Posts by accountant
-
-
pa objavljeno je
CPI (YoY) 1.4%
jel to čekamo?
sorry piše forecast
čekamo....
-
Bar 4 milijarde $
Isto mi je bio odlican Snap kad je dolazio na burzu. Kazu, vjerovatno nikad necemo nista zaraditi za nas nit nase dionicare i svi poludili i krenuli kupovati. Burze su čudo 
tako je, imam i ja primjer
FCEL, kolega Emil ju je volio tržiti, ne znam jel još uvijek taj slučaj?
CEO kaže, nikad nećemo zaraditi ništa, koliko god gledam unaprijed, tim riječima

dakle imati će stalnu potrebu za kapitalom i na taj način razvodnjavati postojeće dioničare
-
@alias
kako bi ti recimo valuirao FSR (Fisker)?
nemaju prodaju pa im je PS beskonačno

imaju hrpu sklopljenih partnerstva (Magna recimo) i projekcije prodaje tamo 2022. mislim
cijenu znaju po kojoj će prodavati
i na čelu legendarni Henrik
-
Acc
ova dionica koju si stavio je bolesno skupa, a ovi govore da je jeftina jer su druge jos bolesnije skupe. Show. Kazu da će im Mcap biti 3,5B nakon spajanja, a prodaja svega 150 mil. Da je P/S od 23 odličan, jer drugi imaju taj omjer 60 ahahah. Dakle, kupis neku dionicu i ona ti u prihodu vrati uloženo za 60 godina, a u dobiti nakon 6000.
a reci mi kako ćeš drugačije gledati nego usporedbu s peerom?
recimo PLTR ima (gledam na barchart.com podatak) PS oko 37, ali ima i projekcije za rast prihoda vrlo velik u narednih par godina
to je ono što si govorio još na poslovni.hr da neka dionica nije skupa ni na PE 100 ako su projekcije rasta zarade visoke
a PLTR nije pao zbog precijenjenosti već zato jer je istekao lock-up period prodaje dionica
pa ti vidi
SPAC-ovi su iznimno popularni u zadnje vrijeme a taj STPK sam ja već kupovao prije i izlazio iznad $35
plus što je u sektoru koji je vruć
što bi se trebao tržiti kao Ford? ili Walmart?
imaš i na citronresearch.com o STPK njihov elaborat
volio bih i ja po $10 dograbiti STPK-a ali ne znam jel će tržište toliko pasti?
uglavnom hvala ti za osvrt, uvijek je dobro imati drugačije mišljenje
ili recimo jučer sam spominjao SOS
Hindenburg ju shorta i kaže da vrijedi $0
drugi govore da vrijedi $40
sve profesionalci kojima je to posao
kako to?
-
kako god, vidim da se na više mjesta piše isto a to je da idemo down
pa da ne bude da sam jedini pametan... jučer iskoristio priliku i pokratio MARA i SOS, ostavio sasvim malo da vidim da li sam se zaj...
držim još CNX i CNDT, potonjeg umalo da nisam jučer rasprodao, možda do kraja tjedna?
polovica računa je keš tako da sam i više nego spreman
gore na aliasov post o clean energy i o dionicama koje vrijedi imati makar i u padajućem tržištu, dodao bih da si pogledate STPK
Kalifornija ima problem s peakovima potrošnje pa im onda fali kad treba struje (viša cijena) a nemaju kud s njom kad potrošnja padne (niža cijena)
e tu onda uskače STPK (uskoro STEM) koji sprema energiju i ima skoro pa monopol na tom tržištu, te na taj način em regulira cijenu (ravna krivulju) em sebi stvara razliku u marži (kupuje jeftinije, prodaje skuplje)
i kako kolega kaže cijene su se konsolidirale zadnjih tjedana duž cijelog sektora pa mislim da nije zgorega imati takvo nešto u portfelju
na Seeking Alpha su very bullish i kažu da dionica ima potencijal da se udupla u 2021., a od dana kad je autor to napisao cijena se prepolovila tako da... pad cijene, ako nisi taj tren u dionici, može biti blagoslov:
- STEM Inc.'s revenue growth is explosive, as over the next five years, it’s projected to increase by 2,760.61% to $944 million- Solar companies have seen tremendous growth over the past year and I don’t see the renewable space slowing down
- to stabilize the grid, more battery storage will be needed as production of wind and solar increases. STEM delivers and operates smart battery storage solutions for commercial customers, independent power producers and power utilities
- the EIA is projecting that by 2050 the energy consumption of renewables will more than double and renewables will account for 42% of electricity generation
- STEM is projecting that its $33 million in revenue for 2020 will increase by 345.45% to $147 million in 2021 and over the next five years by 2,760.61% to $944 million
- STPK is a SPAC which is merging with STEM Inc. in early 2021 and the new symbol will be STEM -
Do sredine travnja burza sklizi dolje, ranije je dao par projekcija, i najblaža je bila da S&P ide na 3400 bodova
Sto nije prvo predvidio korekciju sredinom ozujka?
naravno da je
i kako kokoš naleti na zrno tako će i prognostičar jednom pogoditi, mora
i to zovu znanstvenom metodom, pokušaj-pogreška
držite se fundamentalne analize a TA nek vam bude pomoć pri ulazu-izlazu
that's it
evo ja danas pratim BTC kako raste i cijelo vrijeme dokupljujem $SOS od $5,8 do $5,4 u padu
prije par minurta ode na $6,8
ako nešto kvače kao patka, gega se kao patka i izgleda kao patka onda je vrlo vjerojatno - patka
prognoze te dionice za PT sam vam dao ranije, i članke i komentare
a vi gledajte sa skepsom po strani
-
jučer je opet bila lijepa prilika za natrpati se BitCoina (alternativno MARA, ROIT, SOS)
nakon prošlotjednog predaha i dipa na $47k, danas samo jako pa smo već i na $54k
evo nekih od meni zanimljivih naslova i tekstova od vikenda:
pa o $SOS razvoju ovdje , i ovdje u komentaru
jedan vrlo, vrlo bullish (nadam se ne i fullish) komentar norveškog fonda ovdje o BitCoinu kao novoj monetarnoj arhitekturi
sviđa mi se kako se BitCoin (i možda Ethereum, ostalo ne) etablira kao alternativa ulaganju u valute tipa USD ili recimo indeksnih fondova
-
Danas opet izgleda crvenilo, ja sam kockao pa sam sve prebacio u GME, za sada +10% u premarketu
ništa od crvenila... barem ove koje ja imam i gledam
tech je opet pod pritiskom izgleda
BTC se drži iznad $50k
-
Po 9 i kusur kn. Tak su kupili vlasnici talijani. Svi su imali prilike kupovati ispod te cijene, debelo ispod nje. Uglavnom smo se čudili i odbojno micali glavu. Zakaj pada? Kad će i kako isplatiti divku?
Danas ista skepsa ali su drugačija pitanja: hoće li utopiti rabljeni dok iz drugog škvera? Hoće li ga Lenac preplatiti? I na taj način izvuči novac. No na veću razinu prihoda s većim i mlađim dokom, na to se zaboravlja. Koliko samo praznog prostora ima dolje za iskoristiti, kratko su novi vlasnici tu al uopće ne sumnjam da će iskoristiti svaku profitabilnu priliku. Al recesija je ljudi, polako.
I zašto ne bi brojali brodove? Puni škver je lijepa slika a PU Uzelac je više puta naglasila da uče s minimalnim kapacitetom biti bar na breakeven tako da puni dokovi (i vezovi) sigurno nose dobit, a US Navy dodatno jamči.
Pa onda tko izlazi iz top10, i to se gleda. A nitko ne pita po koliko je taj isti stjecao, koliko ga zadovoljava i, uostalom, njegova stručnost da uvidi vrijednost koju prodaje? Da, to nas može usporiti ka putu prema 20 kn ali to je neminovno i dogoditi će se opet uzlazni trend na prvom sljedećem katalizatoru.
-
Display More
obzirom da svi trgujete sa meme stocks sa Nasdaq-a, ne bi bilo loše ovo dodati u porfelj čisto kao hedge.
omjer sami procijenite, ovisno o tome što očekujete

tak je!
no ovdje kod SQQQ je dobra stvar je što je to 3x (trostruka poluga) inverzni (short) fond
koliko shvaćam, dok Nasdaq100 pada, možete vratiti trostruku vrijednost pada:
QuoteThe ProShares UltraPro Short QQQ (SQQQ) is a 3x leveraged inverse ETF that tracks the Nasdaq 100, meaning it looks to return the exact results of the Nasdaq 100 index times three
-
trenutno sam u polovini (ostatku) CNDT i CNX (plin ide gore, barem kratkoročno)
sve ostalo ćemo trejdat, hvatati MARA i RIOT na diskontima
dok se sve ne smiri i dok ne vidim da li je ovo samo mini korekcija ili će se pretvoriti u nešto ozbiljnije
čuvajte se gubitka glavnice
(znam da nije gubitak dok se ne proda... ali ipak)
-
-
ha to je to
sezona izvještaja je prošla
tko je prodao je prodao, tko je kupio je kupio
sva bijeda i jad ZSE
sad će se trgovati s OPTE do prodaje a što onda?
-
dsx mi se cini kao najgori izbor u vremenu rasta vozarina, jer oni lockaju sve brodove na TCE, što znaci da ne profitiraju od spota. Njih bi prije birao kad je trziste slabije, nego kad spot jako raste. to je naravno moje misljenje.
tako alias
kratko i jasno!
još ćemo mi od tebe dobiti pravog drugara

a ako netko naravno želi dubinsku analizu, zna gdje se treba javiti
-
alias
svrha ovog foruma je RAZMJENA informacija i ideja
za prodaju istih si na krivom mjestu, to se oglašava negdje drugdje
ovako se to može shvatiti besplatnom reklamom tvojih analiza a pošto u tebe nema džabe, onda nije u redu ni da se ovdje džabe promoviramo
slažeš li se?
svi smo stručni u nekom svojem mini svemiru, netko je parketar, kovinotokar, teta u vrtiću
ovdje smo radi iste stvari a to je dijeljenje
a.
-
autore, u članku (link) nema Pfizera, ne spomnije se nigdje?
ali ja sam našao ovdje pa pogledajte, istina je!
-
Buffett veliš izašao, a ne znam kaj ste se svi onda 'zakačili' na taj Pfizer? to je vrlo vrlo 'troma' dionica
ne idite protiv tržišta, na ChartMill-u vidim da je i dalje slaba TA ocjena
pa malo-malo druga farmaceutska kompanija izbaci novo cjepivo i/ili obećavajuće istraživanje
to prvo plus problemi s distribucijom plus cjepivo koje je Pfizer napravio u 2 doziranja... sve mu to ne ide u prilog
eto se Evropa dogovara za rusko cjepivo koje navodno ima i slabije nus pojave?
a za to vrijeme mogli ste lijepe pare okrenuti na MARA-i koja btw. košta jednako (oko 30-ak dolara), kupiš kad padne, drugi dan na otvaranju prodaš
samo pratiš Bitcoin kao brata blizanca
a dnevno par dolara gore dolje napravi, samo gledati graf i nemaš beda
objavljujem da sam riješio pola CNDT-a iznad $6, drugu polovicu ću iznad $7 a svakako prije objave rezultata za Q1/21
nakon toga ću razmisliti o ponovnom ulazu... bila je to lijepa vožnjica koju polako privodim kraju
-
sad se svi okomili na Babića s Index.hr
dal je bio preoštar mislim da će vrijeme pokazati
šteta da će svi ti procesi protiv Bandića sad stati, tu bi bilo svega
problem je sustava, ljudi: i nakon Bandića Bandić, pazite kaj vam velim
većini je pasalo takvo poslovanje, namještanje cijene natječaja a onda izvlačenje kroz VTR cijenu troškova
preko 20 godina se glasalo za njega, pa ne budimo naivni!
a sad se ne možeš prošetati centrom da ti crijep ili cigla ne padne na glavu
infrastrukturno je Grad na koljenima: nema spalionice, plastično-metalni otpad se gomila kod Dioki-a i tamo rade novi Jakuševac, cijevi pucaju diljem Grada jer se samo asfaltira a ne vodi briga o cijevima ispod, ceste su u takvom lošem stanju nakon ove zime ne pamtim...
svaki narod ima vlast upravo onakvu kavu zaslužuje!
ostaje nam samo glasati za promjenu (makar manje zlo od zla) ili se odseliti u Istru ili Međimurje
-
ne znam baš da je velik udio prekooceanaca u RIVP-u
ali za Zagreb mogu posvjedočiti da su glavni nositelj rasta turizma bili Koreanci, za vrijeme ručka nisi mogao naći slobodni stol u centru
sad toga nema tj. neće biti kad full otvore sve kafiće i restorane