hvala, kvark!
no da ne bi širili samo pozitivne vijesti, mislim da treba više objektivnosti pa obratiti pažnju na ovo: zamjena Dok 11
ima pregršt informacija na webu o cijenama novih i rabljenih, zamjenama čelične konstrukcije i koliko to košta
povijesno gledano, stečaj je pokrenut između ostalog zbog traljavo izvedene nabave doka i financijskih reperkusija
to nije zanemariv trošak koji će se doduše rasporediti kroz amortizaciju ali i za novčani tok će sigurno biti dodatno opterećenje
lijepo da su nas obavijestili da je moguća dogradnja Palumbovog doka pa ta zamjena ovaj puta možda neće biti kapitalno zahtjevna (dosadašnje nabave su nerijetko uključivale i dokapitalizaciju) a plus je što gledaju i na veću nosivost pa to donosi i nove poslove koji se nisu mogli odraditi
za sada nemamo više informacija o cijeni, jedino znamo da će vjerojatno sve biti izvedeno u dvogodišnjem razdoblju
dakle sanjači dividende - zaboravite ju na neko vrijeme!
na stranicama hr.investiramo i mojedionice EV/Ebitda je na povijesno najnižim razinama (1,35 i 1,50) iako mislim da nisu uzeli u obzir (odbili) Covid-19 prihod kao jednokratni prihod pa je to malo iskrivilo sliku
book po dionici fino raste (u 9. mjeseci dakle od 31.12.2019. rast od 17,5%!) pa je PB sada ispod 0,5
a slobodni novčani tok (na TTM osnovi) preko 100 mil kn!
no uprava je u procjenama i dalje poslovično oprezna i iako najavljuju težak zadnji kvartal, već znamo da dolazi novi US 'limenjak' u dokove krajem godine
kad ne bih kalkulirao s nabavom gore navedenog doka, i kad bih imao info da to neće financijski biti zahtjevni pothvat jer se radi ipak o Palumbovom poklonu s druge adrese, rekao bih da ova dionica vrijedi i 30 kn što je popriličan skok jer sam do prije 9 mj. - godinu dana bio zadovoljan i s 14 kn i povratom od cca 100%
sad bih rekao da to za mene vrijedi bar 20 kn a vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu
kad će te razine doći ne znam, ali pratim razvoj situacije i jako mi se sviđa to što vidim!
tko misli da je 20 kn sada previše, malo matematike i ubacite u gornje pokazatelje tu cijenu, vidjeti ćete da opet dobijete lijepe brojke, bliže nekim konzervativnim i opreznim računicama nego ovim stečajnim koje imamo sada
vaš,
a.