1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• Birtija

• Moller
    • July 6, 2020 at 3:54 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

nema to veze, nitko ovdje od ocjena nije osiromašio ni obogatio, nama bi korisnija informacija bila jeste li došli s dionicama ili s novcem, ako prevladavaju dionice, onda ste u istom SOSu kao i mi :)

jel Poslovni još dizajniraju, redizajniraju ili rasformiraju

Dali ste mi sada ideju... Pošto smo mi Hrvati osiromašili pod vladavinom HDZ/SDP klanova i ostali bez novca, a sa puno dionica,

trebali bi pozvati neke strance (nije važna nacionalnost, ni boja kože) da sa Vaučerima dođu ulagati na Zagrebački berzan, pa da se mi možemo riješiti nekih svojih dionica, pa počnemo kupovati neke druge i zavrtimo kolo (ne Užičko, već Novo kolo sreće :) ).

Čak imam i ime za tu akciju: "ZSE New Deal, vi nama pare, mi vama dijonice, nek se nose..."

mislim da je igra ovdje već davno započela i zove se

"kako će većina izlistanih izdanja završiti kod većinskih vlasnika uz pravičnu naknadu " a to vam je otprilike ona koliko su Židovi dobili za tvornice i stanove '45

• Birtija

• Moller
    • July 6, 2020 at 3:39 PM
    Quote from Parica

Moller

Hvala, ali citajuci pravila foruma shvatio sam da sam "pocetnik" i da jos nemam pravo na ocjenjivanje kolega...

P.s. moderator, sry, prestajem spamat temu

nema to veze, nitko ovdje od ocjena nije osiromašio ni obogatio, nama bi korisnija informacija bila jeste li došli s dionicama ili s novcem, ako prevladavaju dionice, onda ste u istom SOSu kao i mi :)

jel Poslovni još dizajniraju, redizajniraju ili rasformiraju

• Izbori 2020

• Moller
    • July 6, 2020 at 3:20 PM
    Quote from george
    Quote from Roki

Bio plenki korumpiran političar ili ne, to ti nije ni bitno. Bitno je da je doveo hdz na vlast, znači oni su ti koji će još četiri godine raspolagati našim i eu novcem i utjecajima na zapošljavanje, namještanje natječaja, nepotizam, trejdanje, itd. A kako da ja tebi objasnim da je HDZ = korupcija ako ti to ne vidiš sama. Znači cijela ta ekipa će opet imati poluge moći koje će iskorištavati kako bi uzimali mrvice gdje god stignu, unište kruh zbog jedne šnite iliti izvuku 5 mil kn a unište firmu od parsto radnika koja vrijedi 50 puta više. Pogledaj šta se događalo sa ministrima u svakoj HDZovoj vladi. Eo sadmo jedan podjsetnik, HDZ je bio optužen da je kriminalna organizacija što i jesu, ozakonjeni organizirani kriminal. Ne oni svi, ali to je suština. Bio Plenki poštenjačina ili korumpiran, njegov privi iza njega je korumpiran, pa zbog toga i jesu u HDZu jer je HDZ interesna skupina.

Potpisujem svako slovo.

Nevjerojatno je kolika je tolerancija na bol u Hrvata.

25 godina pljacke nase Hrvatske od strane spomenute stranke i jos im nije dosta.

Moglo bi se tu danima pisati o njihovoj korupciji, ali dovoljan je jedan primjer - neposredno prije izbora. Rimac- vjetroelektrane.

Nakon čega je hadeze nagrađen vecim brojem mandata.

I naravno, tu je most koji je deklarativno ali i svojim postupcima inzistirao na postenju pa su proglaseni destruktivnim populistima. To isto tako ceka sve druge opcije koje ugroze duopol HDZSDP. Tako ce vjerojatno zavrsiti i fokus i pametno,

Jedna od najcitiranijih izjava francuskog filozofa jest "svaki narod ima vlast kakvu zasluzuje" ocito se i u ovom primjeru potvrdjuje.

Display More

sve je jasno i logično zašto je povećan broj glasova, svaki član, simpatizer ili član obitelji člana se uvijek nada da će u novom mandatu proraditi i kakva njegova vjetro, termo, hidro ili već neka druga vrsta "elektranice" ili barem neka "punionica" kućnog budžeta

• Birtija

• Moller
    • July 6, 2020 at 3:10 PM
    Quote from Parica
    Quote from Parica
    […]

Sry kolege, moj prvi post🙋‍♂️.

Malo klikcem i gledam funkcije pa sam se malo zaigrao.

Kako se uopce ocjenjuju postovi?

P.s. jeb.te kolko vas ima

• idi desno do kraja ulice, spusti se stepenicama do dna i stisni na React, prikazati će se ove mogućnosti, zatim dobro razmisli, odaberi i stisni odabranu (sigurno ćeš pogriješiti), eto jel to jasno, vrlo jednostavno8)
    • LikeLike
    • DislikeDislike
    • ThanksThanks
    • HahaHaha
    • ConfusedConfused
    • SadSad
    • LoveLove
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Moller
    • July 6, 2020 at 2:15 PM

evo i prvih nagovještaja formiranja vlasti,

https://www.vecernji.hr/vijesti/plenko…manjina-1415159

jedan u komentarima piše da će Čačić biti vozač Plenkoviću, ja ne vjerujem

• Best buy

• Moller
    • July 6, 2020 at 1:57 PM

kome li će ovo biti best buy

https://www.vecernji.hr/biznis/croatia…i-poziv-1415149

ima li netko zainteresiran od velikih banaka

• Izbori 2020

• Moller
    • July 6, 2020 at 11:47 AM
    Quote from Manu
    Quote from st-brajo

i mene čudi mlaka reakcija burze na izbore, obzirom da je očigledno da će vlada biti stabilna i pro-poduzetnička, kao da je premijerka postala Katarina Peović ^^

uhljebe su smirili kolektivnim ugovorom prije izbora, investitorima su dali sigurnost da priča s europskim novcem ide dalje (Plenki će to riješiti sa Šarl Mišelom ;))

Plenki je izričito naveo da ne želi nikakve radikale u vlasti, a jedino mu preostaju manjine i liberalne opcije za sastav vlade.

obzirom da bi sve ovo trebalo blagotvorno djelovati na burzu, pretpostavljam da ovakvo trgovanje jedino možemo pripisati ljetnoj letargiji.

Taj Plenkijev mit o stabilnosti koji je prodao biračima lako bi se mogao pretvoriti u stabilnu korupciju kao što je bilo kod Sanadera i u žetonskoj vladi. Baš me zanima što će sada biti s onim predizbornim ne obećanjem nego programskom točkom da će prepoloviti broj lokalnih dužnosnika kojeg se sinoć nitko sjetio nije.

prije će prepoloviti broj stanovnika Hrvatske, što je vama? pa to je vječna simbioza, uhljeb je uhljebu glas i tako neizmjerna ljubav traje desetljećima a mreža poprima karakteristke trajne neraskidivosti

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • July 6, 2020 at 11:16 AM
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

misliš nije blokirano kao neki dan, pa to je stvarno pozitivno, da ima barem struje, tako da se stvarno uklapamo u onu Afrika sa strujom

Ja sam se stvarno pozitivno iznenadio sa prometom na ZSE, ali ne ovoj našoj nego ZSE u Zimbabwe-u :)

https://www.zse.co.zw/

P.S. Jedno brzinsko pitanje: Tko zna u kojem je dijelu Afrike Zimbabwe, neka stisne like na ovaj post :thumbup:

P.P.S. Može i dislike kome fora nije dobra :thumbdown: ;):saint:

tamo se koriste utičnice s tri rupe, možda je u tome tajna :)

• Moller
    • July 6, 2020 at 10:49 AM
    Quote from Marielena

I ja mislim da ce rezultati izbora pozitivno utjecati na trgovinu na ZSE.

misliš nije blokirano kao neki dan, pa to je stvarno pozitivno, da ima barem struje, tako da se stvarno uklapamo u onu Afrika sa strujom

• Izbori 2020

• Moller
    • July 6, 2020 at 10:40 AM

obzirom na izlaznost i rezultate, jasno je da su izišli samo oni direktno zainteresirani članovi stranke i njihove obitelji, koji u stvari od članstva u partiji, neovisno kojoj i dalje jašu po državnom proračunu, njima je glavna burza proračun i tu uvijek ima , jer ako nema, pošalje se izaslanik zvani kod nas ministar financija, da priskrbi još love, tako da je njihovo ulaganje u stvari uvijek dobitno, ništa ne ulažu i dobitak je uvijek 100%

• Birtija

• Moller
    • July 3, 2020 at 4:12 PM

trial,

ozbiljan ulagač nikada ne kupuje petkom,

ozbiljan ulagač ponekad ne kupuje ni četvrkom,

ozbiljan ulagač nikada ne kupuje svojim novcem,

ozbiljan ulagač nikada ne kupuje dok se ne posavjetuje s forumskim znalcima, kojima je mama dala 5000 da okušaju sreću na ZSE,

ozbiljan ulagač u stvari ne trguje na ZSE, a ako već mora zaradio je pare u nekim boljim vremenima i sada čeka opet takvo vrijeme

• DLKV (Dalekovod d.d.)

• Moller
    • July 3, 2020 at 11:27 AM
    Quote from my moon

ozbiljne glasine da je Cinčaonica prodana, ista sudbina namjenjena Proizvodnji.

Zahrđali stari pogoni koji se ne uklapaju u viziju nove dinamične tvrtke. Navodno da bi to u svijetu bez korone trebalo funkcionirati, tj supstitut za prodano bi bile tipizirane brze narudžbe od drugih proizvođača.

Za sada je jedino sigurno da bi navedena navodna već gotova prodaja Česima

Pomogla čišćenju dugova.

vjerujte da im je jeftinije kupovati gotove proizvode nego proizvoditi u svojim pogonima, a posla će valjda biti, ako nas corona sve ne potamani

https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…-kuna/10416826/

• Moller
    • July 3, 2020 at 11:23 AM
    Quote from toluen

"

Dakle nakupuje se silna kolicina, dionica se lansira 7x u rast...potom krene prodaja...vecina reagira kao cijena je sad pala 40% i treba uci..i tu ide iskrcaj velikih..mudro i lagano bez veceg rusenja."

Kolega @Neo hvala na ovoj traderskoj caki - ako smijem to reći. :thumbup:

Meni osobno kao neprofesionalnom investitoru je nedostajala ova logika (dio nje) kako se manipulira cijenama dionica i na tome ostvaruje profit. Logična i razrađena shema nevidljiva onima koji je nisu svjesni, a većina onih koji se time intenzivno ne bave nije toga svjesna. Naravno to je jedna od bezbroj varijanti majstora trgovine.

Meni osobno su upravo ovakve informacije zapravo i najvrijednije na ovom forumu jer se na temelju ovih spoznaja može znatno utjecati na uspjeh u razumjevanju toga što se stvarno događa na bilo kojoj vrijednosnici. Ovo spada u temelje uspjeha na burzi, a nisam siguran da se o tome previše priča ili piše. Pa ako netko ima preporuku za neke edukativne materijale s ovom temom - vjerujem da bi mnogima ovdje to bilo zanimljivo proučiti.

https://novac.jutarnji.hr/rasprave-i-rje…hooda/10417417/

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Moller
    • July 3, 2020 at 11:09 AM
    Quote from zlocesti

IGH nije graditelj.

ali je nadziratelj

https://novac.jutarnji.hr/restart-biznis…-kuna/10416826/

• Što smo danas tržili

• Moller
    • July 3, 2020 at 11:00 AM

+dlkv, probudili se petkaši

• Moller
    • July 3, 2020 at 10:48 AM

ne treba ovdje smetnuti s uma da IGH ima oko 500 zaposlenih i da to u ovome trenutku nije jednostavno održavati iznad vode, ali isto tako se trebate složiti da nije to neki tamo improvizirani laboratorij, radi se naime o koncentraciji stručnjaka i znanja na jednom i to najvažnijem mjestu za građevinarstvo u Hrvatskoj, problemi su postojali, postoje i sada, ali cijena i trenutno poslovanje može opravdati ulaganje svakoga tko može sačekati neko određeno vrijeme, jer osobno ne vjerujem da će se još nešto dodatno pogoršati u poslovanju i ukupno sektoru građevinarstva, naravno da se sve ovo s coronom sretno i uskoro završi kroz par mjeseci do najviše godinu,

ove napise o prodaji određene gospođe gledam više kao zabavni dodatak temi, sada još samo čekam da netko napiše da je dobio pozivnicu od gospođe Anne za useljenje

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • July 3, 2020 at 10:21 AM
    Quote from Marielena

Kolega mozda samo rane iz proslosti ;)

Nisam rekla da nece u ovom valu narasti do 300 kuna, samo sto ce oni koji su kupovali po 300 kuna kada dodju FI za 2Q pa 3Q itd.

Na stranu korona. Nju nismo mogli predvidjeti.

Ok, kupuje se buducnost. Samo kuda ide buducnost. Temeljni problem ovdje je da ne postoji jasna vizija kako core business uciniti profitabilnim. Ne zaradjuje se prodajom broda ;)

Ja to pisem samo radi novih investitora koji citaju ovaj forum. Mi stariji znamo da se ovdje moze zaraditi i kako ;)

Ja nisam pisala nikada da ova dionica ne vrijedi nista, samo treba znati kada uci.

Display More

malo bih samo nadogradio ovaj dio o budućnosti, netko kupuje kraću, netko dužu, netko beskonačnu, dalje sve ovisi kakav ste tip ulagača i s koliko portfelja raspolažete, osim toga vidljivo je kod nekih kolega da još uvijek kupuju i prošlost tj. firme na osnovu stare slave, iako realno danas na tržištu predstavljaju staro kljuse, ali i to je također dobro i pozitivno za likvidnost jer se oslobađa dio kapitala i prelazi u perspektivne ždrijepce

• Moller
    • July 2, 2020 at 11:01 AM

previše ste mi koncentrirani na gospođu, moje je mišljenje da će ovo ipak biti važniji podaci od njenog namještaja,

https://tockanai.hr/biznis/institu…mil-kuna-36626/

možda se žena samo zasitila biznisa i želi uživati u Zagrebu

• Što smo danas tržili

• Moller
    • July 2, 2020 at 10:51 AM

+igh jučer prošao jedan nalog

+dlkv

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Moller
    • July 1, 2020 at 3:09 PM
    Quote from airfire

I ja ne znam sto glume, kontam da navlace da se pojave neke kolicine na prodaji da mogu kupiti, jel ovako ne mozes skupiti 20k dionica da ne ispucas cijenu

izgleda baš obrnuto, izgleda je publika nezadovoljna predstavom, počeli su se bacati na njih :S

1. Privacy Policy
  2. Kontakt