1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Moller
    • July 19, 2022 at 10:10 PM
    Quote from SOUR
    Quote from Moller

sada već malo postaje problem i proizvodnja repe, nemam pojma kako uopće izgledaju usjevi, ali vjerujem da će biti sretni i sa 500 tisuća tona repe, jedino ako mogu povećati proizvodnju iz šećerne trske, da malo popravi ukupnu količinu šećera

Nešto se uvozi i iz Mađarske.

jedne godine im Srbi nisu dozvolili izvoz ugovorenih količina sa proizvođačima, ne bih se ni na Orbana kladio ni za repin list

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • July 19, 2022 at 3:40 PM
    Quote from Yieldchaser
    Quote from Moller

evo je i ovaj gospodin nanjušio Vidakovićevu kataklizmu, pa sada hoće kao fol ispasti dobrotvor ^^a jeboga, pa nas ne može smuljati.

https://lidermedia.hr/zivot/bill-gat…ne-svrhe-144040

Na ovoj slici me podsjeća na onog starog bogatuna, Mr. Burnsa iz Simpsona.

mene podsjeća na garažu iz koje je krenuo, sada je skužio da nakon tolikoga puta, ipak i on kao i svi moraaa u podzemnu

• Birtija

• Moller
    • July 19, 2022 at 3:34 PM

već sam drugi tjedan u dijonici ATPL (ne svojom krivnjom) i ne mogu vam opisati koliko sam sam na sebe ponosan i da nismo u ovome virtualnom prostoru, sigurno bih već bio pod stolom kao svaki pravi moreplovac

• Moller
    • July 19, 2022 at 3:03 PM

evo je i ovaj gospodin nanjušio Vidakovićevu kataklizmu, pa sada hoće kao fol ispasti dobrotvor ^^ a jeboga, pa ne može nas smuljati

Bill Gates se odriče cijelog svog bogatstva u dobrotvorne svrhe
    Milijarder Bill Gates prošlog je tjedna svekoliku javnost obavijestio da svoje čitavo bogatstvo planira donirati Bill and Melinda Gates Foundation,…
    lidermedia.hr
  • Birtija

• Moller
    • July 19, 2022 at 2:57 PM
    Quote from BudFox
    Quote from deny_09

Koji su uvjeti za postati kontrolor leta...😉

Državna firma...vjerojatno se ta pozicija prenosi obiteljski s koljena na koljeno... ;)

mislim da moraš CA kupiti jedan avion, jer oni uskoro neće imati s čim letjeti, ako Plenki opet ne ubaci dvi-tri stoje,

aj sreća pa lete drugi, ali nebo je naše, valjda

• Birtija

• Moller
    • July 19, 2022 at 2:47 PM

ja mislim da su to ipak bruto iznosi, ali ako su i neto, još uvijek je to manje nego što meni Kolinda daje :)

ja kada vidim da kućicari(HAC) i vozači tramvaja traže doktorske plaće, mislim da nemam komentar,

jučer baš naletio na ovaj članak, pa evo da vidimo kako to izgleda Kod nas u Njemačkoj, koju toliko volimo spominjati i kopirati, tamo se zna da Dr imaju najviše, pa onda i kod nas svaki dr......... misli da treba imati toliko

Pogledajte tko najviše zarađuje u Njemačkoj: Cifre za ove poslove su vrtoglave, a jedan podatak iznenađuje
    Zaposlenici na rukovodećim mjestima zarađuju bruto prosječnu plaću od 86.300 eura
    kaportal.net.hr

• Moller
    • July 19, 2022 at 2:43 PM
    Quote from Marielena

Evo, ovaj gospodin priča sve kao i naš Chuck.

Quote from Marielena

Neven Vidaković. Prof kaže da nas čeka ekonomska kataklizma jer ima kristalnu kuglu 🤣

evo se i hrvatske građevine slažu, povećali su samo 43mlrd.kn financijsku imovinu, osobno uopće ne volim te teške izraze za bilo što, čovječanstvo ide svojim putem, postoje krize, usponi, padovi, ali to je zakonitost po kojoj se sve odvija, jer mi za drugi sistem ne znamo, niti smo ga isprobali, a sigurno imamo i boljih od ovoga koji poznajemo i koristimo

Prekinut rast financijske imovine kućanstva
    Financijska imovina kućanstava na kraju prvog tromjesečja ove godine iznosila je 593 milijardi kuna, odnosno 0,5 posto manje nego na kraju prethodnog…
    lidermedia.hr

osobno sam prošao "kataklizmu" 2008 i da sam bio pametan i ništa nisam dirao 6-9mjeseci, danas bih imao duplo veći portfelj,

što kažu anal litičari, koliko se manje automobila sada vozi po 13,5kn u odnosu na 9kn cijene goriva, po meni bi trebalo biti oko 40% manje, ali vidim i dalje da lijevo i desno napadaju , koče, trube, lete, očito se nitko ne osvrće na kataklizmu, a onda i ja stisnem do kraja po gasu

• Moller
    • July 19, 2022 at 2:30 PM
    Quote from SOUR

Napisano je u onom članku prije nego što ste objavili da kampanja počinje 1. rujna pa onda za 2-3 tjedna treba završiti unaprijed da se konačno počne s proizvodnjom.

Iz članka;

"Prije svega sve će ovisiti o utjecaju suše na kampanju za šećernu repu, koja počinje 1. rujna. Ugovoreno je deset tisuća hektara, a očekuje se 700 tisuća tona repe i 110 tisuća tona šećera."

sada već malo postaje problem i proizvodnja repe, nemam pojma kako uopće izgledaju usjevi, ali vjerujem da će biti sretni i sa 500 tisuća tona repe, jedino ako mogu što povećati proizvodnju iz šećerne trske, da malo poprave ukupnu količinu šećera

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Moller
    • July 19, 2022 at 2:13 PM
    Quote from deny_09

Ionako će te transakcije ponistiti, kao i kod DDJH.

neće, jer su i burza i Hanfa poslali upozorenje, pa tko trguje mora paziti što k ili p

• Utjecaj i posljedice ratova na tržišta kapitala

• Moller
    • July 19, 2022 at 11:40 AM

bome teška jakna za ove ljetne vrućine, valjda je upozoren da se bolje malo oznojiti, nego trajno ohladiti

Putin stigao na važan sastanak s Erdoganom. Rusi oštro odgovorili SAD-u
    IZ MINUTE u minutu pratimo najnovije informacije o ratu u Ukrajini.
    www.index.hr

• Moller
    • July 19, 2022 at 11:32 AM

čeka se da sudac stigne s godišnjeg, zaglavio negdje na moru, ima još neka žalba da nisu platili strech foliju švabi, a on priznaje samo njemački sud, ova naša PSnagađanja ga ne zanimaju

• Što smo danas tržili

• Moller
    • July 19, 2022 at 11:26 AM
    Quote from dionicar
    Quote from Moller

+atpl, čisto zaokruživanje, sada samo čekam da se još i cijena zaokruži sa ili bez dividende, svejedno

kad ce se vise znat ide li dividenda ili ne?

ja čim prodam, znam da ne ide :)

• ATGR (Atlantic Grupa d.d.)

• Moller
    • July 19, 2022 at 11:21 AM
    Quote from nascar

da li se danas može trgovati s ATGR? na PBZ investitoru mi je nestala dionica s popisa, a vidim da je bila jedna transakcija 48 komada po 374 kn

ne može, isto kao s DDJH, još nisu usklađene količine dionica u SKDD, meni "ćopili" 3/4 vrijednosti u portfelju, količina stara, cijena nova, pa to se krade na očigled :)

biti će za par dana sve uštimano, kao violina, nadam se ne ciganska

• Moller
    • July 18, 2022 at 3:15 PM
    Quote from StatusQuo
    Quote from SOUR

Pa sve osim stečaja trebalo bi biti dobro. Čak i Zadro u članku iznad kaže; "Nadam se da je najgore razdoblje iza nas, ali to se ne može sa sigurnošću tvrditi jer je ova kriza nepredvidljiva od svih do sada - zaključuje Zadro."

A što se plina tiče zalihe su pune, a neće valjda prodati Petrokemiju Turcima da troše plin, a umjetna gnojiva prodaju možda iu izvoz, a da prije toga ne osiguraju dovoljne količine plina za proizvodnju šećera domaćoj tvrtki. Sa plinom smo barem u prednosti prema većini drugih europskih država koje nemaju dovoljno plina.

A dobro su prošli u ovoj "predvidljivoj" krizi do sada da bi ova nepredvidljiva trebala biti kamilica;(

neki su prošli odlično, ali male dioničare zato očekuju kraljevstvo nebesko

Dok su im šećerane propadale obitelj Zadro plaćala je luksuzne stanove milijunima eura
    Na najluksuznijim zagrebačkim adresama obitelj Zadro posjeduje stanove: Marinko i Svetlana Zadro kupili su 230 m2 u Ban centru, Ivana i Željko Zadro imaju stan…
    www.imperijal.net

ak se ovaj zvlekel i opet je u sedlu, bud eju i oni

Juraj Šebalj za dlaku izbjegao osobni bankrot, prijetio mu zbog dugova
    U Hrvatskoj jedino cvjetaju ovrhe i bankroti. Tu i tamo stidljivo se provuče priča o nekom uspješnom poslovnom inkubatoru ili poslovnom čudu. Ne čudi da je…
    www.imperijal.net

Vozač debitira kao investitor: U privatnoj rundi najviše uložio Juraj Šebalj
    www.poslovni.hr

• Moller
    • July 18, 2022 at 2:58 PM
    Quote from kvart99

Eto ga......ponistili sve transakcije na DDJH od cetvrtka i petka......sto je naravno vec trebalo napraviti prije 4 dana

i ne dozvoliti da se te nezakonitosti nastave.

Ovako se postavlja presedan......ako oni stvarno mogu poništiti bilo koju transkaciju u bilo kojem vremenskom roku,

onda je stvarno ovo totalni divlji zapad.

Da sam ja taj sretnik koji je DDJH u četvrtak kupio po 5kn i samo sat vremena kasnije istih 13xx kom prodao po 10,

a oni mi tek 4 dana kasnije odluče uzet te novce, ne znam što bi im rekao....

Display More

nastao je problem , jer nisu bile umanjene količine, pa su ljudi prodavali, jer je cijena dobro potegnula, ali ih ssee sada duži za 50x veću količinu,

bojim se problemaaa tek kada see krene trgovati paprikom i rajčicom s makedonske, ma tko će to uspjeti kontrolirati;)

• Moller
    • July 18, 2022 at 1:26 PM
    Quote from SOUR
    Quote from Moller

kada prođe PSN, pred nama su lijepa vremena

https://lidermedia.hr/tvrtke-i-trzis…dan-euro-143979

Dosadašnje jadovanje Vira je da nemaju kooperanata, a kako su ovogodišnje površine približno prošlogodišnjim mislim da ako cijena dionice počne rasti sa nastavkom proizvodnje da će trebati barem dvije godine da se vidi dokle će ići cijena dionice. Jer veće zasijane površine šećernom repom tek treba dogovoriti i treba ih posijati.

završetkom PSN-a i porastom cijene šećera, mislim da će se to riješiti bez većih problema, jer je država predvidjela 60 mil.poticaja , tu je i Žito, koje može odmah povećati površinu pod repom, s obzirom da posredno drže udio u HIŠU, ključna su ova dva faktora u iduća dva tjedna, bojim se samo mogućeg trećeg faktora, koji se obično pojavljuje na našoj nekontroliranoj burzi- smicalica

• Ulaganje u zlato

• Moller
    • July 18, 2022 at 11:52 AM

koliko sam ja primjetio, najplemenitiji metal u prošloj i ovoj godini bio je obični čelik, tko se natrpao ostvario je zlatnu zaradu

• Što smo danas tržili

• Moller
    • July 18, 2022 at 11:48 AM

+atpl, čisto zaokruživanje, sada samo čekam da se još i cijena zaokruži sa ili bez dividende, svejedno

• Politika - općenito

• Moller
    • July 18, 2022 at 11:19 AM
    Quote from etoimene

Za sada mrkva.

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…opcina-20220718

mislim da to nije dobro rješenje, onda bi morali svi "spojeni funkcioneri" putovati u jednu općinsku birtiju i tražiti će putne troškove, a kada se ponapijaju moglo bi doći do obračuna oko "projekata" jer neće svi jednako moći biti uključeni u iste, tko to napraavi gubi izbore sigurno, jer lokalni šerifi neće džabe odrađivati za savezne

• Moller
    • July 18, 2022 at 10:26 AM

kada prođe PSN, pred nama su lijepa vremena

Željko Zadro (HIŠ): Cijena šećera dosegnut će vjerojatno jedan euro
    Predsjednik Uprave Hrvatske industrije šećera (HIŠ) Željko Zadro mogao bi reći da je nakon četiri godine od osnutka (ujedinjenja domaćih šećerana) najgore…
    lidermedia.hr
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt