1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Moller
    • October 29, 2021 at 10:46 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from Moller

od tolikih preokreta, znate li vi uopće u ovome trenutku (rekao bi glavni glavonja) prema kuda je sada to okrenuto, prema gore ili prema dolje

Kolega Moller ja bi rekao "samo nebo je granica"! sada kad je krenuo posao nema više zaustavljanja!

ok, onda u utorak kreće montaža skele

• IGH (Institut IGH d.d.)

• Moller
    • October 29, 2021 at 10:33 PM
    Quote from MickeyM
    Quote from hugh

koliko vidim Igh nam želi reći kako je sve u redu ali problem im stvara činjenica da moraju vračati dugove.......pa dobro jutro forumski drugovi, moraju se vratit dugovi.......a vi iz kvartala u kvartal trebate zaradit više od iznosa dugova koje je potrebno vratiti........

Pa nije to samo kod IGH, sve komanije koje imaju dug i kamate trebaju zaraditi za to! Koliko sam na brzinu vidio plus je kod IGH...

A, malo su mi se pobrkale kompanije! ;) Ali slijedeći kvartal sa novim poslovima donosi značajan preokret! :thumbup:

od tolikih preokreta, znate li vi uopće u ovome trenutku (rekao bi glavni glavonja) prema kuda je sada to okrenuto, prema gore ili prema dolje

• JDPL (Jadroplov d.d.)

• Moller
    • October 29, 2021 at 4:21 PM
    Quote from BabaLuji

Sto dedek pavlovic ne moze pronaci enter da pusti izvjesce, opet je naocari zaboravio? :S

mudar čiča, neće on toliki trud bacati u vatru,

evo vidiš kako bi izgorio da je stigao na vrijeme

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • October 29, 2021 at 4:11 PM
    Quote from maratonac

Pad ATPL nema nikakve veze sa iskazanom dobiti. Isto bi bilo da je dobit i 55 ili 65 milja kn u ovom kvartalu.

Padamo jer i vani padaju brodari. Kad se to okrene, okrenut će se i ovdje.

Do tada... samo strpljivo. Sve ostale priče je mlaćenje prazne slame.

na tome tragu sam već predložio ukidanje obveze (bez veze) predaje izvješća, preveliki smo mi ovisnici, izvješća su nam samo dekoracija burze

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • October 29, 2021 at 3:57 PM
    Quote from Ledica

A možda je Cerp žešće krenuo u prodaju, čini mi se da je Marić neki dan najavio potrebu da se intenzivira prodaja državne imovine, a Cerp, kao, mora čekati izvješća i rezultate. Kupuju mirovinci i ostala fondovska družina Jer jedino oni mogu progutati tako velike količine i cijene naravno padaju.

Danas sam kupila sitno Arene, skupo, a gle je sad!!!

mislim da je većina ulagača odlučila sačekati ovo izvješće s već ranije donesenom odlukom o izlasku, jer covid je opet aktualan i nitko ne želi opet prolaziti isto ono od prije 1,5godine, ni cijepljeni ni necijepljeni, iako promet bez obveznice i nije nešto

"A i petak je kod nas dan za rasprodaju😅" :thumbup: hvala, ja zaboravio skoro,

sada možemo na miru pregledati izvješće iz ČK, gotovo sigurni da nitko neće tri dana srušiti cijenu, a naredali se eno na asku k'o pred mlinom, spremni za istovar

• Moller
    • October 29, 2021 at 3:23 PM

moji kapitalci većinom blijedo zeleni prolaze ovo izvješće, jedan na čistoj 0, dva lagano se zacrvenili od dobrih rezultata, a jedan valjda nije dugo konzumirao tartufe pa je dobro pao

ali preživljavaju, valjda radi toga i jesu kapitalci

• Moller
    • October 29, 2021 at 2:58 PM
    Quote from hugh
    Quote from tin

Još prošle godine doneo sam odluku da ulažem samo u dionice sa dobrim fundamentima i izvješčima koja rastu...za sada se isplatilo višestruko...možemo se mi tu prepucavati do mile volje...na kraju fundamenti odrade svoje....tako će biti i sa ATPL...tržište može reagirati brže ili sporije ali na kraju prati fundamente...ovakvo trgovanje imali smo i na prošlom izvješću tako da treba se strpiti za dva tri tjedna će se vidjeti kuda to ide...svi valjda znamo za sezonalnost vozarina i to ni ove godine neće biti iznimka....jedino je pitanje visina istih....moja prognoza za Q1 2022 barem 300% više nego Q1 2021.

Obično nam tržiše več ranije daje naznake toga gdje bi vjerojatnije moglo biti za 2-3 tjedna ako več pričamo o tom razdoblju.......a kad za 2-3 tjedna tamo dođe, kasno je za vidjeti što će biti kada je več tu........najsvježiji primjer toga je bio nedavno.......bile su prije 2-3 tjedna vozarine tamo gdje su bile isto kao i cijena dionice a danas su tu gdje jesu.......

kolega nam u stvari poručuje da mi gledamo dok se on iskrcava 2-3 tjedna , kao da ga ne znamo :)

• PODR (Podravka d.d.)

• Moller
    • October 29, 2021 at 2:23 PM
    Quote from hugh
    Quote from zlocesti

---------Ostvarena je izvještajna neto dobit uiznosu 215,7 mil, kuna što je 31,5 mil. kuna (+17,1%) više u odnosu na 1. – 9. 2020.

Što je to izvještajna neto dobit ? :S

Ona o kojoj izvjeste javnost a stvarni rezultat zadrže za sebe?..... ;) ^^

otprilike i je tako, jer za izvještajno razdoblje izrađuje se izvještaj, koji sadrži izvještajnu dobit, a ona od dana sastavljanja izvještaja do objavljivanja može varirati, ne mora biti ista, te se ne može uzeti kao precizan podatak, zato se zove izvještajna,

ma u stvari, sjećamo se još Agrokora, nešto slično se tamo moglo u praksi vidjeti, doživjeti, proživjeti i preživjeti, imate ovdje dosta svjedoka toga vremena

• Što smo danas tržili

• Moller
    • October 29, 2021 at 12:57 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Moller

ja sam baš nešto zamijenio još jučer, a nastavio danas, turisti s zimskim kapacitetima imaju prednost, skijanje će biti opet in, ne treba se dati nasanjkati

je, čula sam da će u Nassfeldu dioničari imati dodatni popust od 20% pa sam postala pohlepna, navodno treba imati barem 20k papirića, vrijedno skupljam

samo za one koji znaju skijati i na vodi :)

p.s. koliko vidim i sada možete jednim udarcem dvije muhe riješiti i to po 33, pa gdje to ima, nekada je to bilo 43, ovo je već dobar popust za iduću sezonu, ova covid-sezona kombinacija u stvari ide u prilog turistima, sada dobiju novac za vansezonu da pokriju troškove, u sezoni zarade dobro, nešto slično kao poticaji u poljoprivredi, sve dobiješ, samo si dužan uzeti zaradu

• Što smo danas tržili

• Moller
    • October 29, 2021 at 12:41 PM
    Quote from Ledica
    Quote from Moller

za tentu ne vjerujem, jer kako je jučer opisivao detaljno svoje aktivnosti, gas, gas. meni djeluje kao da on vozi za Glovu, pa kako koji krug napravi, navrati kući i kupi koju dionicu od zarade,

a neka, mlad je momak, ima on još dosta pedaliranja da uhvati korak ovima što voze elek.bicikle ili romobile

Imam pritužbu i na vas kolega Moller, vi također gas, gas na Opte. Ja bih malo Opte zamijenila za turiste, ali jok, ne mogu prodati dok vi gurate po damping cijenama. 😉

ja sam baš nešto zamijenio još jučer, a nastavio danas, turisti s zimskim kapacitetima imaju prednost, skijanje će biti opet in, ne treba se dati nasanjkati

• Turističke dionice i perspektive

• Moller
    • October 29, 2021 at 12:37 PM
    Quote from NaBiduAsku

RIVP rasturila. Ludi kvartal.

sve je to na konto covida, tj. na konto Marića, zato je on ulupao 35mlrd. u sustav, love na sve strane, a dionice skoro besplatne, kažem vam da to sve treba drastično gore ili ćemo jedino mi na burzi popuš.....titi zaradu

• Što smo danas tržili

• Moller
    • October 29, 2021 at 12:27 PM
    Quote from accountant

dionicar i tento

prodane duše

;(

za tentu ne vjerujem, jer kako je jučer opisivao detaljno svoje aktivnosti, gas, gas. meni djeluje kao da on vozi za Glovu, pa kako koji krug napravi, navrati kući i kupi koju dionicu od zarade,

a neka, mlad je momak, ima on još dosta pedaliranja da uhvati korak ovima što voze elek.bicikle ili romobile

• Moller
    • October 29, 2021 at 12:19 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

trebalo bi uputiti prijedlog burzi da se izbaci obveza objavljivanja izvješća, jer samo dolazi do zbunjivanja ulagača, ništa nije onako kako se navijalo, ne vrijede iskazi vidjelica, babe vračare su zbunjene, razbijaju kristalne kugle, a ulagači zabezeknuti, ostaje im još samo grah u petak, kao utješna nagrada

ipak dobre ne padaju, a to je dobro

one koje padaju, možda postanu dobre i valjalo bi nadokupiti i to je dobro

bitno je da smo mi opet svi lijepo zaradili i da nitko ne prodaje s minusom

lijepo toplo pod palubom, kokošja juhica za ručak :sleeping:

Jeee eno izvaredan FI za Adris, a cijeni nije mrdla ni milimetar...

Display More

pa mrdala je repom na 407-410 pa nije gotovo nitko htio

• Što smo danas tržili

• Moller
    • October 29, 2021 at 12:01 PM

danas svega +, banaka, turista

i moram priznati u tome je i malo Atpl, baš ste ga pretjerali na dnevnoj bazi u rušenju, nisam se nadao da će me dofatati tako nisko odmah danas

-opte

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• Moller
    • October 29, 2021 at 11:50 AM
    Quote from Marin83

Ček radi gubitka od 1,6 milja kuna pad cijene dionice od 10%, jesu ovi realni??? Aj dobro:)

dobre prilike ne bi trebalo propuštati, samo da li je to baš sada, znamo da zimski varovi znaju pucati, uvijek neki problemi s tim varenjem

• Moller
    • October 29, 2021 at 11:22 AM
    Quote from zlocesti

Dobra izvješća , a ishod im je pad indeksa ?

Ajoj.

trebalo bi uputiti prijedlog burzi da se izbaci obveza objavljivanja izvješća, jer samo dolazi do zbunjivanja ulagača, ništa nije onako kako se navijalo, ne vrijede iskazi vidjelica, babe vračare su zbunjene, razbijaju kristalne kugle, a ulagači zabezeknuti, ostaje im još samo grah u petak, kao utješna nagrada

ipak dobre ne padaju, a to je dobro

one koje padaju, možda postanu dobre i valjalo bi nadokupiti i to je dobro

bitno je da smo mi opet svi lijepo zaradili i da nitko ne prodaje s minusom

lijepo toplo pod palubom, kokošja juhica za ručak :sleeping:

• Moller
    • October 29, 2021 at 11:09 AM

ako ima tko dobro obučen da mi javi kako je na palubi, meni je lijepo toplo, na žalost nemam ruma, samo čaj :sleeping:

• Turističke dionice i perspektive

• Moller
    • October 29, 2021 at 11:02 AM
    Quote from NaBiduAsku

ova izvješća sve bolje od boljeg. Sva su nevjerojatna.

vansezonu pokrili covid naknadama, a onda nahrlili turisti u neograničenom broju, svi su puni love, moglo bi biti dividendi, ali mislim da će ih većina oprezno čuvati gotovinu za prebroditi zimu

• ZABA (Zagrebačka banka d.d.)

• Moller
    • October 29, 2021 at 9:56 AM
    Quote from Oskar

Netko prosuo cca 5000 komada....

Ima tu kakva novost?

ima presuda za dizanje kamata u Eurima, to bi mogao biti veliki problem banksterima, a posljedično i nama koji čekamo dividende,

a možda je stradala Zaba rad' morskih baraba

• Moller
    • October 29, 2021 at 9:49 AM
    Quote from sokol74
    Quote from Laudator

Koja ide sutra priča, da je izvješće već uračunato u cijenu ili ipak ....?

:thumbup:

mnogi spominju retrovizor, pa nije li izvješće upravo to, a na burzi se kupuje budućnost ili ne........ pored toga uvijek je moguće da se pojavi kakav ispravak,

hoće li ovo biti dovoljno dobro :)

1. Privacy Policy
  2. Kontakt