Moj bloger kaže da tržište hrani još samo paket pomoći od Bidena, a to je već dobrim dijelim uračunato u sadašnje cijene na burzi i kada to bude odobreno onda će biti sell the news
Posts by plavac
-
-
Sve je stvar likvidnosti, što više novca u opticaju to veće cijene na burzi. Naravno sav taj novac nije uspio proizvesti inflaciju kao u bivšoj Jugi. Inflacija je kupovna moć, a kupovna moć dolazi od radnih mjesta koja su iz EU i US otišla u Kinu, Indiju itd.
To je globalizacija čiji su gubitnici građani EU i USA. Ti građani su zbog toga izabrali Bregxit, Trumpa, rezultat toga je da Le Pen ima 35% glasača u Francuskoj itd.
Uloga središnjih banaka je da održavaju stabilnost cijena i tečajeva, Američki FED ima i zadaću održavanja pune zaposlenosti što ECB nema i to je velika razlika. Inflacija se je počela nazirati, i nafta raste koja je bitna komponenta inflacije, dolar jača, to su sve elementi koji če pritiskati tržište dionica kada se riješimo korone a to se nazire. Meni je puno platiti Apple na P/E 40 ili Teslu na astronomskih P/E 1400. Čelnik FED kaže da dionice nisu skupe ako se gledaju kamate koje su jako nisko ili u minusu. Jer ako kamate porastu na 2-3% dionice dobivaju konkurenciju, ali za to trebamo inflaciju.
-
Ja kupim po 2000 SPPI i 600 KPTI pa trejdam, isplatilo bi se i držati duže, ali čekam financijska izvješća i neku korekciju da uletim ako do tada ne poraste, ovo je sada period godine kada biotech sektor raste, tamo negdje do 11.03., staviti ču i taj graf, ali s obzirom da je već do sada jako narastao ne znam, iduči tjedan čekam vrh burze pa čemo vidjeti dalje, ja sam kompletno u kešu i novce držim u dolarima jer će dolar jačati.
-
SPPI je imao odlične rezultate u Phase III, procjena je da bi mogli imati peak sales od 500 mil. $, to je prvi takav lijek u 20 godina, dosadašnji drži neka velika kompanija i generira godišnje s njime 4 milijarde dolara. Zadnje vrijeme lijekovi dobiju CRL(odbijenicu) ne zbog efikasnosti već zbog nedostataka u proizvodnji, zato su te inspekcije bitne. Za šta je točno lijek se ne sječam. Njihov partner iz Južne Koreje od kojeg su licencirali lijek je drugi največi proizvođač lijekova u JK, naravno prvi je Samsung.
Imaju još jedan lijek za rak sa specifičnom mutacijom tako da tržište nije preveliko ali će ove godine podnesti NDA (zahtjev za odobrenje) i za taj lijek.
-
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. mislim da sam napokon uspio
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. evo još jedna edukativna slika
-
Ista je situacija sa SPPI, Black Rock ima 20% firme, stalno kupuju i drže dionicu na dnu. Oni čekaju FDA da izvrši inspekciiju pogona kod njihovog partnera u Južnoj Koreji gdje će se lijek proizvoditi, komercijalnih letova nema i inspektori ne mogu u kontrolu i lijek je na čekanju. Najavljivali su i virtualnu inspekciju još u Studenom ali do sada ništa, kada nešto objave dionica bi mogla letiti a za sada na dnu, u opće ne prati ovu maniju na tržištu.
-
KPTI je podcijenjena dionica, u prosincu su dobili FDA odobrenje za upotrebu njihovog lijeka u drugoj liniji za MM, do tada su imali odobrenje za petu liniju ali je imao i malo veču toksičnost. U drugoj liniji je u kombinaciji sa druga dva lijeka i njegova doza je duplo manja tako da je i toksičnost manja. Konkurencija ljekova u MM je velika ali je i tržište, 20 milijardi dolara. Odobrenje je trebalo biti u ožujku ali je FDA je već u prosincu dala pizitivan odgovor, 3 mjeseca ranije, dionica je trebala letjeti ali oni su ju ponovo vratili na 15$, nevjerojatno.
-
Black Rock ima puno KPTI, on uz proviziju posuđuje dionice shorterima i on neče dati da se njegove mušterije sprže, a njegovi resursi su ogromni tako da ja ne očeujem velike skokove cijene na KPTI, čisto da znate.
-
možda je ovo bolja slika
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
malo edukacije za sve nas
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content. -
KPTI se nije pomakla jako dugo dok sve raste kao ludo, iduči tjedan bi trebali imati financijsko izvješće, pa je obično malo briga šta će biti. Black Rock ima puno KPTI i onda rentaju u short.
Burza još iduči tjedan gore, S&P ide do 4.000 bodova i onda tko zadnji, magarac
-
The ‘Volume Of Speculation’ Index Blows Off
https://www.investing.com/analysis/the-v…s-off-200558416
Ja sve ovo navodim da objasnim da sam ja od božića natukao 6000$ i da postoji mogučnost da u idučih 6 mjeseci neču moći ni približno to postići a postoji velika šansa i da izgubim, onda mi je najbolje da uzmem mjesec dana pauze za početak pa da vidim kuda to sve vodi, pa onda opet odlučim za dalje.
-
Rising Inflation Will Force the Fed's Hand
Read more at: https://www.bloombergquint.com/gadfly/inflati…monetary-policy
Copyright © BloombergQuintOvaj kaže da će iduča tri mjeseca biti klimava, a ovaj balon se mora nekako ispuhati, ali ja to nisam vidio, balon obično pukne
-
AVXL sam prošle godine kupovao po 3$ i prodao po 4$, CEO Njemac, pedantan s financijama. Ali ovo pumpanje da raste sa SAVA om nema smisla. Danas svašta leti. SAVA sam prvo trejdao od 5$ do 7$. Išla je do 12$, pa objavili da je studija bila neuspješna, pala na 3$ i onda poslije da je ipak bila uspješna, nisam pratio i propustio sam tih 3$,bilo mi žao, teško je sve pratiti.
-
Nafta je isto otišla dosta visoko, moglo bi se sve poklopiti da zajedno padne, magnitude je teško odrediti ali poslije pada će se vidjeti da li su ovi vrhovi ubiti bili top, dolar je već počeo jačati
-
US 10y ide na 1,15, burza može i na novi vrh u idučih tjedan dana, ali ja ne volim visine
, sve u svemu FED Kaplan priznaje da su oni dijelom krivi za ovo zbog ogromne likvidnosti koju pumpaju.
FED je najveći diler i burza je na heroinu, u USA i EU rapidno padaju slučajevi zaraze koronom, sve više se ljudi cijepi, kraj krize se nazire i onda će diler morati povuči ručnu i nastupiti će apstinencijska kriza.
Sva ova burza je produkt ogromne likvidnosti i to če se u nekom smislu morati ispuhati. Dno pada burze bi moglo biti negdje u ožujku, ali moguće još tjedan dana i novi vrhovi prvo.
-
Evo slike o čemu se radi
Bok, danas izlazim iz preostalih pozicija, do ožujka samo day trade ako bude prilike. Očekujem pad burze u idučih mjesec dana 10%.
-
Dolar je jako pao zadnjih mjeseci i zbog napada na srebro počeo je sam rasti jer su se i tu počeli bojati ako budu sljedeća meta. Ako dolar poraste jače zlato će morati dolje, onda i nafta.
Sve u svemu burza je dosta osjetljiva na ovu nestabilnost od WSB, jer se ne zna gdje će sljedeće udariti, ali se ne zna da li mogu izazvati i neki sistemski rizik da sruše cijeli financijski sustav
-
Bok, KPTI sada kupujem dugoročno, Black Rock ima puno njihovih dionica i onda ih renta shorterima, short interes je valjda 27%, firma ima lijek na tržištu za rak i to je oralni što je super, šire stalno indikacije i tržište, dobili su sada uvjetno odobrenje za EU, u ožujku čekaju još jedno odobrenje za lijek, firma je odlična a dionica je dolje što je rijetkost zadnje vrijeme, njih če netko kupiti