Ima netko osvrt na činjenično staje u kompaniji, tj. financijske podatke i položaj/perspektive na tržištu?
Koliko bi mogao iznositi IPO?
Sve te podatke bi trebali prezentirati potencijalnim ulagačima pri pozivu na IPO.
Ima netko osvrt na činjenično staje u kompaniji, tj. financijske podatke i položaj/perspektive na tržištu?
Koliko bi mogao iznositi IPO?
Sve te podatke bi trebali prezentirati potencijalnim ulagačima pri pozivu na IPO.
Nazalost, decki, svi ste u pravu, svatko na svoj nacin.
Hrvatska je lopovska drzava u kojoj zive ljudi koji pljackaju sami sebe i onda se cude kad dodju drugi, malo veci i prevejaniji lisci i nadigraju ih u njihovoj vlastitoj igri, i to na njihovom terenu.
Nemamo povjerenja u svoju drzavu, institucije, sami sebe, i kad nemas to onda nemas osnovni alat za stratesko promisljanje. Povjerenje je taj alat, i nema ga.
Sto onda ostaje? Zdipi i zbrisi, a dalje sto bude. I tako i bude.
Podravka tu nije nikakva iznimka. I to ce se u nekom trenu prodati, vjerovatno u nekoj mutnoj kombi, i onda ce preradjivati uvozne sirovine u skoro 100% obimu, kao recimo mljekare Dukat.
Ne navijam za Pivca, ali uvijek bi volio da naše firme kupi opet neka naša firma kojoj nije cilj kupnja radi daljnje preprodaje ili uništavanje naše proizvodnje kao u slučaju gore spomenutog Dukata.
Ni dan danas mi nije jasno zašto je tip prodao Dukat.
Dok je hpb rastao zaba je spavala,a 79%veća dobit nego u prvom polugodištu lani.Cijena se nije makla zbog Lukovića.Prema tome ona sad odrađuje ono šta je tribala odraditi.Stabilizacija na 17eura i čekat ce se rezultati ovog kvartala koji ce biti jos bolji!
Lukoviću je ostalo otprilike još 100.000 dionica. Nije valjda odustao jer je danima nudio prije početka trgovanja sve dionice na prodaju. Nekao mi je za očekivati da će opet na nekoj višoj cijeni postaviti kojih 40.000 dionica.
Zbog rasta cijene dionice sada može smanjivati količine dionica na prodaju, postepeno, znači oko 10-15.000 kom.
ovdje koliko rastemo slijedi li neko preuzimanje ili ?
a pricali ste da je plafon 12....
Ako se rast dobiti nastavi i u 3Q 2023 onda će plafon narasti i na 15...
+ zaba ............. sitno 250 kom
Bas gledam koliko je Lukovic prodao.
Onda se mislim zasto ovako i ovoliku kolicinu prodaje.
Onda mislim jel bude iznad 12€ itko ista trzio.
Sve mi je to vrlo cudno kad svi znamo sto, koliko dugo i kakav je taj Lukovic "lisac" bio a i sada je.
Pretpostavlja se da gospodin treba novaca za širenje svog biznisa i zato prodaje, a u ovom trenutku je mogao uvalit tako veliku količinu. Nadam se da će nastaviti prodaju da se odblokira cijena od 12€.
Za dioničara Dražena čak ni po ovoj cijeni nema stajanja. Dali pogađa ili zna? Trebalo bi biti ovo drugo.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Dovoljno kazati, negdje sam pročitao da je gosp. bivši direktor.
Moj target je 1000 Eura, a samo rat većih razmjera može ovaj target promjeniti. To će pokazati i naredna izvješća sa stalnim rastom prihoda.
Je li netko pratio od kolega, koliko bi g. Vukadin mogao imati preostalih dionica? S obzirom da i dalje ulazi u druge dionice (prema Top 10 s mojedionice.com) mislim da on sa VLEN-a u potpunosti izlazi.
Danas u 12 sati je GS. Ide netko ? Ja dolazim.
Kolega, možete li dat koji info nakon GS-a za nas koji nismo mogli biti nazočni? Unaprijed zahvaljujemo.
Možda nešto zna.
The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.
Da, izgleda da je Branka odustala od VLEN-a i hoće nazad u dionicu, . Mora da je na pomolu nekakav zaokret?
Kako stvari stoje, bit će i po 9.
Ask pun ko šipak, ako uskoro ne bude neki breaking news vezano uz firmu, hvatat će se zadah za zaron. A i ja s njima.. 😪
Izgleda da se ne može kupiti toliko koliko Branka može prodati.
A Branka treba kesu da bi mogla kupiti VLEN kojeg Vukadin ne da jeftino.
ajajaj, a lijepo sam pričao da treba prodati na All Time High cijeni...
...ali šta vrijedi, kada misle da samo navlačim da kupim što jeftinije...
...inače, koliko vidim dobit za Q1 je oko 3x manja od Q1 prošle godine...
...naravno oni unaprijed dobro informirani su cijeli ovaj tjedan prodavali...
A mi smo kupovali jer verujemo u dobro izvješće sljedećeg kvartala.
Display MoreDisplay MoreIzašlo izvjesce...
https://zse.hr/hr/papir/310?isin=HRKODTRA0007&tab=stock_news
Boze moj sto je ovo...za usr.at se u gaće od ludila...
Rast prihoda 34%
Rast dobiti nakon oporezivanja 75%
Rast ugovorenih poslova 73%
Rast EBITDA marže za 200 b.p. (sa 9,7% na 11,9%)
I to sve na vec visoku bazu prihoda i dobiti od lani...bolesno dobro
Sve stoji, samo računajte da je 1. kvartal prošle godine bio nešto slabiji od 3. i 4. kvartala 2022. koji su rasturili. Ovaj je sada ipak slabiji po prihodima od Q3 i Q4 iz 2022.
U svakom slučaju ovo mi je najdraža dionica. Ako bude prilike rado ću dokupiti.
Teško je ovdje jeftino dokupiti dionicu dok Berkopić stalno kupuje . Moguće je jedino u slućaju da netko zatreba novce pod hitno, a to se nažalost ne događa svaki dan.
ipak ide prodaja dijela CKML !!
A šta ste svi navalili na taj CKML,!
Ako je suditi po današnjem kretanju cijene, bit će "prodao CKML".
Cijena se trenutno kreće u dobrom smjeru, a to je kupnja . !!
A šta ste svi navalili na taj CKML,!
Ajde priznajte, tko se počastio?
A tko se počastio? Sigurno nije Akimura Tasaki !
Pametna taktika bolje čekati dvi godine zbog 10% poreza, nego izletiti iz dionice na ATH ili na plus od 20-40% i platiti porez.
A kako znamo dal je gotovo sa rastom kad nesto naraste 20 -40 % ?
Ili da je gotovo sa padom kad nesto padne 20 -40 % ?
Ja sam tako na RIVP bio 35% u plusu, odlučio čekati 2 godine da ne platim porez pa na kraju jedva spasio 3%. Od tada plaćam porez.
Zasto insajdera ? Obadvije firme vrijede puno vise recimo u nekoj prodaji, kratkorocno bog zna gdje ce cijena, ne razumijem zasto ljudi gledaju na par kuna i ne mogu drzat neku poziciju duze od par dana , tjedana .
pa insajdera u smislu da kupuju vlastite odnosno u rivp baš insajderi, ne kužim kaj je pjesnik htio reći?
Insajderi ili ne, samo neka kupuju da cijena ide gore. Satir DOO.