1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. Moller

Posts by Moller

• Što smo danas tržili

• Moller
    • September 6, 2022 at 3:54 PM

+atpl danas, nije doprinos temi, ali je mom portfelju :/

• Birtija

• Moller
    • September 6, 2022 at 3:49 PM
    Quote from D_artagnan

Ja stvarno ne razumijem ovaj cirkus sa cijenama plina, energije… sta su ovi iz EU ili direktno drzava debili pa ne mogu pratiti proizvodace, distributere i potrosace da vide gdje zavrsavaju ti extra profit recimo na plinu.

Sigurno nije proizvodacu porastao 5-10 puta trosk izvlacenja plina, a onda vide dalje tko je kupio po 10 a prodao po 100-500… ali ova nasa nacionalna ekipa iz Ine.

Mogu tko sve te tvrtke na EU i svjetskoj razini pod staviti jedan centralni nadzor i opaliti po prstima ove malverzacije i špekulacije da je netko kupio proizvodnju i sasa to desetorostruko prodaje. To nisu klasične firme u gospodarstvu da tržište samo regulira cijene i marže. To treba jako dobro nadzirati i kaznjavati. Ako nema plina, nema….

Nema zbog toga smisla dozvoliti da onaj tko ima da prodaje N puta skuplje i koristi priliku i monopol, jer to nije slobodno tržište. Dapače ti tokovi distribucije, tj. Firme i cijene bi trebale biti javno dostupne, tu nesmije biti poslovne tajne i druge gluposti.

otprilike kao da od saborskih zastupnika očekujete da izglasaju saborske mirovine u visini 1/2 prosječne plaće u RH

oi koji bi trebali donijeti takve odluke to i rade i sve vode, jasno je da od sitne raje treba pokupiti sav višak naštampanih poklonjenih para, a kako će to najlakše učiniti, pa ne može natjerati sve da kupuju i troše na čokoladu, ali energiju treba svima i tu je vrlo jednostavno manipulirati s masom, naravno vodeći računa da nekome ne dođe do pucanja filma

• VIRO (Tvornica Šećera d.d.)

• Moller
    • September 6, 2022 at 3:44 PM
    Quote from zlocesti

Ha, imate jedan veliki nalog na bidu, prilično je hrabar, poklopiti ga može svatko

Rekla bih ipak da netko nekome drži ljestve :S

Da imam tisuću komad na legaru, priznajem da bih ga poklopila

Svemu u životu mogu se odvojiti osim iskušenju :S

lako je njega poklopiti, ali evo i drugoga

mislim da ovo više ne kupuju mali igrači, nego oni što već nešto konkretnije znaju dok mi još moramo predmnijevati jesmo prošli , nismo prošli, imall repe, nemal repe, oćel trebati alkohola za krunu............ .itd,itd :/

jel vi to malo navlačite vodu na svoj mlin, pa tko će sada otpuštati s lagera, a kampanja samo što ne krene, ako su do sada preživljavali, sada bi trebalo oživjeti

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Moller
    • September 5, 2022 at 1:32 PM
    Quote from Blister
    Quote from StatusQuo

Mislim da nije da nije bilo dioničara bilo ih je nekih cca 30 tak kao i prošle godine zato je to sve u svemu začuđujuće taj angazman, možda neki od njih saznaju detalje prije jer su lokalni znali kako to ide već ali službeno je službeno jer onda je javno . Mislim da se svaka skupština drugačija često iznenadi jer budu toliko različite. Pa evo recimo ja sam jedini bio taj dvije godine za redom koji je konkretno nesto ispitivao i doduse nisam bas morao ratovati, doduse prosle godine mozda je malo teze bilo neke odgovore dobit, ali recimo prosle godine sam pokusao iskomunicirati s celnicima oko ovih objavljivanja vozarina i koliko nam to znači, sad koliko je to utjecalo da oni to naprave ili ne, ne znam,

S cijenama i popunjenošću dubrovačkih hotela neće biti niti puno dioničara na GS ljeti.

možda ubace nešto soba za dioničare u ABC s popustima,izglasa se veća dividenda, manji popust, pa biraj, vole oni da im mali dioničari dođu, bolje nego da postanu veliki

• PODR (Podravka d.d.)

• Moller
    • September 5, 2022 at 1:26 PM
    Quote from zlocesti

https://danica.hr/podravkin-mena…-milijuna-kuna/

Tendenciozan naslov, nije dobio.

Iskoristio je svoje pravo , zajamčeno Ugovorom, na kupnju dionica po cijeni manjoj od tržišne. Opcijske dionice

Al' svejedno, taj me je običaj kupnje opcijskih dionica uvijek odbijao od Podravke.

Pa nisam zaradilaaaaaaaaaa

takav veliki sustav bez tih nagrađivanja ne bi se dugo održao, usporedite to samo s Inom, gdje su kao što je poznato neki sami sebi odlučili uzimati nagradu,

sve je to ok, ostale stvari malo štekaju, treba predsjednicu malo propitati, meni se čini da ona za svaku kompaniju gdje dođe ima istu spiku, znaš ono, širenje, akvizicije, povećanje proizvodnje i od toga par godina niš

• Što smo danas tržili

• Moller
    • September 5, 2022 at 11:08 AM

-atpl, skoro 30kn "divke"

• Turističke dionice i perspektive

• Moller
    • September 5, 2022 at 10:59 AM

nakon tako uspješne sezone, ipak će Vlada morati priskučiti u pomoć hotelijerima

Ostojić: “Ovo je kritičan trenutak za turizam i važno je donijeti ispravne kompenzacijske mjere”
    www.poslovni.hr

• Moller
    • September 5, 2022 at 10:51 AM
    Quote from SOUR
    Quote from Moller

AZ smanjio s 0,62 % na 0,50 %

https://zse.hr/hr/papir/310?i…info#stock_info

zanimljiva ponuda i danas za izlaz, konjica se približava

AZ 30. i 31.8. nije prodao ništa. Kada je tako i oni čekaju bolju cijenu. Čak ni ono što sam potcrtao.

oni baš jako brinu za bolju cijenu, sveukupno imaju još 300k kuna, mislim da im je 40 ok za izaći, oni su valjda samo poslužili da održavaju dionicu što duže na ovome nivou dok traje PSN

ne bi me iznenadilo da kupuje i kralj ili netko od podanika za njega

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• Moller
    • September 5, 2022 at 10:47 AM

još uvijek nemamo cijene izražene u €urima

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• Moller
    • September 5, 2022 at 10:41 AM
    Quote from looserst
    Quote from hugh

https://www.poslovni.hr/burze/atlantsk…a-burzi-4352088

kažu miljenica a ona je bila i ostala kraljica burze........;)

Kad domaći mediji počnu sa ovakvim naslovima i još slikom tankera<X

a čuo je da Tankerska raste, a Atlantska isplaćuje dividendu, pa mu se sve pomiješalo, ipak su to dvije informacije, znači po jedan na svaki mozak, opterećenje za prosječnog novinara,

ipak se mora priznati da se ovo može prihvatiti kao službeni druk uvaženoga portala

• Moller
    • September 2, 2022 at 2:43 PM

AZ smanjio s 0,62 % na 0,50%

VIRO : VIRO TVORNICA ŠEĆERA d.d.

zanimljiva ponuda i danas za izlaz, konjica se približava

• INA (INA-INDUSTRIJA NAFTE d.d.)

• Moller
    • September 2, 2022 at 2:04 PM
    Quote from zlocesti

" P odsjetimo, Nacional je u svibnju objavio da su hrvatski članovi Uprave Ine Niko Dalić, Barbara Dorić i Darko Markotić prošle godine primili ogromne nagradne bonuse, svaki od njih u iznosu većem od 300 tisuća kuna za rad u 2020. godini.

Ne, te je godine Ina ostvarila povijesno visok gubitak od 1,138 milijardi kuna, objavio je Nacional. Niko Dalić uz godišnje bruto plaće od 936.000 kn primio je 425.880 kn bonusa, a Barbara Dorić i Darko Markotić uz jednako tolike plaće primili su po 319.992 kune bonusa.”

https://www.index.hr/vijesti/clanak…_vijesti_prva_d

Pih ti neurokirurga, sve dok ti ne treba :S

Isus i svi sveci, lijepa naša puna odlikaša

Barbara je lijepo širila posao, od Ugljikovodika, lng do Ine, ali ova dvojica, kako su oni uspjeli

• Što smo danas tržili

• Moller
    • September 2, 2022 at 1:51 PM

-atpl malo po malo

+viro

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Moller
    • September 2, 2022 at 10:11 AM
    Quote from renchi

To prodaje strana kompanija MOL po 10 x skuplje HEP i onda HEP prodaje građanima tj Hrvatima u " svojoj zemlji ".

Kako se naziva taj društveni ugovor?

Ima li to smisla?

nešto kao Ugovor s vragom

sreća u nesreći da imamo Vladu, koja je uvijek spremna pomoći svojim građanima, kojima bez nje pomoć ne bi bila ni potrebna

Hrvatima stižu mjere pomoći: ‘Učinit ćemo da se računi plaćaju bez većih problema’
    www.poslovni.hr
  • Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• Moller
    • September 1, 2022 at 3:43 PM
    Quote from zlocesti

https://www.zerohedge.com/markets/prepar…e-has-yet-burst

Nije li ovaj gospodin nedavno napisao da je vrlo sretan što je u potpunosti uloženo?

dok nije prodao, cijeli svijet se pretvorio u veliku druk mašinu

• Što smo danas tržili

• Moller
    • September 1, 2022 at 3:40 PM
    Quote from hugh
    Quote from Moller

bolje i burek u ruci nego vrabac na golubici,

sutra je već petak, kako vrijeme leti :)

nego, dok se burek peče, da Vas pitam : što mislite o prodaji do 410?.......jel bi trebalo to potaracat ili stati niže da nas oni potaraju?.....

obzirom na cijenu plina, mora se i cijena bureka korigirati, mislim da je bolje sačekati na 390 nego lupati po 410, ima gazda pa neka lupa ako mu trebaju

• DRY BULK

• Moller
    • September 1, 2022 at 3:16 PM
    Quote from enes.razman

meni se cini da i Europa i Indija imaju sta za reci poradi cumura ne samo Kina

ovaj nesvršeni student krenuo s dijamantima pa se proširio na ćumur

Indijac postao treći najbogatiji čovjek na svijetu - Biznis Info
    Sa bogatstvom od 137,4 milijarde dolara, najbogatiji Azijac, Gautam Adani, pretekao je Francuza Bernara Arnoa i sada zaostaje samo za Elonom Muskom i Jeffom…
    www.biznisinfo.ba

Files

pasted-from-clipboard.png 257.06 kB – 0 Downloads
  • Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• Moller
    • September 1, 2022 at 2:56 PM

valjalo bi i ovo provjeriti na vrijeme, tko njima formira Cijene

Hrvatska najveći izvoznik električne energije u regiji
    ZAGREB - Hrvatska je najveći izvoznik električne energije u regiji, dok je Bosna i Hercegovina trećerangirana, pokazuje rang-lista Worldtopexportsa.
    seebiz.eu
  • ATPL (Atlantska plovidba d.d.)

• Moller
    • September 1, 2022 at 2:35 PM
    Quote from Vule

Koliko moze kostati popravak revelina i gubitak zarade dok je na remontu?

onako brzinski, 40kn/dionici

• IKBA (ISTARSKA KREDITNA BANKA UMAG d.d.)

• Moller
    • September 1, 2022 at 2:30 PM
    Quote from Lukasenko

Kolega forumaš Manguc kaže da ne miriše na dobro a "naš" čarobnjak iz Omahe, Zločesti, hvali se da je dokupila IKBA :)

Tko je drugi po veličini dioničar Istarske kreditne banke, koji se ‘nakrcava‘ dionicama
    Kada dionica Istarske kreditne banke (IKB)  u jednom trgovinskom danu, ovog ponedjeljka, postane najtrgovanija dionica na Zagrebačkoj burzi, svakome tko prati…
    lidermedia.hr

"Kako saznajemo s tržišta kapitala, Istarska kreditna banka je na prodaju . Kako nam kaže jedan investitor, ponuda za kupnju te banke aktualna je više od godinu dana . M0žda potez tvrtke Serfin ide u tom smjeru da se otkupi sve više dionica pod kapom nekoliko velikih dioničara, čime bi se banka lakše prodala ."

meni već treća dividenda, trebam li se i ja pohvaliti :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt