1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• CORONA virus

• Moller
    • November 30, 2021 at 11:07 AM
    Quote from looserst
    Quote from Moller

https://www.poslovni.hr/svijet/sef-mod…tu-dozu-4314744

dozatori ne prestaju, na kraju ćeš morati imati pokriće za sve sojeve s jedno 28 doza u slijedećih 10 godina,

evo samo još nešto što pouzdano znam,

mlađa osoba ispod 30, tjedan dana šmrcanje, glavobolja, bolovi u mišićima, kostima(?) ili samo takav osjećaj, vj. su u pitanju zglobovi, bez temperature, stabilno bez kašlja, napisali bi doktori ono svoje eupnoična (valjda), radno sposobna, zbog mogućeg širenja zaraze ne radi, odmara, "boluje", kretanje samo unutar zatvorenog prostora, izgubljen osjet mirisa nakon 4-5 dana, pluća normalno stanje, prva dva tri dana malo promjene u glasu, gdje se može primijetiti prehlađenost, hunjavica, testirana kućnim testom pozitivna, potvrđeno u F.M. Zg nakon dva dana, službeno pozitivna na covid 19 soj ? neodređen valjda, savjeti za daljnje postupanje, ništa , da, ništa, liječenje, lijekovi, ništa, da ništa,

ne znamo da li će virus imati kakve posljedice po organizam, ali sada to djeluje b.o. što valjda i dr.oktori potvrđuju svojim nečinjenjem ničega u ovome slučaju

-slijedeće, slovenski bračni par, cijepljeni 2xAstraZenicom bez nuspojava, išli primiti 3dozu Pajzer, "ubilo" ih i 14 dana pospremilo u krevet, ali što je najgore nisu raspoloženi za ono što počinje sa s, a vremena na pretek, a možda oni ipak imaju coronu, vidiš nisam pitao, jesu li se išli testirati, možda su pozitivni, ma svejedno, na.ebali ljudi ni krivi ni dužni, trebali su tražiti Rajfajzen cjepivo, kaže jedan da je to najbolje, izgleda je Pajzer u Sloveniji malo prejak

https://www.24sata.hr/fun/show-u-srb…ajfajzen-756882

Display More

Šta ćemo stvarno izvačiti zaključke na temelju bračnog para iz slovenije i jedne mlađe osobe ispod 30? Ne znam za ostale na forumu ali ja se stalno borim sa ovakvima koji mi izvlače 1-2 primjera (npr. Matina punica i rodica Jerine sestre u trećem koljenu) i onda kažu da su nešto zaključili o cijepivu. Pa bar bi ovdje ljudi trebali znati nešto o statistici i reprezentativnom uzorku.

Inače žao mi slovenskog para, šteta ne iskoristiti slobodno vrijeme :S

Display More

ja samo pišem ono što znam 100%, sve ostalo je u "znanstvenom" šeširu, ja sam stava da se cijepe kao i kod dosadašnje gripe, ljudi koji imaju kronične bolesti, svi koji su loše ili se tako osjećaju, a za ostalo nemam pojma nisam znanstvenik, još uvijek se smatram normalnim iako moram priznati da mi već ide na k ono svakodnevno pokazivanje kako se iglom ubada u rame, aj da su uzeli neke mlade manekenke, pa daj, ali ovo brate zamara, pa znamo svi kako igla bode,

čija je to reklama i tko to plaća, kome to treba, dok gledaš prilog 50 puta pokaže ubadanje sa strane

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • November 30, 2021 at 10:31 AM
    Quote from Sinner99

Gledajuci kretanje crobexa, jednostavno je zakljucit da su vecina nasih investitora pesimisti, na bilo kakvu losu vijest kod nas krece stampedo, na dobre vijesti ne reagiramo, jer vjerojatno su lazne, teorije zavjere i tome slicno.

mislim da mi malo vučemo posljedice iz prošlosti, kao srneća i jelenska divljač na Moslavačkoj gori

Ivica Todorić odstrijelio jelena s najvećim rogovljem u Hrvatskoj

dok nije došao Antiša naš i sve krenulo naopako

Weiterleitungshinweis

• CORONA virus

• Moller
    • November 30, 2021 at 10:22 AM
    Quote from accountant

stvarno, al ono STVARNO, tko još nije neka ode na Bakićev fejs

i ti emil <3

pogledajte kako jednog po jednog 'trančira' znanstvenike i samozvane eksperte za korona epidemiju

Trobonjača, Bubaš, Ceci, Vlahoviček, Capak, Pavić Šimetin, Rudan itd. itd.

doslovno im vadi mast, nema mi boljeg štiva svako jutro

ultimativni press clipping

to je bitno iz razloga da vidite koga se zove u medije, tko nam podastire sliku i narativ koji prevladava u medijima (ne samo u RH, nego i okruženju)

jedino što je negativno jest da su se antivakseri prikvačili u komentarima.. no to je tako s javnim fejs računima

recimo nigdje nisam pročitao da je u Botsvani 11/14 oboljelih bilo cijepljeno

a sada i sam čelnik Moderne mijenja priču i kaže da će vjerojatno trebati poboljšati cjepivo na novi soj i da mogu proći mjeseci prije nego što bude odobreno i spremno za mass production

Display More
    Šef Moderne o omikron soju: Neki će možda trebati i četvrtu dozu
    www.poslovni.hr

dozatori ne prestaju, na kraju ćeš morati imati pokriće za sve sojeve s jedno 28 doza u slijedećih 10 godina,

evo samo još nešto što pouzdano znam,

mlađa osoba ispod 30, tjedan dana šmrcanje, glavobolja, bolovi u mišićima, kostima(?) ili samo takav osjećaj, vj. su u pitanju zglobovi, bez temperature, stabilno bez kašlja, napisali bi doktori ono svoje eupnoična (valjda), radno sposobna, zbog mogućeg širenja zaraze ne radi, odmara, "boluje", kretanje samo unutar zatvorenog prostora, izgubljen osjet mirisa nakon 4-5 dana, pluća normalno stanje, prva dva tri dana malo promjene u glasu, gdje se može primijetiti prehlađenost, hunjavica, testirana kućnim testom pozitivna, potvrđeno u F.M. Zg nakon dva dana, službeno pozitivna na covid 19 soj ? neodređen valjda, savjeti za daljnje postupanje, ništa , da, ništa, liječenje, lijekovi, ništa, da ništa,

ne znamo da li će virus imati kakve posljedice po organizam, ali sada to djeluje b.o. što valjda i dr.oktori potvrđuju svojim nečinjenjem ničega u ovome slučaju

-slijedeće, slovenski bračni par, cijepljeni 2xAstraZenicom bez nuspojava, išli primiti 3dozu Pajzer, "ubilo" ih i 14 dana pospremilo u krevet, ali što je najgore nisu raspoloženi za ono što počinje sa s, a vremena na pretek, a možda oni ipak imaju coronu, vidiš nisam pitao, jesu li se išli testirati, možda su pozitivni, ma svejedno, na.ebali ljudi ni krivi ni dužni, trebali su tražiti Rajfajzen cjepivo, kaže jedan da je to najbolje, izgleda je Pajzer u Sloveniji malo prejak

Show u Srbiji: 'Koje cjepivo ste odabrali? Uzeo sam Rajfajzen!'
    Novinar televizije N1 u Srbiji pitao je građane na cijepljenju u Romskom kulturnom centru u Nišu koje cjepivo su odabrali, budući da su mogli birati, a odgovor…
    www.24sata.hr
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • November 26, 2021 at 4:09 PM
    Quote from Milo

I dalje se vozi po ljepim vozarinama, zarađuje se fino...četvrti kvaratal će biti bolji od trećeg.Ali veliki strah je trenutno u kostima...I onaj tko ima keša, čeka i misli da ima još vremena...ali ako krene rast, ne znam koliko će bit vremena za ukrcaj....

ja uvijek nekako gledam da mi je bolje malo se kasnije ukrcati, nego se kasnije iskrcati, ako već mogu odlučiti, ali svatko ima svoju taktiku i to je na burzi sve legitimno, ugodan vikend svima <3

• Što smo danas tržili

• Moller
    • November 26, 2021 at 3:15 PM

- pomalo svega

• Moller
    • November 26, 2021 at 2:35 PM
    Quote from zlocesti

Velik promet u odnosu na prethodne dane, uz pad cijene

Vidjeti ćemo da li je samo predjelo, ili je to to od panike.

Uvijek ista dilema, da li kupujemo dip, ili kupujemo pad.

Podravka mi je misterij, i nije. Ti se naši mirovinski fondovi ponašaju vrlo suradljivo. Kupuju po želji, ili se sustežu po želji

kod Podravke nema takvih mogućnosti kao na drugim dionicama, pa je se mnogi klone, već je dosta nisko, moraju je malo braniti za sada

• Moller
    • November 26, 2021 at 2:04 PM
    Quote from Marin83
    Quote from Moller

pokazatelji su dobri, ali nismo li jučer imali strošak skoro 1mlrd.€ + delicije za ručak, da nas €uropa nije uzela na uzdržavanje (45mlrd kn+ od učlanjenja) bili bi kruha gladni, dok političari jedu .......kolače valjda,

a što se tiče tog novoga soja, imam osjećaj da će oni kada istroše sva slova, krenuti s dvoslovnim oznakama ka na tablicama

ST 666 VP (vražja posla)

Rafali su stari nekih 13 godina u vrijeme isporuke, za razliku od istrošnih izraelskih F-16 koji bi bili stari 35 godina u vrijeme isporuke, a cijena 10% razlike.

Uz to smo osigurali francusku aktivnu potporu u primanju u Shengen i eurozonu, te smo anulirali slovensko-mađarske ucijene koje bi nas isto koštale velike pare, koliko ćemo eura dobiti za čuvanje granice, koju ionako čuvamo i koliko će nam biti manja kamata na dug..samo na manjoj kamati ćemo isplatiti Rafale u 3-4 godine.

Mislimo sam sve do pola godine da je Plenković EU placenik, sad vidim da itekako dobro radi za RH interese, kako geopolitičke, tako i ekonomske.

Display More

nismo li mi to sve već prošli još za turskog zuluma i njihovih vilajeta, a dobro mi smo valjda osuđeni da uvijek budemo graničari stari na prvoj crti, nadam se da će anemični poslati sina za pilota, pa Macron ima 7 unuka, lijepo će ga plaćati

• Moller
    • November 26, 2021 at 12:56 PM
    Quote from Marin83
    Quote from accountant

šteta samo kaj imamo 3 i pol kompanije na ZSE koje bi mogle reagirati na ovu vijest

i još, na nesreću, se ovo poklopilo sa strašnim novim sojem

Strašan soj heheheheh

U SAD-u ako kvartalni BDP poraste 0,1% više od predviđanja, burze reagiraju sa 2-3% rasta, a ovde kod nas duplo veći rast od predviđanja, gurne burzu u minus.

Još je žalosnije što nam je realni BDP zbirno u prva 3 kvartala 2021, veći za cca 1,5% nego za isto razdoblje 2019. :D

pokazatelji su dobri, ali nismo li jučer imali strošak skoro 1mlrd.€ + delicije za ručak, da nas €uropa nije uzela na uzdržavanje (45mlrd kn+ od učlanjenja) bili bi kruha gladni, dok političari jedu .......kolače valjda,

a što se tiče tog novoga soja, imam osjećaj da će oni kada istroše sva slova, krenuti s dvoslovnim oznakama ka na tablicama

ST 666 VP (vražja posla)

• DRY BULK

• Moller
    • November 26, 2021 at 12:50 PM
    Quote from looserst
    Quote from jasko

Kineska nova godina od 1. veljače do 15. veljače 2022.....

Zimske olimpijske igre od 4. veljače do 20. veljače 2022....

Sve je jasno

bit će glancanja po asku da se dođe što bliže dobrim cijenama

• Moller
    • November 26, 2021 at 12:28 PM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Croatia's economy expanded by 15.8 percent year-on-year in the third quarter of 2021...

Dakle, opet imamo rast od 15,8% u 3Q...e moji burzovni mešetari, ovako na ovu vjest regairate hahahaha

croatia-gdp-growth-annual@2x.png?s=croatiagdpate&v=202111261019V20200908

Pa reagirali su jutros na novi africki soj korona virusa😂

od kada su to nama bitni naši podaci, mi smo vječiti ovisnici, bitno je kako je Kod nas u Njemačkoj, Američki san, Kineski Zmaj i ostale porednice

• DRY BULK

• Moller
    • November 26, 2021 at 12:00 PM
    Quote from mitkko
    Quote from Roman

Za diskonte i premije ćemo tek vidjeti. Vi imate svoj pristup i to je u redu, al ne znači da ako netko tko ima drugačiji pristup da to nije u redu. Istina je da u odnosu na volatilnost i trendove, na brodarima treba uzimati profit i njima aktivnije trgovati. Al nemojte misliti da su svi baš kupovali na nedavnom vrhu, špekulanti su odavno utekli, neki se već i vratili. Oni koji su davno ušli, vjerojatno još uvijek drže dionice i tvrditi za takve da griješe u dugoročnoj procjeni temeljem kratkoročnih ili srednjročnih oscilacija i kretanja cijene... za to trebati imati konkretne argumente.

Ne bih išao osobno na pojedince, to je poanta. a rasprava o neizvjesnoj budućnosti i trenutnoj točki na dugoročnom grafu nečega, uvijek je dobrodošla.

Ti moji pomalo bezobrazni komentari su samo odgovori na provokacije kolegice brajakica, vidis da ona zakuha, a ja se svaki put dam navuci. Nikako da naucim.

Nije cilj da bilo kome ista pametujem, svi imamo neki svoj put. Ovdje smo da izmjenjujemo misljenja, stavove, informacije.

i dionice i dionice za novac, to je po meni bit burze, a forum je neformalno mjesto razmjene mišljenja i koliko sam primijetio do sada na svim forumima, uvijek je mišljenje nekoga bilo prilično povezano s razmjenom koju je prethodno učinio, ne vidim čak u tome ništa loše, to je ljudski, nismo roboti, uživajmo još neko vrijem, jer i oni nas neće još dugu trpjeti, kada dođu kao u autoindustriji i kažu, aj makni se, nemaš pojma, onaj mitkkov radi bolje :)

• DRY BULK

• Moller
    • November 26, 2021 at 11:55 AM
    Quote from accountant
    Quote from looserst

Ja sam ga nazvao Svetim, Saint Joakim. Doduše tada je bio samo analitičar, davao nam je lijepe Cleaves reporte, stavljao price targete koji su nam se sviđali, bio redovit sa raketama i slično. Priznajmo, bio nam je drag taj Joakim, sline su nam curile na svaki njegov tweet...

E onda se pretvorio u monstruma koji shorta GOGL :cursing: Oduzimam mu titulu.

Eventualno ga može zamjenit Saint Peter Michael ali to ćemo još vidjeti, mlad je i dajemo mu šansu. Ili Mintzmyer samo kako ga nazvati? Saint J? Saint Mintz?

nije čak ni problem što šorta GOGL, nek' čini što ga volja

ali to objaviti javno na twitter računu, jedan da si long već drugi short

krajnje neozbiljno da ne kažem koju drugu riječ

gori je od ovih 'naših' iz HZJZ... ma ne, ipak nije gori :P

Display More

nije Neno iz HZJZ, on volontira i računa viruse sada kad je pogubio lovu , njemu je sličan

• Moller
    • November 26, 2021 at 10:57 AM
    Quote from Marin83

Šta je ovo black friday rasprodaja? Jel nas netko zeza? hahah

meni djeluje malo nasilno ovo trgovanje, ali do podne ne prodajem ništa, tek ako Ameri potvrde ovo crvenilo onda ću razmisliti i to bez razmišljanja, jer Crobi mi za sada djeluje postojano kao zreli maslačak

• CORONA virus

• Moller
    • November 26, 2021 at 10:41 AM
    Quote from st-brajo

evo, sad je otkrivena i varijanta Epsilon, na koju, navodno, cjepiva ne djeluju

https://www.index.hr/mobile/clanak.…_vijesti_prva_m

i šta ćemo sad?

cijepit se, ne cijepit se?

izvadit Covid potvrdu, ne izvadit je?

u KBC Split, po novinama, ne možeš ući u bolnicu bez potvrde, a kad dođeš tamo, niti te tko pita, niti ti mjere temperaturu 🤦

Display More

kao da malo djeluje i na dionice, Crobi se još drži imun, samo da ne popusti popodne jer nije ovo neki obični petak

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • November 26, 2021 at 10:38 AM

samo da javim da me moderator opet ubacio u igru, ali kada vidim kako se grubo igra, skoro bih ga zamolio da me opet izvuče na klupu,

je li ovo slučajnost lii se netko namjerno igra novim sojem virusa na crni petak,

dođe mi, da mi nije tako daleko, da odem do kraja Zemlje i skočim u bezdan

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Moller
    • November 23, 2021 at 9:43 AM
    Quote from hugh
    Quote from hugh

Što reći kad su čorava posla na djelu........blagoslov je uložiti ovdje pa pobječi čim prije dok se još vidi.........

Pola ekipe misli da atpl prevozi kontenjere a druga polovica da imaju 12 capova na spotu........treča polovica je danas prodala.......četvrta polovica će sutra..... ;)

vi kolega pod hitno ponoviti malo razlomke, fali vam još peta polovica, oni što su kupovali preko 500 jer im je netko rekao da Atpl ima katamarane, upaljene dakako

• CORONA virus

• Moller
    • November 22, 2021 at 10:18 PM
    Quote from ZoD

Pas laje kako gazda naredi.

Evo ti novci, a ti reci to i to. Nije komplicirano...

https://www.klix.ba/biznis/da-li-ce-rtl-u-hrvatskoj-biti-prodat-kao-potencijalni-kupac-spominje-se-vlasnik-kurira/211025150

pričati će taj i ćirilicom, ako bude dobra plata, Bertelsmann će ga izgleda prodati istočno od raja, samo zabava, uživajmo

• CORONA virus

• Moller
    • November 22, 2021 at 10:02 PM

vidim da neki ne shvaćaju da mediji mogu po nama pišati kako hoće, a mi od primjedbi možemo samo reći, šaraj malo brate

Vlasnik RTL-a napao Hrvatsku zbog opasne neslobode medija!
    Sloboda medija i sudjelovanje građana u donošenju političkih odluka sve su manji, posebice u zemljama istočne Europe, pa tako i u Hrvatskoj, navodi se u…
    www.tportal.hr

kakav gazda takav novinar

• CORONA virus

• Moller
    • November 22, 2021 at 8:54 PM

kolega je večeras zbrisao u Beč, valjda tamo neće dobiti po rebrima, ne idu djeca iz škole

Novinarka RTL-a bijesna: Sramota di mi živimo, sva sreća da postoje 'ustanove' za agresivce i primitivce
    Na jučerašnjem prosvjedu protiv COVID potvrda napadnut je RTL-ov novinar Goran Latković, a na nemili incident osvrnula se i njegova kolegica Ana Miščević.
    www.vecernji.hr

nakon ovakvih komentara, kada i nju netko ćušne na prosvjedu, onda će opet kmečati,

evo drugo, otkrij ti nama di ti živiš, mi znamo gdje živimo, a vidim ti se snašla, već našla ustanovu po mjeri i još te plaćaju

• CORONA virus

• Moller
    • November 22, 2021 at 3:42 PM

možda su novinara RTL samo htjeli podsjetiti na ovaj dirljivi trenutak jedinstva i skoru godišnjicu

Dirljiv trenutak jedinstva i europska priča o uspjehu: Pogledajte kako je izgledalo cijepljenje...
    net.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt