1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• CORONA virus

• accountant
    • September 25, 2020 at 8:52 AM
    Quote from naim
    Quote from accountant

hugh

duplo lošije od kojih i čijih očekivanja? gledali su se podatci s eVisitora o noćenjima na oko 50% za kolovoz i dio srpnja

odmah su neki dobronamjerno upozoravali da je ta slika iskrivljena, jer zbog epidemije su vlasnici apartmana morali prijavljivati sve, nedajbože da se netko razboli pa mora prijaviti gdje je odsjeo

osobno sam očekivao 35-40% za hotele, kod Valamara bliže gornjoj granici

ali ranije zatvaranje očito je učinilo svoje

više me zabrinjava što očekuju, kako kažu, normalizaciju u godinama 2022.-2023.

i to možete komotno otpisati ako se ne podijeli cjepivo

dakle, da vidimo kako gospoda upravljaju troškovima, dok se trošilo - trošilo

to je sad najvažnije

Display More

A ti si epidemiolog ili farmakolog pa znaš kad će biti cjepivo? Znaci svi su ludi koji pričaju o cjepivu najkasnije sredinom sljedeće godine.... trebali su se tebi obratiti za misljenje.

Display More

nisam epidemiolog, naravno, oni ni nisu mjerodavni za cjepivo

ali ako si gledao Radmana kaže da (doduše 40 puta sporije od virusa AIDS-a, ali je još uvijek je to brzo) virus korone mutira dovoljno brzo i da je MOGUĆE da se za njega neće nikad naći lijek

kao uostalom niti za SARS ili MERS, oni su se prirodno povukli i 'miruju'

ako ne vjeruješ ili ne znaš, istraži

ili pitaj Trumpa, on ti sve zna i po njemu je tu u listopadu par milijuna doza spremno :)

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• accountant
    • September 24, 2020 at 3:29 PM

hugh

duplo lošije od kojih i čijih očekivanja? gledali su se podatci s eVisitora o noćenjima na oko 50% za kolovoz i dio srpnja

odmah su neki dobronamjerno upozoravali da je ta slika iskrivljena, jer zbog epidemije su vlasnici apartmana morali prijavljivati sve, nedajbože da se netko razboli pa mora prijaviti gdje je odsjeo

osobno sam očekivao 35-40% za hotele, kod Valamara bliže gornjoj granici

ali ranije zatvaranje očito je učinilo svoje

više me zabrinjava što očekuju, kako kažu, normalizaciju u godinama 2022.-2023.

i to možete komotno otpisati ako se ne podijeli cjepivo

dakle, da vidimo kako gospoda upravljaju troškovima, dok se trošilo - trošilo

to je sad najvažnije

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• accountant
    • September 18, 2020 at 9:13 AM

neću kukati... sve što mogu reći je da smo vrlo mlado društvo

institucije se stvaraju godinama, desetljećima

ali ne ovako, kroz DORH, mislim da je ovo besmisleno trošenje novaca na represivni aparat je sudstvo NE RADI, od svih zvučnih uhićenih osoba, tko je ostao ležati u zatvoru? nitko

evo iz EU godišnjaka o sudstvu: EU justice scoreboard, primjetite tko nam je zdesna (lošiji) a koje su sve zemlje slijeva, dakle bolje od nas

sjetite se samo npr. 'lijepog' Nadana, pa čovjek šeće oko kuće na Prekrižju?!?

dakle srediti sudstvo da je brzo i efikasno

ili kako što bi Šonje rekao na svom blogu 'uspjeli smo stvoriti kapitalizam bez kapitala i kapitalista', upravo zbog toga jer smo napravili neku svoju umotvorinu od države i ekonomskog sustava

i zaista, svi imaju kuće i vikendice koje, kao fol, ne rentaju nego su dijelom njihove a dijelom od rodbine (evo najnoviji primjer s ugovorom o doživotnom uzdržavanju)

• Auto industrija u RH

• accountant
    • September 17, 2020 at 1:05 PM

Wow?

Rimac Bugatti, senzacija na pomolu

• OPTE prodaja - kladionica

• accountant
    • September 17, 2020 at 8:16 AM
    Quote from naim

To da li je ponuda bila dobra ili ne je relativno jer je bila znatno iznad trenutne cijene. Nije istina da ponuda nije bilo.

Al vidim da ovdje ima dosta provokatora koji dan danas hvale “jeftinu” PTKM i navlače lude.... al o tom potom...

tu si Naime u pravu: od priče o potcijenjenosti OPTE mi jedino priča o potcijenjenosti PTKM ide više na živce

^^

jutarnja provokacija od računovođe

NHF

• KABA (Karlovačka Banka)

• accountant
    • September 11, 2020 at 8:59 AM
    Quote from naim
    Quote from accountant

Miki, možda ti to doživljavaš tako...

ali ruku na srce, KABA je u velikim problemima bila prije, Šole i co. su ih dobrano isisali koliko se sjećam

kosturi vjerojatno još i danas ispadaju iz ormara

tako da (vjerojatno) budućim vlasnicima je 6 i kusur kuna fini ulaz jer rizici postoje, tko zna koliko još ima loših plasmana jer ja se ne bih pouzdao u revizije HNB-a, s obzirom koji eldorado smo imali do sada (Franak, RBA leasing... you name it)

općenito mislim da nam je bankarski sustav mila majka s obzirom na regulatora

mislio sam i sam kupovati jedno vrijeme kad su cijena i likvidnost bile nisko ali ispod 6 kn nije bilo puno toga za pokupiti a po većoj cijeni nisam imao da prostiš _uda

i ispala je ispravna procjena

što se tiče ovog elaborata i društva koje ga je izradilo, ako im je to djelatnost može i AI napraviti procjenu u skladu s inputom koji naručitelj želi dobiti

tako je to i nikako drugačije

baš sam s kolegom Naim raspravljao o istom na GAMA-i, ako se to i tamo desi: što više društvo ima financijske, likvidne imovine to je vjerojatnost potcijenjenosti manja

book KABA-i je debelo ispod 1,00 što znači da im je onda imovina precijenjena prema ovom elaboratu

no prema HANFA-i je sve u skladu s ZPDD-u

da li itko zna gdje i tko ima pravo na uvid u elaborat? zanima me čisto za ubuduće... da li suvlasnici (dioničari) imaju pravo na uvid?

Display More

Koje ti gluposti pišeš.... HNB pa Franak, pa RBA leasing? Revizije?

To se inače zove supervizija. A to sto navodis uopće nema veze sa supervizorskim poslom iI nije u djelokrugu postupanja odnosno nadležnosti HNB-a.

Display More

s obzirom da očito sve znaš, bolje mi odgovori na zadnje pitanje, gdje vidjeti elaborat? ima li dioničar Miki pravo na to?

• KABA (Karlovačka Banka)

• accountant
    • September 11, 2020 at 8:48 AM
    Quote from MickeyM

Evo meni još jednog Badela! Dakle učestalo me uništavaju i pljačkaju!

U kratkom roku na 5 papira fijasko... iza toga sve raste kao gljive novim vlasnicima.

Čudni neki zakoni kod nas, varaju ljude "na pravdi Boga" skup s božjim slugama na zemlji!

Miki, možda ti to doživljavaš tako...

ali ruku na srce, KABA je u velikim problemima bila prije, Šole i co. su ih dobrano isisali koliko se sjećam

kosturi vjerojatno još i danas ispadaju iz ormara

tako da (vjerojatno) budućim vlasnicima je 6 i kusur kuna fini ulaz jer rizici postoje, tko zna koliko još ima loših plasmana jer ja se ne bih pouzdao u revizije HNB-a, s obzirom koji eldorado smo imali do sada (Franak, RBA leasing... you name it)

općenito mislim da nam je bankarski sustav mila majka s obzirom na regulatora

mislio sam i sam kupovati jedno vrijeme kad su cijena i likvidnost bile nisko ali ispod 6 kn nije bilo puno toga za pokupiti a po većoj cijeni nisam imao da prostiš _uda

i ispala je ispravna procjena

što se tiče ovog elaborata i društva koje ga je izradilo, ako im je to djelatnost može i AI napraviti procjenu u skladu s inputom koji naručitelj želi dobiti

tako je to i nikako drugačije

baš sam s kolegom Naim raspravljao o istom na GAMA-i, ako se to i tamo desi: što više društvo ima financijske, likvidne imovine to je vjerojatnost potcijenjenosti manja

book KABA-i je debelo ispod 1,00 što znači da im je onda imovina precijenjena prema ovom elaboratu

no prema HANFA-i je sve u skladu s ZPDD-u

da li itko zna gdje i tko ima pravo na uvid u elaborat? zanima me čisto za ubuduće... da li suvlasnici (dioničari) imaju pravo na uvid?

• Svaštara (offtopic postovi iz raznih tema)

• accountant
    • September 10, 2020 at 9:57 AM

ne znaš ti što je sreća u životu, svugdje prosipaš žuč

ali ako te to veseli samo daj

• GAMA (SNH Gama d.d.)

• accountant
    • September 10, 2020 at 9:29 AM

ako tako misliš, onda se isplati kupovati na HITA OTC-u po 7k

do 10k je ako se ne varam 43% plus

ovisi da li je do pola napunjena čaša za tebe polupuna ili poluprazna, uvijek je tako u životu :)

a kao drugo, molim te pojasni mi kako će fin. vještak financijsku imovinu 'vrednovati' po 50% diskonta? ako će se elaboratom određivati vrijednost?

• GAMA (SNH Gama d.d.)

• accountant
    • September 10, 2020 at 9:23 AM

gledam izvješće za 2019., vidi se sad na FINA-i

dakle, kumulativno gledano, samo zadržane dobiti imaju uklj. dobit za 2019. godinu cca 86 mil kn (nekih 4.829 kn po dionici)

udjel u LRHC, ako računam po 2.000 kn piece (što je trenutno previše za LRHC, ali ja sam dugoročni ovdje pa znam da će opet biti toliko, vjerojatno već u 2021. godini) vrijedi ako dobro računam cca 17.000 kn po dionici umanjeno za 18% PrDob (za 61,06% vlasništva)

još hrpa fin. imovine raspoložive za prodaju bar 40 miceka (daljnjih 2.250 kn po dionici)

uglavnom, ja računam 20k da vrijedi dionica GAMA-e na što treba računati diskont u slučaju isplate jer, koliko sam upoznat s drugim fondovima i holdinzima, GAMA je nešto kao holding i nikad ne možeš računati sumu dijelova da ćete tako i isplatiti

eh da, u gornju računicu nisam uzeo u obzir da imaju 9,52% (ili 1.695 kom) vlastitih dionica! i to mijenja izračun ali to mi je kao 'osigurač'

ovdje je trenutni odnos bid-ask na HITA-OTC: HITA OTC

što se tiče trgovanja u najbolje vrijeme pred koronu moglo se utržiti za cca 12-13.000 kn a sad je to palo na 7.000 kn

ovo sve što gore navodim nužno ne navode tako u izvješću, iako imovinu imaju ugl. financijsku tako da je to vjerojatno i fer vrijednost

nekih obveza (osim poreznih, odgođenih) baš i nemaju

krajem 2019. godine špekuliralo se da će većinksi ići na otkup od malih, u nekoj vrsti korporativne akcije, iako po stanju top10 vrlo su blizu: 92,88% (prije toga 90,79%, još prije toga 88,82% gledano povijesne podatke...)

meni bi baš pasalo da na GAMA-i isplate nešto od ove zadržane dobiti, onak okruglo 4.000 i super

po meni je ipak realnije da se čeka prodaja LRHC i onda likvidacija, samo došla je korona i sad je to sve na 'dugom štapu'

• Što smo danas tržili

• accountant
    • September 9, 2020 at 2:54 PM
    Quote from kvart99

+1500 DDJH (3,99kn)

-1500 DDJH (4,12kn)

.....kasno (kao i obično ovdje ) ulazim.....tak da je ovo čisto sica za osjećaj da nisam sve propustio......

stvarno rizik.. s 1500 dionica

hvala što ste podijelili s nama ovaj trejd

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • September 9, 2020 at 8:10 AM

vidim bar nas ne napušta smisao za humor

dobro je ^^

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • September 8, 2020 at 8:48 PM

Boga-ti-dragoga! Svašta se može ovdje pročitati... Navratim tu i tamo svakih par dana da vidim kako napreduje prodaja. I vidim najveća je promjena da ste topic pretvorili u pravničku zajednicu, komentira se novi ZEM, citiraju članci, pa izgleda nije UG niti dao ponudu. Navodno je smetnja Optimi što ima IPTV? Ili su krivi uhljebi po agencijama, možda je to? Prodala bi se bolje da nema ništa, gola ljuštura s prenesenim milijunskim gubicima i hhhhhhrpom korisnika 😁

Šala naravno! A neki vidim riskirali ušteđevinu i stavili sve 'na crveno'. Pa sad ćete vidjeti koliko vrijede fundamenti, brzo će tržište tj. zakon ponude i potražnje naći koliko to vrijedi.

Ne (g)radite kule u zraku, kupite ono što razumijete, pa makar bila i nekretnina. Još ćete sve novce pogubiti!

• accountant
    • September 8, 2020 at 8:26 AM
    Quote from BudFox
    Quote from kupoprodajnik

Zamislite sav jad i bijedu nase burze kad najjaca dionica nije uopce na burzi.

Pa sta nisu rekli ovi iz Pevexa (pretpostavljam da na njih mislite) da ne vide razlog zasto bi stavljali dionicu na ovako lose trziste koje bi im samo moglo obezvrijediti imovinu. To sve govori o jadu i bijedi ZSE, kada je ova dionica vrlo aktivna preko HITA OTC-a, gdje se njom trguje, a nema smisla uvrstiti ju na ZSE burzu.

kako mislite 'obezvrijediti imovinu'?! mislite vlasništvo?

pa što nije da oni sami obezvrjeđuju društvo sisajući toliku dividendu, već drugu godinu u nizu?

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • September 7, 2020 at 6:28 PM

Pa nije jedina, ima i vesselfinder.com

• Što smo danas tržili

• accountant
    • September 7, 2020 at 12:28 PM
    Quote from Backdraft

- vlen 9,5

+ opte 4,82

greška, momentum je bolji na VLEN

fundamenti puno bolji

ali to je samo moje mišljenje

• accountant
    • September 7, 2020 at 10:40 AM

nastavljamo u revijalnom tonu, od proteklog tjedna

biti će vrlo, vrlo zanimljivo štivo izvješće za Q3

bez obzira na rast u zadnjim mjesecima, ovo je još uvijek fundamentalno potcijenjena dionica

al' pričekajmo još mjesec i pol do rezultata

i prvo pojedimo 10 kn :)

• accountant
    • September 4, 2020 at 3:13 PM

na VLEN smo čini se 'pojeli' dioničarku Tamaru Duda Pope

lijepo nas je nadijelila

sljedeći tjedan nastavak, danas izgleda da ćemo završiti malo ispod kote 10,00

• Što smo danas tržili

• accountant
    • September 3, 2020 at 3:10 PM
    Quote from JosefBeuys
    Quote from Moller

+malkice pTKM

+viro čisto obrambeno

+opte ne 'odam ni ja bosonog dolazi hladnije vrijeme i treba čarapice prazniti

Viro ispod 60 kn je čisto zlato

po čemu? can you elaborate on that

• accountant
    • September 3, 2020 at 11:54 AM

obećajem kad pojedemo ovo strašilo na 10,00 kn dati nov izvještaj (procjenu) vrijednosti Lenca

možda već bude izvješće za Q3/20 objavljeno, a možda se proboj desi i prije, tko zna?

potsjetite me slobodno ako zaboravim...

1. Privacy Policy
  2. Kontakt