1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • March 15, 2021 at 8:05 PM
    Quote from accountant

bome ALT lijepo napreduje...

sad vidim da im je TP 'samo' $34.20 (prosječna)

sad već i ja razmišljam... moram nekuda s lovom od CNDT, bliži se sedmica :)

bye bye CNDT @ $7

rasprodao sve

impresivan rast s početka ožujka i $6 koliko je bila cijena

ali plašite me pomalo s tim rastom kamata (i inflacije) pa se rješavam ovih dugoročnih iz portfelja

ma ne bih ni sad da nisu dali neuvjerljiv guidance za Q1/21

• accountant
    • March 15, 2021 at 5:27 PM
    Quote from etoimene

Short Dow, SL 33k.

Zašto? Osjećaj ... TP negdje 26-28k, oko onog gapa.

S TWTR se isplatilo, pa ...

nema šanse...

prije nekog vremena sam kupio ovu majicu: $30K

X(

• accountant
    • March 15, 2021 at 5:15 PM

bome ALT lijepo napreduje...

sad vidim da im je TP 'samo' $34.20 (prosječna)

sad već i ja razmišljam... moram nekuda s lovom od CNDT, bliži se sedmica :)

• accountant
    • March 15, 2021 at 2:08 PM

$SOS

ode preko $7

instalirali su zadnju tranšu minera

sad imaju veću 'snagu' rudarenja od MARA-e čini mi se

to će biti parabolic danas...

• accountant
    • March 15, 2021 at 12:44 PM
    Quote from zlocesti

U nedostatku vremena za ozbiljnije ovime se baviti, jer ovo traži puno radno vrijeme i Polzelu sa strane, ja ću danas ovo

Ima li tko tip za neku bržu brzorastuću dionicu ?

ode ti već u PM preko $19-$20

ali koliko se sjećam ti si već unutra u ALT?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• accountant
    • March 15, 2021 at 8:42 AM
    Quote from zlocesti

----------https://www.index.hr/vijesti/clanak…ju/2260710.aspx

Kada budem velika u idućem životu, zaposliti ću se u državnoj tvrtki :S

index kao da je krenuo u Križarski pohod.

Nisam ga otvorila ima dva tjedna, nisam trebala ni maloprije.

a vidim nema ni jednu dionicu, čak niti 'stranjsku'

dakle cigla i mort, bilo stanček u centru za najam, bilo viksa na moru

ispremreženo kumstvima

ZSE je samo odraz toga kako se vodi država uklj. državne firme

čitam neki dan isto na Indexu kako London ima tri puta manje ljudi u upravi od Zagreba

a 10x više stanovnika

i to bez Holdinga u širem smislu

Banderas je lijepu shemu složio, nije ni čudo da je toliko trajao, mnogi su imali koristi od 'kumeka'

• accountant
    • March 13, 2021 at 9:47 PM

Mittko, upravo zato predlažem inverse ETF sa polugom (2x ili 3x, dakle duplo ili trostruko zaradite na padu) neke od kojih imate podržane i na Trade212 platformi. Kad stvari krenu nizbrdo, možeš shortat cijeli index S&P ili Nasdaq. Sad se nije isplatilo naročito jer je svega tjedan dana ili tako Nasdaq bio u korekciji. BTC također ima svoj ritam i postao sam neki dan, dao link, gdje lik daje pregled kretanja BTCa u odnosu na inflatorna razdoblja i/ili korekcije.

Znači ne govorim da se osiguramo (hedge) nego zaradimo na padu.

Ima netko bolji prijedlog? Dajte

• accountant
    • March 13, 2021 at 7:09 PM

Ljudi, moram reagirati! Ne sviđa mi se to u što se tema pretvorila. Rast kamata, inflacija, pad indeksa... A to je - strah =O

Ne želim se voditi strahom. Moj praktični odlazak sa ZSE je upravo iz razloga da zamijeni strah slobodom izbora: strah od delistinga, interesnih skupina, vražjih odvjetnika, visokih naknada, političko-ekonomskog rejtinga RH, nelikvidnosti... a uživati slobodu dnevnog trgovanja, na tisuće kvalitetnih dionica, ETFova i to sve uz min. naknade. Dakle moj izbor - moja lova.

Pisao sam i o BTCu i o inverznim fondovima s višestrukom polugom. Pa i zlato zašto ne. Imamo pregršt instrumentata za zaštitu. Ako okrenu indeksi u crveno.

A najbolja zaštita od svih je naći dobru, potcijenjenu dionicu i - long držanje. Svaki dip kupiš malo. Kao diskont u dućanu slatkiša.

Zato samo hrabro. Ne zamarajte se sa stvarima koje ne razumijemo, gdje će koja ulagačka klasa za mjesec ili dva. Na to nemamo utjecaj.

Dakle ako netko upozori na inflaciju, dajte odmah i rješenje. Ipak su ovo ideje za trgovanje.

Eto toliko i samo naprijed. Svijet neće stati ni propasti. Svaku situaciju možemo okrenuti u svoju korist.

• accountant
    • March 12, 2021 at 10:51 PM

kao što rekoh, samo je trebalo pričekati momentum na SOS, riješio se više od polovine na točno $7.00 prije vikenda, još da CNDT prijeđe sedmicu pa da se i njega riješim

gledam DOCU, COST, TSM, ORCL tim redom

sve dobre dionice, s dobrim rezultatima kvartala i godine, a na diskontu

njima neće smetati mali rast kamate ;)

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• accountant
    • March 12, 2021 at 1:41 PM

zašto bi platili išta kad je kapital negativan?

za koliko je ono Todorić dobio Belje samo da vrati kredite i sačuva radnike?

a kod Agrokora, gdje kapital nije bio negativan, su izmislili jamstva za koje su teretili pasivu i na taj način 'ošišali' i izvlastili postoječe dioničare

ljudi, dajte se opametite

• accountant
    • March 12, 2021 at 11:51 AM

sad ste mene uvalili u makro 'analitikante', što ću :whistling:

izgleda da inflatorni uvjeti + rast kamata, kojih se svi vidim bojite, pašu upravo bitcoinu pa predlažem jači exposure nekom kripto ETF, minerskim dionicama ili samom BTC-u

ovdje je analiza, već drugi puta u tjedan dana nailazim na isti odgovor: kratkoročno inflacija DA, dugoročno NE

konkretno za $SOS sam našao podatak da im je break-even negdje na cijeni BTCa od $19k-$19.5k

sve iznad toga profit, profit, profit

• accountant
    • March 12, 2021 at 8:26 AM
    Quote from alias

Opet kamate luduju. Bude sranja danas :)

koje? obveznice misliš? daj please link...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • March 10, 2021 at 7:59 PM
    Quote from gta1
    Quote from Ivana7

- pomozite TOPU10 da iziđe iz ove dionice.

- postavite se na kupnju 11 kn.

Pomoći ću im.... Ali na 9. kn.

Na 5 kn još bolje

• accountant
    • March 10, 2021 at 6:02 PM

ali kolega st-brajo, što ćeš čekati po strani? starost tako možeš dočekati

ima razloga zašto se skladišta pune, zašto cijena raste i još stotinu nama nepovezanih i nelogičnih stvari

mi analitičari nismo, pogotovo ne uspješni jer bi nas uzele velike banke da tamo vedrimo i oblačimo

sad čitam na nekom portalu vrlo jednostavno objašnjenje zašto očekivanja inflacije nisu ostvarena, i čini mi se vrlo jednostavno sve:

• spread između 30y i 10y US obveznica se povećava dakle tržište sugerira da postoje određeni pritisci na veću inflaciju (10y bonds) ali da je ona ipak, u vrlo maloj mjeri, moguća (30y bonds)
    • ovo povećanje zaliha nafte u spremištima je upravo ono što sugerira da nema potrošnje, dakle sa te strane nema pritiska na cijene
    • tržište rada se još uvijek u US nije oporavilo a udjel radno sposobnih a prisutnih na tržištu (koji rade ili aktivno traže posao) je i dalje smanjen u odnosu na razdoblje od 2015. do korone, tada je u prosjeku taj udjel bio 62,5%-63,5% a recentni podatak je tek nešto manje od 61,5% što je veliki pad
    • štednja osobna u bankama je također na anjvećoj razini godinama unazad (dakle, ne troši se nego drži lova u čarapi! nema putovanja i restorana)
    • zatim Powell i FED uvode novi Average Inflation Targeting gdje dozvoljavaju inflaciji (dapače potiču!) da određeno vrijeme bude i iznad 2% p.a. ukoliko su prisutne slabosti na tržištu rada

pa ja sam laik i možda baš nemam pojma ni o čemu, ali odakle da inflacija stigne?

da lupe ne znam koliki stimmy to još uvijek nije ni blizu dovoljno

sve ovo gore što sam naveo je lako provjerljivo na stranicama FED-a i BLS-a

evo dok sam ovo pisao dokupio sam opet SOS

Bitcoin ide nezaustavljivo s povremenim korekcijama prema $100k

• accountant
    • March 10, 2021 at 1:49 PM
    Quote from Miron

Zar to nije sutra?

ja sam već star i ćorav

a kaj je s tobom?

:D

• accountant
    • March 10, 2021 at 1:36 PM

pa objavljeno je

CPI (YoY) 1.4%

jel to čekamo?

sorry piše forecast

čekamo....

• accountant
    • March 10, 2021 at 1:16 PM
    Quote from alias

Bar 4 milijarde $ :) Isto mi je bio odlican Snap kad je dolazio na burzu. Kazu, vjerovatno nikad necemo nista zaraditi za nas nit nase dionicare i svi poludili i krenuli kupovati. Burze su čudo :)

tako je, imam i ja primjer

FCEL, kolega Emil ju je volio tržiti, ne znam jel još uvijek taj slučaj?

CEO kaže, nikad nećemo zaraditi ništa, koliko god gledam unaprijed, tim riječima ^^

dakle imati će stalnu potrebu za kapitalom i na taj način razvodnjavati postojeće dioničare

• accountant
    • March 10, 2021 at 12:32 PM

@alias

kako bi ti recimo valuirao FSR (Fisker)?

nemaju prodaju pa im je PS beskonačno ^^

imaju hrpu sklopljenih partnerstva (Magna recimo) i projekcije prodaje tamo 2022. mislim

cijenu znaju po kojoj će prodavati

i na čelu legendarni Henrik

• accountant
    • March 10, 2021 at 12:15 PM
    Quote from alias

Acc

ova dionica koju si stavio je bolesno skupa, a ovi govore da je jeftina jer su druge jos bolesnije skupe. Show. Kazu da će im Mcap biti 3,5B nakon spajanja, a prodaja svega 150 mil. Da je P/S od 23 odličan, jer drugi imaju taj omjer 60 ahahah. Dakle, kupis neku dionicu i ona ti u prihodu vrati uloženo za 60 godina, a u dobiti nakon 6000.

a reci mi kako ćeš drugačije gledati nego usporedbu s peerom?

recimo PLTR ima (gledam na barchart.com podatak) PS oko 37, ali ima i projekcije za rast prihoda vrlo velik u narednih par godina

to je ono što si govorio još na poslovni.hr da neka dionica nije skupa ni na PE 100 ako su projekcije rasta zarade visoke

a PLTR nije pao zbog precijenjenosti već zato jer je istekao lock-up period prodaje dionica

pa ti vidi

SPAC-ovi su iznimno popularni u zadnje vrijeme a taj STPK sam ja već kupovao prije i izlazio iznad $35

plus što je u sektoru koji je vruć

što bi se trebao tržiti kao Ford? ili Walmart?

imaš i na citronresearch.com o STPK njihov elaborat

volio bih i ja po $10 dograbiti STPK-a ali ne znam jel će tržište toliko pasti?

uglavnom hvala ti za osvrt, uvijek je dobro imati drugačije mišljenje

ili recimo jučer sam spominjao SOS

Hindenburg ju shorta i kaže da vrijedi $0

drugi govore da vrijedi $40

sve profesionalci kojima je to posao

kako to?

• accountant
    • March 10, 2021 at 9:24 AM

kako god, vidim da se na više mjesta piše isto a to je da idemo down

pa da ne bude da sam jedini pametan... jučer iskoristio priliku i pokratio MARA i SOS, ostavio sasvim malo da vidim da li sam se zaj...

držim još CNX i CNDT, potonjeg umalo da nisam jučer rasprodao, možda do kraja tjedna?

polovica računa je keš tako da sam i više nego spreman

gore na aliasov post o clean energy i o dionicama koje vrijedi imati makar i u padajućem tržištu, dodao bih da si pogledate STPK

Kalifornija ima problem s peakovima potrošnje pa im onda fali kad treba struje (viša cijena) a nemaju kud s njom kad potrošnja padne (niža cijena)

e tu onda uskače STPK (uskoro STEM) koji sprema energiju i ima skoro pa monopol na tom tržištu, te na taj način em regulira cijenu (ravna krivulju) em sebi stvara razliku u marži (kupuje jeftinije, prodaje skuplje)

i kako kolega kaže cijene su se konsolidirale zadnjih tjedana duž cijelog sektora pa mislim da nije zgorega imati takvo nešto u portfelju

na Seeking Alpha su very bullish i kažu da dionica ima potencijal da se udupla u 2021., a od dana kad je autor to napisao cijena se prepolovila tako da... pad cijene, ako nisi taj tren u dionici, može biti blagoslov:

- STEM Inc.'s revenue growth is explosive, as over the next five years, it’s projected to increase by 2,760.61% to $944 million

- Solar companies have seen tremendous growth over the past year and I don’t see the renewable space slowing down

- to stabilize the grid, more battery storage will be needed as production of wind and solar increases. STEM delivers and operates smart battery storage solutions for commercial customers, independent power producers and power utilities

- the EIA is projecting that by 2050 the energy consumption of renewables will more than double and renewables will account for 42% of electricity generation

- STEM is projecting that its $33 million in revenue for 2020 will increase by 345.45% to $147 million in 2021 and over the next five years by 2,760.61% to $944 million

- STPK is a SPAC which is merging with STEM Inc. in early 2021 and the new symbol will be STEM
  1. Privacy Policy
  2. Kontakt