1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Plaćanje poreza kod trgovanja na stranim tržištima kapitala

• accountant
    • November 11, 2020 at 2:50 PM
    Quote from emil

"Porezni obveznici dužni su pri prestanku obavljanja samostalne djelatnosti i/ili prestanku ostvarivanja dohotka iz inozemstva i/ili.." odjavit se u roku 8 dana.

Zanimljivio su ti zakoni. Sto znaci prestanak ostvarivanja dohotka iz inozemstva?

Kupim dionicu i drzim je 20 godina : Ne ostvarujem nista .Moram se odjavit?

Ne ostvarujem dobit 10 dana - moram se odjavit?

Dokle god imam strancu dionicu moram bit upisan

što da vam kažem... za jednu nekretninu koju dajem u zakup htjeli su mi na PU razrezati porez (i prirez) na dohodak od najma samo zato jer nisam u roku od 8 dana prijavio da je raskinut ugovor!!

doslovno, htjeli su odrapiti svoj prihod na moj nepostojeći prihod (nema važećeg ugovora, nema zakupnika u prostoru, nema priljeva po toj osnovi na moj žiro račun)

s tri različite osobe sam pregovarao, od referenta do ravnatelja ispostave, isti klinac... kumio i molio kako zbog bolesti nisam predao na vrijeme, uzalud!

na kraju sam riješio tako da sam angažirao odvjetnika

(ispalo je da je tvrtka bivšeg zakupnika nakon par mjeseci zatvorila stečajni postupak, no SVEJEDNO su mi htjeli za svo to vrijeme, od dana raskida ugovora do kraja stečaja, odrediti porez)

jer svi smo mi krimosi i utajivači poreza <X

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • November 11, 2020 at 10:01 AM

upravo tako... gledam ABBV na 80 i kusur dolara, napišu negdje da se formira 'DeathCross'

ni ne zvuči dobro, ne? okej rekoh budemo pričekali

i onda u tjedan, dva ode 25% gore, dobro poslovanje, cjepivo, bog i vrag tko bi ga znao više

propuštena prilika

• accountant
    • November 11, 2020 at 9:35 AM
    Quote from zlocesti

Dvije su se dobre stvari desile u ovom rasulu

Prva je da smo uopće zakoračili preko bare.

Druga je da nam se alias pridružio :)

Nego, čitam da svi radite TA. Zašto nitko ne posta grafove ?

A ? :S

a tko je rekao da radim to sam?

na više mjesta ima TA analiza za dionice s prijedlozima i idejama trgovanja za tjedan, mjesec

kao i kod tebe Zloćka, neki put upali neki ne 8o

to me spasilo preranog ulaska u PSX, već na 65-70 USD svi su trubili best buy i držati dok nafta ne poraste

ali TA je pokazivala ponor, i tako je došla na skoro 40 USD

ma posvetio bih se ja učenju TA nije problem odvojiti vrijeme

no me muči što to more a i ne more bit'

imam problem s tim da trošim resurse na nešto što je, da prostite, k'o alkemija, čarobni grah ili kugla: danas pokazuje da dionica pada i onda objave vijest o cjepivu, kužiš?

netko je rekao da je tehnička 'gledanje u retrovizor' jer se na temelju podataka o prošlom trgovanju formiraju obrasci

ovakve udarne vijesti tipa Pfizer, stock splitovi, objave dividende i naravno poboljšano poslovanje (prihodi, zarade) NE VIDE u prošlom trgovanju, i objava takvih vijesti trenutno utječe na cijenu (ili obratno, kako vam paše)

pa onda kombiniram fundamentalnu i TA najbolje kako znam i zasad - funkcionira

• accountant
    • November 11, 2020 at 8:25 AM

Alias, hvala ti za ATVI, uopće ne bih prije obraćao pozornost na tu (i takve) dionice... kapa dolje!

jučer isto lunapark na dionici, otvorila slabo i pala a onda potegnula opet skoro 2,5 USD gore

no sad sam pametniji i kombiniram TA i vidim da ATVI-ju trenutno nije naklonjen trend

ali s obzirom da sam dugoročni, onda je ovo u stvari prilika jer kako si mi isto skrenuo pozornost da i PE>25 nije puno ako dionica ostvaruje rast kako prihoda tako i zarade

kombinirano, na dvije dionice ATVI i CNDT, 15% plusa u manje od dva-tri mjeseca, dakle anuilizirano i puno više :)

na ZSE mi je ostao samo VLEN

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• accountant
    • November 10, 2020 at 11:03 AM
    Quote from emil

Info-

Za probu radio povrat s Trade212 nazad na Revolut. Trajalo je 2,5 dana.

Posto mi revolut salje notifikacije pri svakoj transakciji dobijem u 3 ujutro poruku :((valjda se tad otvara banka od trade212)

eto da si znate ugasit notifikaciju kad povlacite novac na revolut

znači bez transakcijskih troškova? super!

• Trgovanje dionicama preko Revolut-a

• accountant
    • November 10, 2020 at 10:27 AM

jel netko pokušao s ove trade212 platforme (ili Revoluta svejedno) isplatiti (vratiti) novac u RH

kako to ide i kolika je provizija?

pretpostavljam da se može vratiti na karticu tekućeg računa - debitna

ali me zanima skida li banka pri ulazu naknadu i koliko?

inače za sve koje muči poslovnanje s Revolutom nakon Brexita: Britain's Fintech after Brexit (cnn.com)

koliko kužim iz članka, pitanje su riješili još 2018. u Litvi, a ovih dana su nas samo prebacili (user agreement koji smo dobili na mail)

još jedino moraju ishoditi, vjerojatno u Irskoj, drugu licencu za e-novčanik koji naravno svi koristimo, no:

“Our plan is that once the business in Ireland is authorised by the CBI, we will migrate our Irish Revolut customers to the Irish entity and, in due course, many of our other Western European customers.”

• accountant
    • November 10, 2020 at 8:31 AM
    Quote from zlocesti

One day over the rainbow.... kupiti ću si Berkshire :S

Kada zatvorim transakciju na svojoj Optimi :)

https://www.fool.com/investing/2020…nto-this-stock/

evo i ovdje potvrda iz izvješća BRK: Stock repurchases in Q320

navodno su prodali 4 mlrd $ vrijednosti APPL u kvartalu, a kupovali svoje dionice

kad izađe 13-F onda ćemo znati što se sve događalo s drugim pozicijama...

• accountant
    • November 10, 2020 at 12:55 AM

Ja sam opet okrenuo ATVI, ušao odmah na otvaranju nisko, izletio na 77,mrvicu prerano... I opet na kraju dana uletio ispod 75,XX. S projekcijama rasta prihoda i dobiti, ovdje mogu stalno kratiti i ulaziti jer je trend up još tri godine barem.

CNDT skratio malo pa i njega vratio na kraju dana, kod njega rast preko 7% ne traje do drugog dana 😁

Ali održavam pun račun tog papira, tek na 9$ su razine kad ću razmisliti o opraštanju.

Ja više nego zadovoljan današnjim danom.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • November 10, 2020 at 12:46 AM

Predlažem gledati Euronews, CNN a od domaćih eventualno N1.

Od ovih naših 'vijesti' mi pada IQ sa svakom minutom.

I tako je, burza nije bitna već čiji je ego veći, to raju zamima i to raji treba. Jbg znam ih koji gledaju tri dnevnika zaredom RTL, Nova i HRT, droga je droga.

• accountant
    • November 9, 2020 at 3:07 PM
    Quote from alias

Sad je HL medu onima koji su pali najvise. A mogao se kupiti cak i u plusu jedno vrijeme. Sad je -5% skoro. Dok sam pisao je -6%

Hrvatska lutrija? :D:D

• accountant
    • November 9, 2020 at 3:04 PM
    Quote from LodeRunner

milina za vidjeti, poklopilo se vijest o cjepivu i us izbori:)

Sllucajno, naravno..

Inace Zoom 18% dolje a Delivery Hero 7% dolje. Opet nekome svice a drugi potiho u noc.

ništa čudno, naime JP Morgan je dao listu dionica za short čim se (efektivna) vakcina pojavi

Zoom je na njoj, i Chipotle (to bi valjda bilo blizu tom Delivery Hero?)

Chipotle je odradio dosta rasta na procvatu dostave hrane

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:30 PM

baš sam komentirao na LIVE trgovanju

dobitnici dana - DLKV i INGR

<X

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:28 PM

snažan odgovor na DLKV

dionici koja je najpogođenija bila Covidom-19

<X

povlačim sav novac uskoro s naše burze, prestrašno!

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:25 PM
    Quote from discover

događa se plač onih koji čekaju rivp na 15

i škrgut zubima...

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:15 PM

vidim da ću opet kupovati ATVI :D

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:14 PM

Pfizer kaže da je njegovo cjepivo protiv Covid-19 90% učinkovito :)

evo i Crobi samo što nije...

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:09 PM

evo ovdje: Pfizer vaccine 90% effective

a na burzama: Burze jutros

ma tko god da je 'čuvao' pare, a nije u dionicama danas nek' plače

ne samo u Pfizeru

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • November 9, 2020 at 9:51 AM
    Quote from Roki

Kad smo kod VLENa, meni je malo nejasno zašto oni sami svoje dionice ne kupuju i ne ponište ako je cijena toliko primamljiva. Preuzeli su je po 10 kn/kom pa valjda im je onda sada sve do 10, 15 ili čak i 20 kn puno povoljnije nego ondašnjih 10?? A valjda oni najbolje znaju na čem su a love imaju. S druge strane kad bi počeli s otkupom to bi po meni isto bio jedan od mogućih okidača da cijena krene gore.

mislite kupnja u trezor pa poništavanje?

a odakle VLEN pare?

pa jel su sami rekli u izvješću da se ide u nabavku doka

• accountant
    • November 9, 2020 at 8:40 AM
    Quote from alias
    Quote from accountant

Ma sutra opet sve gore ide

Osim naftaša, pipeline i rafinerije, to je očito na neki srednji rok u banani. Ako bude do kraja godine cjepivo, onda i to leti. Iz PSX sam se jedva izvukao bez gubitka, ali dugoročno ga mjerim i dalje, bit će prilike.

Zanima me živo CNDT kako će se ponašati, draži mi je kad polagano raste i kad unutar dana pustim i uzmem parsto dionica a on ionako u uptrendu.

Nisu ni dvije pizze za bacit

E vidis tu si se zeznuo. I nafta bi trebala rasti sto je potpuno cudno, ali ima logike. Dakle, on zbog zelene ekonomije misli zabraniti daljnje crpljenje nafte u SAD-u tj. ukinuti neplanirano širenje i busenje nafte iz škriljca. To znaci manje nafte, odnosno višu cijenu.

sve ok, u Goldmanu kažu sljedeće godine nafta na 65$ u zadnjem kvartalu, a do kraja godine na 49$: Bullish GS sees Oil Price 65

ja sam samo rekao 'srednji rok', za mene je to taman pola godine do godine dana ;)

• accountant
    • November 8, 2020 at 8:36 PM

Ma sutra opet sve gore ide

Osim naftaša, pipeline i rafinerije, to je očito na neki srednji rok u banani. Ako bude do kraja godine cjepivo, onda i to leti. Iz PSX sam se jedva izvukao bez gubitka, ali dugoročno ga mjerim i dalje, bit će prilike.

Zanima me živo CNDT kako će se ponašati, draži mi je kad polagano raste i kad unutar dana pustim i uzmem parsto dionica a on ionako u uptrendu.

Nisu ni dvije pizze za bacit

1. Privacy Policy
  2. Kontakt