1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Forum
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• 1
  • 310
  • 311
  • 312
  • 385
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Moller
    • October 28, 2020 at 9:36 AM
    Quote from Paulie
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb…upravi-15028271

Ima se, može se.

Ovome ljudi moji nema kraja

Brzo Hrvatska, a i mnogi gradovi jure autocestom prema bankrotu. Mislim da će mnogima osvješćivanje nakon desetljeća nerada i parazitiranja biti jako bolno.

U zdravstvenom sustavu nestašica lijekova i hrane, a vladajuća stranka prijeti otkazom liječnicima koji ukazuju na problem.

kojima to mnogima, na žalost naša država ne funkcionira na taj način, jer oni što se zadužuju, troše, kradu, zapošljavaju i razbacuju, nisu u obvezi sami vraćati kredite i zaduženja, zalihe su popunili na računima i njih u stvari boli kuki za osvješćivanje, oni su već odavno samosvjesni da mogu delati do mile volje i da im nitko ništa neće, ne može ili ne smije i to ih sokoli za daljnji napredak u upropaštavanju

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Moller
    • October 28, 2020 at 9:21 AM
    Quote from zlocesti

https://www.jutarnji.hr/vijesti/zagreb…upravi-15028271

Ima se, može se.

Ovome ljudi moji nema kraja

a stigla je jesen čemu čuđenje, ovce se s planina vraćaju u tor i neće sada ljudi biti besposleni a kum Miki drma purgeRajom

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • October 27, 2020 at 3:25 PM
    Quote from Parica

Oho, evo i q3 SAPN...bomba...kao i ATGR...ako se po jutru dan poznaje bit ce ovo bombasticni q3...iznad svih ocekivanja...a i KTJV nije za bacit...bravo za antikataklizmicare...

sve proizvođači sredstava za pranje, dezinfekciju i ispiranje što ruku što grla, baš prema uputama stožera (sapuni, deterdženti, paste za zube, dezinficijens, kava, cedevita, vino) :)

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Moller
    • October 27, 2020 at 2:39 PM
    Quote from naim

A očito banke vise vjeruju nekrentini uz more nego poljodjelskoj parceli u Slavoniji. A moguće su banke dobile još neka jamstva.... a Zadro nažalost vise nema za jamčiti nikome, pa ni sebi.

Ruku na srce uspjeh šećerne industrije vise je bio priča za siru javnost, nego se tamo stvarno okretala neka ozbiljna lova, čak i za hrvatske prilike. Pored toga, secer je nebrendirana roba, sirovina. Na tome je tesko napraviti dugorocno održiv model na tako malenom i nerentabilnom prostoru. Dok su subvencije u EU funkcionirale, dotad su HR šećerane bile profitabilne. Nakon toga.... ne treba ponovno otvarat već pročitanu i zatvorenu knjigu.

ajmo onda pogledati velike svjetske aviokompanije, da im je barem s 10% flote napraviti jedan đir da malo motore razrade, ali kome trebaju, znači, nema ništa garancije na ovome svijetu da će biti vječno i još k tome profitabilno, osim naravno ZSE i nas njenih ulagača, vječno i profitabilno :)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• Moller
    • October 27, 2020 at 2:26 PM
    Quote from naim

Pa ta firma ima i neku imovinu kojom jamči za te kredite i očito je ima dosta da banke nemaju problem s time. I odakle ti znaš čime još vlasnici dodatno jamče za Valamar?

A najvažnije ima upravu i strategiju koja zna stvarati vrijednost. Za razliku od uprave u tvom omiljenom brodaru.

baš ste me podsjetili da I Viro ima nekakvu imovinu kojom jamče bankama, samo je sada nejasno što su se onda banke toliko uz.ebale da im vrati 16mil.kn, izgleda ipak ne cijene više tu imovinu kao kada je davala 130mil.dobiti godišnje, nego sada stvara toliko gubitaka, a ista imovina, malo doduše starija

• Moller
    • October 27, 2020 at 2:21 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from my moon

A gdje su Kata Klizmičari?

Sad kad imaju štofa, šute..

Općenito neko Woodstock- ovsko ozračje ovdje, imal admina da to rastjera?

Quote from rambo_5

Kolega, nitko ne uživa u onome što se sprema, ali je na žalost neizbježno. Nadajmo se samo da će biti kratko i oštro, a ne neko višegodišnje mrcvarenje što će ubiti duh svima...

psihološka priprema je krenula ;)

https://www.index.hr/mobile/clanak.…esti&id=2224926

Display More

reklo bi se da naša Vlada koristi covid-19 kao jedan od alata mirovinske reforme, te ako ista ne uspije spremni su posegnuti i za novim modelima 20, 21 i tako do koliko bude trebalo

• Moller
    • October 27, 2020 at 11:16 AM
    Quote from Manu
    Quote from st-brajo

bumo videli.

to su EU novci, osniva se odjel za kontrolu trošenja EU fondova koji odgovara izravno Briselu, baš zato što radi istih ovakvih stvari imaju problema sa Orbanom i kumpanijom.

ne očekujem promjene preko noći, al ako Plenki cilja na jaču poziciju u Briselu, morat će malo obuzdati lokalne uhljebe.

kao što su i sami rekli, onih 22 mlrd. € je novac koji je na raspolaganju.

a ako se nastavi s ovakvim gluparijama i EU komisija počne lupati kazne (a budite uvjereni da hoće) ova obećana tranša će se bitno smanjiti.

jbg., nije Plenkiju lako.

pokušava objasniti svojim 220.000 članova da im se s EU-om isplati biti pošten, a on će ih utiho pouhljebljivati.

al ovima je slađe mito i muljaža, jer su tako navikli s domaćim novcima.

samo šta Brisel nije vesla sisao.

najbolji primjer Vam je AZTN koji je na oba oka žmirio na Gazdine muljaže dok nismo bili u EU, a sada se pokreću postupci i uredno lijepe kazne i za najmanja odstupanja od pravila tržišnog natjecanja, jer Brisel budno pazi na njih.

mrkva (22 mlrd. €) + batina (kazne EU komisije).

koliki će na kraju biti saldo, trenutno ovisi isključivo o Plenkiju.

Display More

HDZ visi na dva konca. Jedan je malo jači ( mehanizam korupcije kojeg još uvijek kontroliraju) i jedan malo slabiji ( kult ličnosti Andreja Plenkovića ). Ako jedan od ova dva pukne, ravnoteža se urušava. On im dobija izbore, oni uživaju plodove, ali on bez njih nema stranku odnosno bazu. Može li se zadržati HDZ i istovremeno promijeniti glasačka i stranačka baza? Osobno ne vjerujem u to, mada mu je to djelomično uspjelo na ovim izborima, a njegovi nehadezeovski fanovi očito vjeruju baš u takav scenarij. Podvalio je priču i nekim nehadezeovim biračima ali opet na dobrobit korumpirane stranačke baze koja uživa plodove pobjede. Pa pogledajte tko su dobitnici subvencija. Među njima je i obitelj ministra koji je njegov osobni izbor. A to nije prvi put, to je već postalo pravilo.

Display More

upravo tako, svi se oni busaju u Andrejeva prsa i trpaju usput u svoj džep, lopine su ga izgurale na čelo,da budu vjerodostojniji, a marišu što god stignu i gdje stignu, sada su pronašli novi bankomat u obliku EUfondova u koje svi uplaćuju i nikada neće biti prazan, a raznorazne " stranačke razvojne agencije" im za simboličnu naknadu otkriju PIN, neš ti razvoja, svi se dali u iskorištavanje stajskog gnoja, a goveda nigdje, ali zato imaju sve perfektno posloženo što se mora priznati, od vjetroelektrana do sobnih ventilatora, tko što dobiva i što mu po stranačkom ključu pripada, a ključevi su uglavnom kod državnih tajnika, jer im samo ime govori da su ljudi od najvećeg povjerenja i tako to karavane prolaze još od ćaće

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • October 27, 2020 at 9:58 AM

sve sam pročitao i kod mene se pojavila jedna zanimljivost, sa svima se slažem,

ne bih volio glumiti nekakvog generala nakon bitke, jer sam i sam izranjavan u ovoj bitci, tako da još uvijek malo šepam, ali tko je mogao pretpostaviti da će pojava corone ovoliko utjecati na svjetsko gospodarstvo, bez obzira koliko to neki ne željeli prikazati realno, mi smo taman krenuli putem nekakvog oporavka i stabilnosti i puf, ode sve opet u nepovrat, a mi sada možemo razglabati, je li do Uprave, je li do Botice, je li do burze, je li do regulatora ili je do nas, a možda nije do nikoga, promijenile su se okolnosti i promjene su u svim segmentima velike, tako da ne zamjeram nikome ništa osim netransparentnosti i nepravodobnom izvještavanju svih učesnika na tržištu o bitnim činjenicama, ali opet je logično kao i uvijek tko je bliže vatre taj se bolje grije, koliko je opće moguće se zagrijati nešto manjim gubitkom od ostalih, mislim samo da su namjere bile dobre od strane većinskog ali izgleda nije uspjelo radi raznih čimbenika i okolnosti, možda je ipak ovo preteška branša u odnosu na nekretnine, koje ne ovise o vozarinama(sušta suprotnost) , ali gledajući i druge prijevozničke sektore, npr. autobusni povremeni prijevoz, pa to je krah preko noći, a tko je mogao 2019 znati da ne treba uzimati autobuse na kredit ili leasing, tako da svima sretno

• Birtija

• Moller
    • October 27, 2020 at 9:34 AM

https://zse.hr/hr/potpisan-sp…gro-berzom/2004

možda je sada jasnije zašto nam u posljednje vrijeme burza vako dela

• Moller
    • October 27, 2020 at 9:20 AM
    Quote from st-brajo
    Quote from Manu

Evo dobrog primjera kako to ide kod nas. Osim što su ovakve stvari legalizirana korupcija u takvim uvjetima svako tržište postaje besmisleno, uključujući i tržište kapitala. Kakvog smisla ima tržišna utakmica kad se unaprijed znaju pobjednici koje politika izabere?

https://www.telegram.hr/politika-krimi…17-milijuna-kn/

i onda će onaj EU odjel što se sad kod nas osniva utvrditi muljažu, ovaj će morati vratiti novce, a kaznu u ime RH će platiti porezni obveznici. Živjeli! 🥂

izvini st-brajo molim te ^^^^ vratiti novce ^^:D HDZeovac ^^:D^^:D

pa ni ćaća im ništa ne vraća^^:D

• Moller
    • October 26, 2020 at 4:04 PM
    Quote from Marielena
    Quote from alias

I to svakako treba potraziti, oduzeti amortizaciju, i vidjeti koliko je gubitak/dobitak na prodaji. Ovo svakako lose utjece i na starost flote, a samim time i na cijenu dionice. Ja znam da nitko ne voli lose vijesti, ali trebate znati da svatko tko se bavi dionicama, da je strucan i ima znanje, ne bi vrednovao ATPL preko 100kn. S ovim brodovima. Bez njih sami zakljucite. Odmah da se ogradim, ja ne mislim kupovati ATPL nit po jednoj cijeni, tj. mozda bih kupio dio ako bi mu cijena bila oko 60kn. Znam da ce mnogima pasti mrak na oci, ali za mene je to realna vrijednost, s gotovo nikakvom maržom sigurnosti.

Na temelju cega kolega procjenjujete firmu na 60 kuna, a kazete da niste napravili analizu?

Quote from BudFox

Lako za Pivce, ne brinem se ja za njih, imaju oni svoju čokoladu s mesom,

a šta ćemo mi ostali koji se godinama već vozimo u ovom brodu i po kiši i

suncu:!::?:

Pa da nije mi jasno kako uklopiti dry bulk u cokoladu i meso😂

Display More

pa ako se operu mogu prevoziti kakao, svinjske i juneće polovice, ovčetinu iz Australije i tako to

• Moller
    • October 26, 2020 at 3:02 PM
    Quote from Marielena
    Quote from naim

BudFox

Ma da, višak je u pitanju. A manjak na računu kompanije. Možda lova nestaje negdje na putu od žiro računa do predsjedavatelja upravnog odbora?

Pa sto ti to ne napravis?

I kad bi to bilo tak jednostavno... “malo” je složenije. Obzirom da vidim da ne kalkuliras da ATPL ima još neke imovine, pa pored toga i neke ugovore koji su vremenski razgraničeni pa bi trebalo računati njihovu sadašnju vrijednost i diskontirati projicirane priljeve po njima. I stosta još nešto o čemu treba voditi računa, a o čemu prosječan ulagatelj obzirom da nije insajder, nema pojma.

Pa to je odokativna procjena vrijednosti firme. Vrijednost brodova minus dug. Ne znam sto imaju jos od imovine. Je li Batala uopce prodana?

A sigurno da mi koji nemamo inside info puno informacija nemamo.

Treba im procesljati izvjestaj sada kada ga objave.

Ako objave izvjestaj na vrijeme, to je ovdje vec korak naprijed.

Display More

ima jedna zgodna uzrečica o tom koraku naprijed, nadam se da je znate

• KABA (Karlovačka Banka)

• Moller
    • October 26, 2020 at 2:08 PM

evo i službene objave

https://eho.zse.hr/obavijesti-izdavatelja/view/345

delistiranje može, protjerivanje(istiskivanja) ne može

• Moller
    • October 26, 2020 at 1:17 PM
    Quote from Marielena

Vidjeti cemo hoce li izvjesca za 3Q nesto pokrenuti u nekom smjeru?

a naravno da hoće, barem 2 dana će biti živahno na dionicama, bilo +ili - i onda svakako ide zimski san svih osim medvjeda, malo za promjenu

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • October 26, 2020 at 1:11 PM
    Quote from Marielena

Jedan kolega na drugom forumu je pisao da Pivci kupuju, da su prodali Batalu, te da su dogovorili kredit sa Hborom. Iskreno, ja sam mislila da nista od toga nije tocno.

Vidjeti cemo. Koliko znam za Batalu nije bilo nikakvih sluzbenih obavijesti.

A jasno je svima koji ovo stalno prate, a ja pratim, da stanje nije dobro i da su prosli teska vremena. Zanima me vizija za buduca vremena.

znam da vas ne zanima moja vizija, ali nije zgorega škicnuti na temu Što smo tih dana tržili, zlu ne trebalo :sleeping::sleeping:

ovi ga počeli muljati kao Ježić

• Birtija

• Moller
    • October 23, 2020 at 2:18 PM

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…o-foto-20201023

može sada kod nas u Klub svratiti, mi smo Obećana zemlje, samo još svi ne znamo kome i po kojoj cijeni

• KABA (Karlovačka Banka)

• Moller
    • October 23, 2020 at 11:53 AM
    Quote from kvart99

https://www.skdd.hr/portal/f?p=100…448I6R,10,16030

.....i zasto jos nemamo detaljne podatke koliko ih je prihvatilo ponudu.......?

ne bi još da se diže cijena na burzi, možda što ulove još po 6,55-6,70

treba im svaki komad

• Moller
    • October 23, 2020 at 9:40 AM
    Quote from my moon

Evo, u slučaju da netko nije znao:

https://www.index.hr/vijesti/clanak…je/2224171.aspx

a dobro je da malo odmorimo i analiziramo tjedne rezultate,

nadam se da će konferencija izazvati promjene u ponedjeljak:)

• Moller
    • October 22, 2020 at 3:51 PM

https://zse.hr/hr/zapocela-konferencija-izazov-promjene/2002

jedina promjena od četrespete

https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…g-rata-20201022

• PTKM (PETROKEMIJA d.d.)

• Moller
    • October 22, 2020 at 2:48 PM
    Quote from buMBum
    Quote from Moller

koliko dugo ti živiš u Hrvatskoj ? da nis ti doselio iz Švicarske, a mi baš tamo krenuli, al nam voditeljica prepustila štafetu(druga Tite) šmrkavcu i plamenom jazavcu

dovoljno dugo sam u HR da znam da ovo što je napravljeno bilo protustavno! To se najbolje pokazalo zadnje 2 godine, a ja Vam obećavam da će se za ovu otimačinu odgovarati i da nema potrebe nikoga vrijedjati.

Svi znamo da je bio isti pokušaj nedavno na Djuru i da sam jedini koji je ovdje pisao o tome i protivio se istome i najavljivao 3 mjeseca ranije što će se dogoditi.

Da, istina je da u vrijeme otimačine u Petrokemiji nisam bio u HR i nisam bio dovoljno glasan da bi me se čulo.

.

Pravda i pravo nemaju alternativu!

.

Display More

vidim ja da ti nisi upućen

u Hrvatskoj postoje pošteni svjetski građani

https://www.poslovni.hr/hrvatska/nakon…kretnine-227208

i okorjeli kriminalci koje se mora sasjeći u nastajanju

https://www.24sata.hr/news/baki-95-h…1-godine-701101

• 1
  • 310
  • 311