1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • November 30, 2020 at 10:36 PM

I ja sam bio tjeskoban :)

Ništa prodavao, uzeo malo SOLO natrag, dal sam pogodio dno... Vidjet ćemo.

CNDT je ne znaj kaj da velim, luduje gore dolje.. Dan za zaborav

• accountant
    • November 28, 2020 at 5:19 PM

Nije tako strašno. Postoji hrpu tutoriala. Nađeš koja ti strategija paše (pali) i kreneš. Naravno real time je skroz druga priča.. Kad krene pop up...

• accountant
    • November 28, 2020 at 4:45 PM

Pa oboje u stvari, takav je paket. Možeš skinuti app za desktop računalo ili raditi kroz browser. Mislim da potonji nema sve opcije kao instalirana verzija, a upitna je i brzina. Iako, pošteno je reći, moje računalo nije zadnji krik tehnike, pa možda preko weba malo trza.

Ma kažem ti, isplati se dati taj novac samo da stekneš dojam kakav je to SW, što nudi, koliko je moćan, kakvu prednost donosi u trejdu. Neopisivo, ne moraš koristiti, samo pogledaj!

I onda odeš na YouTube i skužiš da ima hrpa ljudi koji su kvitali na poslu (skladištari, white collar, nije bitno...) i bave se time: sat i pol dnevno 'posla' i poštena pinka u džep.

Ja sam se zaljubio.. a mislio sam da sam fundamentalac ;)

• accountant
    • November 28, 2020 at 4:16 PM

Počeo koristiti Trade-ideas softver.

Čudo jedno! Tjedan dana ga 'češljam', gledam na forum, druge zajednice trejdera što pišu o tome, youtube i sl.

Imam feeling da ga nikad neću sto posto proći, toliko opcija ima. Nisam još uzeo al govore da u premium paketu postoji backtesting opcija u kojem možete svaki scenarij selektiranih dionica testirati na dobitak, u nekom vremenskom periodu, pa znaš sigurno kolika bi ti dobit bila da si zaista tako trgovao (dakle simulator). Ako je za vjerovati, postoji i AI broker koji sam zadaje naloge K/P prema unesenim scenarijima. Dakle, čudo jedno!

A mi? Gdje smo mi? Uveli porez na doh na trgovanje na ionako utučeno tržište da ga zatremo do kraja. Pitam se imaju li političari pojma iočemu kad donose zakon? Svaki zakon mora biti dugoročno održiv, pošten, nedvosmislen, primjenjiv i pravedan. Zakon na kapitalnu dobit je smislio neki shithead a još veći ignorant ga je proveo u djelo. Porezna nema pojma koliko ga može ubrati, da li ga je netko 'zaboravio' prijaviti i kad je prijavio, koliko je prikazao a koliko nije, užas ono!

Mi kao narod nismo za drugo nego da sjedimo uz vatricu i pričamo o prirodnim zakonima, pojavama poput vatre, sunca i zvijezda. Pojma nemamo o tome što je društvo i država. Slučajna država, kako je rekao Milanović.

• accountant
    • November 28, 2020 at 3:56 PM

Valjda Stocktwits.com, ne Twitter

• accountant
    • November 27, 2020 at 8:44 PM
    Quote from alias

... Citao sam jednu knjigu davno davno (ne sjecam se koju), ali jedan super primjer mi je ostao u glavi. Dakle, za vrijeme dot.com booma, sve kompanije su stavljale u svoj naziv .net, jer je tako ispadalo da im poslovanje ima veze s internetom. Odmah bi dionica vrijedila na burzi 10x više. E sad, bila je neka kompanija koja je rekla da će čistiti tepihe i to preko interneta. Uglavnom, ti kazes da ces donijeti tepih i oni ti ga ociste. To bilo u nekoj garaži. Dionica je na burzi vrijedila 2 milijarde $. Sad se ti zamisli da odes do tog tipa i tip ti pokaze garažu i usisavac i ti njega pitas pošto bi ti to prodao, a on kaže 2 milijarde $. Pa ubio bi boga u njemu....

Mislim da smo čitali istu knjigu

Lewisova Next: the future just happened

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • November 27, 2020 at 7:35 PM

Je Roki, a zašto naslovi vrište u USA da su loše odigrali Covid-19 krizu ali ekonomiji nije ništa, kako to?

Pa tako da poduzetnicima stvoriš uvjete pa ti se, realno, za koronu može fućkati.

Mi ekonomije nemamo pa se zato ovo mrvu dionica što je preostalo na ZSE stislo na sam spomen makar i djelomičnog zatvaranja. Pred Advent zatvore kafiće, studije za vježbanje gdje su zdravi ljudi... Crkvene mise, križni putevi, nisu spriječeni a tamo baš dolaze starci.

Dakle Plenki nema muda Kaptolu reći NE!

A one koji mu plaćaju porez, a ne uzimaju kao Prebendari, njih će zatvoriti.

Pa tko je tu lud?

Ima pravo onaj iz La Štruka, laku noć, Hrvatska!

• Što smo danas tržili

• accountant
    • November 27, 2020 at 10:31 AM
    Quote from Hafid

Kupio DDJH po 4,51 dvaput

imaš ga sad i po 4 kn

brzo, dok ne navale Česi!

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• accountant
    • November 27, 2020 at 10:31 AM

pisalo se ovdje da Česi kupuju dionice na burzi...

prvo, ne vidim neku navalu a drugo, cijena klizi?

• accountant
    • November 25, 2020 at 3:07 PM
    Quote from my moon

jel se to meni čini, al ni danas ništa od trading 212?

pao im server hahahah

jbg cijela Hrvatska se spaja, tko bi to izdržao

morat ću preko Revoluta štaš'

• accountant
    • November 25, 2020 at 1:58 PM

dobar dan!

danas malo kasni morning tip al' bolje ikad...

jučerašnji tip IMBI se vidim oporavlja u premarketu je na $6.50 (ja sitno utržio jučer s onim disfunkcionalnim Trading212 računom po $6.05)

sve ono što sam naveo, stoji! to je dobra dionica i za dugoročne...

za danas (ispod $5, baš takve volim): Cocrystal Pharma Inc.

a od vijesti dovoljno je samo navesti sljedeće:

Continued progress of COVID-19 development programs with additional preclinical studies of coronavirus protease inhibitors (3CL) underway and lead preclinical molecule selection expected by year end....

Its fully owned drug candidate CC-42344 for Influenza A is expected to complete the ongoing IND-enabling studies and enter into clinical trials in 2021....

u premarketu je poludjela pa pazite na swingove, propadanja i sl.

ne odgovaram ni za što! osobito ako Zloćka pogubi novih $6 :P

PS

zaboravih, target analitičara je oko $4.75

• accountant
    • November 24, 2020 at 10:29 PM

evo i mene..... auuufffff, kakav dan!

i što ste se svi uskokodakali :huh:

već dva dana na otvaranju nešto ne štima s Trade212 platformom i(li) njihovim 'podizvođačem' da se tako izrazim

ajmo ovako: ako želite trgovati u premarketu ili samom otvaranju, onda ova slabašna platformica nije za vas nikog, zato sam vas sve pitao jel ima tko da je zaokružio priču na jednom mjestu, takve preplate očito koštaju nekih $85-$100 na mjesec

dakle ili se učite ili otvorite pravi račun

kolega alias je u pravu, čuvajte pare u otvaranjima, odaberite dionicu ne samo radi količine već i da ima nešto u fundamentima, vijestima koje ju prate

ja sam danas pogubio pola jučerašnje zarade (naravno, na papiru), vjerojatno nema koga nije okrznulo ovo danas ali takav je lud dan bio, pa CNDT npr. je skočio prvo na $4.91 (i istina nisam mogao prodati niti zadati nalog), ali sam tržio u košaricu opet ispod $4.5 - ako je skočila jednom prema $5, bude opet bez brige!

ostao od jučer u NCTY-ju, očekivao danas lom do $4.5 kad ono... dokup po $3.48

bitno je ostati smiren jer ovakvih dana će biti, isto kao i onakvih kad sve raste i ne možeš pogriješiti

dakle, u otvaranju promatraš i osluškuješ dionice, kud će koja, prati li indekse ili ima neki svoj ritam, pričekaš da se istresu i shoping, a pred zatvaranje 'čišćenje' butige

• accountant
    • November 24, 2020 at 2:46 PM
    Quote from emil

Mogla bi moderna opet malo poskocit. 110$ bi mi bilo ok:)

https://www.index.hr/vijesti/clanak…ne/2233184.aspx

Danas čitam da bi AstraZeneca trebala nuditi cjepivo po cijeni koštanja

Tako da je sav taj hype oko farmacijskih dionica, po meni, pretjeran

pogledaj PFE, na $36,5 je bio prije 6 mjeseci u svibnju, a početkom godine i malo više

imao sam ga malo i kad sam bolje pročitao članke, o čemu se tu radi, izašao

tko je od vlada i dobio novac, potrošio ga je

uuuups Zločesta, IMBI ide dolje u premarketu

po meni pretjerano, možda prilika za dokup?

• OPTE prodaja - kladionica

• accountant
    • November 24, 2020 at 2:42 PM

this is highly suspicious! :)

• accountant
    • November 24, 2020 at 2:35 PM
    Quote from zlocesti

IMBI

To ću danas.

Novac brojimo navečer. Nadam se :S

evo izašlo: IMBI Quarterly Results

kažu i ovo:

Completed an oversubscribed common equity raise in August 2020, increasing institutional ownership and strengthening the balance sheet as the Company positions for growth

dakle, sve jasno!

• accountant
    • November 24, 2020 at 10:31 AM

hvala Zločesti!

problem je ovdje jedino što možda sve bude odrađeno u premarketu

pa ćemo ga hvatati u povlačenju

vidjeti ćemo! nije loš papir ni za ostati u njemu

• accountant
    • November 24, 2020 at 10:00 AM

bit će dobar dan danas za trgovanje...

bogovi trejda su uz nas ;)

fjučersi samo Jako Andabak

• accountant
    • November 24, 2020 at 9:08 AM

my moon

kolega, evo: 6 Best Stock Scanners

doduše Bezinga reklamira i svoj... i to kao najbolji, naravno :)

ukoliko vam se ne plaćaju nikakve naknade, onda postupita ovako kako BSOD kaže

ne mora to biti ni posebno moćna 'kanta', ali monitor, dva imati uštekano će svakako pomoći da popratite silne otvorene prozore

• accountant
    • November 24, 2020 at 8:14 AM

dobro jutro!

evo morning tip za današnje trgovanje: IMBI (iMedia Brands, Inc.)

pred današnje otvaranje, objavljuju rezultate za Q4 i do sada su redovito premašivali očekivanja...

na gornjem linku popratite naslove i slobodno se informirajte o proizvodimo koje nude, ugl. TV prodaja i sve što ide uz to (iako je ovo tip za dnevno trgovanje, koga briga, mogu proizvoditi i konac za šivaće mašine hahaha)

zanimljivo je to da će u slučaju pozitivnog iznenađenja cijena sigurno reagirati, ali čak i dugoročno ovo možda nije loša priča, procjena cijene analitičara kreće se oko $11.50 (jučer zatvorila na $7.75)

cijena je dovoljno nisko da su mali pomaci u desecima centi vrijedni pomaka u nekoliko postotaka

• accountant
    • November 23, 2020 at 11:09 PM

Kolega fajrvol, već kad tipujemo nešto za long varijantu, svakako preporučam LOGI i ATVI, mislim da su obje trenutno izudarane objavama o cjepivu protiv corone, no ako pogledate komentare izvješća na Q3, prodaja rač. periferije je skočila Logitechu i bez lockdowna dok prodaja sadržaja u igricama čak i uz pad br. mj. korisnika Activisionu donosi fine prihode uz solidnu profitnu maržu i očekivanja za rast zarade po dionici za bar sljedeće tri godine. Inače zadnji mjesec ATVI je pala za 6,3% a konkurent TTWO raste 4,1%, pa bih ja očekivao da se ta razlikica uskoro poništi.

1. Privacy Policy
  2. Kontakt