Jer zna netko razlog prošlogodišnjeg naprasnog izlaska onog skrbničkog računa i rušenja cijene sa 45 € na 28 € ?
Posts by noname
-
-
Ne znam kakva se osoba krije iza nika budfoxa ali ovo pisanje o tome da je prodao na maksimumu, onda je solio pamet svima da je djelatnost u dubiozi, pa je onda savjetovao da se kupi na dnu i tako to, pa je sada opet unutra i tako dalje.... Stvarno ne kužim koji je motiv odnosno osobnost čovjeka koji ima potreba pisati sve te stvari ( čitaj gluposti) i svaki dan biti na ovom forumu.
-
Meni nije jasno od svih silnih postova koje sam pročitao kako je moguće da bilo tko ko se aktivno uključio u aktivnije trgovanje na ZSE nema barem dio portfelja u brodarima, bilo ATPL, JDPL ili UP. Svi koji trguju s tim vrijednosnicama znaju kakva je osnovna cikličnost kretanja ovih dionica i da imam diverzifikaciju ne znam kakvu, na kraju kineske nove godine imao bi barem neku od ovih dionica..... Ne želim nikog uvrijedit ali ako danas nemate dionica brodara onda se stvarno na ovom našem malom bazenu ulaganja nemojte smatrate relevantnim da drugim pametujete......
-
Nema nikakve šanse da se isplati dividenda sa ovakvim odnosom kratkotrajne imovine i kratkoročnih obveza
-
20 kuna iliti 2,65 eurića bi bilo ko kuća
-
Jer se nadamo dividendi ove godine ?
-
Kad je motiv kriminal onda takav bude i rezultat, a ako je motiv da se dio tvrtke prepusti malim dioničarima i time poveća neko ukupno bogatstvo građana, počne se sa politikom dividendi, poveća se transparentnost poslovanja ulaskom predstavnika malih dioničara u upravu tvrtke, poveća se likvidnost tržišta kapitala onda to ima i smisla. Po meni to bi bila jedna sasvim korektna namjera, a ako ljudi prodaju i kukaju šta ćeš to su radili i raditi će.
-
IPO Hepa bi bio definitivno korak u pravom smjeru za uključivanje većeg broja novih aktivnih učesnika na ZSE. Problem je što nema političke volje dirati u to zlatno jaje uhljebništva iako se svojevremeno spominjala ta mogućnost i službeno se nije odustalo od nje.
-
pa dosta veliki broj računa u SKDDu.. 867k... po tome ispada da svaka obitelj skoro ima račun u SKDD.. ili bar 60-70% obitelji
Većinom su otvoreni kod narodne kupnje HT i INE.
-
Očekivao sam dividendu ali tek iduće godine, koji god iznos bude meni ugodno iznenađenje. Potencijal se polako prepoznaje
-
Gong Xi Fa Cai 新年快乐
Sretna vam Nova kineska
-
Sve najbolje u novoj
-
ARNT i veći dio keš...
-
Meni se čini kao dobra kupnja s obzirom na knjigovodstvenu vrijednost, odnos kratkotrajnog duga i kratkotrajne imovine, ostvarenih financijskih rezultata u 2022/3Q... U svakom slučaju za cijenu ulaznice od 220 kn i ja se priključio vlakiću...
-
ATHENS, Greece, Dec. 16, 2022 (GLOBE NEWSWIRE) -- Diana Shipping Inc. (NYSE: DSX), (the “Company”), a global shipping company specializing in the ownership and bareboat charter-in of dry bulk vessels, today announced that, through a separate wholly-owned subsidiary, it has entered into a time charter contract with Cargill International S.A., Geneva, for one of its Panamax dry bulk vessels, the m/v Maera. The gross charter rate is US$12,000 per day, minus a 4.75% commission paid to third parties, for a period until minimum October 28, 2023 up to maximum December 28, 2023. The charter commenced earlier today.
The “Maera” is a 75,403 dwt Panamax dry bulk vessel built in 2013.
-
The Baltic Dry index, which measures the cost of shipping goods worldwide, fell about 1% to 1,177 points on Monday, extending losses for an eighth day to its lowest level since September 8th, on reduced demand for smaller vessel segments. The panamax index, which tracks about 60,000 to 70,000 tonnes of coal and grains cargoes, fell for the third day, down 2.8% to a more than 10-week low of 1.549 points; and the supramax index dropped to its lowest in more than a year to 1,164 points. Meanwhile, the capesize index, which tracks iron ore and coal cargos of 150,000 tonnes, snapped a six-day losing streak and increased 0.6% to 1,129 points.
-
The Baltic Dry index, which measures the cost of shipping goods worldwide, slumped about 3.2% to 1,189 points on Friday, extending losses for a seventh day to its lowest level since September 8th. The capesize index, which tracks iron ore and coal cargos of 150,000 tonnes, extended its decline to a sixth straight session, slipping about 5.6% to 1,122 points; and the panamax index, which tracks about 60,000 to 70,000 tonnes of coal and grains cargoes, fell for the second day, down 3.4% to a ten-week low of 1,594 points. At the same time, the supramax index declined for a 20th straight session to 1,170 points. The Baltic Dry index dropped 12.3% in the third week of November, notching its fifth weekly fall in six.
-
$DSX has entered a TCE agreement for recently acquired DSI Polaris (2018 blt Ultramax), at a gross day rate of $13.1k/d (net: ~$12.4k/d), starting on 12 Nov, min duration = 18 mos (12 May '24), max = 20 months”
-
Tweet breakwavea:
Rio Tinto and China Baowu Steel Group have agreed to enter into a joint venture, investing $2 billion to develop the Western Range iron ore project in the Pilbara, Western Australia.
Things are getting cozier by the day
-
Peak je sezone za dry bulk i filaju se dobre vijesti na sve strane, iskreno lijepo za vidjet nakon sumornog ljeta.
Market conditions are expected to improve for the rest of 2022 and further in 2023 as the EU's ban on Russian coal will add tonne miles, as Russian coal is likely to be replaced by imports from U.S., Australia, Colombia and South Africa", BIMCO said in a quarterly note.
Evo i od breakweva dio još jednog članka od danas sa njihove stranice :
Also noteworthy in China is that August has marked another month that has experienced improvement in iron ore and coal imports. China imported 96.2 million tons of iron ore in August. This marks a month-on-month increase of 5 million tons (5%). As we have continued to stress in our work, there has remained a good chance that China's iron ore imports will continue to climb higher during the second half of this year as the nation's iron ore port stockpiles remain well below this year's high, Brazilian and Australian iron ore production remain poised to continue to undergo seasonal strength, and steel production has continued to rise in recent weeks. Coal imports also grew last month, with imports totaling 29.5 million tons. This has marked a month-on-month increase of 6 million tons (26%).