Zna li se ko ovo stalno prodaje na 186,50 vec nekoliko dana spustija rampu.Nije tu nekoliko njih nego jedan,da se makne ode cijena preko 190kn?
Posts by Spalato33 (grad)
-
-
Bez ijednog novog ugovora imaju 5 godina posla ,to je to šta čini ovu firmu moćnom.Ovdje jedino mi se ne sviďa velika izloženost prema rublju i sve drugo je 5.Da je ovs firma na nekom normalnom trzistu bila bi sad preko200 kn.
-
zelengora pišeš da pišeš,ja ne mislim nego znam da ce prvi kvartal biti odličan,pa zar bi se vracali poticaji drzavi da nije dobra situacija?zar bi se dilila divka?zar bi firma zaposljavala ako je situacija loša?
-
prvi kvartal ne dobar nego odličan,ne triba zaboravit da je divka predviđena i za srpanj,posla ima za idućih 5 god,
-
petak zadnji dan na pravo na dividendu,na ovu cijenu divka daje prinos preko 4%.Uz to prvi kvartal se očekuje jako jako dobar.
-
juraj prije nego ćeš nešto napisati dva puta razmisli jer ovo sta si napisa nebi komentira
-
Trebala bi ...!
-
Prvi kvartal će biti iznad očekivanja na tome najviše gradim optimizam a na tom optimizmu oni isplaćuju dvi dividende!
-
Cijena je bila oko 175 kn kad je receno za dividendu!Sobzirim da ima jos 20 tak dana mislim da ce na ovu cijenu jos nekih 5-6 kn se dodati i kad bude prvi dan bez dividende cijena ce pasti za 5-6 kuna,ali s obzirom na prvi kvartal i da je adpl firma koja ima dugorocne ugovore cijena nece biti ispod 200kn do divke u srpnju.Moje nekakvo iskustvo mi daje za pravo da tako mislim!
-
Sad neki u čudu da je manja dobit nego 2019.Pa ljudi moji projekcije su bile da će biti minus.I sad kad je dobit ovolika kolika je neki nezadovoljni jer se divka dva puta isplaćuje a ne tri.Svašta!
-
ostvarena neto dobit na razini grupe je 53,4mil kn,a ja sam napisao 55 ,oprostite šta sam za malo falija!
-
Kad sam pisao da će se dividenda isplatiti admin me prebacio u svastaru,kada sam pisao da adpl ce vratiti ili je vratio potpore mnogi su se smijal i post nije objavljen.Sad pisem da je dobit oko 55-56mil za 2020,da ce prvi kvartal u ovoj godini biti odlican ,firma ima posla bez novih ugovora iduci 5 godina,isplatit ce se divka u srpnju ,firma stalno zaposljava,samo je steta sta ovakva firma izlistana na zse jer da je na nekom uređenom trzistu vrijedila bi puno vise.Firma je na covid19 manje izložena opasnosti od turista ili nekih drugih dionica.
Ostvarena neto dobit na razini Grupe iznosi 53,4 milijuna kuna što je za 42,7 posto niže u odnosu na godinu ranije, a u matičnom je društvo ostvaren blaži pad od 14,5 posto pa neto dobit iznosi 69,08 milijuna kuna. Očuvana je financijska stabilnost Grupe i neto financijski dug smanjen je za 104,5 milijuna kuna, odnosno 81,6 milijuna kuna u matičnom društvu u usporedbi s 2019. godinom
Kad sam pisao da će se dividenda isplatiti admin me prebacio u svastaru,kada sam pisao da adpl ce vratiti ili je vratio potpore mnogi su se smijal i post nije objavljen.Sad pisem da je dobit oko 55-56mil za 2020,da ce prvi kvartal u ovoj godini biti odlican ,firma ima posla bez novih ugovora iduci 5 godina,isplatit ce se divka u srpnju ,firma stalno zaposljava,samo je steta sta ovakva firma izlistana na zse jer da je na nekom uređenom trzistu vrijedila bi puno vise.Firma je na covid19 manje izložena opasnosti od turista ili nekih drugih dionica.
-
dobit za 2020 je 55-56 mil,prvi kvartal će biti dobar, kolika dobit neznam!
-
ako je vijest točna onda je to super vijest za valmar,ali pricekajmo potvrdu!
-
dvi dividende u jednoj kriznoj godini puno govori o firmi .Prvi dio dividende je 8kn sta čini otprilike 5 % cijene dionice,druga dividenda u srpnju nek bude u pola od ove sto je ukupno oko 8 % od ove cijene dionice.Takav prinos ne daje ni jedna banka uz to sam misljenja da i cijena dionice ima prostora za rast.Prvi kvartal će označiti put za ovu godinu a prema tome su predviđanja na razinu 2019.Sve u svemu ovo bi mogla biti lijepa priča.Samo da napomenem ugovorenih poslova imaju za idućih 5 godina.
-
-
Dividenda u odnosu na ovu cijenu dionice je negdi oko 5%.mislim da takav prinos nema ni jedna banka za oročen novac.Druga stvar koliko sam vidio je skupština i u 7. mjesecu,prije skupštine NO i tamo pise da je isplata divke u 7 mjesecu.Sad se pitam koje divke kad ova divka od 8 kn se isplacuje 26.03 jednokratno?Jeli u pitanju divka iz 2020 godine ?Nešto ovdje lijepo miriše!
-
a ja stavljam moju prognozu 10-12 za divku!
-
Ako bude dividenda koliku dividendu očekujete?
-
poslodavci koji su tražili potporu za očuvanje radnih mjesta za svibanj i lipanj te za srpanj i kolovoz za 50 i više radnika, kao i poslodavci koji ostvaruju potporu za skraćivanje radnog vremena ili potporu za zaštitne radionice i sl., biti će u obvezi vratiti iste ako od 29. svibnja pa do 31. prosinca 2021. godine:
- isplate dividendu ili udjel u dobiti ili druge istovjetne primitke koji se smatraju raspodjelom dobiti bilo kojega poreznog razdoblja;
- ako vlastite dionice odnosno vlastite poslovne udjele dodijele članovima uprave i/ili izvršnim direktorima i/ili prokuristima i/ili drugim osobama koje su ovlaštene da vode cijelo ili dio njegovog poduzeća;
- dodijele pravo osobama iz toč. 2. na opcijsku kupnju dionica ili bilo koje drugo pravo koje se temelji na vrijednosti vlastitih dionica;
- isplati osobama iz toč. 2. bilo koji iznos kao što su: bonus za postignute rezultate, nagrada za radne rezultate iznad neoporezivog iznosa propisanog propisima kojima se uređuje oporezivanje dohotka i ostale slične primitke koji se oporezuju kao dohodak od nesamostalnog rada ili drugi dohodak, sukladno propisima kojima se uređuje oporezivanje dohotka;
- steknu vlastite dionice odnosno vlastite poslovne udjele.
Kako uprava na ovo gleda ima da tek vidimo.Znamo svi za ovaj pravni akt.
Šta ako je adpl vratio drzavi ono šta je dobio?