1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • November 23, 2020 at 9:27 PM

Da je svaki dan kao ovaj... Sve pogodio u dlaku, i ulaz i izlaz.

Na nekima ću ipak prenoćiti.

NTCY pun pogodak haha

• accountant
    • November 23, 2020 at 3:19 PM

hvala za SDC, tend je up

tako da ne diram dok mi ne odradi što treba

jer danas imamo drugu igračku :P

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • November 23, 2020 at 2:02 PM
    Quote from kvart99

....danas opet jedan od "onih dana".....kad se ne dogadja apsolutno nista.....

kako ne, eno je g. Marinko prodao 1.000 dionica društva kojeg vodi

baš šalje lijepu poruku investicijskoj zajednici

usfalilo mu za drugu deku na vikendici valjda

nevjerojatno, umjesto da kupuje i time da nedvosmisleno podršku, on prodaje jer mu je usfalilo

još će puno puno vode proteči ispod savskog mosta dok se ne naučimo pravilima ponašanja

• accountant
    • November 23, 2020 at 1:16 PM

kolega BSOD, ako nije problem, može i graf za SDC?

to sam nešto ulazio, pa izlazio... pa sad mi nije baš jasno kuda će u kojem smjeru

pa da se ne bavim s njim kad ima boljih prilika?

• accountant
    • November 23, 2020 at 1:05 PM

BSOD, hvala za KRMD graf!

vidim da si nacrtao otpor na ili oko $4.66, s time da je moje skromno mišljenje već danas slijedi proboj

tko nije pročitao što sam prije pisao, da ponovim: KRMD je sredinom ove godine izdalo dionice u fin. aranžmanu po preko $7, tom akcijom sjelo na račun $35 mil plus

s obzirom da operativno nisu loše poslovalo ostalo im je preko $30 mil na računu i sad su si dali odobrenje da do kraja godine kupuju do $10 mil u vrijednosti vlastitih dionica

drugim riječima, što ne pokupimo mi, pokupit će uprava

(gornje iznose provjeriti, nisu točni, prst gore-prst-dolje)

a što mislite o: NCTY

BSOD, možeš nam to nacrtati?

i ovjde imamo zanimljiv razvoj situacije gdje insider prije par dana (tad je objavljeno) kupuje preko 9 mil dionica ovog društva

čim se pročulo, dobili smo odgovor u vidu likvidnosti

ovdje je jedini problem mali MCap (čak su dobili obavijest Nasdaqa da će ih delistirati jer su pali ispod min. praga trž. kapitalizacije, ali i to će se riješiti jer ako nastave ovako, cijena pa i kapitalizacija ide gore, a rok im je do svibnja slj. godine)

inače zanimljivo, imaju licencu za prodaju jedne ATVI-jeve igrice za Kinu :)

• accountant
    • November 21, 2020 at 8:48 AM

Ovo je točno za market nalog, čekaš a cijena realiziranog uvijek pobjegne u plus ili minus, rijetko se provede po onom što trenutno piše..

Ma mene svrbi taj trade-ideas.com, imaju stock screener, zajednicu korisnika i chat room, ideje za dnevni trejd, karte u realnom vremenu (K/P), i tako...

Ako netko ima sličan pristup, i bolju ideju kome se priključiti, neka javi.

Njihova usluga je malo preko 100$/mj. Ali sa svime što navode da rade, mislim da je ok deal. Pa makar za probu uzeti...

• Best buy

• accountant
    • November 20, 2020 at 11:10 PM

Bez pojašnjenja zašto, kako, u kojem roku, ova tema nije best buy već čisti popis preferencija, da ne kažem wishful thinking

Ono, i tata bi sine!

• accountant
    • November 20, 2020 at 11:04 PM

Evo moje gledište (slaže se uglavnom s onim što sam dosad čitao o dnevnom trejdu).

Dnevno trgovanje omogućuje nam ipak s relativno manjim fondom u odnosu na fundamentalne 'oklade' brzu i veću zaradu uz manji rizik od gubitka glavnice. Stop sell, kako gdje, uglavnom se kreće od 1-2%. Pojedinačni nalog ovisi o veličini fonda za ulaganje, ali za moj ukus $1.000 je zaista premalo zato jer:

1. Stop loss već daje vrlo mali downside
    2. Dobrom pripremom naći-kupiti dionicu na donjem dijelu RSI (bar 20 ili niže) uz dovoljnu likvidnost, bar 2x od prosječne, s time je nekih 4 ulaza na 5 ispravno (analogija s udaračem u baseballu, čekaj pravu loptu-priliku)
    3. Kupiti samo dionicu koja je u uptrendu pa ako se i desi da zaglaviš, trend će napraviti svoje, makar prespavao
    4. Zbog malog downside, isplati se ići na veće 'oklade' jer je jednostavno omjer u tvoju korist
    5. Veći jednokratni bet daje veću zaradu na manjem postotku
    6. Ne noćiti (osim iznimno) u dionici, to značajno smanjuje rizik
    7. Priprema je pola posla: screenerom odrediti par dionica koje pratiš, staviti na watchlist (kod mene su kriteriji da mora biti u uptrendu, 2x volume od prosječnog, 30% min potcijenjena u odnosu na preporuke cijene analitičara, volatilnost veća i u kraćim periodima)
    8. Izlazak na RSI 80% i više, neboj te se izaći koji cent niže, dobre dionice uvijek se vrate za novi trejd :D
    9. Nastojim unutar sat i pol od otvaranja burze realizirati nalog kupnje, pred zatvaranje zatvaram i ja butigu
    10. Svakodnevna zarada stalno uvećava glavnicu, svaki sljedeći dan imaš više novaca za ulog, što me potsjeća na složeno ukamaćivanje - što je više perioda ukamaćivanja, to bolje
    11. Čuvati glavnicu ulaganja!!!

Zbog gore navedenih razloga, radije čekam pravu priliku s puškom za slonove, nego limenke u lunaparku sa zračnicom

• accountant
    • November 20, 2020 at 2:52 PM
    Quote from fajrvol

Jel i vama podjeljen Pfizer na novu firmu Viatris? Trenutno mi je na 38,38 ali nisam ranije pratio jel to za nas dobra stvar ili ne. Jel ima ko info?

U prijevodu jel da se toga odmah rješavam ili da čekam. :S

da, napravili su demerger, dakle izdvojili van

ja sam u međuvremenu iztrejdao PFE, pa sam umjesto te dionice dobio novčeke ;)

• accountant
    • November 20, 2020 at 2:49 PM

Livent spominjete?

ne znam, jučer slabiji promet, možda je vrijeme za konsolidaciju na ovoj razini, prije nego što krene gore?

što mislite ekipa

• accountant
    • November 20, 2020 at 2:37 PM

danas gledam (dobio sam neku preporuku za trgovanje na mail) dionice nekih društava

pa sve se zeleni: BABA, SNAP, EBAY, CNDT, KRMD, SDC,

GP (6,91% u premarketu!!)

jedino APWC dolje, ali ionako je jučer zatvorio visoko...

slatke brige:D

• accountant
    • November 20, 2020 at 9:57 AM

A tek GP?

sve 'električari', nije samo Tesla u fokusu

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • November 20, 2020 at 8:39 AM
    Quote from st-brajo

"Međutim, rezultati ankete među gospodarstvenicima zapravo su poražavajući. A najgori su u kriteriju – kompetencija višeg menadžmenta. Naime, gospodarstvenici su anketom prema kriteriju ''kompetentan viši menadžment'', Hrvatsku stavili na posljednje 63. mjesto. Lani smo prema tom kriteriju bili bolji – 61.

Prema obrazovanju menadžera potonuli smo na 62. mjesto sa 60.-og. Istovremeno statistički pokazatelj koji određuje rang u kriteriju naknada menadžmentu Hrvatsku stavlja na 51. mjesto ljestvice.

Opravdano je zapitati se je li domaći menadžment preplaćen u odnosu na svoje kompetencije i obrazovanje, baš kao što je opravdano zapitati se što i kako rade sve te silne, što popularne, što popularizirane, škole za menadžere? Među poraznim ocjenama je i 63. mjesto po kriteriju motivacije zaposlenika kao i isto to mjesto po kriteriju odljeva mozgova."

https://direktno.hr/kolumne/studij…to-sada-214345/

ovo crveno sam istaknuo

ja bih stavio protupitanje: za što točno da se naši menađeri obrazuju?

koji to imamo visokotehnološki proizvod, k tome izvozni, za koji se trebaš školovati?

pa kod nas pola ekonomije živi na sinekurama i vezama (poslovi s Holdingom i državom) a pola živi od rente (prodavanje sunca na moru i kobasica na Adventu), ostalo što valja i što se stvorilo nije ionako na burzi

ponavljam, već sam dosadan sam sebi: dr. ekonomije, političari, crkveni kler - svi redom 'štede' u ciglama i mortu

u kojoj imovinskoj kartici političara ima AAPL ili ADPL?

kad pitam frendove jel bi ulagali u dionice odgovor je 'pa to treba pratiti, to je teško, moraš se obrazovati... i biti up to date'

eto sve vrli VSS-ovci koji btw rade po državnim firmama, školama i lokalnim monopolima

jel Podravka nakon Vegete izbacila proizvod te kvalitete i profitabilnosti?

ne znamo mi bolje!

• accountant
    • November 18, 2020 at 5:29 PM

Zločesta, ti i tvoje crtkarije 🤔

Što ćemo sad?

Uprosječavanje?

Što ćemo kad se vrati na $4.60

Pa na $4.90

Pa.... na kraju 10$ kako predviđaju analitičari 😀

I ne zaboravite da ovdje kupuju vlastite dionice...

• accountant
    • November 18, 2020 at 12:25 AM
    Quote from zlocesti

Ajde dečki ideje. ...........penny stocks, sutra je neradni dan, biti će vremena i za par grafova nacrtati

Ono, In and Out...

pogledajte KRMD

upravni odbor odobrio kupnju dionica do $10 mil u per. do 31.12.2020.

i nije im problem, kupovati će s $32.4 mil cash at hand na 30.9.

uz to, analitičari prognoziraju cijenu od $10

danas je zatvorila na $4.56

vaš

a.

• accountant
    • November 17, 2020 at 10:31 PM
    Quote from BSOD

I ode u afteru na 2.70.

Bomba!

Ja morao otići od ekrana, tako da sam ga riješio vrlo rano, na $2,13.

Uglavnom oko 8% zarada na jednom trejdu, neloše.

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • November 17, 2020 at 12:43 PM
    Quote from deny_09

Ne znam što čekamo...😉

Vjerovatno prodaja Optime...😊

čekamo da i drugi skuže... dajmo im priliku:

EV/Ebitda 1.60

za te koji čekaju, a nisu upoznati što znači pokazatelj, to vam znači da pri ovoj cijeni sada, kupite cijelu firmu (broj dionica umanj. za vlastite puta cijena na burzi), zajedno s dugom i umanjeno za keš (EV), i sve to vratite kroz nešto preko godinu i pol zarade prije kamata, poreza, amortizacije, otpisa...

znam da ovo nije LRH na lijepoj lokaciji i da nije takav business, al' opet

• accountant
    • November 17, 2020 at 12:17 PM

APWC, ima sve što tražim...

cijena ispod $10 (konkretno $2.2), volatilnost je tu, jučer promet 4x veći od prosječnog

u premarketu down pa bi ga mogao dočekati niže, na desnu kopačku pa dribling

pogotovo ako krene do potpore na $1.80

tu je pomak od 10 centi 4-5% pa ti vidi

• accountant
    • November 17, 2020 at 12:09 PM

pa ako se nas par i Ivana7 zainatimo, pojedemo ga bez ajvara :P

• accountant
    • November 17, 2020 at 9:21 AM

što je ovo?

nema me par dana jer se zabavljam 'preko bare' kad ono...

netko u šusu kupuje +20.000 kom dionice

rekao sam vam da katalizator može biti bilo što

izgleda da je u ovom slučaju to cjepivo iako direktno nema veze s Lencem, i pod korona mjerama poslovalo se sasvim zadovoljavajuće

1. Privacy Policy
  2. Kontakt