1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• DRY BULK

• Moller
    • May 18, 2021 at 12:02 PM
    Quote from D_artagnan
    Quote from NaBiduAsku

pa ima li kraja :P

Ma brodari su sad za neko vrijeme od 2-3 godine za previše ne mozgati i kemijati, tko to još nije skužio taj nema pojama o ulaganjima na TK.

Ovakve situacije se poslože možda par puta u životu, kad si možeš osigurati ugodnu i finu mirovinu.

Inače da si kroz život i investiranje uspiješ osigurati samo prosječni 10-12% godišnji rast uz minimalne mjesečne uloge koji nisu veći od kutije cigara ti kad odlaziš u mirovinu moraš imati par miliona u imovini pod upravljanjem. To što ekipa u HR nema osnovnu financijsku pismenost i strpljenje, jbga... zato znaju tko je ustaša, partizan, komunjara, plavi, crveni.....

sve se slažem s napisanim kolega, ali moramo uvažiti i to da je naše obrazovanje uvelike doprinijelo takvim razmišljenjima,

mene npr, nitko nikada u školi nije pitao kako si (ćeš) kupio(ti) burek i od kojih novaca, ali si zato uvijek morao biti spreman nabrojati 7sekretara SKOJA, zasjedanja AVNOJ-a, ZAVNOH-a, AFŽ, sve ofenzive s brojem učesnika, mrtvih, ranjenih i imenima učesnika, koliko je Tito imao pasa, koji ga je spasio na Sutjesci, je li ga koji ujeo, čime ih je hranio, s koliko se drug Tito drugarica "snašao" , što je mislio kada je Staljinu rekao NE, što bi bilo da mu je rekao DA, pa onda dolazi poglavlje iza rata, obnova, petoljetke itd. nikada kraja,

pa evo neka to bude malo opravdanje za tu skromnu financijsku pismenost, ali ako hoćeš kakvu pjesmicu na ćirilici, makedonskom, slovenskom, nema problema

a budimo realni i većina naših perjanica ZSE je iz toga perioda,iako smo dobar dio već ispratili u "vječna lovišta", ima li možda koja nova firma da ju ZSE mami na IPO, dajte vi tamo uputite kakvu prosvjednu notu, neka malo prošire ponudu za ulaganje, barem neka izbace neku buregdžinicu na IPO, to bi nam dobro došlo za samofinanciranje održivosti na burzi

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Moller
    • May 18, 2021 at 9:41 AM
    Quote from forumas

S dividendama na Zse nema sreće, evo Ht je pao već 3 kn više nego što je bila dividenda.

Bolje da je ostave i šire poslovanje.

je, ali će pred novu dividendu ovaj biser opet potegnuti barem do 195 samo treba biti strpljiv i ne prodavati do tada

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • May 18, 2021 at 9:32 AM
    Quote from mitkko
    Quote from Moller

ja radim zamislite kod Kolinde za 8000€

ima još slobodnih "radnih" mjesta, ma u stvari sva su slobodna

Aaaaahahahaa, pa di si ovo iskopao :D

to nam "šefica Koli" pušta svako jutro dok pijemo kavu i spremamo se delati ^^

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Moller
    • May 17, 2021 at 3:53 PM
    Quote from NaBiduAsku

@loseerst

znači ipak sam dobro vidio. :thumbup:

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

• LKRI (Luka Rijeka d.d.)

• Moller
    • May 17, 2021 at 3:46 PM

stigli kontejneri i do sjevera, ajmo vidjeti jel ima i za nas koja banana

• ADRS (Adris grupa d.d.)

• Moller
    • May 17, 2021 at 3:42 PM

evo još divke

https://www.adris.hr/file/1423/

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • May 17, 2021 at 3:34 PM
    Quote from looserst
    Quote from NaBiduAsku

moram se ispričati za ovaj krivi podatak, na googl tražilici sam vidio da u PM GOGL raste 5 %, sad mi piše 0... izgleda da je bio neki bug :| uglavnom evo linka koji me zaveo https://www.google.com/search?client=…-d&q=gogl+stock

Mislim da se ne trebaš ispričavati

https://www.nasdaq.com/market-activit…e-market-trades

u tom trenutku je bilo +5%, možda i više ali taj pre-market jako oscilira

Pre-Market Time (ET)Pre-Market PricePre-Market Share Volume

08:00:00$9.3200

to naši zadaju i tamo naloge pa povlače, treba to Hanka ispitati

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • May 17, 2021 at 10:53 AM
    Quote from D_artagnan

Btw... ovi koji stalno po cijeli dan vise na ZSE i kupuju/prodaju sa čime se inače bavite, radite li negdje? Privatni sektor, imate svoje firme ? ili u državnim firmama pa imate toliko extra vremena da ste po cijele dane na forumu i pratite naloge? Ili vam je glavni posao trgovanje?

Ja sam u privatnom sektoru, obično preletim jednom tokom jutra kad uhvatim vremena da vidim ako se nešto zanimljivo dešava, i navečer proanaliziram malo detaljnije šta me zanima. Jako malo kupujem/prodajem godišnje, par puta mjesečno u prosjeku (2-3) kad vidim nešto interesantno.

ja radim zamislite kod Kolinde za 8000€

ima još slobodnih "radnih" mjesta, ma u stvari sva su slobodna

• Što smo danas tržili

• Moller
    • May 17, 2021 at 10:42 AM
    Quote from zlocesti

Ne treba nama crtati, treba samo pratiti što vas dvoje radite :)

Ima li ijedne zabave koje ste propustili ?

Ono.. plesnjak :S

Zloćo če konzervativno, HT . ako ih ne možeš pobijediti, pridruži im se :)

meni to crtanje nije nikada išlo kao ni glazbeni, teško razlučim pjevanje od sviranja, ali matematika, tu mi je najdraže bilo zbrajanje(plus) i množenje (puta) , burza me ponekad podsjeti i da postoji minus, a dijeljenje koristim ako baš moram, ali ga uglavnom izbjegavam, korijenovanje primjenjujem samo kod Vira

• Što smo danas tržili

• Moller
    • May 17, 2021 at 10:27 AM

+ATPL

+Opte samo da malo odobrovoljim zloćku, a ne da mi se ni preturati i tražiti čarape za pospremanje divke

• HT (Hrvatski Telekom d.d.)

• Moller
    • May 17, 2021 at 10:15 AM
    Quote from dionicar
    Quote from Moller

oni će možda malo koristiti lovu danas pa će biti Q2 još veća zarada, možda je njihov slogan a s kim vi cincarite (bankarite) :)

baš sada gledam, moje uopće nema više na popisu dionica, izbrisalo ju

a koja ste VI to banka kolega onda ?

HT mi nekako najbolje ide uz Poljoprivrednu banku Zagreb, ali koristim i Erste, a za cijepljenje samo Rajfajzen :) , imam i ZAbu ali tamo ne ulazim godinama

p.s. sekunde su kolega prošlost, to se još koristi na skijanju i rallyu,

ovo je išlo u milisekundama dok je vrijeme 00.00.00

• Moller
    • May 17, 2021 at 10:08 AM
    Quote from emil

hmmm-.

kakve vi to turbo brze supersonic banke imate pa odma sve to vidite.

kod mene u HPB nista nije sjelo .....

oni će možda malo koristiti lovu danas pa će biti Q2 još veća zarada, možda je njihov slogan a s kim vi cincarite (bankarite) :)

baš sada gledam, moje uopće nema više na popisu dionica, izbrisalo ju

• OPTE prodaja - kladionica

• Moller
    • May 17, 2021 at 10:02 AM

stigla divka HTeja, sada se treba zatvoriti u razmislionicu i donijeti odluku, pola baci u more, drugu polovicu podijeli između HTeja i Opte i ostavi koju kunu za burek :)

Quote from Optimistcro

Koji je ovo manevar sa 10 k eura...

po meni se cilja ulet s milijunima divke HTeja pa da nije baš preskupo, malo da se oruši prije toga, a kako se ovaj nije sjetio povući nalog, hhha, uplašio se Hanke

• Moller
    • May 17, 2021 at 9:57 AM
    Quote from harpun

sjela dividenda

bome da, zanimljivo mi je vrijeme zaprimanja naloga za isplatu 17.05.2021 u 00.00.00 znači nema kašnjenja ni sekunde

• Moller
    • May 17, 2021 at 9:48 AM
    Quote from NaBiduAsku

600 + komada po asku... vidite u prvih 10 ,minuta smo mi mali sami sebi kopali grob i onda dođe čoek i rasturi sve do 340. Definitivno imamo jakog kupca.

bome se kapetanija namjerila na jak sindikat mornara

• OPTE prodaja - kladionica

• Moller
    • May 17, 2021 at 9:42 AM
    Quote from JoSko111

Ovdje je gotovo. Bida nema nikakvog više skoro. Da li se je išta već doznalo?

prema trenutnom stanju izgleda će kupac ponuditi 5kn a ostalo do 15, 20 ili koliko je tko već predvidio kroz dividendu iz budućeg razdoblja

• Moller
    • May 14, 2021 at 10:35 AM
    Quote from havi
    Quote from JoSko111

Misli li netko da će direktori Atlantske plovidbe koji su kupovali po 325 kn prodati za godinu dana za manje novca?

Mozda su osnovali udrugu direktori bez granica , pa pocnu dijeliti okolo svoje dionice i novce :S

Nekako cisto sumnjam :)

ma neće nitko nikom ništa dijeliti, ali prvi gospari kupili su po 24 pa dočekali 3400, pa opet na 100 pa na 700 pa na 130 itd........... ali njihovi su interesi malo drugačiji nego nas malih povremenih putnika i da ne bi bilo zabune imam trenutno ovih dionica ali nemojte obmanjivati ovaj napaćeni narod

evo i članka i svatko sebi neka donese konačni zaključak, kuda, kako, koliko i kada ili skraćeno 4K :)

https://www.poslovni.hr/burze/povijesn…-plovidbe-55947

• Moller
    • May 14, 2021 at 9:52 AM
    Quote from Oskar

Petak je a vikendom se ne ostaje u dionici koja ne zna di bi

petak je prošao u srijedu, danas se već nazire ponedjeljak :)

• Moller
    • May 14, 2021 at 9:37 AM

čuvajte se milijunaša, opet su krenuli u akciju, a tek smo na 150k

• Moller
    • May 14, 2021 at 9:27 AM
    Quote from Marielena

Mozda je samo Slavonski fond vec vani. Uskoro ce prestati biti puno dionica na ponudi. Nesto sitno ce dijeliti burekolovci i to je to.

ja sam noćas pripremio par tepsija, ali nisu mi izgleda izložene u dometu vidljivosti :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt