ovo je bilo prije 2 mjeseca ali nisam vidio ovdje
a bože kojeg članka... pazite, predsjednik uprave kaže: '...ono što sam ja čuo iz medija, a nemamo mi službeno... nikakve papire...'
tu sam stao s čitanjem, nema smisla dalje
ovo je bilo prije 2 mjeseca ali nisam vidio ovdje
a bože kojeg članka... pazite, predsjednik uprave kaže: '...ono što sam ja čuo iz medija, a nemamo mi službeno... nikakve papire...'
tu sam stao s čitanjem, nema smisla dalje
Maersk Winnipeg u Dok11 (stigao 18.5., mislim da je u doku od 21.5.)
Maersk Wolfsburg od 21.5. također u Lencu
počelo je kapati? nekako sam mišljenja da će veći prijevoznici iskoristiti ovo vrijeme manjeg obujma poslova i neke brodove koje treba, srediti
jako je bitno izvuči ovaj kvartal barem na nuli ili s maaaaalim minusom
da se ne istopi rezerva dobiti s početka godine
uglavnom kakve se stvari pišu na turističkim dionicama, ovdje smo u mirnoj luci, samo nek odzvanja čekić
A sto reći i napisati na ovakav intervju koji pokazuje da novi vlasnici ne donose novi zaokret u kompaniji, ni novo ponašanje.
Kao ni dodanu vrijednost.... Pričam ti priču.
slažem se!
a i pisao sam nekoliko puta kako:
a) preuzimanje, na način kako je izvedeno, je donijelo dioničarima puno manje od cijena koje su postizane na burzi i koje je Šaranović bio spreman, očito, platiti
b) sprega nekih iz uprave i braće Pivac ili 'dobrog duha Kraša' kako su ih nazivali, je za DORH: poslovne veze i odnosi kao i insajdersko trgovanje preko i mimo burze
c) poznata ksenofobija Hrvata, iako sam mislio kao i vjerujem svi drugi, da kapital barem ne poznaje granice i boje bilo koje vrste
no u Apsurdistanu je sve moguće pa je tako cijena preuzimanja Kraša s prvotnih 430 kn dignuta upravo zbog ponuđača na 861,20 kn iako je Kappa Star Ltd dao ponudu po 1.075 za dionicu; no strah (bauk) od neprijatelja s istoka je pomogao da se iz drhtavih ručica, bilo kroz ESOP ili pojedinačne ponude, istresu:
Srpski tajkun, sve je odavno isplanirano index.hr
dobro za Pivce, loše za sve druge
možda je prošla ispod radara izjava g. Hebranga kako 'pobjednici nakon rata dijele stanove, a ostali plaćaju': Pobjednici dijele stanove Hebrang telegram.hr
mislim da u toj izjavi ima jako puno istine koja svjedoči o tome da imamo državu i zakone samo na papiru
a u praksi... prosudite sami!
Ako neće nitko, ja ću morati dati punudu svima
Sa zadnjim trenutno raspoloživim novcem na računu skinula sam tisuću komada sa aska, netko će me od vas imati na duši
Stvarno, sjajne špekulacije, a nitko ne vadi novac iz džepa
No, zbog nekoga je promijenjen uvjet za javljanje na natječaj- iskustvu u području telekomunikacija- pa su sve mogućnosti otvorene
zločesta, pa kako onda spominju Adris, gdje to on ima iskustva u TK području?
pustite Zagreb, nije tajna da je oko 90% prometa bilo od stranaca osobito iz Koreje, a to je sad ukidanjem avio letova i linija izostalo
inače mislim da je ovo prilično realan prikaz turizma u prijestolnici, fali svega (osim Adventa kojega je svima puna kapa): Travel advisor, analiza turizma u ZG
tko je sletio avionom u Zagreb, zna o čemu pričaju: slaba povezanost (taxi imaš Gorički koji deru cijenom, a ostali kao da pod krinkom upadaju na terminal po putnike...), gornji grad je sramota, umjesto da tu bagru isele u Novi Zagreb i tamo naprave državu u malom: Vladu, i Sabor i druge institucije, bar tamo ima još slobodnih livada
za razliku npr. kad sletiš u London kotačići od kofera su stalno na cesti, transfer samo takav ni brige ni pameti, a ovdje ćemo prvo napraviti sljemensku žičaru a onda prigradsku željeznicu kako bi putnici mogli iz zračne luke do grada
sve naopako!
kao što su na moru počeli nuditi nešto više od sunca i mora, to isto čeka i Zagreb jer će u protivnom i dalje zjapiti prazan
Istra, Primorje i sjeverna Dalmacija će se oporaviti vrlo brzo, osobito ako daju veće popuste a sve vodi k tome
Dubrovnik bez dir. letova naravno nula bodova
pa ARNT, naravno:
- snažna keš pozicija (lovu od zadnjeg dokapa nisu potrošili),
- ulažu konzervativno u nove objekte (opremanje starih), neke stvari su ionako mislili obaviti u per. 2020.-2022.,
- onaj beogradski hotel je navodno 'na čekanju' jer se nisu sve stvari iz predugovora o prodaji poklopile,
- od države RH su ovih dana sklopili nagodbu vezano uz pulski hotel nagodba Pula koji će biti uređen kao art'otel,
- dovoljno su disperzirani na more, Mađarsku i Njemačku a uskoro i Zagreb, hotel cca 2022. godine imati će 115 soba, u Amruševoj ugovor o dugoročnom zakupu
- imaju podosta smještajnih kapaciteta u kampovima
klasika, neki se ovdje moraju odlučiti jesu li investitori ili špekulanti
možda je po 8 kn skupo danas, sutra.. prekosutra već ne mora biti tako
vrijeme je prijatelj i to ne samo dobrom vinu da sazrije, već i nekim ulagačima da progledaju i uvide dobre prilike
a u doba korone nema ih baš puno (iako vidim da danas i RIVP raste na krilima dolaska 4 češka turista )
moj sin je poželio bluetooth slušalice po 1.000 kn
pa sam mu rekao da će po toj cijeni moći kupiti kad se sam zaposli i plati ih, a alternativno (reći ću špekulantski) dobre su i one za 150 kn
za sve dobre stvari treba vremena
stidljivo je krenulo grickanje danas...
ipak ovdje fali likvidnosti za veći 'iskorak' prema 7, 8 kn
malo o poslovanju: gledajući zadnja dva kvartala (4.kv '19. i 1.kv. '20.) Lenac može raditi bez problema 2 kn zarade po dionici, makar preostala tri kvartala godišnje potrošili na hladni pogon
može zaraditi i više vlasnicima ali, kako je gore netko zgodno primjetio, kao ukleto su se pojavljivale neke nepredviđene okolnosti (pad turske lire i posljedično veća konkurentnost njihovih brodogradilišta, 3. kv. prošle godine kad su zeznuli nešto s projektnom dokumentacijom pa su se svi rokovi razvukli, pa epidemija Sars-Covid-2, Uljanik prije toga...)
dakle ako budemo na 2-3 kn zarade po dionici sadašnja cijena od 6,50 kn nam daje P/E=2,2 do 3,25
neloše, ima prostora za rast
"Pozivajući se na pravno shvaćanje Vrhovnog suda, Županijski sud u Puli odbio je žalbu dužnika koji je konvertirao kredit uz argument da nema pravo na daljnje obeštećenje jer je njegov položaj nakon konverzije izjednačen s korisnikom kredita u eurima."
Ustavni sud odbacio 450 tužbi
"Nakon posljednje odluke Vrhovnog suda u oglednom sporu na inicijativu Općinskog suda u Pazinu veliki broj građana obratio se Ustavnom sudu. Međutim, on je proteklih dana odbacio oko 450 ustavnih tužbi uz obrazloženje da ogledni postupak ne predstavlja pojedinačni akt protiv kojeg bi Ustavni sud bio nadležan pružiti ustavnosudsku zaštitu."
Iz ovoga slijedi da konvertirani krediti nemaju pravo na obeštećenje.
Udruga Franak (tzv. frankeri) će ići na Europski sud
pa kad ne možemo dobiti pravdu na hrvatskim sudovima, ide se u Europu
u pravom smislu riječi
Kad se sjetim čovjeka koji je, valjda u trenutku neke ojađenosti i isprovociran tko zna čime, reagirao na neka moja pisanja i komentare te mi rekao kako ja nisam referenca ni zašto... i kako temeljim svoja ulaganja na 'jednoj efemernoj priči kao što je VLEN'
prepoznat će se on pa neka komentira kvartalni rezultat ako želi
Ovo je brutala, a prema novim vijestima s Novog lista, knjiga narudžbi je već puna s krajem srpnja, od čega spominju i par BWTS ugradnji
Lijepo! mirno idem leći na počinak
Ne možemo jel ne možeš nikako tumačiti, nemaš nikakve usporedive i racionalne argumente, a da PTKM ostane podcijenjena. I opet se vraćamo na početak price. Tehnološki, procesno i ekološki zaostala tvornica koja trenutno plovi na krilima jeftinog proizvodnog inputa pokazuje znacajnu precijenjenost kao posljedicu spekulacija malih dionicara i nešto boljih kratkoročnih rezultata. To može trajati još neko vrijeme, al dugorocno cijena neće biti viša od 40-tak kuna. Čak ni ako se dogodi čudo u Kutini.
naim, ti si meni CAR kolega!
tako uvijek sažmeš u dvije, tri rečenice sukus i bit svega
da i ne pogledam FI i usporedim s konkurencijom, dovoljan je tvoj doprinos
(samo nemoj na temu VLEN kao što bi rekao moderator)
neugodni ste... kao moderator nisam ovo očekivao od Vas... da Vas svrbi moje (ili bilo čije) ulaganje u VLEN
tko se sad ne drži teme?
Vidim kolega da ste prodali 😄, malo bi kupili jeftinije 😁
ja sam od starih ulagača koji su kupovali kad je Merkur osiguranje izlazilo
ne brinem ja za sebe
Mislimo sasvim razlicito, ht je optimu uzeo jer ju je mislio sahraniti da nema konkurenta ili pod svoje krilo... i vi sada mislite da bi ht dao konkurenciji korisnike jeftino zbog toga sto voli konkurenciju ili mu je opte veliki financiski trosak. Vrijedi 9-10 kn papirnato, a ulaznica na trziste se placa sa premijom u smislu UG ili zastita svog udjela i pecacenje drzave u smislu dolaska konkurencije se isto placa sa premijom u smislu A1...
sada već iskrivljujete činjenice...kad sam rekao da HT voli konkurenciju? ili da mu je OPTE trošak koji ne može podnijeti?
HT prodati MORA jer mu to nalaže netko drugi
a to da 'papirnato vrijedi 9-10 kn' reći ću ovo: nit se dionice više štampaju papirnato, nit ćete vidjeti te pare na Optimi... papirnato ili onak' elektronski
Display MoreDisplay MoreU najboljoj mogućoj soluciji možete očekivati upravo ove razine, 5-6 kn
Tu će biti odrađena prodaja i u to bih se mogao kladiti (već kad smo i na temi kladionica)
Sjetite se trgovanja LRH-om, ubrzo nakon objave prodaje cijena se digla na razine na kojima je i prodana (čak je bila par postotaka iznad)
A ekipa nazvat ću ih drukera smišljala je valuacije prema cijeni nekretnina precijenjujući fakt da cigla i mort ništa ne znače ako ne privređuju, tako da se ispostavilo na kraju jedino vrijedi Ebitda puta multipla
Slično tome ovdje imate situaciju da bez HTovih pozajmica Optima - ne funkcionira!
Mala smo vreća s krokodilima i stvari se brzo saznaju, velike količine prebacuju se simo-tamo, a otpor na 6 kn je očigledan
Postoji li neka službena procjena za LRH prije prodaje? Ne govorim o nagađanjima forumaša već netko tko je napravio i u nekom službenom dokumentu zapisao procjenu?
Recimo na OPTE ima 7,31 od prije par godina (prije spajanja s H2) i nedavno je netko izvukao iz izvješća HTa procjenu na oko 8 ako se ne varam.
kad je ta procjena dana? prije nego što je pošast korone prošla svijetom
samo uzmite u obzir ako se obistine tvrdnje s onog bloga ili što je već postao jedan kolega da će se prodaja provući u 2021. g ili, ne daj bože, na kraju da prodaju ne odradi HT
a može se dogoditi jer su vremena za 'q_rac' a ne za prodaju ičega
trenutno HT prodaju uvjetuje vraćanjem pozajmice sebi a to je dodatni uteg na cijenu koju preuzimatelj mora isplatiti vlasnicima
a OT ne može bez tih pozajmica jer osim vraćanja dugova iz PSN mora nešto i ulagati da bude konkurentan
drugo, PSN je još uvijek aktualna i bit će koliko ono? do 2023. g
ili će i to platiti zubić vila?
dakle kolege koji govorite da je ulaz po 6 kn dobar, baš me zanima čime se vodite? kristalnom kuglom?
dobar ste procjenitelj kolega, ali ja mislim da kupac neće platiti više od 6 kn za dionicu, zato sam samo pola prodao jer mislim, da znam prodao bih sve
U najgoroj mogućoj soluciji očekujem 9 kn. I bit ću zadovoljan sa tim makar se tiho nadam oko 12.
U najboljoj mogućoj soluciji možete očekivati upravo ove razine, 5-6 kn
Tu će biti odrađena prodaja i u to bih se mogao kladiti (već kad smo i na temi kladionica)
Sjetite se trgovanja LRH-om, ubrzo nakon objave prodaje cijena se digla na razine na kojima je i prodana (čak je bila par postotaka iznad)
A ekipa nazvat ću ih drukera smišljala je valuacije prema cijeni nekretnina precijenjujući fakt da cigla i mort ništa ne znače ako ne privređuju, tako da se ispostavilo na kraju jedino vrijedi Ebitda puta multipla
Slično tome ovdje imate situaciju da bez HTovih pozajmica Optima - ne funkcionira!
Mala smo vreća s krokodilima i stvari se brzo saznaju, velike količine prebacuju se simo-tamo, a otpor na 6 kn je očigledan
ima li neki Riječanin/ka ovdje? što se događa na Martinščici?
vidim na satelitu piše Carson
na portauthority spominju u dolascima (ili prebacivanje s veza na vez) i Trenton, pa šta nije on otišao već?
uglavnom primjećujem ipak neku aktivnost: od 29.4. došao Kijac, Maestro Diamond a AF Claudija napustila vez
jel to konačno normalizacija na vidiku?
pročitao... i drugu sam već odradio, Homo Deus
tu ide u budućnost i pokušava dokučiti što nas čeka
ne znma koja mi je bolja
@dioničar
da uložiš više, moraš biti siguran u to što ulažeš
znaš, diverzifikacija je hedge protiv neznanja
ti si recimo odabrao OPTE i to je ok
jer znaš
...Prodaja optime mora biti dovršena do kraja 07. Mjeseca 2020 godine od strane HT-a, a ako HT ne proda optimu do toga datuma prodaju preuzima investicijska banka...
znači slažemo se da HT ne mora prodati
dobro.. napredak!