1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• Što smo danas tržili

• Moller
    • April 7, 2020 at 10:50 AM

evo ja sam već s dvije trećine izašao iza ATPL ispod današnje cijene, nisam jednostavno mogao pretpostaviti da će "bilbijobu tako gaziti" mimo svih knjižnih pravila, možda ga ipak ovaj pad malo potresao, kao i nekada gurua, pa se malo zalijeće,

ali da sam spreman opat ući, to svakako, čak bih volio na nižoj, možda sam malo čudan, haa

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Moller
    • April 7, 2020 at 10:38 AM

"Međutim, važno je napomenuti da do sada, osim prestanka prodaje u HoReCa kanalu i pada potrošnje naših
    proizvoda u „on the go“ i impulsnom segmentu, nismo imali drugog značajno negativnog utjecaja na naše
    poslovanje, a u dijelu u kojem isti postoje, u potpunosti su anulirani poboljšanim učinkom Farmacije,
    Delikatesnih namaza, Kave i portfelja dječje hrane, osobne higijene te hrane ukupno kako iz vlastitog
    proizvodnog portfelja tako i portfelja naših principala."

iz utjecaja covida-19

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Moller
    • April 7, 2020 at 10:29 AM
    Quote from omnia

Vidim da još nema objave na zse o deblokadi računa,a dionica raste k o da šećera nema u dućanima.

špiritana je pokrenula proizvodnju, alkohol je sada in, zato cijena raste

inaće su opet krenuli ovi akcijaši sa šećerom, eno u Kauflandu po 4,29 reklamiraju,

ali potražnja je izgleda slabija, jer su ljudi već potrošili na brašmo i toaljetni papir (imati će ga do ljeta)

• Što smo danas tržili

• Moller
    • April 7, 2020 at 10:24 AM

-atpl, +atgr

-tpng

ipak nemirno more čini svoje

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • April 7, 2020 at 10:07 AM

ni danas bez +5% ništa nismo napravili, ne vidim još niti jedan naslov po portalima o rastu na zagrebačkoj burzi, njima samo minusi upadaju u oči, e tako se ne potiče ulaganja u tržište kapitala, kada samo plašiti znaju, raju

• Što smo danas tržili

• Moller
    • April 7, 2020 at 9:54 AM

-adpl

-opte

+PODR, ipak ću hrani dati prednost

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Moller
    • April 6, 2020 at 4:30 PM
    Quote from mikromakrto

Računica je vrlo priprosta i ne bih davao za nju ruku u vatru, samo sam razmišljao "naglas".

Nadam se da ću ovih dana imati vremena zadubiti se u godišnje izvješće da probam sve rasčlaniti.

Btw, Austrija otvara sve trgovine do 400 kvadrata idući tjedan, sve veće od 1. svibnja, a hotele i restorane od sredine svibnja.

A imaju znatno znatno gore učinke korona virusa (ako pričamo o zaraženima i umrlima) od nas.

ovo je mišljenje našega stručnjaka, možda je malo preoprezan, jer nije političar kao Kurz, da smo mi imali onaj dernek u skijalištu, nas bi izbacili iz EU

https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…jestu/10174783/

• Moller
    • April 6, 2020 at 3:52 PM
    Quote from ZSEZSE

Neide mi samo u glavu kako neki misle da će izvješće za 1Q imati toliki utjecaj kad je realno samo 10-15 dana trećeg mjeseca zahvatilo.

Izvješće za 2Q će biti potop...a još ako i dalje sve bude tapkalo tada onda bi moglo biti jeftine kupovine.

Po pitanju korone vjesti bolje vidjet ćemo kud idemo..

već nekako vidim da će se kod nekih tvrtki taj podatak jednostavno zanemariti, jer se radilo o višoj sili, tako da mislim da rezultati poslovanja neće značajnije utjecati na cijenu dionice narednom bliskom periodu, više će se gledati dugoročnost i moguće štete u poslovanju kroz budućnost, ovdje će biti presudno vraćanje radnika u pogone i pokretanje proizvodnje, tko to prvi napravi, garantirano ima vatromet na burzi, bez obzira koliki su stvarni utjecaji na poslovanje, zato budimo strpljivi i oprezni, čim se netko približi kapiji neke firme, pali fitilj

• CORONA virus

• Moller
    • April 6, 2020 at 3:34 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from accountant

dobre vijesti: HZZ produljenje roka prijave

a da ne bi bilo da samo sipam crnjake: Nove mjere HZZ-a, povlacenje otkaza i produljenje rokova

državne institucije su se konačno počele ponašati kao servis građanima i trg. društvima jer tome i služe

no, vrag je u detaljima... znači da je situacija vrlo, vrlo ozbiljna

čekamo rebalans proračuna kad ćemo znati i koliko ozbiljna odn. kakvim točno projekcijama se vodi Vlada i MFIN

Na zalost oni se moraju osjecat ugrozenima da bi ovako postupili, ovo je dobro za gospodarstvo privremeno ali je lose na duzi rok jer reforme koje su se trebale napravit nisu pa ce morat sada i sad za izaci iz ove krize nakon ovoga potrebna je masa produktivne radne snage koja je sposobna stvarat, problem je da je ta masa mala jer ova neproduktiva je velika (javni, drzavni, braniteljski, prerani umirovljenici itd), a taj dio da postane produktivan potrebno je puno vise vremena i zato nas rast ce stalno biti los dok god je takav omjer.

Display More

upravo je država odradila ono što je bila prisiljena i morala, samo to preko svojih PRičalica želi prikazati kao veliku brigu za radnike i građane, ali stvar je vrlo prozirna i jednostavna, za 2-3 mjeseca bi svakako dobili sve te radnike iz zaustavljenih tvornica i tvrtki na HZZ i onda bi nastao pravi kurzshlus, jer bi to bili radnici, koji ostavaruju dugoročno pravo na naknadu sa HZZ, a tko bi to i od kuda platio, ako bi se svakodnevno sve više i više radnika prijavljivalo na Zavod, naravno da bi to državu stjeralo vrlo brzo u nemogućnost izvršavanja tih obveza i vjerojatno mogući bankrot + nezadovoljstvo i prosvjedi ostalih građana,

zato je postupljeno po ovome jedinom mogućem scenariu, dajmo sve što treba i koliko treba, pa ćemo to kasnije nekako uzimati nazad kroz neki period, jer ako to ne učinimo, nećemo više imati od koga uzimati, sjetimo se samo primjera zašto svi kmetovi nisu pogubljeni nakon propasti Seljačke bune, pa netko se od vlastelina upitao, a tko će nam zemlju obrađivati ? upravo je to pitanje i danas aktualno, ako svi propadnu, tko će nas držati na vlasti ?

i jedno moje pitanje; zna li netko zašto se ruke moraju prati u sapunu, a recimo voće, na kojem također može postojati preživjeli virus, samo vodom? ima li to neke veze s tj.temperaturom, jer ako nema, onda mi je to malo čudno

• Moller
    • April 6, 2020 at 2:54 PM
    Quote from hugh

ovaj rast prava je milina......međutim, nisam baš siguran da sve raste opravdano......ima tu nekih kojima su za ovu a i sljedeću godinu zagarantirana dramatično loša izvješća......pažljivo birajte osim ako ne trejdate......

za sada se sve odvija predvidljivo, smiruje se corona panika i odbijanac je krenuo, ostalo uštimavanje i selektiranje raditi će se u hodu, neke će letjeti, a neke će i zaostajati, svatko za sebe neka odluči koje su jedne, a koje druge, osim toga ima nekoliko izdanja koja imaju strahovitu podršku "zaljubljivih" dioničara iako nemaju kredibilitet i opravdanje tolikog rasta u ovome trenutku, moguće jedino da se cijene malo nabijaju na višu razinu, zbog pretpostavki što nas očekuje u izvješćima, ne mislite valjda da će baš svi poslovati super zbog ovih vladinih mjera od 3250 i kasnije 4000 po radniku, a proizvodnje zaustavljene, e to će trebati progurati kroz papire što bezbolnije i što neprimjetnije i to vrlo skoro, računovođe su na potezu

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • April 6, 2020 at 2:12 PM
    Quote from BabaLuji

Dobro za znati, jos kad bi znali tko mu prodaje po tim cjenama nakon ovog saznanja. Nisu valjda svi usli na dnu pa izlaze hm. Super bi bilo ako netko ima uvid u taj podatak

ja sam prodao dio, ne zato što mislim da će ovdje biti loše, nego sam se prebacio više u Tpng, jer mislim da će tamo biti još bolje, kada krene potražnja za naftom, morati će i trezor malo pojačati potražnju, naravno da će i Bilbija stisnuti, ali ne znam točno kakvi su ukupni odnosi trenutno u Atpl, a ovo zaustavljanje projekta izgradnje i smjena čelnog čovjeka nije mi baš sjelo

• Moller
    • April 6, 2020 at 1:55 PM
    Quote from KultLicnosti

Čini mi se da puno ljudi umjesto da doma rade gledaju šta upecat dok je nisko.

Šef im sigurno negleda preko ramena.

mnogi će u ovo virusno vrijeme valjda progledati, da je nabolje ulagati u dionice, u karanteni si a radiš, samo bi bilo dobro da nas malo Vili reklamira, njemu se sada najviše vjeruje :)

• Što smo danas tržili

• Moller
    • April 6, 2020 at 12:49 PM

+tpng, +adpl, +opte

-ATPL

-PODR

• Moller
    • April 3, 2020 at 11:27 AM
    Quote from rambo_5

Danas u 14:30 podatci o zaposlenosti i plaćama u SAD-u, prve vijesti da nije dobro, futuresi već pali. Ovo je faza 2 krize, prvi pad je bio rezultat pretpostavki da će biti loše, sad kreće nova faza na stvarnim brojevima. Treća faza će biti kad počmu stizati FI iz glavnih kompanija. Pripremite se na daljnji roller coaster, bit će luda vožnja...

neki tamo su već spremni za takav scenario

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…e-foto-20200330

• Moller
    • April 3, 2020 at 11:16 AM

sve je stvar dogovora ili naredbe, tako se kod nas kupuje

https://novac.jutarnji.hr/aktualno/mirov…rzave/10162138/

• CORONA virus

• Moller
    • April 3, 2020 at 10:50 AM

najbitnije je da čovjek ostane živ, onda može svašta i napraviti, svi oni koji misle da gerijatrija nije nikome potrebna, evo jedan svježi primjer, ne ulazeći u vjerodostojnost podataka iznešenih u članku, nekome će ipak dobro doći kaj je čovjek živ u tim godinama

https://www.vecernji.hr/showbiz/bernie…-zivota-1391308

• Moller
    • April 3, 2020 at 10:24 AM
    Quote from hugh
    Quote from rambo_5

Hmmm, bit će tu još oscilacija i to gadnih, pazite ovo:

https://www.teletrader.com/us-gdp-to-cont…9504?internal=1

-38% !!!

Burze su pale jer se očekivao pad BDP-a, ali ovoliko sigurno nisu očekivali. A svaki tjedan koji provedemo doma će srušiti BDP još više. Ljudi moji čekaju nas olovna vremena, a nitko ovdje to još ne vidi...

Nisu očekivali ni onoliko nezaposlenih jućer pa se prave mutavi i rastu......a što se Hr burze tiće, rast je sasvim normalan.....zašto?.....zato jer smo napokon ostvarili hr san......"uf što volim ovaj režim, plaća ide a ja ležim".......

:) to će biti taj dan, to će biti taj dan, lezi pod palmu i uživaj ,

https://www.vecernji.hr/vijesti/ek-pre…o-imate-1391240,

bojim se da ovi ne predviđaju da nastupi i TBF

Neki govore to smo prizvali sami, neki tvrde to je Božja kazna
    Ja se pitam kolko astronomski mala je mogla bit ta šansa
    Al opet dobro da je danas ne radni dan, a ja ću ostat doma uz hit dana

• Što smo danas tržili

• Moller
    • April 3, 2020 at 10:15 AM
    Quote from tollway

petak je u posljednje vrijeme bio odličan dan za kupnju!

bude i toga ponekada, da li je i ovo taj petak, sačekajmo

-ADRS2

Kada Sava krene prema Brodu i kad moje misli za njom odu,

sve su moje želje gole, kao ujesen topole,

Tada vidim samo mutnu vodu

• Moller
    • April 3, 2020 at 10:02 AM
    Quote from rambo_5

Hmmm, bit će tu još oscilacija i to gadnih, pazite ovo:

https://www.teletrader.com/us-gdp-to-cont…9504?internal=1

-38% !!!

Burze su pale jer se očekivao pad BDP-a, ali ovoliko sigurno nisu očekivali. A svaki tjedan koji provedemo doma će srušiti BDP još više. Ljudi moji čekaju nas olovna vremena, a nitko ovdje to još ne vidi...

ma vide svi, ali u ovome trenutku svi još koriste onu da je napad najbolja obrana

• Što smo danas tržili

• Moller
    • April 3, 2020 at 9:39 AM

-adpl, da nije petak ne bi

1. Privacy Policy
  2. Kontakt