1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • March 9, 2021 at 9:47 PM
    Quote from Marielena
    Quote from plavac

Do sredine travnja burza sklizi dolje, ranije je dao par projekcija, i najblaža je bila da S&P ide na 3400 bodova

Sto nije prvo predvidio korekciju sredinom ozujka?

naravno da je

i kako kokoš naleti na zrno tako će i prognostičar jednom pogoditi, mora

i to zovu znanstvenom metodom, pokušaj-pogreška

držite se fundamentalne analize a TA nek vam bude pomoć pri ulazu-izlazu

that's it

evo ja danas pratim BTC kako raste i cijelo vrijeme dokupljujem $SOS od $5,8 do $5,4 u padu

prije par minurta ode na $6,8

ako nešto kvače kao patka, gega se kao patka i izgleda kao patka onda je vrlo vjerojatno - patka

prognoze te dionice za PT sam vam dao ranije, i članke i komentare

a vi gledajte sa skepsom po strani

• accountant
    • March 9, 2021 at 10:41 AM

jučer je opet bila lijepa prilika za natrpati se BitCoina (alternativno MARA, ROIT, SOS)

nakon prošlotjednog predaha i dipa na $47k, danas samo jako pa smo već i na $54k

evo nekih od meni zanimljivih naslova i tekstova od vikenda:

Soros investira u BitCoin

pa o $SOS razvoju ovdje , i ovdje u komentaru

jedan vrlo, vrlo bullish (nadam se ne i fullish) komentar norveškog fonda ovdje o BitCoinu kao novoj monetarnoj arhitekturi

sviđa mi se kako se BitCoin (i možda Ethereum, ostalo ne) etablira kao alternativa ulaganju u valute tipa USD ili recimo indeksnih fondova

• accountant
    • March 8, 2021 at 2:28 PM
    Quote from Backdraft

Danas opet izgleda crvenilo, ja sam kockao pa sam sve prebacio u GME, za sada +10% u premarketu

ništa od crvenila... barem ove koje ja imam i gledam

tech je opet pod pritiskom izgleda

BTC se drži iznad $50k

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • March 6, 2021 at 7:57 PM

Po 9 i kusur kn. Tak su kupili vlasnici talijani. Svi su imali prilike kupovati ispod te cijene, debelo ispod nje. Uglavnom smo se čudili i odbojno micali glavu. Zakaj pada? Kad će i kako isplatiti divku?

Danas ista skepsa ali su drugačija pitanja: hoće li utopiti rabljeni dok iz drugog škvera? Hoće li ga Lenac preplatiti? I na taj način izvuči novac. No na veću razinu prihoda s većim i mlađim dokom, na to se zaboravlja. Koliko samo praznog prostora ima dolje za iskoristiti, kratko su novi vlasnici tu al uopće ne sumnjam da će iskoristiti svaku profitabilnu priliku. Al recesija je ljudi, polako.

I zašto ne bi brojali brodove? Puni škver je lijepa slika a PU Uzelac je više puta naglasila da uče s minimalnim kapacitetom biti bar na breakeven tako da puni dokovi (i vezovi) sigurno nose dobit, a US Navy dodatno jamči.

Pa onda tko izlazi iz top10, i to se gleda. A nitko ne pita po koliko je taj isti stjecao, koliko ga zadovoljava i, uostalom, njegova stručnost da uvidi vrijednost koju prodaje? Da, to nas može usporiti ka putu prema 20 kn ali to je neminovno i dogoditi će se opet uzlazni trend na prvom sljedećem katalizatoru.

• accountant
    • March 5, 2021 at 3:20 PM
    Quote from st-brajo
    Quote from accountant

SQQQ

inverzni fond, suprotno od QQQ

izlazak iz falling wedge

Powell nije pomogao jučer...

obzirom da svi trgujete sa meme stocks sa Nasdaq-a, ne bi bilo loše ovo dodati u porfelj čisto kao hedge.

omjer sami procijenite, ovisno o tome što očekujete :S

Display More

tak je!

no ovdje kod SQQQ je dobra stvar je što je to 3x (trostruka poluga) inverzni (short) fond

koliko shvaćam, dok Nasdaq100 pada, možete vratiti trostruku vrijednost pada:

The ProShares UltraPro Short QQQ (SQQQ) is a 3x leveraged inverse ETF that tracks the Nasdaq 100, meaning it looks to return the exact results of the Nasdaq 100 index times three

• accountant
    • March 5, 2021 at 1:59 PM

trenutno sam u polovini (ostatku) CNDT i CNX (plin ide gore, barem kratkoročno)

sve ostalo ćemo trejdat, hvatati MARA i RIOT na diskontima

dok se sve ne smiri i dok ne vidim da li je ovo samo mini korekcija ili će se pretvoriti u nešto ozbiljnije

čuvajte se gubitka glavnice

(znam da nije gubitak dok se ne proda... ali ipak)

• accountant
    • March 5, 2021 at 1:52 PM

SQQQ

inverzni fond, suprotno od QQQ

izlazak iz falling wedge

Powell nije pomogao jučer...

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • March 5, 2021 at 1:03 PM

ha to je to

sezona izvještaja je prošla

tko je prodao je prodao, tko je kupio je kupio

sva bijeda i jad ZSE

sad će se trgovati s OPTE do prodaje a što onda?

• Birtija

• accountant
    • March 3, 2021 at 2:00 PM
    Quote from alias

dsx mi se cini kao najgori izbor u vremenu rasta vozarina, jer oni lockaju sve brodove na TCE, što znaci da ne profitiraju od spota. Njih bi prije birao kad je trziste slabije, nego kad spot jako raste. to je naravno moje misljenje.

tako alias

kratko i jasno!

još ćemo mi od tebe dobiti pravog drugara ;)

a ako netko naravno želi dubinsku analizu, zna gdje se treba javiti

• Birtija

• accountant
    • March 3, 2021 at 11:33 AM

alias

svrha ovog foruma je RAZMJENA informacija i ideja

za prodaju istih si na krivom mjestu, to se oglašava negdje drugdje

ovako se to može shvatiti besplatnom reklamom tvojih analiza a pošto u tebe nema džabe, onda nije u redu ni da se ovdje džabe promoviramo

slažeš li se?

svi smo stručni u nekom svojem mini svemiru, netko je parketar, kovinotokar, teta u vrtiću

ovdje smo radi iste stvari a to je dijeljenje

a.

• accountant
    • March 3, 2021 at 9:57 AM

autore, u članku (link) nema Pfizera, ne spomnije se nigdje?

ali ja sam našao ovdje pa pogledajte, istina je!

• accountant
    • March 2, 2021 at 10:57 PM

Buffett veliš izašao, a ne znam kaj ste se svi onda 'zakačili' na taj Pfizer? to je vrlo vrlo 'troma' dionica

ne idite protiv tržišta, na ChartMill-u vidim da je i dalje slaba TA ocjena

pa malo-malo druga farmaceutska kompanija izbaci novo cjepivo i/ili obećavajuće istraživanje

to prvo plus problemi s distribucijom plus cjepivo koje je Pfizer napravio u 2 doziranja... sve mu to ne ide u prilog

eto se Evropa dogovara za rusko cjepivo koje navodno ima i slabije nus pojave?

a za to vrijeme mogli ste lijepe pare okrenuti na MARA-i koja btw. košta jednako (oko 30-ak dolara), kupiš kad padne, drugi dan na otvaranju prodaš

samo pratiš Bitcoin kao brata blizanca

a dnevno par dolara gore dolje napravi, samo gledati graf i nemaš beda

objavljujem da sam riješio pola CNDT-a iznad $6, drugu polovicu ću iznad $7 a svakako prije objave rezultata za Q1/21

nakon toga ću razmisliti o ponovnom ulazu... bila je to lijepa vožnjica koju polako privodim kraju

• Komentari trgovanja na burzi - LIVE

• accountant
    • March 1, 2021 at 10:50 AM

sad se svi okomili na Babića s Index.hr

dal je bio preoštar mislim da će vrijeme pokazati

šteta da će svi ti procesi protiv Bandića sad stati, tu bi bilo svega

problem je sustava, ljudi: i nakon Bandića Bandić, pazite kaj vam velim

većini je pasalo takvo poslovanje, namještanje cijene natječaja a onda izvlačenje kroz VTR cijenu troškova

preko 20 godina se glasalo za njega, pa ne budimo naivni!

a sad se ne možeš prošetati centrom da ti crijep ili cigla ne padne na glavu

infrastrukturno je Grad na koljenima: nema spalionice, plastično-metalni otpad se gomila kod Dioki-a i tamo rade novi Jakuševac, cijevi pucaju diljem Grada jer se samo asfaltira a ne vodi briga o cijevima ispod, ceste su u takvom lošem stanju nakon ove zime ne pamtim...

svaki narod ima vlast upravo onakvu kavu zaslužuje!

ostaje nam samo glasati za promjenu (makar manje zlo od zla) ili se odseliti u Istru ili Međimurje

• RIVP (Valamar Riviera d.d.)

• accountant
    • March 1, 2021 at 10:40 AM

Mrcash

ne znam baš da je velik udio prekooceanaca u RIVP-u

ali za Zagreb mogu posvjedočiti da su glavni nositelj rasta turizma bili Koreanci, za vrijeme ručka nisi mogao naći slobodni stol u centru

sad toga nema tj. neće biti kad full otvore sve kafiće i restorane

• accountant
    • March 1, 2021 at 10:35 AM

kako god, previše volatilnosti ovih dana

i čudno trgovanje nekako... ne sviđa mi se

Fisker kupim iznad 22$, onda par dana propada (čak i nakon izvještaja) i u petak konačno krene, prodam ga s malim plusom i đubre nakon toga završi na 28$

^^

čekam samo da CNDT još naraste onda i njega kratim i samo dnevni trejd

danas bi još trebalo biti dobro jer je izglasan stimulus package

plus EU indexi su lijepo potegnuli

• accountant
    • March 1, 2021 at 10:30 AM
    Quote from Miniclip

https://www.telegram.hr/politika-krimi…x37kYK8ne65K5Vs

Mislim da je ovo uzrok rasprodaje

to je 3. maj brodogradilište

a vezano na Uljanik

tamo su oprane milijarde novaca poreznih obveznika

• accountant
    • February 27, 2021 at 9:29 AM

definitivno se ide u nabavu doka, vidi se iz ovog dijela izvješća Uprave:

Ipak, unatoč značajnijem padu prihoda u posljednjem tromjesečju, ostvarena je pozitivna EBITDA
    u visini 4 milijuna kuna. No, ocjenjujući tržišnu i nadoknadivu vrijednost dugotrajne imovine, prvenstveno
    dokova u čije produljenje vijeka trajanja Viktor Lenac kontinuirano ulaže, Viktor Lenac je odlučio povećati
    amortizaciju dijela imovine, zbog čega je amortizacija iskazana u posljednjem tromjesečju nesrazmjerno
    veća u odnosu na troškove amortizacije obračunate u prethodnim tromjesečjima. Time je iskazan nešto veći
    gubitak posljednjeg tromjesečja koji ukupno, nakon uračunavanja financijskih prihoda i rashoda iznosi 11,4
    milijuna kuna. Da nije bilo povećane amortizacije, ukupan gubitak tromjesečja iznosio bi oko milijun kuna.

malo me brine ovaj dio, a tiče se jedne rečenice prije u izvješću, da recesija dolazi s vremenskim odmakom, sad ne znam jel su mislili na korona efekt ili nešto drugo:

...U odnosu na prethodno tromjesečje, nije došlo do značajnijeg smanjenja broja brodova u radu, ali je

prosječna vrijednost radova bila gotovo 30% manja

zatim o amortiziranju udara korone na radnu snagu:

porast ostalih poslovnih prihoda za ukupnih 6,5 milijuna kuna, upravo je, u najvećoj mjeri, rezultat

ovogodišnjeg izvanrednog primitka državnih pomoći koje inače ne čine prihode Viktora Lenca

pa ovaj dio, jako bitno, o NT:

Ostvareni novčani primici omogućili su smanjenje obveza, koje su za oko 65 milijuna kuna manje nego
    koncem 2019. godine, pri čemu se najveći dio smanjenja odnosi na smanjenje obveza prema dobavljačima,
    što je između ostalog i posljedica smanjene zaposlenosti u posljednjem tromjesečju 2020. godine.
    Smanjenje zaposlenosti u posljednjem tromjesečju imalo je jednak učinak i na smanjenje razine potraživanja
    od kupaca u odnosu na njihova stanja koncem 2019.

za H1/21 smo donekle mirni jer imamo nekoliko amera na vezu i dokovima...

...trenutna vrijednost ugovorenih i očekivanih, ali još neugovorenih poslova za prvo tromjesečje veća je od

prihoda ostvarenih u posljednjem tromjesečju 2020. godine. Tome je uveliko pridonijelo ugovaranje tri nova remontna posla za američku
    ratnu mornaricu. Aluminijski katamaran USNS Trenton prije nekoliko dana je uplovio u akvatorij
    Brodogradilišta, a u ožujku radovi bi trebali započeti i na brodovima USNS Carson City i USS Hershell
    „Woody“ Williams. Predviđeni rok radova iznosi oko dva mjeseca po brodu, što znači da će veći opseg
    radova, a time i udio prihoda koje će Viktor Lenac ostvariti po ova tri broda biti predmet drugog tromjesečja
    2021. godine. Time je osigurana većina prihoda koji će Viktoru Lencu biti potrebni da održi pozitivno
    poslovanje u prvom polugodištu 2021. godine...

...Viktor Lenac se u posljednje dvije godine suočavao s takvim oscilacijama, koje su rezultirale
    variranjem tromjesečnih prihoda od 5 pa do 15 milijuna EUR-a, a cilj je imati break-even na što nižoj
    mogućnoj razini.

opširnije, o poslovnom okruženju, nabavci/zamjeni doka, malo se potrudite i sami pa pročitajte izvješće

hvala Upravi, administraciji i vrijednim radnicima te kooperantima

a.

• accountant
    • February 27, 2021 at 7:46 AM

Amerikanec,

Ja i StatusQuo govorimo da je gotovo s konjukturom u turizmu na neko vrijeme. Austrijanci vlasnici su se zaletili prije par godina grlom u jagode ne računajući na koronu. To su napravile i austrijske banke s CHFom i porobile JI evrope. Megalomanija, još od austro-ugarske. Kad se sjetim da su neke kolege pisale, u vrijeme terorističkih napada po evropi, što znači za sezonu npr. bomba na Stradunu? Dogodila se stoput gora stvar, na bombu bi svi zaboravili dogodine, a korona prijeti i dalje.

No dosta bulažnjenja: nek si svatko izračuna kako je Status gore napravio, što znači rast/pad prihoda, amortizacije, kamate (inflacija, obveznice, makro slika), dostupnost kvalitetne radne snage i cijena rada, napravite si i reprogram glavnice.

I onda ćete dobiti širu sliku jer dokle god je Ebitda negativna, oni će jesti sami sebe. Za ovu godinu imamo podatak o padu kapitala za 11%, dakle to je nepovratno otišlo.

Stavite u kontekst, kao dioničaru i investitoru, što znači gubitak 11% portfelja. Da bi se samo vratili na nulu mora vam portfelj narasti za 12,36%. Na 15% gubitka treba vratiti već 17,65%. Itd...

• accountant
    • February 25, 2021 at 2:10 PM
    Quote from mikromakrto

...Nije nikakva miljenica fondova nego je keš-mašina kakve fondovi i traže.

Dobro je Flight rekao, ljudi vide ogroman minus u PLu, bez razumijevanja kako je nastao, a CF svi zaobilaze u širokom luku...

ajde baš me zanima kakav će im biti CF

sigurno super kao i kod ARNT

kako vam nije jasno da ako nisu naplatili, nema toga ni u prihodima ni u kešu na računu

a za amortizaciju je istina što kažete jer to je plaćeno ranije a sad se samo kroz amortizacijski vijek nekretnina spušta kroz RDiG (ispravak: nije sve ni plaćeno ranije, jer postoje krediti koji se otplaćuju ili će se morati otplaćivati kad istekne moratorij)

kako bi rekao Buffett gledajući samo Ebitdu ispada da je Zubić vila platila opremu i zgrade

a tome nije tako

no sutra će fondovi našim parama i penzijama stati na branik domovine, bez brige!

nisu kupovali kad i Neno nego će sad

po diskontu :(

• accountant
    • February 25, 2021 at 11:10 AM

iz FY2020 rev. izvještaja ARNT, str. 36. pa da imamo za usporedbu:

• pad prihoda od smještaja (69,8%),
    • pad prihoda po sobi (59,2%),
    • pad prosječne cijene smještaja (11,6%)
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt