1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • November 10, 2020 at 8:31 AM
    Quote from zlocesti

One day over the rainbow.... kupiti ću si Berkshire :S

Kada zatvorim transakciju na svojoj Optimi :)

https://www.fool.com/investing/2020…nto-this-stock/

evo i ovdje potvrda iz izvješća BRK: Stock repurchases in Q320

navodno su prodali 4 mlrd $ vrijednosti APPL u kvartalu, a kupovali svoje dionice

kad izađe 13-F onda ćemo znati što se sve događalo s drugim pozicijama...

• accountant
    • November 10, 2020 at 12:55 AM

Ja sam opet okrenuo ATVI, ušao odmah na otvaranju nisko, izletio na 77,mrvicu prerano... I opet na kraju dana uletio ispod 75,XX. S projekcijama rasta prihoda i dobiti, ovdje mogu stalno kratiti i ulaziti jer je trend up još tri godine barem.

CNDT skratio malo pa i njega vratio na kraju dana, kod njega rast preko 7% ne traje do drugog dana 😁

Ali održavam pun račun tog papira, tek na 9$ su razine kad ću razmisliti o opraštanju.

Ja više nego zadovoljan današnjim danom.

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • November 10, 2020 at 12:46 AM

Predlažem gledati Euronews, CNN a od domaćih eventualno N1.

Od ovih naših 'vijesti' mi pada IQ sa svakom minutom.

I tako je, burza nije bitna već čiji je ego veći, to raju zamima i to raji treba. Jbg znam ih koji gledaju tri dnevnika zaredom RTL, Nova i HRT, droga je droga.

• accountant
    • November 9, 2020 at 3:07 PM
    Quote from alias

Sad je HL medu onima koji su pali najvise. A mogao se kupiti cak i u plusu jedno vrijeme. Sad je -5% skoro. Dok sam pisao je -6%

Hrvatska lutrija? :D:D

• accountant
    • November 9, 2020 at 3:04 PM
    Quote from LodeRunner

milina za vidjeti, poklopilo se vijest o cjepivu i us izbori:)

Sllucajno, naravno..

Inace Zoom 18% dolje a Delivery Hero 7% dolje. Opet nekome svice a drugi potiho u noc.

ništa čudno, naime JP Morgan je dao listu dionica za short čim se (efektivna) vakcina pojavi

Zoom je na njoj, i Chipotle (to bi valjda bilo blizu tom Delivery Hero?)

Chipotle je odradio dosta rasta na procvatu dostave hrane

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:30 PM

baš sam komentirao na LIVE trgovanju

dobitnici dana - DLKV i INGR

<X

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:28 PM

snažan odgovor na DLKV

dionici koja je najpogođenija bila Covidom-19

<X

povlačim sav novac uskoro s naše burze, prestrašno!

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:25 PM
    Quote from discover

događa se plač onih koji čekaju rivp na 15

i škrgut zubima...

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:15 PM

vidim da ću opet kupovati ATVI :D

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:14 PM

Pfizer kaže da je njegovo cjepivo protiv Covid-19 90% učinkovito :)

evo i Crobi samo što nije...

• accountant
    • November 9, 2020 at 1:09 PM

evo ovdje: Pfizer vaccine 90% effective

a na burzama: Burze jutros

ma tko god da je 'čuvao' pare, a nije u dionicama danas nek' plače

ne samo u Pfizeru

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • November 9, 2020 at 9:51 AM
    Quote from Roki

Kad smo kod VLENa, meni je malo nejasno zašto oni sami svoje dionice ne kupuju i ne ponište ako je cijena toliko primamljiva. Preuzeli su je po 10 kn/kom pa valjda im je onda sada sve do 10, 15 ili čak i 20 kn puno povoljnije nego ondašnjih 10?? A valjda oni najbolje znaju na čem su a love imaju. S druge strane kad bi počeli s otkupom to bi po meni isto bio jedan od mogućih okidača da cijena krene gore.

mislite kupnja u trezor pa poništavanje?

a odakle VLEN pare?

pa jel su sami rekli u izvješću da se ide u nabavku doka

• accountant
    • November 9, 2020 at 8:40 AM
    Quote from alias
    Quote from accountant

Ma sutra opet sve gore ide

Osim naftaša, pipeline i rafinerije, to je očito na neki srednji rok u banani. Ako bude do kraja godine cjepivo, onda i to leti. Iz PSX sam se jedva izvukao bez gubitka, ali dugoročno ga mjerim i dalje, bit će prilike.

Zanima me živo CNDT kako će se ponašati, draži mi je kad polagano raste i kad unutar dana pustim i uzmem parsto dionica a on ionako u uptrendu.

Nisu ni dvije pizze za bacit

E vidis tu si se zeznuo. I nafta bi trebala rasti sto je potpuno cudno, ali ima logike. Dakle, on zbog zelene ekonomije misli zabraniti daljnje crpljenje nafte u SAD-u tj. ukinuti neplanirano širenje i busenje nafte iz škriljca. To znaci manje nafte, odnosno višu cijenu.

sve ok, u Goldmanu kažu sljedeće godine nafta na 65$ u zadnjem kvartalu, a do kraja godine na 49$: Bullish GS sees Oil Price 65

ja sam samo rekao 'srednji rok', za mene je to taman pola godine do godine dana ;)

• accountant
    • November 8, 2020 at 8:36 PM

Ma sutra opet sve gore ide

Osim naftaša, pipeline i rafinerije, to je očito na neki srednji rok u banani. Ako bude do kraja godine cjepivo, onda i to leti. Iz PSX sam se jedva izvukao bez gubitka, ali dugoročno ga mjerim i dalje, bit će prilike.

Zanima me živo CNDT kako će se ponašati, draži mi je kad polagano raste i kad unutar dana pustim i uzmem parsto dionica a on ionako u uptrendu.

Nisu ni dvije pizze za bacit

• accountant
    • November 8, 2020 at 1:41 AM

Parice, Snupy i ostali,

nije VLEN iznimka od pravila da dobro trg. društvo može biti loša dionica a razlozi su neki od sljedećih:

a) nerazvijeno trž. kapitala,

b) mali free float i rješena vlas. struktura,

c) ciklična djelatnost,

No to ništa ne govori o fundamentima. Koji su sve bolji. U uvjetima najgore krize i pandemije uprava i vlasnici (koji su ne zaboravite nadzorni odbor, ne onakav da ubire naknadu i putne troškove za sjednicu, te ručak) uspijevaju kontrolirati troškove na način da s min. kapacitetima budu na brake even ili bolji. A kad znaš to, koja su ti ograničenja i kako kontrolirati 'kućni budžet', onda postaješ biznis veće marginalne dobiti jer svaki posao koji ugovoriš povrh tog praga, slijeva se direktno u dobit, ili na većem obujmu, ili na poslovima s boljom maržom (US Navy, scrubberi). I to je sva pamet.

Drugi dio, valuacije i tajming, to možemo jedino kod gatare pa da nam vidi ^^

Jer to je pitanje otključavanja vrijednosti koje ima u literaturi i svodi se uglavnom na katalizator.

Ovdje to više ne može biti promjena vlasništva. Ali može biti svaki značajan događaj: veliko partnerstvo (kao Palumbovo s MSC), najava velikog posla US mornarica, naravno), novo tržište (recimo nabava većeg doka, poslovi s LNGom).

Ako ne reagira cijena na katalizatore, sa svakim novim izvješćem pune se spremnici za raketu. Fundamenti moraju doći na svoje jer nije VLEN izoliran od okruženja u kojem se nalazi.

Trenutno se na poslovno volatilnu godinu nalijepila i korona. Pa IPAK, ako pogledate YTD rast cijene VLEN bolji su jedino DLKV, SAPN i možda INGR.

Dakle ovo je čista praćka, guma se zateže...

Oni koji me prate na topicu Conduent, slična stvar se događa tamo: jako loše poslovanje, pad ugovora i prihoda, pa smjena uprave (utjecaj većinskog Carl Icahn), pa korona, dionica zatučena u zemlju, napustili ju fondovi, veliki dugovi... I sad ide polako, oporavlja se cijena ali polako, vrlo su svi oprezni zbog prošlosti. I opet: katalizatori, 100% više potpisanih ugovora i kontrola troškova (uštede). I sad će s dvije strane 'udarati' na veću Ebitdu, prihodovne i troškovne. I ista stvar, poletila 15% i onda se ispuhala jer nema fondova, povjerenja u oporavak ili treće.

Meni nebitno, što više cijena stoji, tankovi se pune i guma se zateže...

Ako vam je vremenski horizont ulaganja = mirovina, nećemo vremenom ništa izgubiti osim vremena samog jer, ponavljam, guma se zateže...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • November 7, 2020 at 6:32 PM

Ok, preživjeti će! 😁👌🏻

Opet su u izvješću bili - klasa pesimist

• CNDT (Conduent Inc)

• accountant
    • November 6, 2020 at 10:58 PM

A da, nisam spomenuo GDPR i osiguranje od hackerskih napada, kod nas barem puno manjih i srednje velikih firmi ima problema s tim.

Eto, netko o tome vodi brigu za pravičnu naknadu.

• CNDT (Conduent Inc)

• accountant
    • November 6, 2020 at 10:53 PM

Ma može se dosta toga naći po netu o njima. Npr. Santa Monica sustav parkiranja je pod njima: optimizacija procesa, digitalizacija papira, odnosi s korisnicima parkirališta, izdavanje dozvola i karata, obrada naplate karticama, parking na pločniku, naplata cestarina... Drugim riječima, ako trebaš nešto od gore navedenih usluga Conduent već ima spreman know-how: ljude, programe i opremu. Ne moraš izmišljati toplu vodu.

To je nekoć bilo u sklopu Xeroxa e da bi ovaj mogao lakše prodati uređaje.

Ovih dana čuo sam kod moje bliske prijateljice da im Konica Minolta nudi sličnu stvar, uzmeš kopirku-printer, a ovi ti poslože procese od skeniranja, paper-to-data pretvorbe, cloud rješenje (sigurnost + arhiviranje), likvidatura ulazno-izlaznih dokumenata, integracija s mailovima, ispisi i sl.

Dodana vrijednost uglavnom...

• CNDT (Conduent Inc)

• accountant
    • November 6, 2020 at 10:27 PM
    Quote from alias

cime se taj cndt bavi. daj nek mi netko ukratko objasni.

BPO - business process services. Automatizacija, digitalizacija i optimizacija poslovnih procesa u tri kategorije: država (lokalna uprava), transport, i privatne kompanije. Detaljnije imaš na njihovom webu. Sad su opremili ganz novi call centar

https://jobs.conduent.com/overview-and-facts

• CNDT (Conduent Inc)

• accountant
    • November 6, 2020 at 11:33 AM

ovo me zanimalo, glede duga, pa prenosim iz CNDT call transcript, za Q3_2020:

...We continue to have a solid liquidity position. In addition to our cash on hand ($496M), our revolver had approximately 592 million of capacity available at the end of the quarter. As we show on the debt maturity table, our first major debt maturity isn't until the end of 2022. And we will opportunistically look to refinance all or a portion of our debt over the course of the next 12 months.

a ovdje imamo u svezi CF neka pojašnjenja:

...Operating cash flow for the quarter was an inflow of 107 million and adjusted free cash flow was 72 million, a $99 million improvement over the same quarter last year. This is driven primarily by working capital timing and a payroll tax deferral related to the CARES Act.

dakle i oni koriste potpore za rad poradi Covid-19 pandemije

(moderator, da otovrimo temu CNDT?) :/

1. Privacy Policy
  2. Kontakt