1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • January 29, 2021 at 9:13 AM
    Quote from alias

I vidim da je interactive ipak jucer zabranio GME. valjda tek nakon sto sam ja kupio i prodao. jer dobio sam poruku da mi samo podizu margin kredit za tu dionicu. mozda je nekima zabranjeno, drugima ne. nemam pojma.

jesi bio u shortu na GME? možda je to razlika?

iako ako nema trgovanja onda nema uopće

ako je bio dostupan samo short, onda svi koji podižu class action protiv RH ili IB i sličnih imaju pravo

i treba, dok se ne raspitaš kod odvjetnika, čovjek ni ne zna kad ga tzv. pravne osobe preveslaju

------------------------------

inače zgodna je ta pravna osobnost društava, kod nas recimo još uvijek ne možeš bankrotirati kao fiz. osoba, ali kao pravna aaauuu mogućnosti: možeš umrijeti, možeš se spojiti s drugim entitetom, možeš biti preuzet, mogu ti bez problema promijeniti ime i ustrojbeni oblik (probaj kao fizička osoba, malo ipak traje, promjena imena a da ne kažem spola), možeš bankrotirati, mogu te likvidirati (ok, mogu i čovjeka haha)

ja sam se zaista bavio mišlju da bankrotiram ili vratim ključeve stana banci jer mi je rata švicarca narasla duplo ali sam skužio da niš' od toga: gone te nakraj svijeta, ne možeš normalno otvoriti račun jer ti sve blokiraju, svu imovinu... ma koma

ako niste znali, prve pravne osobe su vezane uz srednji vijek i osnivane su kraljevom poveljom, jedna među prvim poznatijima je East India Company: a History of Corporate Form, kasnije je ulogu kralja preuzeo parlament

iako je prvotna namjena takvih entiteta bila vezana uz izgradnju javnih strukturnih objekata, srednji vijek je prvi donio na scenu korporativni monopol

e da, monopol... i eto nas opet danas na tom pitanju

iako postoji pregršt zakona koji brane takvo interesno neprihvatljivu praksu ovih dana smo na primjeru trgovanja GME-om, NOK-ijom ili BB-om i sl. vidjeli kako to funkcionira: RHood financiraju hedge fondovi, pomažu mu u izlasku na burzu (IPO), pa su dečki smislili model kako da jednostavno zabrane trgovanje dionicama koje odgovaraju fondovima jer po nekom ključu ovi pazite prate social media activity i određuju na kojima se događaju sumnjive stvari

koji su to mediji i grupe? možda dark web? FB ili Twitter?

a zašto u isto vrijeme možeš prodati dionicu, ne i kupiti, to nisu objasnili.. time su direktno i nedvojbeno utjecali na cijenu jučer na SVIM spomenutim dionicama

navodno, navodno, danas skidaju zabranu, jel se boje tužbi?

mislim da su itekako osnovane i mogao bi RHood bit u problemu i prije listinga

i onda se zapitajte što su to učinili r/WSB ili drugi pojedinačni investitori nezakonito?

što je recimo radio Ackman iz Pershinga kroz veljaču i ožujak 2020. godine? Bill Ackman's Biggest Trade

kladio se na koronu da će baciti na koljena indekse, pa je kupio opcije na US obveznice (nazovimo to osiguranjem protiv požara)

i onda je krenuo po main stream medijima (dakle ne pričamo o bezazlenom twitanju) laprdati o tome (nazovimo to paljenjem šibice i doljevanjem benzina) Who's Profiting on Corona Virus (NY Times), te u isto vrijeme na dnu opet počeo kupovati dionice

zašto su neke stvari dozvoljene Ackmanu a nisu Stevenu iz Montane?

zašto ja koji sam kupio NOK po cca $5 nisam bio u mogućnosti iskoristiti moment tržišta (evidentno bi jučer NOK jurnula prema $7-$8) nego su hedge fondovi iskoristili pad cijene i zabili ju dolje, a na drugim dionicama je bila i gora situacija

srećom, neki analitičari daju TP za NOK od $9 pa recimo da neću izgubiti novac, uskoro ide mislim i lijepo izvješće, a ni ulog nije bio velik

zašto zaboga od vajkada postoji pop i puk?

škare i ovce za šišanje?

interesni bećari oko PVCM vs mali dioničari?

• accountant
    • January 28, 2021 at 3:02 PM
    Quote from emil
    Quote from accountant

baš lijepo, na WeBull-u i RH su ukinuli kupnju za GME, AMC i NOK, možda i još pokoju

i sad spirala prema dolje...

vidjet ćemo kad se otvore tržišta kakav je efekt

fakat _uze malog čovjeka, da ne vjeruješ a sve pod egidom zaštite malog ulagača

my ass

znaci sad ce malima onemogict da kupuju da bi oni mogli srusit cijenu i izvuc se iz svojih gubitaka?

il sam ja to sve pobrkao?

Display More

da emile, lako moguće

dirnuli su u osinje gnijezdo rekao bih, sad bi baš prometi mogli i iznenaditi

• accountant
    • January 28, 2021 at 2:32 PM

baš lijepo, na WeBull-u i RH su ukinuli kupnju za GME, AMC i NOK, možda i još pokoju

i sad spirala prema dolje...

vidjet ćemo kad se otvore tržišta kakav je efekt

fakat _uze malog čovjeka, da ne vjeruješ a sve pod egidom zaštite malog ulagača

my ass

pokušavam i dalje dokučiti razlog i svrhu toga?

izgubit će klijente, kao prvo

kao drugo, puuuno opasnije za male je bilo dozvoliti short selling i opcije

a to, koliko znam, nisu ukinuli

• accountant
    • January 28, 2021 at 2:18 PM
    Quote from LadyM

Evo procjene rasta S&P500 do kraja godine:

https://twitter.com/CNBCFastMoney/status/1354554671034195970/

LadyM, moram priznati da uživam u vašim linkovima i komentarima

često mi se ili ne da ili nisam inspiriran ili nemam vremena za potragu za ovakvim naslovima, a vi to fino skupite i podijelite s nama

keep up the good work

<3

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • January 28, 2021 at 2:09 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from Marielena

Viro izgledan kandidat kada to napucamo i PSN mora uspjeti. 😂

stvarno mi nije jasno što se neki od naših nemuštih brokera malo ne angažiraju oko ovoga svega skupa.

nije da bi im zarada bila loša.

ni ne znaš koliko si u pravu... iako ima više ironije u tvojem postu

kad su zadnji puta naše brokerske kuće uvele neku novinu, uslugu ili proizvod?

• makar jednostavnu app koju možeš skinuti sa Storea
    • kupovinu frakcija dionica
    • osvježavanje weba (ne samo kozmetički, već dodati alate za analizu izvještaja s usporednim pokazateljima), pa na Agramu obećavaju od prelaska na ovu zadnju verziju staviti pregled dobiti, TA grafove, vijesti i prometa koje su imali u starom web sučelju?!? wtf
    • uvesti malo dostupnije (jeftinije) financiranje s više opcija

ma oni kao da se boje napraviti išta što bi donijelo veće promete, nego sjedi i - plači!

naravno da bi pokoja od gore navedenih usluga trebala možda i pokoju zakonsku izmjenu

ali čini se da HANFA, burza i brokeri uopće ne komuniciraju, ukopali se u svoje rovove i čekaju da prođe rat!

a '91 (i '45. za one još malo starije) odaaaaavno gotove

kladim se da su rijetki od brokera išli dodaknuti makar njegovu njušku (Charging Bull)

u smislu vidjeti kako se to radi vani

• accountant
    • January 28, 2021 at 10:47 AM

kolo sreće se okreće ;)

poznati investitor koji se isto igra na GME

Reason our favourite stocks are down so much (even compared to the market as a whole) is because they’re likely to be hedge fund favourites and are being sold off to cover their short positions. This is a good sign, it means they are great companies and we are getting a discount on them thanks to big money falling apart.

What a wonderful win for the retail investors!

dakle ne zaboravit i druge dobre i kvalitetne dionice koje su jučer (a možda budu i danas) padale pod pritiskom prodaje (očito) fondova

ja osobno sam opet ušao u MU i VVPR, dokupio malo STPK

jučer se vozio na toboganu s NAKD (ulaz $0.4, izlaz prerani $0.8, jer je u tom trenu počeo padati, poslije sam se zabavljao drugim dionicama)

prenoćio u NOK, pa da vidimo što mala može :)

inače kako doskočiti problemu štekanja Trading212 platforme u otvaranju? ulogirajte se ranije, bar 15-ak minuta i zadajte nalog malo više iznad cijene koju vidite, ja sam tako jučer pazario NOK po $5 a kasnije sam pokušavao i nisam uspio više, dijelom jer je štekalo zadavanje naloga, dijelom jer se nisam mogao ulogirati

• accountant
    • January 28, 2021 at 10:28 AM

Unusual Options Activity NOK

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • January 27, 2021 at 1:20 PM

čovječe, zadnji puta iznad 14 kn:

11.1.2018. godine, zadnja cijena 14.20 kn

opet nam se smiješe te razine

trebalo je samo prodati talijanima, ništa više

• accountant
    • January 27, 2021 at 11:44 AM

činjenica je da sam pokušao kopirati fundamentalnu i u US trgovini

jedno od prvih investicija je bila u CNDT i to svi znate, jel?

i to je prošlo odn. prolazi okej

i onda sam počeo gledati što drugi rade i kopirati njih

knjižica o TA, buljenje u ekran, promatranje kako se ponašaju dionice sa Stocktwitsa i ove 'ostale'

ali ovdje je drugi strah u pitanju, a to je da ne pogubiš pare na takvim toboganima

mislim i jedno i drugo je dobro, ali dnevni trejd donosi više para, unosnije a kratkoročno

bez obzira koliki ti je 'limit' za trgovanje, slađe je u danu okrenuti 10% nego čekati u MU ili LOGI tjednima...

• accountant
    • January 27, 2021 at 11:38 AM

odlično, blokada!

da zaštiti koga? dugoročne investitore u VLEN?!?!

takvi su jedino i ostali

hebote i burza i uprava te burze i pravilnici i zakoni koje su donijeli

i oni likovi iz HANFA-e

qurca mog vi štitite

svoje plaće i sinekure štitite, eto što!

ma pun kufer više!

• accountant
    • January 27, 2021 at 11:30 AM

ma džabe!

tu nas je koliko? desetak koji pišemo stalno hvalospjeve

malo nas je

nemamo ni sindikat, ni pravilnika o radu ni neprofitnu udrugu za male dioničare

tako nam i treba!

zato cijena je tu gdje je!

pokoji prilog na Z1 i članak u Novom Listu je nedovoljno

na društvenim mrežama nismo a trebali smo vrištati

tako se brani investicija, sami smo si krivi

• accountant
    • January 27, 2021 at 11:23 AM

pa neće biti naloga na prodaji kad stisnemo do 35-40 kn, normalno!

toliko i vrijedi

ali ne, 13,70 kn već vidim da stoji nalog, previše je to!

bolje u DDJH ili INGR, bile su jednom par desetaka tisuća kuna po dionici, budu opet!

ljuuuuuudiii moji!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • January 27, 2021 at 11:21 AM
    Quote from accountant
    Quote from zlocesti

Svugdje mogu dokučiti što se zbiva, osim na Opte.

Ljubav je slijepa, a prati je ludost. :S

Ipak, mislim da se sada istresaju nevjernici.

Pod ruku im ide i Pavlovljev refleks kojeg smo tijekom godinama razvili, dok raste drži, kad stane istresi.

meni se javljaš hahah

odi na topic VLEN i vidi vijest

da smo u USA istresli bi iz gaća i short sellere i long investitore

ma talijani bi prodavali svoje, rekli bi: dosta je fratelli tutti, arrivederci!

umjesto toga, pojavio se novi nalog s 50.000 kn na prodaji

kakva burza!

Display More

pa ja cijelo vrijeme koristim krivi thread: umjesto da pišem na VLEN, kako sam ovdje napisao vijest svi se sjatili i pokupovali dionice Lenca

to ne može biti slučajno!

izgleda da vi s OPTE ipak imate još para, niste sve čarapice ispraznili!

:)

• accountant
    • January 27, 2021 at 11:11 AM

i par tisuća spremnih Gen Y i Z s računima i parama na nekom hrvatskom Robinhood-u

ja ne znam gdje kod nas sad ljudi i djeca troše pare ako ne na burzu?

u dućane i birtije ne smiješ, moj mali više ni na nogomet ne ide!

dajte pare! na sunce!

• OPTE (OPTIMA TELEKOM d.d.)

• accountant
    • January 27, 2021 at 11:07 AM
    Quote from zlocesti

Svugdje mogu dokučiti što se zbiva, osim na Opte.

Ljubav je slijepa, a prati je ludost. :S

Ipak, mislim da se sada istresaju nevjernici.

Pod ruku im ide i Pavlovljev refleks kojeg smo tijekom godinama razvili, dok raste drži, kad stane istresi.

meni se javljaš hahah

odi na topic VLEN i vidi vijest

da smo u USA istresli bi iz gaća i short sellere i long investitore

ma talijani bi prodavali svoje, rekli bi: dosta je fratelli tutti, arrivederci!

umjesto toga, pojavio se novi nalog s 50.000 kn na prodaji

kakva burza!

• accountant
    • January 27, 2021 at 11:02 AM
    Quote from BSOD
    Quote from accountant

AMC s $4.96 na zatvaranju jučer na prekonoćnih $11.64

i raste...

što reći?

još jednom svima naglašavam: oprez!

AMC je u potrebi za kapitalom, svakih mjesec dva rade novi dokap i razvodnjavaju bazu postojećih

prže keš kao ludi

no tko je već uzeo ručnik i surf dasku, samo hrabro naprijed!

Display More

Ja stvarno skidam kapu ljudima koji spavaju sa tim papirima, jučer sam nešto istrejdao i AMC, ali in and out.

Svaka čast ekipa!

Display More

i ja ga gledao na $4.60

neobično je tako stajao neko vrijeme i kažem ništa, odoh na FUBO

sad gledam cijenu i ne vjerujem, pa do zatvaranja sam mogao okrenuti 8-9%

alo ovo prekonoćno, to nisu institucionalci već praznoglavci

nek' se nitko ne uvrijedi!

• accountant
    • January 27, 2021 at 10:29 AM

AMC s $4.96 na zatvaranju jučer na prekonoćnih $11.64

i raste...

što reći?

još jednom svima naglašavam: oprez!

AMC je u potrebi za kapitalom, svakih mjesec dva rade novi dokap i razvodnjavaju bazu postojećih

prže keš kao ludi

no tko je već uzeo ručnik i surf dasku, samo hrabro naprijed!

• accountant
    • January 27, 2021 at 10:12 AM

evo nekih tickera s neobičnim call i put opcijama zadnjih dan, dva:

BB

BBBY

EXPR

FCEL

GME

NKLA

PLUG

SPCE

SRNE

TLRY

QS

pa čak i stara poznanica:

NOK

većina se spominje na WSB

kad su počeli Nokiju izvlačiti, mislim da je vrijeme za krajnji o-p-r-e-z

• accountant
    • January 27, 2021 at 9:58 AM
    Quote from fajrvol

Pratim iRobot, kompaniju što proizvodi Roomba usisavače. Q3 dobar (možda i odličan) a cijena pada. Sa nekih 96$ na 82$. Planiram kupit na nekom dnu ajmo tako reći. Volio bih čuti mišljenje i ostalih.

Trenutno imam CNDT i NEO.

pišem ovo potaknut pisanjima na nekoj web stranici da je navodno i iRobot na listi za short squeeze? ne znam, samo prenosim što piše

i onda idem pogledati chart i gle vraga prekjučer najviša cijena $154.75, a jučer zatvorila na $126.40

ispričavam se ovim putem javno kolegi fajrvol

ja sam mu tada 23.10.2020. odgovorio na gornji post da mi ne miriši na dobro, da su u biti imali jednokratne prihode (dva kvartala ili tako nekako) zbog epidemije Covid-19 i da ne vidim vrijednost

cijena je ubrzo nakon naše prepiske dotaknula dno na $71.10, što bi impliciralo da sam bio u pravu

onda se oporavila i zatim ovo što se vidi na grafu jučer, danas...

još jednom moje isprike kolega

nek' svatko procjeni sam za sebe što mu se isplati

ja očito imam problem u glavi i nikako, ali nikako, da izbacim fundamentalnog ulagača iz sebe i svugdje tražim vrijednost (ili da kažem fundamentalnu potcijenjenost)

uostalom, za dva tjedna će izvješće za IRBT (10.2.) pa kom je do fundamenata...

jučer isto na BB i FUBO izađoh waaaaaaay too early iz dnevne pozicije i tako upropastih par stotina $ oportuniteta

• accountant
    • January 27, 2021 at 8:55 AM

evo još jedan članak o GME, tu imate sve, od nastanka cijele priče do jučer: How the Army of Reddit Users... (Slate.com)

a kako će završiti? paaaaa kao i svaki bubble u povijesti, neki će zaraditi a bit će i mnogo suza i onih koji se nikada neće vratiti na tržište kapitala

GME je propali business model one-stop shopa za video igre

kažu da je već jako puno shortijevaca pogubilo pare, ali da se stalno stvaraju novi prvi redovi, kao vojnici od terakote

glede onog članka o novih 5 kandidata za short squeeze , pogledajte BBBY, mislim da se i tamo možda odvija sličan scenarij

američki Feroterm, pa koja vrijednost može biti u tome?

ali kao što kaže Jim Cramer retail investitori su dokazali da su snaga s kojom se mora računati pa je možda uputno pridružiti se orgijama, s velikim oprezom, i na novčanicima i kapitalu mladih Robinhoodera uhvatiti koji val

1. Privacy Policy
  2. Kontakt