1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• GRNL (Granolio d.d.)

• Moller
    • March 16, 2022 at 12:55 PM
    Quote from sonda
    Quote from Moller

ja sam tamo malo polupao lončiće i napisao tu cijenu po t,

evo ako se mogu ovdje ispričati da se ne vraćam na "mjesto zločina" :) MP cijena urea je 12000kn/t ili 11600kn/t u jumbo vrećama

inače sam jučer bio u kontaktu s ljudima iz brašne branše, kažu, pšenicu ne prodati, sačekati, 40% ide cijena još gore,

e sada, kako će se to reflektirati na dionice, neka svatko za sebe sam zaključi

To s poskupljenjem pšenice je aktualno još od prošle godine, samo što će ove godine bit još više izraženo.

po meni je to s ovim cijenama repromaterijala čak i premalo poskupljenje, ne bih se začudio da cijena u žetvi bude između 550-600€, pitanje je što se dogodilo s poljima u Ukrajini,

pozitivno je da se dobar dio troškova u sjetvi obavio po još koliko toliko normalnim cijenama, ostaje nešto prihrane, zaštite, žetva i transport

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Moller
    • March 16, 2022 at 12:16 PM
    Quote from tin

Sažetak tržišta > DAX

14.350,30+433,03 (3,11 %)

danas

Ode DAX izgleda da je dogovor sve bliže....

https://www.jutarnji.hr/vijesti/svijet…strija-15170781

kada na tome bude pečat, Dax će ići 10% u danu, a mi 1-1,5%

• Moller
    • March 16, 2022 at 11:59 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Moller
    […]

Recimo programiranje je izmislila zena, a danas ima malo programerki.

u to uopće ne sumnjam, znam dosta muškaraca, poglavito mlađe generacija, koji upravo tako izgledaju, a za ove koji još ne, vjerojatno im žene još nisu završile tečaj :)

• Što smo danas tržili

• Moller
    • March 16, 2022 at 11:51 AM

+PODR

-adpl

-zaba

NaBiduAsku, JNAF će prema Šternu ( a njega uvijek oslove s naftni stručnjak :) ) prilično profitirati od ove naftne krize, čak je spomenuo i rafineriju Rijeka, ali to će više ići MOLu u prilog, nego INI

• Moller
    • March 16, 2022 at 11:33 AM
    Quote from Marin83
    Quote from toluen

Davno je to bilo, ali ni danas se u glavama mnogih nije promijenila činjenica da žene imaju puno pravo biti što god žele i što god vole biti. Ako želi voziti kamion, avion ili ratovati imaju na to puno pravo. I mnoge to rade puno bolje od svojih muških kolega tim više jer se moraju znatno više truditi da dokažu da vrijede.

Nitko nije ni jednu riječ nije rekao da žene mogu ili ne mogu nešto...samo rat je mjesto koje nije za žene. Tko bi žene slao da ginu, nije čist u glavi!

nemoj tako kolega, sigurno još uvijek ima dosta muškaraca, koji bi svojoj rado prepustili to mjesto

• GRNL (Granolio d.d.)

• Moller
    • March 16, 2022 at 11:30 AM
    Quote from NaBiduAsku

Već nam se reflektira :)

samo da nas ne zabljesnu,

sreća da ni jedina koju imam, to je i PODR, VIRO, CKML, KTJV

i naravno KABA :/ :)

• GRNL (Granolio d.d.)

• Moller
    • March 16, 2022 at 11:25 AM
    Quote from sonda
    Quote from tollway

kolega

da vam nije pofalila poneka nula iza brojaka!!??

Baš sam to komentirao na temi BCIN... 😁

ja sam tamo malo polupao lončiće i napisao tu cijenu po t,

evo ako se mogu ovdje ispričati da se ne vraćam na "mjesto zločina" :) MP cijena urea je 12000kn/t ili 11600kn/t u jumbo vrećama

inače sam jučer bio u kontaktu s ljudima iz brašne branše, kažu, pšenicu ne prodati, sačekati, 40% ide cijena još gore,

e sada, kako će se to reflektirati na dionice, neka svatko za sebe sam zaključi

• Moller
    • March 16, 2022 at 11:11 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Moller

kolegice, na osnovu nekoliko jedinki, ne donosi se generalizirani stav, pa jasno je da se poneka žena pronađe da može puno više, bolje i jače od nekih muškaraca i treba im dozvoliti da se uključe u sve aktivnosti, koje za njih ne predstavljaju opterećenje, pa tako i u ratne, ali kada gledamo većinu, naravno da je kroz prošlost muškarac taj što je izgradio određene potrebne vještine kako za lov i ratovanje, tako i za nogomet,

naravno da treba uvažiti i žene koje svako malo pretuku svoga partnera, samo se nitko s tim javno ne hvali po kvartovskim birtijama, a da ne kažem da se ne usudi ni nazvati one popularne telefone radi zlostavljanja, zaboravili broj

Slazem se sa time. Nemam ja problem priznati niti da je mali postotak zena u vrhu znanosti ili businessa. Vecina ih radi neki bezvezni posao u administraciji. I cak bi bile i vrednije kao majke i kucanice za drustvo.

Ja se samo protivim generalizirajucem omalovazavanju zena jer su pojedine itekako puno doprinijele upravo u razvoju puno podrucja.

A i zene omalovazavaju uglavnom muskarci koji su slabije sigurni u sebe.

A protiv sam bilo kakvog nasilja u obitelji.

Display More

ogroman je tu niz genetskih faktora, te jednako tako kroz odgoj i obrazovanje se pojavljuju novi, koji ponekada i pogrešno usmjeravaju osobe bez obzira na spol u kojem pravcu se kretati kroz život,

danas je sve puno više vidljivo, jer imamo nepregledni broj mogućnosti da svoje stavove izrazimo, što je prije 20-30 godina bilo tek u povojima,

naravno da treba razvijati društvo u kojem će svi biti zadovoljniji, kreativniji, svrsishodniji za društvo i zajednicu

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • March 16, 2022 at 10:52 AM
    Quote from tin
    Quote from Meri

Ne odlučuje se na izvanrednoj sjednici o divki već na redovnoj na kojoj se usvajaju rezultati za prethodnu godinu.

Sjednica nije izvanredna nego redovna sjednica upravnog odbora, vidljivo iz kalendara događanja...pretpostavljam da mogu donjeti prijedlog o visini dividende koji zatim mora potvrditi glavna skupština.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…4f59aa84e6c.pdf

Isto tako vidim da su na sličnoj sjednici objavu o održavanju sjednice dali drugi dan pred zatvaranje burze.

https://eho.zse.hr/fileadmin/issu…d5b5e317bcb.pdf

ipak se kreće :?: samo da ne izgorimo :/

• Moller
    • March 16, 2022 at 10:50 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Nitko žene ne omalovažava, nego vas stvarnost demantira(ja samo tu stvarnost prenosim na papir)...ako nisi sposoban otići na front i tamo boraviti par mjeseci (bez ikakvih privilegija) ,nemaš što raditi kao djelatna vojna osoba...

Da, zato i ovi nasi facebook ratnici radije traze rusofile po internetu :)

A zene ne treba generalizirati. Pitajte hosovce da li su zene losi ratnici.

kolegice, na osnovu nekoliko jedinki, ne donosi se generalizirani stav, pa jasno je da se poneka žena pronađe da može puno više, bolje i jače od nekih muškaraca i treba im dozvoliti da se uključe u sve aktivnosti, koje za njih ne predstavljaju opterećenje, pa tako i u ratne, ali kada gledamo većinu, naravno da je kroz prošlost muškarac taj što je izgradio određene potrebne vještine kako za lov i ratovanje, tako i za nogomet,

naravno da treba uvažiti i žene koje svako malo pretuku svoga partnera, samo se nitko s tim javno ne hvali po kvartovskim birtijama, a da ne kažem da se ne usudi ni nazvati one popularne telefone radi zlostavljanja, zaboravili broj

• Moller
    • March 16, 2022 at 10:35 AM
    Quote from Marielena
    Quote from Marin83

Da ne govorim da su im puna usta bili žena vojnikinja..sve snimke koje gledam iz Ukrajine o borbama 99% muškarci, a navodno je 18% žena bilo u oružanim snagama prije rata.

Dakle zapošljavaš nekoga u oružanim snagama da bi nečije deluzije zadovoljio, i onda kada dođe potreba da tim osobama, ne možeš na njih računati. One 2-3 što su se bile u samom početku naslikavale sa oružjem su vrlo brzo poginule...

Djelatne vojne osobe moraju biti 100% muškarci, jer imamo ionako male oružane snage, pa kad dođe potreba za njima da ih možeš 100% iskoristit. Civilni sektor u vojsci tu žene mogu radit normalno. Puno feminističkih gluposti je ovaj rat razbio preko noći.

Nije to bas tako. Zene uglavnom ratuju u pomalo "divljim" postrojbama. Tako ih je kod nas zapravo biĺo jedino u HOSu. Tako sada i u Ukrajini. U redovnoj vojsci ih drze za kuhanje kave i zato i idu tamo. Omalovazavanje zena nije bas pametno.

A ne znam sto je tu cudno da feministkinje ne idu u rat. Ne idu ni Lgbt aktivisti.

A ne idu ni nasi facebook ratnici koji kod kuce ratuju sa "rusofilima".

Display More

kao jedino moguće rješenje problema vidim, da se posebno treba organizirati rat za žene, nešto slično kao i ženski nogomet, pa valjda je svakome normalnome jasno zašto se taj sport igra odvojeno,

možete li zamisliti na što bi ličio taj sport da se igra s miješanim ekipama, više bi bilo faula, potezanja za dresove i ležanja po terenu nego igre,

stoga se mora cijeniti i uvažavati sve ljudske karakteristike žena i muškaraca, za sve ostalo tu je LGBT :)

• BCIN (BC Institut d.d.)

• Moller
    • March 15, 2022 at 3:21 PM
    Quote from Lemi

https://www.agroklub.com/ratarstvo/trzi…-po-toni/74922/

Ove cijene ce stimulirati i one koji nisu sijali da posiju :)

sa cijenom uree od 1200kn/t bez 1000€/t pšenice neće biti kruha ni za turiste

• Moller
    • March 15, 2022 at 2:33 PM
    Quote from havi

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ijesti_ostalo_d

ruseki se nisu dobro proveli :huh: 8)

do neki dan svi su bili zabrinuti za živote 80godišnjaka zbog corone, a danas bez imalo savjesti šalju se 20godišnjaci da izginu,

svijet očito ide tamo gdje je i predviđeno

• Kvaliteta života - selo vs grad

• Moller
    • March 15, 2022 at 12:13 PM
    Quote from Philidor
    Quote from Moller

ima tu puno razloga, jedan od njih je da u stanu neće držati motiku, ne mora zalijevati vrt, travnjak, ne mora imati kosilicu, trimer, crijevo za vodu, a s tim svim valja raditi, pored toga ne može držati koze, kokoške, zečeve u stanu na opće oduševljenje mnogih, nego uzme kakvog pasića, da ga može pokazivati na špici, kako je pametan, jer ga gazda nosi, kao da nema noge,

o obradi vrta i proizvodnji nema smisla ni pisati, nemaju u pedikerskim i salonima ljepote još u ponudi nokte za vrt

osim toga, vrlo je važno od čega vi na tom selu živite, jer mali je postotak onih koji novac za život na selu ostvaruju u drugim djelatnostima, pa da mogu lagodno živjeti od svoga rada

kolega toluen,

prema spomenutim mjestima, možemo sa sigurnošću procijeniti da ste obzirom na godine sigurno kandidat za život na selu, ali kako u to ukalupiti današnje milenijce, to ni Plenković ne uspijeva uz sve poticaje (malverzacije) za poljoprivredu i život na selu, zadnji kojega je uspio obraditi i privoljeti bio je bivši ministar Tolušić, što mislim da ipak niste vi obzirom na sličnost nicka i prezimena, ako slučajno i jeste, ne zamjeramo, uvjeti su bili odlični da to niste mogli odbiti ^^

Kakvo selo i zemljani radovi, nakon 50 sati + radnog tjedna i još ponekog vremena koje se utrosi na praćenje dionica, javnih dražbi i drugih prilika za investiranje, još mi samo fali da i taj reliquia reliquiarum slobodnog vremena utrosim na obrezivanje grmova i sadnju krumpira.

Nije život samo i isključivo rješavanje obaveza :)

Naravno tko voli nek izvoli, ali život na selu zasigurno traži osjetno više angažmana, ako si već prekrcan opterećenja, taj switch i nije tako romantičan i primamljiv...

Display More

u tome je sva bit i razlika, živjeti od svoga rada na selu ili uživati na selu od nekih drugih aktivnosti, vidim da ovdje dobar dio ( za koje vjerujem da ulaže na burzi, a ne da samo pišu po forumu) ipak preferira uživanje na selu, jer nisam primijetio da prodaju krumpir, mrkvu, luk, odojke, piliće............... nego dionice :)

tako se sigurno da, eno je Žumberak prazan i vrijeme je da ga krenemo naseljavati i pretvorimo u elitni ZBumberak ^^

• Moller
    • March 15, 2022 at 12:04 PM
    Quote from komot
    Quote from Moller

ima tu puno razloga, jedan od njih je da u stanu neće držati motiku, ne mora zalijevati vrt, travnjak, ne mora imati kosilicu, trimer, crijevo za vodu, a s tim svim valja raditi, pored toga ne može držati koze, kokoške, zečeve u stanu na opće oduševljenje mnogih, nego uzme kakvog pasića, da ga može pokazivati na špici, kako je pametan, jer ga gazda nosi, kao da nema noge,

o obradi vrta i proizvodnji nema smisla ni pisati, nemaju u pedikerskim i salonima ljepote još u ponudi nokte za vrt

osim toga, vrlo je važno od čega vi na tom selu živite, jer mali je postotak onih koji novac za život na selu ostvaruju u drugim djelatnostima, pa da mogu lagodno živjeti od svoga rada

Vrlo duhovit i pametan komentar. Iako ima još jedna ključna stvar, a to je da ljudi teško mijenjaju navike, a odlazak na selo iz stana u kuću ima puno nepoznanica i praktičnih problema za nekog ko je navikao živjeti u stanu u gradu.

ma kad se samo sjetimo kako je Doris prošla s preseljenjem na selo, ma koja bi više i probala, cijela Hrvatska je plakala mjesec dana s njom u Dobro jutro Hrvatska, dobro je da smo se probudili na vrijeme, bjež od sela :)

• Moller
    • March 15, 2022 at 11:46 AM
    Quote from komot
    Quote from Milijarder
    […]

Zaista mi nije jasno zašto svi toliko hrle kupovat basnoslovno skupe i nepriuštive stanove.

kolega toluen,

prema spomenutim mjestima, možemo sa sigurnošću procijeniti da ste obzirom na godine sigurno kandidat za život na selu, ali kako u to ukalupiti današnje milenijce, to ni Plenković ne uspijeva uz sve poticaje (malverzacije) za poljoprivredu i život na selu, zadnji kojega je uspio obraditi i privoljeti bio je bivši ministar Tolušić, što mislim da ipak niste vi obzirom na sličnost nicka i prezimena, ako slučajno i jeste, ne zamjeramo, uvjeti su bili odlični da to niste mogli odbiti ^^

• Moller
    • March 15, 2022 at 11:26 AM
    Quote from Milijarder
    Quote from Moller

selo je danas ostalo samo kao pojam, živi se približno jednako kao u gradu, nitko ništa ne proizvodi(osim krupnih OPG-a) svi kupuju u trg. centrima, gledaju serije, fejsaju, izlaze i ništa se ne isplati raditi, naručuju gotovu hranu kao u gradu, pored toga nemamo danas onakve obitelji, kakve su nekada postojale na selu, tako da je uvijek za sve članove postojao primjereni način privrjeđivanja, od djece koja su učestvovala u određenim poslovima do baka, koje su dobar dio aktivnosti u kući preuzimale na sebe, današnja obitelj je sasvim nešto drugo i može živjeti u 100tom selu kao Antun Tun, ali su isto kao on svatko na svoj čun, probajte djecu nagovoriti da se preselite na selo, pa tko prvi uspije, neka se odmah pohvali na forumu,

pored svega pozitivnog za odrasle osobe, selo danas nema one čari i svjetla velegrada na koje se mladi kupe, jer tamo nema ni motike ni životinjskog carstva, a pored toga tu je i puno drugih nedostataka, vrtići, škole, izvanškolske aktivnosti, sport, zabava...........

zato nam se i događa da sela stare, za stare je ok, za mlade nema šanse

Moji klinci kada odu u grad, imaju komentare u stilu: ajme kako smrdi, nema parkinga, tko tu može živjeti, vidi prljavštine, ajme koja gužva itd....

A ono glavno: bježimo doma! :)

možda ipak ovisi koliko im je godina, slažem se da ima i takvih, ali mi se čini da se % smanjuje

• ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • March 15, 2022 at 11:15 AM
    Quote from Mrcash

Da ovo netko sa sastanka uprave ne klika po pbz investiru mobilnoj aplikaciji ?

pa nije valjda samo 10kn, treba još naklikati 20-30 :)

• Moller
    • March 15, 2022 at 11:07 AM

selo je danas ostalo samo kao pojam, živi se približno jednako kao u gradu, nitko ništa ne proizvodi(osim krupnih OPG-a) svi kupuju u trg. centrima, gledaju serije, fejsaju, izlaze i ništa se ne isplati raditi, naručuju gotovu hranu kao u gradu, pored toga nemamo danas onakve obitelji, kakve su nekada postojale na selu, tako da je uvijek za sve članove postojao primjereni način privrjeđivanja, od djece koja su učestvovala u određenim poslovima do baka, koje su dobar dio aktivnosti u kući preuzimale na sebe, današnja obitelj je sasvim nešto drugo i može živjeti u 100tom selu kao Antun Tun, ali su isto kao on svatko na svoj čun, probajte djecu nagovoriti da se preselite na selo, pa tko prvi uspije, neka se odmah pohvali na forumu,

pored svega pozitivnog za odrasle osobe, selo danas nema one čari i svjetla velegrada na koje se mladi kupe, jer tamo nema ni motike ni životinjskog carstva, a pored toga tu je i puno drugih nedostataka, vrtići, škole, izvanškolske aktivnosti, sport, zabava...........

zato nam se i događa da sela stare, za stare je ok, za mlade nema šanse

• Što smo danas tržili

• Moller
    • March 15, 2022 at 10:09 AM

+span, kreće spancirfest, budel tamo bureka na štandovima :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt