zlato na 2200, i mislim da ću dokupiti dobre staromodne unce. Ne treba platforma, i nikad ne šteka

Jer ovo će sve do Vraga .

Zlato je u dobroj korelaciji sa dolarom, ako dolar poraste zlato će dolje. Trenutno se napada sve što je jako shortano, dolar je tu pri vrhu po short pozicijama. Robert P. Balan sa Seeking alpha očekuje rast dolara i pad zlata, tipa pratim več godinama i plačam mu pretplato 700$ godišnje ali mi se isplati.

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• plavac
    • January 28, 2021 at 6:31 PM

XBI jako slab, ako padne ispod 150, ima dosta prostora za dolje. US10y ako ne probije 1.06 onda ide ispod 1, sve u svemu moglo bi još ovo sve padati

• plavac
    • January 28, 2021 at 2:02 PM

Lab study finds Pfizer vaccine works against COVID mutations https://seekingalpha.com/news/3655402

Možda je ovo danas umirilo burze

• plavac
    • January 28, 2021 at 9:10 AM

https://www.reuters.com/article/us-oil…p-idUSKBN29U1CN

John Kemp piše na Reuters i jako je točan, ja ga dugo pratim. Nafta će isto u jednom trenutku pasti i to če biti dodatni teret za burzu, očito nas čeka bar par tjedana veće volatilnosti, trejderi to vole.

• Brokeri za trgovanje dionicama na stranim tržištima

• plavac
    • January 28, 2021 at 9:04 AM

Ja sam na IB, da bi moga daytradati moraš imati na računu 25000$, ali ti možeš imati i 5000$ ali ne smiješ isti dan kupiti i prodati.

• plavac
    • January 27, 2021 at 10:38 PM

Ako 10y padne ispod 1 onda se pad burze nastavlja, moga bi onda do 0,9. XBI je na vrhu kanala, ima dosta prostora da padne, to može potrajati i koji tjedan. 10y(desetogodišnja obveznica) i XBI (etf biotehnoloških dionica) su dobri indikatori za buduće kretanje burze, oni su dan ili dva ispred burze.

• plavac
    • January 26, 2021 at 2:05 AM

Danas realizirano 1.450$. Trgovina je sada završila u 02,00h. U 10,00h ujutro se otvara ponovo, idem spavati. Da ovo potraje još tjedan ili dva, sa ovakvim prometima, uh

• plavac
    • January 24, 2021 at 8:29 PM

Gledao ALT i KPTI, na kraju uletio u KPTI a ALT poletio 12%, ALT je puno špekulativniji i obično takve više skaču...

• plavac
    • January 24, 2021 at 6:24 PM

Bok, KPTI, tehnički gledano na dnu je kanala, ovih dana svašta leti 50-100% bez ikakvog razloga. Ovdje gledam 10% zarade iduči tjedan jer Europska agencija razmatra njihov lijek za rak do kraja tjedna . Kupio sam u petak po 14.94$ i iznad 16,50$ odmah prodajem, ima potencijala za dugoročno sigurno ali gledam je kao brzih 10% u tjedan dana

• plavac
    • January 23, 2021 at 10:05 PM

Burze lete u nebo zbog silnog štampanja novca, FED prednjaći, balance sheet od FED-a je došao na 42% USA BDP-a, recimo za vrijeme drugog svjetskog rata to je bilo ispod 15%. Naravno pitanje od milijun dolara je do kada će tako. FED kaže dok inflacija ne dođe na 2%, a inflacije nema unatoč štampanju novca kao u bivšoj Jugi. Bitna sastavnica inflacije je energija-nafta koja je i dalje relativno nisko i nema naznaka da bude rasla a kupovna moč stanovnika USA i EU je niska jer su globalizacijom radna mjesta otišla na istok u Kinu i Indiju.

Naravno tu je još i pandemija. Burza povjesno oslikava stanje ekonomije, sadašnja burza se razišla od ekonomije i postala sama sebi svrha a štampanje novca je heroin kojim se hrani.

Dok ne prijeti inflacija teoretski nema problema, kamate su pre niske da bi obveznice bile konkurencija dionicama.

Povjesno gledajuči sadašnja burza je preskupa ali se nalazimo u neistraženim vodama, okolnosti su jedinstvene i teško ih je uspoređivati sa bilo čim u povjesti, ali i tome će doći kraj ali za sada ga nema na vidiku, osim nekog crnog labuda.

• plavac
    • January 23, 2021 at 9:24 PM

Zaboravio sam navesti AGEN, kupio u petak. Imam pretplatu na Seeking Alpha i kod Roberta P. Balan koji piše na Seeking Alpha. Balan trguje sa futures, dosta ugovora mu je zaglavilo u short poziciji, izvlači ga hedge fond za kojeg radi kao savjetnik i trguje, ima naloge po 1000 ugovora ( jedan ugovor nosi 50$ na pomak od jednog boda na ESP). Ja sam pokušao sa mini ugovorima koji nose 5$ pomaka ali za tu igru trebaš račun minimalno od 30000$ da imaš i rezerve ako zaglaviš.

• plavac
    • January 23, 2021 at 8:44 PM

Bok, ja već više godina ulažem na američkom tržištu u biotech, u pravilu dionice do 5$, obično vrtim 2-3 dionice, oko 5-6000 $ po dionici, dosta i day trading i na nešto do par mjeseci. Od prošlog ljeta 150% plusa, trenutno držim SPPI i KPTI. Zadnjih dva tjedna sve leti 50-100% bez ikakvog razloga, jednostavno takav je sentiment, do kada če tako ne znam.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt