1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Moller
    • August 31, 2020 at 1:23 PM
    Quote from dionicar

1 850 000 kn za tekuce razdoblje DOBIT.. slabo u odnosu na broj zaposlenih...

cemu onda raso od 70% i vise u par mjeseci.. ?!!

ne pitaj, svi smo razočarani, ali barem će nam ostati koja dionica ;(

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • August 31, 2020 at 11:36 AM
    Quote from BudFox
    Quote from StatusQuo

Gledaj realno da on vjeruje da ce cijena dionice biti dupla kroz krace razdobolje, a treba mu lova za nesto onda bi sigurno zalozio dio dionica i kad cijena poraste to razrijesio zar ne, uostalom nije bas netko tko nema koji milioncek sastrane pa da sad mora prodavat posto potom ako vjeruje da ce cijena rasti, jer ipak je on u prvom redu trejder da razmislja tako kako izvuc maksimum i prati trziste, a ne neki tamo cinovnik u nekom drustvu koji ne razumi kako trziste funkcionira i ne zna napravit nekakve kalkulacije.

Možda se jednostavno više ne može zaduživati? Jel netko na to pomislio?

Ova godina je bila pakao za sve veće investitore (ne burek trejdere) na ZSE.

Koliko je RIVP pao, ADPL, ATPL...itd...uz kreditno zaduženje, taj pad je omča oko vrata...

možda ga je malo ponukao i Bakićev poučak da malo prikoči, jer kada krene po zlu, na takve se brzo sruči cijelo breme, pa ako mogu neka izdrže, vidimo gdje je Bakića dovelo takvo razmišljanje, kako on može preporoditi poslovanje nekih socijalističkih mastodonata, ostali mu samo gumbići i šarafići

• Što smo danas tržili

• Moller
    • August 31, 2020 at 11:23 AM

-IGH još dio jer izvješća nema pa nema, ako bude dobro, već je uračunato u cijenu, ako bude loše onda će se tek uračunati, tako da :sleeping:

• Birtija

• Moller
    • August 31, 2020 at 10:42 AM
    Quote from zlocesti

BudFox

Onaj tko ulaže na temelju pisanja na forumu, uglavnom je osuđen na propast

Jer kada forum slavi i veliča, vrijeme je za prodaju

Kada forum strepi, onda je vrijeme za kupnju

forum je dobar indikator, samo ga treba znati pročitati, tu doslovno moraš znati, što je pjesnik htio reći, što je govorio ili zašto šuti :)

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• Moller
    • August 31, 2020 at 10:18 AM
    Quote from BudFox

Sta nije danas Optima trebala porasti zbog buying pressure-a?

Može li mi tko objasniti zadnji graf u kojem to piše

"samoborček" malo kasni, puno je ulaza i izlaza na Rakauševoj:)

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • August 31, 2020 at 10:10 AM
    Quote from Mrcash

Pozdrav svima koji su u petak prodali igija, adio mare odo ja u njemačku...

prodao sam i ja dio, sve zbog toga neobjavljivanja izvješća, a petkovni sindrom je dodatno utjecao na raspoloženje, ali eto, ne možeš uvijek sve ovce i novce držati do najvišeg brda

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Moller
    • August 31, 2020 at 9:57 AM
    Quote from PILAPILA
    Quote from trial

Nije napisao da će cijena sigurno ići gore, nego da je to realno za očekivati. Razlika je. A to je napisao na temelju činjenica o svim poslovima koji su ugovoreni i kojima svi svjedočimo. Usprkos prvom polugodištu, realno je za očekivati da će ova godina u konačnici završiti sa boljim rezultatima od prošle godine. Zar to nije razlog sa očekivati rast cijene dionice?

Usto, jučer je Plenković rekao da se neće stati sa infrastrukturnim projektima za koje je već odobrena sva potrebna lova iz EU fondova. Dakle, zidarija ide dalje.

Budućnost je svakako izvjesna.....

a sadašnjost mi se čini još izvjesnija, jer neki izgleda čitaju izvješće prije svih ostalih, čitaju, kupuju i smješkaju se, malo jesmo u neravnopravnom položaju, ali što možeš, neki su uvijek bliže vatri

• Birtija

• Moller
    • August 31, 2020 at 9:51 AM

morel 2x ćevapi i dva bauštelska ladna, za mene i druga što me tehnički uvjerio na 100 u ighaja i naravno cvijeće za gospođu Anu:)

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Moller
    • August 31, 2020 at 9:42 AM

još 9 dana i stiže novi šećer

https://www.glas-slavonije.hr/441451/1/Za-od…00-hektara-repe

• Moller
    • August 31, 2020 at 9:37 AM
    Quote from zlocesti

O tempora, o mores !

Djuro i Viro spašavaju crobex.

dobar dio potjeriva i ighahahaha

• Birtija

• Moller
    • August 28, 2020 at 8:49 PM

Tačimir Karijes je dao svoj doprinos oporavku bdpada troškom od 100 000kn jer je izveo gospođu, koja mu ne da kruha se najesti kao čovjeku, na bakljavu, kaže mislio je i mamu povesti ali brod je malo skučen, dobro da nije i onu iz Rijeke htio voditi na ekskurziju o državnom trošku, još kaže helikopteri ionako moraju letjeti pa makar i prazni, pa bi bilo lijepo da s Pantovčaka objave red vožnje helikoptera da se svi građani mogu prebaciti gdje trebaju, ja bih evo otišao na vikend na more, pa ako morhe zrakomlat doći ujutro oko 7 po mene i idemo na Cres ;)

• Moller
    • August 25, 2020 at 4:24 PM
    Quote from BudFox
    Quote from Moller

ne govorim samo o današnjem prometu, bilo je toga i po 1.3-1,4 i nije sve kupio B.

B. kao NB?

da

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Moller
    • August 25, 2020 at 4:22 PM
    Quote from Marielena

Imamo ocito novog vlasnika. Samo da vidimo tko je to.

ja bih dao prednost da se dite vraća materi, jer ovako u.rano i smrdljivo jedino mu mater može pelene minjat:)

• Moller
    • August 25, 2020 at 4:20 PM
    Quote from dionicar

koliko to njih? 5 ?? na prometu pd 400 k kn?

dajte molim Vas..

ne govorim samo o današnjem prometu, bilo je toga i po 1.3-1,4 i nije sve kupio B.

• Birtija

• Moller
    • August 25, 2020 at 4:16 PM
    Quote from Mrcash

ovo na djuki ne nevidjeno jos . Cisto da zadovljim kockara u sebi , uzeo po 2.5 malo

kako se olako zaboravljaju naša brodogradilišta, na Uljnk se ne tako davno uzimalo 300-500% , a Rosanda je uzeo najviše ^^

• Moller
    • August 25, 2020 at 4:12 PM
    Quote from dionicar
    Quote from zlocesti

Optima manje od 5 kn

Djuro 2,50

?

Kad nestane djurice, nestaje i zse.

Gdje bi se onda zabavljali ?

50% prinosa u jednom danu, čestitke odvažnima

Display More

prinosa? a razlika bid ask? jesu li ti koji su usli danas uspjeli prodati sa 50% zarade? i koliko? za 1000 kn? :))

Display More

od 15-20 a možda i 30 k kuna su neki pokupili čisto na Đuri, nemojte podcjenjivati prave igrače

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Moller
    • August 25, 2020 at 4:09 PM
    Quote from BudFox

I prekrcaj od 14 000 komada....da mi je znati što se tu događa.. da, čini se da nije bio skriveni....

Pazi to je 3,3 milijuna kuna danas i još preko 1 milijun kuna u petak... ovo nije mala ribica, već veliki

som tko kupuje...

ovi se mijenjaju kao za sličice :)

• Moller
    • August 25, 2020 at 3:53 PM
    Quote from kupoprodajnik

Kolega, iznenadili biste se...

Zapravo je trejd na stecajusama, ako imas "osecaj za feeling" kad treba uci i izaci puno bolja taktika od fundamentalnog investiranja. Manje se brines, a bolje zaradjujes.

Ja recimo nisam takav, ali primjecujem da to tako jest.

mislim da sada čak više i nije to u pitanju, netko je krenuo u ozbiljniju kupnju takvih firmi, jer se vidi da od turizma više nema ništa, a građevina ima šansu za oporavak, barem neko vrijeme, pored toga, dobar dio se oslobađa iz Opte već kroz nekoliko tjedana, u svakom slučaju, naše su sve dionice podcijenjene i firme koje opstanu biti će zanimljive na ovim cijenama, kod ĐĐ mislim da je spašavanje vojnika Rajana u tijeku, jer neki očito ne mogu prihvatiti da su tamo popušili gadnu lovu

• Moller
    • August 25, 2020 at 3:19 PM
    Quote from barbosa

i ja baš gledam današnje "odlikaše":

ddjh 2,48 kn +45%

ingr 8,40kn +13,51%

dlkv 7,62kn +7,62%

igh 131kn +6,50%

svi odreda tvrtke u insolvencijskim postupcima sa velikim dugovima i lošim bilancama a dobiti na razini osrednjeg restorana ili pak minusi...

ok, svak za sebe ali očita je degradacija ekonomskih sustava vrijednosti koji su svedeni na niske razine kladioničarske psihologije krda?(

Display More

bome kada pogledam onaj moj Janaf, čisto nelikvidno burzovno smeće, sramota me priznati da to imam;(

a ove sve kao na takmičenju ^^

• Birtija

• Moller
    • August 25, 2020 at 3:04 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from st-brajo

ima još jedan scenarij koji nitko ne spominje, a to je da Đuro ode u predstečaj.

(1) Predstečajni postupak može se otvoriti ako sud utvrdi postojanje prijeteće nesposobnosti za plaćanje. Prijeteća nesposobnost za plaćanje postoji ako predlagatelj učini vjerojatnim da dužnik svoje postojeće obveze neće moći ispuniti po dospijeću.

(2) Smatrat će se da postoji prijeteća nesposobnost za plaćanje ako u trenutku podnošenja prijedloga nisu nastale okolnosti zbog kojih se smatra da je dužnik postao trajnije nesposoban za plaćanje i ako:

− dužnik u Očevidniku redoslijeda osnova za plaćanje koji vodi Financijska agencija ima jednu ili više evidentiranih neizvršenih osnova za plaćanje koje je trebalo, na temelju valjanih osnova za plaćanje, bez daljnjeg pristanka dužnika naplatiti s bilo kojeg od njegovih računa ili

− duže od 30 dana kasni s isplatom plaće koja radniku pripada prema ugovoru o radu, pravilniku o radu, kolektivnom ugovoru ili posebnom propisu odnosno prema drugom aktu kojim se uređuju obveze poslodavca prema radniku ili

− u roku od 30 dana ne uplati doprinose i poreze prema plaći iz podstavka 2. ovoga stavka, računajući od dana kada je radniku bio dužan isplatiti plaću.

(3) Postojanje okolnosti iz stavka 2. podstavka 1. ovoga članka dokazuje se potvrdom Financijske agencije. Financijska agencija dužna je na zahtjev dužnika ili vjerovnika bez odgode izdati takvu potvrdu. U protivnom Financijska agencija odgovara za štetu koju bi podnositelj zahtjeva zbog toga mogao pretrpjeti.

(4) Postojanje okolnosti iz stavka 2. podstavaka 2. i 3. ovoga članka dokazuje se obračunom neisplaćene plaće koji je sastavljen u skladu s propisima. Uz obračun podnositelj prijedloga dužan je dostaviti potvrdu Ministarstva financija – Porezne uprave kojom se potvrđuje da je dostavljeni obračun o neisplati plaće sastavljen u skladu s propisima.

kako je država ovdje glavni vjerovnik, ona na ovaj način drži sve karte u svojim rukama, samo treba pričekati da Đuro padne u blokadu.

onda se fino popišu sve moguće i nemoguće tražbine, dug se unosi u kapital, značajno se mijenja postotak glasačkih prava u korist države, jer onda ona ima više od 75% dionica i donosi se odluka o nulovanju, kako bi novi vlasnik mogao preuzeti firmu za iznos koji se navodio u medijima.

prema tome, sve što se sada događa oko Đure je isključivo trejderska špekulacija, a tko ovdje misli biti dugoročno, taj treba pričekati planove novog vlasnika, i nakon što isti preuzme firmu ili skupa s njim sudjelovati u dokapitalizaciji koja će slijediti nakon nulovanja, ako procijeni da mu se ta investicija dugoročno isplati.

inače, nemam ništa protiv trejdanja, al vidim da se na ovoj temi često miješaju kruške i jabuke, jer nitko ne navodi koliko Đuro točno vrijedi, koje su multiple preuzimanja i slično, da investicijska zajednica nečim mjerljivim procjeni isplati li im se kupovati dionice Đure po ovim cijenama kao dugoročnu investiciju ili se ovdje samo trejda.

Display More

Samo trebali su prvo pustit je u predstecajnu pa onda davat lovu i jamstva ovako su se zeznili u postupku, ali ocito su izbori vjerovatno odigrali kljucnu ulogu

Display More

pa neće oni od Linića prepisivati, ovi su išli u desnu učionicu u Kumrovcu

1. Privacy Policy
  2. Kontakt