1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • November 3, 2020 at 10:12 AM

hvala, kvark!

no da ne bi širili samo pozitivne vijesti, mislim da treba više objektivnosti pa obratiti pažnju na ovo: zamjena Dok 11

ima pregršt informacija na webu o cijenama novih i rabljenih, zamjenama čelične konstrukcije i koliko to košta

povijesno gledano, stečaj je pokrenut između ostalog zbog traljavo izvedene nabave doka i financijskih reperkusija

to nije zanemariv trošak koji će se doduše rasporediti kroz amortizaciju ali i za novčani tok će sigurno biti dodatno opterećenje

lijepo da su nas obavijestili da je moguća dogradnja Palumbovog doka pa ta zamjena ovaj puta možda neće biti kapitalno zahtjevna (dosadašnje nabave su nerijetko uključivale i dokapitalizaciju) a plus je što gledaju i na veću nosivost pa to donosi i nove poslove koji se nisu mogli odraditi

za sada nemamo više informacija o cijeni, jedino znamo da će vjerojatno sve biti izvedeno u dvogodišnjem razdoblju

dakle sanjači dividende - zaboravite ju na neko vrijeme!

na stranicama hr.investiramo i mojedionice EV/Ebitda je na povijesno najnižim razinama (1,35 i 1,50) iako mislim da nisu uzeli u obzir (odbili) Covid-19 prihod kao jednokratni prihod pa je to malo iskrivilo sliku

book po dionici fino raste (u 9. mjeseci dakle od 31.12.2019. rast od 17,5%!) pa je PB sada ispod 0,5

a slobodni novčani tok (na TTM osnovi) preko 100 mil kn!

no uprava je u procjenama i dalje poslovično oprezna i iako najavljuju težak zadnji kvartal, već znamo da dolazi novi US 'limenjak' u dokove krajem godine

kad ne bih kalkulirao s nabavom gore navedenog doka, i kad bih imao info da to neće financijski biti zahtjevni pothvat jer se radi ipak o Palumbovom poklonu s druge adrese, rekao bih da ova dionica vrijedi i 30 kn što je popriličan skok jer sam do prije 9 mj. - godinu dana bio zadovoljan i s 14 kn i povratom od cca 100%

sad bih rekao da to za mene vrijedi bar 20 kn a vrijeme će pokazati jesam li bio u pravu

kad će te razine doći ne znam, ali pratim razvoj situacije i jako mi se sviđa to što vidim!

tko misli da je 20 kn sada previše, malo matematike i ubacite u gornje pokazatelje tu cijenu, vidjeti ćete da opet dobijete lijepe brojke, bliže nekim konzervativnim i opreznim računicama nego ovim stečajnim koje imamo sada

vaš,

a.

• Američki predsjednički izbori 2020

• accountant
    • November 2, 2020 at 9:08 AM
    Quote from Ivan1902

Trump je najveći faktor nestabilnosti na svijetu... a što se tiče, SAD-a, više je dobroga napravio bogatašima, nego nekom srednjem i nižem sloju, i to je ono što će ga koštati... ukidanje Obama Care-a je samo jedna od stvari, jer to uopće nije loš program, samo je problem što se zove Obama....

zato u anketama lagano gubi potporu srednjeg sloja bijelaca, bez diplome

you can fool some people some time...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • November 2, 2020 at 9:04 AM

fjućerši želeni,

žaražno jako,

bude l' naš ŽŠE

otvorio tako?

• INGR (INGRA d.d.)

• accountant
    • November 2, 2020 at 8:36 AM

iako, išao sam pogledati Stečajni zakon i gle vraga:

čl. 3. st. 2.:

Predstečajni i stečajni postupak ne mogu se provesti nad:

- Rep. Hrvatskom i fondovima koji se financiraju iz proračuna,

- HZZO-om,

- HZMO-om,

- jedinicama lokalne i područne (regionalne) samouprave

• INGR (INGRA d.d.)

• accountant
    • November 2, 2020 at 8:29 AM

ovdje se slažem s kolegom naimom, što jes' jes': Detroit Bankruptcy (vox.com)

najbolje mi je kad 'naši' govore o tome kako se nešto ne može

i on je dr ekonomije i predaje na fakultetu

i onda se čudimo kakvi nam kadrovi izlaze s fakulteta, još su i dobri

pročitajte gornji članak i vidite kud neumjereno trošenje vodi, pa makar i na penzije

i onda povucite paralelu sa žičarom (grad Zagreb) ili neplaćanjem države prema veledrogerijama i stanjem po bolnicama

i zbrojite 2 + 2

da ne mogu bankrotirati... za ne povjerovati

st-brajo

plati država, plati sve dok ima odakle, tako je bilo i u Detroitu, godinama

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • November 1, 2020 at 8:55 PM
    Quote from BSOD

Meni je idući tjedan no trade tjedan, za sad. ^^

Evo nešto za razmisliti.

Edit: Našao sam razlog rasta tih dionica u petak pred kraj.

https://www.whitehouse.gov/briefings-stat…ional-security/

The content cannot be displayed because you do not have authorisation to view this content.

Je, još samo da dobije izbore... Uzeo sam pretplatu na WP a tamo pišu da među zadnjim skupovima Biden i Kamala obilaze zapadnu i istočnu Penn, jer im se prednost počela topiti (ali je još velika). Penn je jedna od ključnih država za elektorske glasove, uz Floridu i Arizonu. Zanimljivo će biti na Floridi gdje se Trumpova prednost istopila na 51/49. Kažu da Trump gubi i glasove bijelačkog srednjeg sloja (srednja škola) te Biden osvaja šarmom sve više bazu ljepšeg spola.

Mislim da je taj rast više rezultat očekivanja investitora, velikog dosadašnjeg pada cijelog sektora i rezultata sektora u Q3 koji nisu toliko loši. Mnogo kompanija je uštedama na ulaganjima i troškovima zaustavilo pad profitabilnosti čak i na znatno smanjenim prihodima. Rekli bi: što bi doli, sad je gori. No mogu oni izvozit koliko hoćeš, po ovim cijenama (<40$ za barel) teško mogu dalje.

• accountant
    • November 1, 2020 at 9:39 AM

@firewall, izvor: Barron's: AMD's Big Ambitions, a Risk for the Stock

It's all about scale...

Analysts expect the company to generate $9.4 billion in sales this year, up 40% from the total a year ago, with net income more than doubling to $1.5 billion, or $1.22 per share, on an adjusted basis. Analysts forecast earnings to grow another 50% next year. The growth helps explain why AMD shares have soared 126% in the last 12 months...

Xilinx sales (AMD's acquisition) are projected to shrink 3% this fiscal year, to $3.08 billion from $3.16 billion a year ago. “It doesn’t seem to be a huge growth story right now”...

One institutional investor tells Barron’s that its fund unloaded its AMD position Tuesday because the stock’s rich multiple—the shares fetch 46 times estimated earnings for the next 12 months—no longer makes sense with Xilinx attached. The growth story has been muddied by non-core businesses, this investor says.

Sure enough, AMD shares fell 4% on the deal news.

po ovom što pišu, rast cijene dionice je odrađen čak i za iduću godinu, dvije jer je trenuti PE preko 100, pa će s rastom zarade u sljedeće dvije godine (kako gore navode) PE se malo 'upristojiti'

za daljnji rast cijene trebaju naći novi target (ne znam imaju li nakon ove friške akvizicije još streljiva) ili odraditi dalje organski rast koji je do sada bio izvanredan

naravno, ako ga gledate za kraći trejd sve je moguće

neki dan sam pisao o ABBV kako očekujemo dobre rezultate ali da se pojavio Death Cross obrazac prema TA analizi, pa sam pričekao za ulaz

i onda objave rezultate i dionica - ode preko 5%

teško je biti pametan

čitati, čitati i čitati i s vremenom imate dosta materijala za donijeti odluku

• accountant
    • October 31, 2020 at 6:18 PM
    Quote from zlocesti

Ajmo svi, domaća zadaća

Molim one koji vladaju fundamentalnom da pogledaju IRobot IRBT...

Zašto li je papir pao sa 130 dolara na sadašnje niske grane, ima li to veze sa poslovanjem...

Pa kad smo kod domaće (preskočene) zadaće, moj post o IRobot od 23.10. pogledaj please... Isti topic (tema)

• accountant
    • October 30, 2020 at 2:52 PM

ma o čemu pričamo... cca 2,50 kn zarade po dionici na 30.9.2020.

na cijeni od 10 kn to je PE=4

pa da ništa ne zarade u zadnjem kvartalu, dolaze opet Ameri u 2021. godini...

i tako se mi čudimo iz kvartala u kvartal

a cijena k'o da je bankrot u pitanju (ili po naški PSN)

jel vam sada jasno zašto su ovo talijani platili koliko su platili?

ma ovdje mirno spavam, kao bebica

• accountant
    • October 30, 2020 at 2:36 PM

čeako sam, čekao... i dočekao

uživajte ljudi: Q3_2020 VLEN

možda ovo maštanje o dionici na 70 kn nije više ludo?

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • October 30, 2020 at 1:49 PM

otvaram ova kvartalna izvješća... jedno za drugim

k'o da prebirem po crvljivom grahu: sve puno rupa, malo toga jestivo i probavljivo

jad i bijeda!

skupit ovo novčeka kaj je ostalo i preko bare

• accountant
    • October 30, 2020 at 1:31 PM

ABBV prema očekivanjima: ABBVie beats exp Q3_20

uz to, podižu iznos dividende za 10%, također očekuje se da će narednih par godina podizati dividendu kako bude rasla zarada, uz značajno smanjenje duga

stanje duga još ne nađoh, vjerujem da ga također smanjuju kako je i najavljeno

• accountant
    • October 30, 2020 at 12:43 PM

PSX, koga zanima Third-Quarter-2020-Financial-Results: PSX Q3_2020

još uvijek pritisak na rafineriji ALI usklađeni EPS samo (0.01$) prema očekivanih (0.64$)

zanimljivo je da su u kvartalu isplatili $393 mil u dividendu a operativni CF je iznosio $491 mil, za sada nema naznaka smanjenja dividende (kao što je npr. srezao napola ET) pa je div. yield prihvatljivih >8% p.a.

cijena će očigledno još dolje, podbacili su dosta u prihodima (imali su zatvaranje postrojenja radi uragana) a i ev. Bidenova pobjeda zatuči će cijenu još više

no, nekom neprilika a nekom prilika...

• accountant
    • October 30, 2020 at 9:35 AM

nije lako ni u USA donijeti odluku

sad sam naletio na članak da se na ABBV pojavio DeathCross?!

prema TA to bi značilo da komotno možeš uletiti u short poziciju osobito ukoliko kvartal ne bude zadovoljavajući (prije svega operativni CF i stanje duga)

ako se to dvoje poklopi, još ništa od bigamije :(

najbolje pričekati do iza izbora... hold

• CORONA virus

• accountant
    • October 30, 2020 at 8:32 AM
    Quote from BudFox

Pametan covjek ovaj Radman, treba ga slusati sta govori o Koroni!

"Hrvatski znanstvenik, molekularni biolog prof. dr. sc. Miroslav Radman koji je prije tri tjedna primio orden Reda Legije časti, najviše francusko odlikovanje, pita se zašto se društvo uznemiruje oko 400-tinjak preminulih od i uz koronavirus, a ne oko više od 50 tisuća ljudi koliko godišnje umre u Hrvatskoj."

"Dakle, Hrvatska ima otprilike 51-52.000 mrtvih godišnje. Dok sad razgovaramo, podaci su da imamo ukupno nešto više od 400 umrlih od COVID-19. Koliko bi od ovih 400 ljudi bilo umrlo i bez koronavirusa, nikada nećemo saznati, a uglavnom su bili stari i bolesni!',"

https://www.tportal.hr/vijesti/clanak…ontana-20201025

Radmav vs Dikic (liberal.hr)

• accountant
    • October 30, 2020 at 8:30 AM

zadnji kvartal ATVI-u bi trebao ustvari biti killer od izvještaja, osobito ako se opet zaključamo

po kvartalima, ono što sam vidio na njihovom webu uopće nisu loši, dapače vide se promjene nabolje nakon akvizicije u prihodima

no ono što me buni da su im očekivanja za Q4 za EPS za cca trećinu lošija od ovog kvartala, a ljudi su kao bili ipak vani na zraku, godišnji i to

zato baš i ne volim ovakve dionice, nije to ni klasnični tech pa da izbace neku novotariju i da znaš da će tu poentirati

imam isti problem kao i Buffett ;)

• accountant
    • October 29, 2020 at 9:55 PM

Neće biti promjene (rasta) na ATVI, objasnio je alias sve, veći EPS od očekivanja za Q3 ali guidance as of 29.10. najavljuje lošiji zadnji kvartal (dosta manji EPS, pad korisnika). Lijepo piše sve na njihovom webu, divota od izvještavanja prema investitorima :love:

Pratite ABBV i CNDT izvješća, jedini problem je veliki dug (obje firme) ali FCF, EPS i općenito prihodi uz agresivno razduživanje (ABBV) te ogromni skok u potpisanim novim ugovorima i fundamentalna podcijenjenost npr P/BV 0,55 EV/Ebitda 4,6! P/S 0,17! (CNDT).

Ne znam jel ste primijetili rezultate Amazona, Alphabeta i Facebooka, ludo. Ha ili su očekivanja bila niža tko bi ga znao...

• OPTE prodaja - kladionica

• accountant
    • October 29, 2020 at 3:56 PM
    Quote from airfire

Oprostite radim, uglavnom bila je ponuda po 11 ali nije bila prihvatljiva prodavacima, to je bilo prije ljeta, bila je nesluzbena kao sto je i ovo nesluzbeno

isusek, trebali su dati Ostoji da proda

on je s LRH pogodio i tajming i cijenu

on bi to dao za 7 kn i sitno

win-win za sve

i sad bi opet kupovali po 5 kn ili manje

ne znam samo čije je bila ideja 11 kn, ZABA-e ili HT-a

• accountant
    • October 29, 2020 at 1:48 PM

a da je tome tako (Radman) možda najbolje govori i ovo: Three Drugs Study by NIH

primjetite kako u tekstu stoji da će istraživanje trajati 'up to eight months and will enroll about 2,100 patients'

dakle liječenje (postojećim) lijekovima, kod kojih imamo znane nuspojave i povijest uporabe, a sad će se dodatno testirati

nit će cjepivo biti dostupno odmah svima čak da se i sutra proizvede (ograničenja proizvodnje i distribucije)

ja da prostite ni novi auto ne kupujem dok ne vidim ima li kakvih 'dječjih bolesti' a kamoli da bih se cijepio i igrao se pokusnog kunića

• accountant
    • October 29, 2020 at 1:37 PM

ekipa, bio bih vrlo oprezan što se tiče trgovine dionicama koje razvijaju (ili već testiraju) cjepivo protiv Covid-19 kako što kolega spominje Pfizer

ja recimo volim kako naš biolog g. Radman razmišlja kako možda i nećemo naći cjepivo protiv te bolesti tj. virusa ali možemo naći lijek

evo, ima ovjde zgodan paralelni dvoboj dvojice molekularnih biologa: Radman vs Dikic. liberal.hr, i kao što vidite iz ankete, jasno je kakvo je i mnijenje o tome

dapače, iz prve ruke mogu posvjedočiti da je meni bliska i draga osoba bila zaglavila cca 3 mjeseca u bolnici Rebro, na operaciji i liječenju raka, pritom je razina njege, pažnje i postupanja bila iznimno neodgovarajuća za takvu vrst bolesnika (otišao je doslovno žedan a kao plus iz bolnice se vratio s MRSAom)

rodbina se može samo nadati najboljem i pokupiti prljavu robu te vratiti čistu... što se zaboga 'gore' događalo sam bog zna

to što neke vlade tipa SAD dijele milijarde multinacionalkama da dođu do cjepiva ne znači da će do njega i doći: ergo, milijarde će se potrošiti a u slučaju da cjepiva nema, nema ni zarade

zato su takve dionice vrlo vrlo volatilne i to je čista igra na sreću računati na to da će se cjepivo proizvesti kod ove ili one kompanije

1. Privacy Policy
  2. Kontakt