To može amerima proći, popušili su Trumpa pa zakaj ne bi i ovo?
Što je to neka robot-algoritam analiza, inputi po špranci a rezultate nitko da logički sagleda i stavi u kontekst
Krivi i podaci i interpretacija
Užas čega sve nema na netu...
To može amerima proći, popušili su Trumpa pa zakaj ne bi i ovo?
Što je to neka robot-algoritam analiza, inputi po špranci a rezultate nitko da logički sagleda i stavi u kontekst
Krivi i podaci i interpretacija
Užas čega sve nema na netu...
bez puno grafova, pre_eravanja i računica...
meni jedna od dražih knjiga kojoj se uvijek iznova vraćam da 'osvježim pamćenje':
Seth Klarman: Margin of Safety.PDF
kome se svidi, može se naći i ebook po netu, treba malo prokopati...
eh da, ta je za tzv. value investors, shvatit ćete iz sadržaja
Evo i mene. Podrška ekipi za ovaj forum, ono na poslovnom je prešlo svaku mjeru.
kako vi vidite razvoj situacije tamo?
jel se samo meni čini ili je tranzicija izvedena vrlo, vrlo traljavo (da ne kažem neku goru riječ)? ono stvarno nije gledljivo, a o upotrebljivosti da ne govorim...
čak se i meni čini da bi mogla biti i određena namjera iza toga?
bilo kako bilo, rezultat svega je da ovdje imamo sasvim jedan pristojan forum za raspravu, vrlo modernog izgleda i vrlo user friendly
Molim accountanta da pročešlja Inino izvješće ....objavljen podatak o milijardu i 200 milijuna eura neto dobiti zvuči kao znanstvena fantastika
Hellou....., to je jako puno novaca 🙃
koliko vidim, sveobuhvatna dobit se kreće zadnej dvije godine na oko 1 mlrd kn
ne eura, kuna
a ako pritom mislite na onaj pasos teksta gore koji ste naveli (doduše, ne i izvor
)
mislim da nije dobra ideja da država otkupi Molov udjel
za mene osobno barem nije
fosilna goriva nisu više in iako će još neko vrijeme izvlačiti profite i iz toga
ali MOL i INA će se morati prebaciti i na zelenije izvore prihoda
znam da ima na njihovim stranicama i u medijima?
ali zašto nema na ZSE? to ne spada pod cjenovno osjetljive informacije?
recimo ja sigurno ne idem tankat ovih dana na INA-u
ne želim da mi se broj kartice nađe na nesigurnom ![]()
neprovjerena info o blokadi računa, obustava trgovine ZSE
zato je neki dan 'letila' do 100 kn, da se iskrcaju svi koju su se trebali iskrcati..
a oni koji su kupovali, što reći?
some men never learn
nikakve objave na burzi o hakerskom napadu?
nevjerojatno!
to sve govori i o Upravi INA-e i o odgovornima na ZSE koji nisu tražili dodatna pojašnjenja
znači kao investitor sam osuđen 'čupati' članke o INA-i iz medija?
da ne kažem da se bilo kakva cjenovno osjetljiva info mora trenutno objaviti na burzi
jer tko zna kakva je situacija zapravo s tim, možda su kompromitirani više nego što su voljni priznati?
stvarno svašta!
Zahvaljujem,
Ono što me zbunjjuje jest da na službenoj stranici ZSE piše da je većinski dioničar Mepas ,dok prema navodima Digge i Accounta (tj. trgovačkog suda da budemo korektni) je to SAPN. Jednostavno se ne snalazim u tim finesama
Mislite na ovo :
Kandit grupa postaje Termes grupa
IPK Kandit d. d. je Termes grupa
A Kandit d.o.o. ne kotira na burzi jer je d.o.o.
zadnje rev. izvješće Kandita, 24.str.:
Osnutak
Društvo je osnovano dana 3. studenog 2010. godine. Dana 20. svibnja 2011. godine Kandit Grupa d.d.,
Osijek prodaje tvrtku Kandit d.o.o., Osijek (tvornica čokolade i bombona). Prema Rješenju Trgovačkog
suda, dana 18. ožujka 2014. godine društvo Saponia d.d. Osijek upisano je kao 100% vlasnik.
pomalo kolega, ne znam da li ste svjesni da ovo vrijedi puno puno više, malo strpljivosti i realnosti uvijek dobro dođe.
Riješio se Agrokor, slijedi uskoro obavijest o prodaji Maraske...to ste zaboravili.
Zarada po dionici kad izađe fi će biti sasvim solidna.
Kolega, pa nećemo valjda nastaviti s politikom s jednog starog foruma. Izgleda da ću se morati angažirati na threadu Analiza fin. izvještaja ovdje, na forumu.
Postoji dobit po dionici a postoji i normalizirana dobit po dionici, gdje su ovakvi efekti isključeni, jer ako je Agrokor otpisan, iza nas, s ovom prodajom, onda i prodaju MRSK treba gledati tako. Kao jednokratni efekt. Zašto to govorim? Jeste li pogledali koliko je vremena prošlo kad je prvi puta pretvarano potraživanje u kapital MRSK i to po 70 kn? Jako davno. Ako prodaju po 100 kn taj paket, mali je to prinos na ulog čak i računajući kamatu do tada. Anualizirano gledajući.
Ali kažem SAPN nije fond, pogotovo ne fond rizičnog kapitala gdje se onda na uloženi rizik očekuju veći povrati. Nitko ne spominje što je to točno napravila uprava u Maraski: posložila procese, sinergija distribucije, profitabilnost, povećanje prodaje, diverzifikacija palete proizvoda... Dozvoljavam (iako sumnjam) da sam fulao sa 100 kn po dionici ali kad mi netko posloži odgovore na pitanja gore, onda možemo povisiti bet.
Dotad gledati što SAPN može operativno napraviti da se više ne događaju Agrokori jer su, eto, smislili kako da se bave prikrivenim kreditiranjem drugih a ne osnovnim poslovima koji su upisani kao djelatnosti pri trg. sudu.
OPĆI PODACI
| Izdavatelj | SNH GAMA d.d. |
| ISIN | HRGAMARA0009 |
| Djelatnost | Upravljačke djelatnosti |
DETALJI
| Tržište | Fortis |
| Sektor: | MA |
| Vrsta vrijednosnog papira | Dionica |
| Broj dionica primljenih u trgovinu | 17.800 |
| Nominalna vrijednost | - |
| Delisting date | 1.10.2018 |
| Datum isplate dividende | - |
| Informativni memorandum |
PDF |
| Web mjesto | http://www.snhgama.hr/onama/ |
| Pregled prvih 10 računa s najvećom količinom | Pregled prvih dionicara MD |
Detalji:
| Tržište | Redovito tržište |
| Sektor: | CL |
| Vrsta vrijednosnog papira | Dionica - redovna |
| Broj uvrštenih | 16.813.247 |
| Nominalna vrijednost | 10,00 HRK |
| Prospekt vrijednosnice |
PDF prospekt |
| Pregled prvih 10 računa s najvećom količinom | https://zse.hr/default.aspx?id=10006&dionica=1116 |
pitanje?
jel je većina zadržala nickove i avatare?
bar neki legacy od starog foruma
odličan izgled
a opet jednostavno
vidim da se i brzo širi članstvo
pozdrav ekipi! čitamo se!