Freight futures am update
Capesize down ~5%
Panamax down ~3%
Kolega, jel ti ne znaš da ne smiješ objavljivati vozarine kada padaju?
ne vjerujem da volontira, izgleda je plaćen ![]()
a ionako bi objavio netko drugi, onima što još kupuju i ne smeta ![]()
Freight futures am update
Capesize down ~5%
Panamax down ~3%
Kolega, jel ti ne znaš da ne smiješ objavljivati vozarine kada padaju?
ne vjerujem da volontira, izgleda je plaćen ![]()
a ionako bi objavio netko drugi, onima što još kupuju i ne smeta ![]()
kaj vele upučeniji? meni je ova situacija u najmanju ruku neobična. pred nekoliko mjeseci span prodaje po 175kn, a sada te iste dionice plača 210-250 kn!!?? tko tu koga? ako ne znaju potrošiti pare iz IPO ili im trenutno ne trebaju, što su uopće onda i išli u IPO?? ili ako im baš ostalo viška, neka podijele u dividendu. ovako... ne znam što da mislim o upravi
ja mislim da oni samo žele držati situaciju uvijek naSPANovano
https://www.jutarnji.hr/vijesti/hrvats…a-kuna-15147171
Ne može se objaviti link, bez popratne tri riječi........ a na ovo se nema što reći
kako nema, evo vam piše rješenje na kraju priče
Iz Zarazne su za Tportal rekli kako je suglasnost za sklapanje ugovora s tvrtkom Roche dalo njihovo Upravo vijeće te da su dobili suglasnost Ministarstva zdravstva.
briga za pacijente i suzbijanje epidemije su na prvome mjestu, pa nije to kao dok je Kujundžić bio ministar, pa gradio kuće u Markovcu i još nekoj prip....begovini tamo, sve vam to spada u kategoriju domoljublja, čovjek se mora pobrinuti da izgradi svoj dom i kada ga izgradi, ljubi ga do kraja života, vidim da dosta raje puši taj termin političara pod sasvim nešto drugo, izgleda se radi o nesporazumu
Display MoreRazmišljam da li da Vas prijavim moderatoru radi prikrivene nekorektnosti, to se u ovom slučaju zove seksizam
Ajde danas sam milostiva.
Burza raste na malim prometima. Nema održivog rasta bez volumena.
Osim ako je ovo predjelo ?
Stanje na svim svjetskim burzama je pregrijano, najviše su rasle u doba najvećeg pada BDP. Pokretala ga je štamparija. Kako će ovo završiti ni Vrag od burze nije siguran.
ja osim onoga dijela s kolačima ne nalazim uvrede, a po meni ni to nije seksizam, jer kolega nije napisao "počnite praviti .ebene kolače", ali ok, ne branim ga, samo danas čim se ženi spomenu kolači, ona traži gdje će ih naručiti, pa onda pečenje odmah ispada uvreda ![]()
ERNT prebacio 2 keke.
EDIT: Hoće li HPB prebacit 1000 kn do kraja miseca....
sve će prebaciti preko današnjih cijena, kočnice su izlizane
ili smo mi najveći luđaci na planeti, da nam je sve džabe
opet vi kolega s namigivanjem, lijepo smo rekli da Hanfa s oba otvorena oka prati i da je to zabranjeno
Može i ovako!
nije li to bilo za Ledo
pa ispao pušing
Eto !
Zloćka pametna
I Izrael dijeli njeno mišljenje da to sve treba ukinuti
![]()
![]()
![]()
pa barem vama u zdravstvu bi trebalo biti jasno već pri prvoj pojavi Stožera, da se radi o onoj, puno babica kilavo dijete
ja mislim da je to upravo dio mješavine, stranci, domaći fondovi, novac iz banaka, mislim da oni što imaju značajnu količinu novca u bankama nisu baš trube, tako da u bankama konstantno nagovaranje osobnih bankara na ulaganje danas očito ima odjeka,
a ovakvi naslovi samo dolijevaju ulje na vatru i potiču na razmišljanje,
valjda
FOMO je gadna stvar, udara direktno u ljudski ego. Susedova dijonica "divlja", a meni pare u čarapi
još je gore kada i uložiš u dionice, a sosedov 7SLO na +63% ![]()
Buy low, sell high, to je "name of the game". Opet cu kupiti kada bude vrijeme - sada, po mom skromnom misljenju, to jos uvijek nije.
U svakom slucaju je sigurno puno lakse ove minuse gledati dok si u kesu, umjesto u dionici.
Kolega može mali mig, nama običnim smrtnicima i forumašima, ulagačima na ZSE i vani, kada dođe vrijeme.
Nekako mi se čini, da je vrijeme, tu negdje ili... !?
![]()
opet vi kolega s namigivanjem, lijepo smo rekli da Hanfa s oba otvorena oka prati i da je to zabranjeno ![]()
Ja ljude koji dugo vremena imaju ogromne svote novca na računima u banci ne bih baš nazivao pametnima, bar ne u financijskom smislu. Ali dobro, svatko radi što misli da mu je najbolje
nemaju svi ljudi jednako godina, a ni potrebe, neki žele samo imati ono što imaju bez nekog novog rizika, a zbog nekih svojih razloga odluče da je to u novcu,
puno ljudi ima puno novaca za koje se uglavnom niti ne zna, a ponekad neki i doznaju
Je li moguće da su ovi povečani prometi znak da su stranci krenuli ulagat na zse?
ja mislim da je to upravo dio mješavine, stranci, domaći fondovi, novac iz banaka, mislim da oni što imaju značajnu količinu novca u bankama nisu baš trube, tako da u bankama konstantno nagovaranje osobnih bankara na ulaganje danas očito ima odjeka,
a ovakvi naslovi samo dolijevaju ulje na vatru i potiču na razmišljanje,
valjda
štedljiva neka banka, ili čekaju još 20 komada ![]()
Dionice bi se trebale kupiti radi godišnjih bonusa clanovima uprave.. HPB ima 795 kom već svojih dionica plus ovih 341 = 1136.. pa kada rasporede nagrade moguće svako dobije u kunama oko 300000 Hrk. Nije loše za njih.. a opet nije loše ni za dioničare ako nastave sa rezultatima kao zadnjih par godina..
danas sam upravo dobio od jedne banke godišnje izvješće o naknadama za paket usluga, pa možda bolje da ne komentiram zasluge Uprava za rezultate, a poglavito ne ove kojoj nisam komitent
Našli nekog suca koji je odredio cijenu od 830 kn.
možda su pogledali i HPB na burzi radi usporedbe i vele, pa dosta je to
I meni se čini da krećemo konačno u smjeru gdje su sve ostale države istočnog bloka otišle nakon ulaska u EU. Možda čak i malo ubrzanije nakon godina puževim korakom. Ja sam to još prije 6 mjeseci napisao. Nema razloga, uz ovako krasnu zemlju i klimu, da nam se barem pola ovih što su otišli ne vrati ako im omogućimo normalan život, posao i pravnu državu.
Varate se, sve više zaostajemo!
Prije 20 godina bili smo bolji od svih "istočnih", osim SLO, a sad smo uvjerljivo posljednja, 27. članica EU.
Sve smo nesređenija zemlja, sve korumpiranija, ljudi sve nesretniji i nezadovoljniji ... Stvari uopće ne idu na bolje, meni se čini.
kada se vraćamo unazad 20 godina, ima tu još jedan veći problem, što uopće možemo uspoređivati ta dva razdoblja, mlađima to ništa nema veze, oni ne znaju kako je bilo prije i sve što Pulenković kaže misle da je istina i bitno im je da ih Borzan zaštiti da ih ne varaju s €Urocremom, a što se mnogi stranci već dobrano zasladili našom mukom, koga briga
Do maksimalno 1026 kuna..........
HPB pokreće program otkupa vlastitih dionica s namjerom stjecanja do maksimalno 341 dionica („Dionice“) s
novčanim iznosom dodijeljenim Programu otkupa u iznosu od 350.000,00 HRK.
Jesu se mašili 341 dionica hahaha
možda je to dnevni otkup, inače su to mogli danas do podne riješiti, šteta da kreću tek sutra
U dan kada se ne budemo mogli nasmijati, mrtvi smo
Moram priznati, da bih iscrpljena od dvije godine trčanja u krug , ko hrčak u kavez, pustila......... sve bih pustila da ide svojim prirodnim tijekom. Čini se da je Omikron ipak poklon, i da ovo ide svome kraju
Osim što bih vas prethodno svih prinudno cijepila
![]()
da se izbjegnu hospitalizacije, da i ona sirotinja u bolnicama malo dođe k sebi . A išao bi mlin i na moju vodu
već par dana se on jadan muči s tim, a Capak i Beroš ne daju mu formulu
e jbg, u prvom ešalonu svašta je vidljivo
CROBEX 2200
.
iako ovo ne bi trebalo biti djelo medvjeda, ali mislim da je na ove naše prostore zalutao neki grizli, tamani sve redom,
možda je radi corone to u stvari na burzi sada novonormalno, medvjedi se umislili da su bikovi