Zrno po zrno...
a zašto vojnici ne bi dobili bombone kakve koristi i vrhovni zapovjednik ![]()
Zrno po zrno...
a zašto vojnici ne bi dobili bombone kakve koristi i vrhovni zapovjednik ![]()
Fižulić ili Fiolić?
ovaj drugi, a toliko ministara i mesara pa mio se sve pomiješalo
ja ću za svaki slučaj nazvati bivšega ministra financija, on zna oćel u nas kriza ol neće, i prošli put je promašia
Sada je zauzet kažnjavanjem restorana.
jer nisu nabavljali meso u Fižulića biće
Mittko javi se!
zovi Mattko, prekrstila ga Ive 7Up ![]()
Inače tako od 2005. na vijesti kako raste gospodarstvo kao ovo što su nedavno obajvili iz EU da je sve bajno, krasno
![]()
... dionice su letile samo tako gore
ja ću za svaki slučaj nazvati bivšega ministra financija, on zna oćel u nas kriza ol neće, i prošli put je promašia
I malo honorar od prodaje rivp ulazi u atpl
A u rivp je jos uvijek dioničar i...čik pogodi?😉
Da kupuje IB morala bi doci sluzbena obavijest na zse.
i to s pečatom Predsjedništva Uprave
i ovjereno kod ŽIGmana, ahhh kakva je sprdnja ova burza, pa to bi tetka šujica bolje vodila kada prijeđemo na ojre
Nekome puko film.
Samo da ne pukne u suprotnom smjeru.
nije puko film, nego se troši honorar od sporednih uloga u HTeju
Naravno da nisu nasi investitori u nekretnine uvijek racionalni. Osobno ne bih nikada kupila stan u Zagrebu s namjerom da ga iznajmljujem podstanarima. Pogotovo jer su podstanari u Zagrebu uglavnom sirotinja. Nismo mi Svedska ili Njemacka. Apartmani na moru su vec druga prica, ali tu isto ima posla ako zelis raditi kvalitetno.
Ulaganje na burzu kapitala zahtijeva stalno ucenje i vecu sklonost riziku, a usporedba sa ulaganjem u nekretnine nema nikakvog smisla.
kako nema, neke moje dionice se ponašaju poput nekretnina, imaju rast cijene u visoko dvoznamenkastim postocima, a neke opet ne mrdaju s mjesta već godinama, tako da svaka uspredba ima smisla, ako se pravilno uspoređuje
A da se i trgovci odreknu marži pa da i to "spusti" inflaciju?
poštene trgovačke prakse to ne bi podnijele,
evo i jedan primjer najpoštenja
Nema previše zainteresiranih za ulaganje na ZSE, ali su zato sve nekretnine prodane, pa čak i one koje još nisu počele gradnju.
traže se kvaliteta i lokacija, isto to mora imati i burza, a upravo ovo što se nudi je ostatak ostataka, što se još nije uspjelo pokrasti dioničarima, a kada uvrste novo izdanje, bez obzira što se njime gotovo i ne trguje, tome sam valjda ja kriv
A i ako novac usfali, puno je bolje do kapitala doći kroz izdavanje novih dionica(očito uz isključenje prava prvenstva upisa novih), nego kroz zaduživanje..
možda je bolje da kroz restrukturiranje postanemo AD Plastenik, hrane će nedostajati, a na KSST su svejedno "popucala sva stakla" od buke pri slijetanju avijona u zračnom luku
Display MoreJa se nadam da na kraju od eura ne bude ništa.
Nada umire posljednja
Mislim da još trebaju izglasati u EU parlamentu za uvođenje Eura u Hrv, pa je sve moguće
.
Mislim da je najveća prednost uvođenja Eura i što će se vjerujem dosta brzo uvesti da će se
uz male troškove transakcije uvesti kupovina SLO dionica iz HRV i obrnuto HRV dionica
iz SLO, jer je ZSE vlasnik LJSE. Mislim, imamo i sada ETF-ove 7CRO i 7SLO, ali ovako bi
mogli stock pickati, pa koga što veseli :palac gore:
ja kao vlasnik dijonica ZB posredno sam vlasnik i LJSE, ali niti od jedne niti od druge nemam nikakve koristi, dok nam predsjednica Uprave odnese godišnje 1mil.kn a zašto, s čime mi to trgujemo, pa veći izbor ima Štefa na placu, baš me zanima tko ima koristi od tog njenog predsjedanja, očito nekome odgovara
Indija je vec zabranila izvoz zitarica.
https://www.tportal.hr/biznis/clanak/…abranjuje-izvoz -medu-njima-i-nasi-prvi-susjedi-foto-20220519
kažu da im bez brodova i luka treba 5 godina da izvezu hranu vlakovima, ako mi budemo snabdjevani HŽom možemo slobodno početi skakati s planine ko Crnogorci
hoće li suci imati hrabrosti u ovakvim trenucima ostaviti državu bez proizvodnje i zagočati nam život
ma da im ne bih dao Atgr po 70€, prije 100€ nema ispuštanja
Na Atgr je win win win situacija. Uz ove fundamente i divku ide ubrzo 1 za 4 gdje će se 4 puta prividno smanjiti vrijednost i povećati volumen trgovanja i svi će htjet čim prije nazad do 1900.A onda tek euro pa kad smanje za 7 i pol puta opet show na asku.Tako da je i tih 100€ malo..
2000/4 je 500/7,53 je oko 70x1,4 je 100 i meni se to ne čini malo, možda sam samo previše skroman ![]()
+adpl dodao malo
-htpo, oslobodio malo mjesta na suncu orebićke plaže, povukao malo glavu u hladovinu
i evo ako smijem prijaviti prodaju gospon Marina83, dok ne bude u mogućnosti sam
-Viro (jučer) 31,60 -100%
imaju li u Pomorskoj večeri Želje slušatelja, vidim ovdje prilično kandidata za javljanje
Nego što je s Eurom? Jel to se uvodi u kolovozu te jel još uvijek stoji da će se moć plaćati do kraja godine is kunama ?
A bitnije pitanje zna li itko kada se očekuje da će se dogoditi konverzija na burzi? Nisam baš u toku.
Psihološki gledano nikome se ne sviđa da su mu dionice 7 i pol puta manje vrijednosti pa bi to trebalo pozitivno utjecati na trgovanje.
Medika ..samo 4000.Pa jučer mi je vrijedila 30000
.Ajmo udaraj po asku bar do pola od tih 30000.Će meni smanjivat vrijednost
ma da im ne bih dao Atgr po 70€, prije 100€ nema ispuštanja
Ne spominje on ovo u ovom trenutku bezveze.
hehe. Neki su pričali još prije 3 god da je to gotova priča. Izgleda da tek počinje....
jadna smo mi država, ovdje već stoljećima harače tko kako poželi, redaju se ko na traci, sada se i Orban sjetio mora, baš me zanima kako će ljetovati ove godine
ako Ban popi.di pa se počne okretati na Trgu, biti će i Balaton dobar
:palac gore: :palac gore: Nego ajde desno do velikih stijena, gorske će te vile poslati do mene (kupnja).
ja ne idem desno do velike stijeneeee, koja bi se mogla srušiti na meneee, samo dividenduše :palac gore: