1. Pregled
  2. Forum
    1. Unresolved Threads
  • Login
  • Register
  • Search
Everywhere
  • Everywhere
  • Articles
  • Pages
  • Forum
  • More Options
  1. Dionice.NET
  2. accountant

Posts by accountant

• Ideje za trgovanje na inozemnim tržištima - Što i zašto ?

• accountant
    • March 22, 2021 at 1:08 PM

a jel ima netko mišljenje o JD.com (JD)?

rastu nenormalno: od 2017. do 2020. su uduplali prihode, predviđeni rast za 2021. je ubrzao još i više (preko 35% YoY)

svaki kvartal premašuju očekivanja analitičara

zahvaljujući padu Nasdaqa i rastu 10y obveznica povuklo je i njih dolje

mislim da je sad timing za ulet

meni je to bolje nego Alibaba (BABA)?

• accountant
    • March 18, 2021 at 5:34 PM

zlocesti ,

dokle držati ALT?

ulaz mi je malo ispod $18

na 1H grafu mi se čini da bi moglo ponoviti $24,50

ali prvo apsolvirati $20 pa onda gore

što kažu karte? jel dobro čitam?

i vijesti zadnje vrijeme im idu u prilog...

• accountant
    • March 17, 2021 at 9:29 PM
    Quote from accountant

ali kolega st-brajo, što ćeš čekati po strani? starost tako možeš dočekati

ima razloga zašto se skladišta pune, zašto cijena raste i još stotinu nama nepovezanih i nelogičnih stvari

mi analitičari nismo, pogotovo ne uspješni jer bi nas uzele velike banke da tamo vedrimo i oblačimo

sad čitam na nekom portalu vrlo jednostavno objašnjenje zašto očekivanja inflacije nisu ostvarena, i čini mi se vrlo jednostavno sve:

• spread između 30y i 10y US obveznica se povećava dakle tržište sugerira da postoje određeni pritisci na veću inflaciju (10y bonds) ali da je ona ipak, u vrlo maloj mjeri, moguća (30y bonds)
    • ovo povećanje zaliha nafte u spremištima je upravo ono što sugerira da nema potrošnje, dakle sa te strane nema pritiska na cijene
    • tržište rada se još uvijek u US nije oporavilo a udjel radno sposobnih a prisutnih na tržištu (koji rade ili aktivno traže posao) je i dalje smanjen u odnosu na razdoblje od 2015. do korone, tada je u prosjeku taj udjel bio 62,5%-63,5% a recentni podatak je tek nešto manje od 61,5% što je veliki pad
    • štednja osobna u bankama je također na anjvećoj razini godinama unazad (dakle, ne troši se nego drži lova u čarapi! nema putovanja i restorana)
    • zatim Powell i FED uvode novi Average Inflation Targeting gdje dozvoljavaju inflaciji (dapače potiču!) da određeno vrijeme bude i iznad 2% p.a. ukoliko su prisutne slabosti na tržištu rada

pa ja sam laik i možda baš nemam pojma ni o čemu, ali odakle da inflacija stigne?

da lupe ne znam koliki stimmy to još uvijek nije ni blizu dovoljno

sve ovo gore što sam naveo je lako provjerljivo na stranicama FED-a i BLS-a

evo dok sam ovo pisao dokupio sam opet SOS

Bitcoin ide nezaustavljivo s povremenim korekcijama prema $100k

Display More

evo sam sebe moram citirati jer uopće nije bilo reakcija na ovaj moj post

a bio sam u pravu: po novom obraćanju FED chairman Powella (ovdje) dozvoliti će inflaciju i do 2.2% a ciljaju je da bude oko 2% u duljem vremenskom rasponu

zaključak je:

“It sounds like the perfect scenario for investors and the outlook and you’re seeing market response to this very optimistic view,”

dječice moja, bez straha naprijed!

• accountant
    • March 17, 2021 at 9:09 PM

Kakav dan danas... Krenuli sporo kao krava vezanih nogu, a završili baš bull

Jedan od boljih dana, da je bar više takvih

BTC se oteo s lanca a i techno dionice su imale momentum.

Doslovno sve čega sam se primio, odradilo je do kraja.

Kako je vama bilo? Čime se tržilo?

Sad vidim članak : FED sticks to easy policy

Idem pročitat da vidim o čemu se radi...

• accountant
    • March 17, 2021 at 8:55 AM
    Quote from Backdraft

Netko je ovdje preporucio STPK, ako moze tehnicki pogled, po meni crta h&s

jesam, preporučio sam ga na osnovu članaka (analiza) s Citron research ('most compelling market ESG story'), Seeking Alpha ili investorplace.com

valuiraju ga u rasponu od cca $60-$100

kolega alias tvrdi da je trenutno preskup (vjerojatno i jest, gledajući trenutne pokazatelje)

ali na US tržištu sve se dostupne informacije vrlo brzo ugrađuju u cijenu jer niti fali analiza niti fali likvidnosti

plus što su blank check SPAC's vrlo popularni

ovdje je njihov web site

zadnji podaci koje imam:

- vrijednost equityja u trenutku sklapanja posla Stem Inc. i STPK: $1.35 mlrd

- trenutni MCap: $4.74 mlrd (135.4 mil dionica po $35)

- prihodi za 2020. cca $33 mil

- predviđeni i očekivani prihodi za 2021. su $147 mil

- to daje PS(fw) od 32x

- rast prihoda FY 2022/2021 projicirano 114% (s $147 mil na $315 mil)

također sam primjetio da je STPK vrlo volatilan tako da ga treba hvatati kad se 'ohladi' i onda čekati da ga pogura kakva vijest, bilo sektorska bilo zasebno za dionicu

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• accountant
    • March 17, 2021 at 8:31 AM

ZSEZSE

nije sve tako crno-bijelo, iako slušao sam neki dan Davida Teppera kako je uložio u junk obveznice Rusije, misleći da država de facto ne može defoultirati

teško će RH, kao članica EU, dovesti se do toga jer nas ipak štite neki zajednički mehanizmi i pravila pa je ulazak u EU, skepticima usprkos, blagodat

gore u vašem pregledu 'radne snage' fale i radni ljudi koji su u npr. zdravstvu, školstvu, kulturi... mnogi od njih kažu da koriste blagodati relativno sigurnih, stabilnih primanja i, u odnosu na rad vani, više kvalitetnog (slobodnog) vremena

obično koriste nepotističko-nasljednu rentnu poziciju, drže svoje statuse u uredima na fakultetima ili ordinacijama po domovima zdravlja gdje su u najmu

takvi isto ne žele van jer su na proračunskoj sisi i sve dok se proračun puni - nema beda

• accountant
    • March 15, 2021 at 8:05 PM
    Quote from accountant

bome ALT lijepo napreduje...

sad vidim da im je TP 'samo' $34.20 (prosječna)

sad već i ja razmišljam... moram nekuda s lovom od CNDT, bliži se sedmica :)

bye bye CNDT @ $7

rasprodao sve

impresivan rast s početka ožujka i $6 koliko je bila cijena

ali plašite me pomalo s tim rastom kamata (i inflacije) pa se rješavam ovih dugoročnih iz portfelja

ma ne bih ni sad da nisu dali neuvjerljiv guidance za Q1/21

• accountant
    • March 15, 2021 at 5:27 PM
    Quote from etoimene

Short Dow, SL 33k.

Zašto? Osjećaj ... TP negdje 26-28k, oko onog gapa.

S TWTR se isplatilo, pa ...

nema šanse...

prije nekog vremena sam kupio ovu majicu: $30K

X(

• accountant
    • March 15, 2021 at 5:15 PM

bome ALT lijepo napreduje...

sad vidim da im je TP 'samo' $34.20 (prosječna)

sad već i ja razmišljam... moram nekuda s lovom od CNDT, bliži se sedmica :)

• accountant
    • March 15, 2021 at 2:08 PM

$SOS

ode preko $7

instalirali su zadnju tranšu minera

sad imaju veću 'snagu' rudarenja od MARA-e čini mi se

to će biti parabolic danas...

• accountant
    • March 15, 2021 at 12:44 PM
    Quote from zlocesti

U nedostatku vremena za ozbiljnije ovime se baviti, jer ovo traži puno radno vrijeme i Polzelu sa strane, ja ću danas ovo

Ima li tko tip za neku bržu brzorastuću dionicu ?

ode ti već u PM preko $19-$20

ali koliko se sjećam ti si već unutra u ALT?

• Politika, birokracija i pravosudni sustav kao ključni faktori sistemskog rizika na ZSE

• accountant
    • March 15, 2021 at 8:42 AM
    Quote from zlocesti

----------https://www.index.hr/vijesti/clanak…ju/2260710.aspx

Kada budem velika u idućem životu, zaposliti ću se u državnoj tvrtki :S

index kao da je krenuo u Križarski pohod.

Nisam ga otvorila ima dva tjedna, nisam trebala ni maloprije.

a vidim nema ni jednu dionicu, čak niti 'stranjsku'

dakle cigla i mort, bilo stanček u centru za najam, bilo viksa na moru

ispremreženo kumstvima

ZSE je samo odraz toga kako se vodi država uklj. državne firme

čitam neki dan isto na Indexu kako London ima tri puta manje ljudi u upravi od Zagreba

a 10x više stanovnika

i to bez Holdinga u širem smislu

Banderas je lijepu shemu složio, nije ni čudo da je toliko trajao, mnogi su imali koristi od 'kumeka'

• accountant
    • March 13, 2021 at 9:47 PM

Mittko, upravo zato predlažem inverse ETF sa polugom (2x ili 3x, dakle duplo ili trostruko zaradite na padu) neke od kojih imate podržane i na Trade212 platformi. Kad stvari krenu nizbrdo, možeš shortat cijeli index S&P ili Nasdaq. Sad se nije isplatilo naročito jer je svega tjedan dana ili tako Nasdaq bio u korekciji. BTC također ima svoj ritam i postao sam neki dan, dao link, gdje lik daje pregled kretanja BTCa u odnosu na inflatorna razdoblja i/ili korekcije.

Znači ne govorim da se osiguramo (hedge) nego zaradimo na padu.

Ima netko bolji prijedlog? Dajte

• accountant
    • March 13, 2021 at 7:09 PM

Ljudi, moram reagirati! Ne sviđa mi se to u što se tema pretvorila. Rast kamata, inflacija, pad indeksa... A to je - strah =O

Ne želim se voditi strahom. Moj praktični odlazak sa ZSE je upravo iz razloga da zamijeni strah slobodom izbora: strah od delistinga, interesnih skupina, vražjih odvjetnika, visokih naknada, političko-ekonomskog rejtinga RH, nelikvidnosti... a uživati slobodu dnevnog trgovanja, na tisuće kvalitetnih dionica, ETFova i to sve uz min. naknade. Dakle moj izbor - moja lova.

Pisao sam i o BTCu i o inverznim fondovima s višestrukom polugom. Pa i zlato zašto ne. Imamo pregršt instrumentata za zaštitu. Ako okrenu indeksi u crveno.

A najbolja zaštita od svih je naći dobru, potcijenjenu dionicu i - long držanje. Svaki dip kupiš malo. Kao diskont u dućanu slatkiša.

Zato samo hrabro. Ne zamarajte se sa stvarima koje ne razumijemo, gdje će koja ulagačka klasa za mjesec ili dva. Na to nemamo utjecaj.

Dakle ako netko upozori na inflaciju, dajte odmah i rješenje. Ipak su ovo ideje za trgovanje.

Eto toliko i samo naprijed. Svijet neće stati ni propasti. Svaku situaciju možemo okrenuti u svoju korist.

• accountant
    • March 12, 2021 at 10:51 PM

kao što rekoh, samo je trebalo pričekati momentum na SOS, riješio se više od polovine na točno $7.00 prije vikenda, još da CNDT prijeđe sedmicu pa da se i njega riješim

gledam DOCU, COST, TSM, ORCL tim redom

sve dobre dionice, s dobrim rezultatima kvartala i godine, a na diskontu

njima neće smetati mali rast kamate ;)

• DDJH (Đuro Đaković Holding d.d.)

• accountant
    • March 12, 2021 at 1:41 PM

zašto bi platili išta kad je kapital negativan?

za koliko je ono Todorić dobio Belje samo da vrati kredite i sačuva radnike?

a kod Agrokora, gdje kapital nije bio negativan, su izmislili jamstva za koje su teretili pasivu i na taj način 'ošišali' i izvlastili postoječe dioničare

ljudi, dajte se opametite

• accountant
    • March 12, 2021 at 11:51 AM

sad ste mene uvalili u makro 'analitikante', što ću :whistling:

izgleda da inflatorni uvjeti + rast kamata, kojih se svi vidim bojite, pašu upravo bitcoinu pa predlažem jači exposure nekom kripto ETF, minerskim dionicama ili samom BTC-u

ovdje je analiza, već drugi puta u tjedan dana nailazim na isti odgovor: kratkoročno inflacija DA, dugoročno NE

konkretno za $SOS sam našao podatak da im je break-even negdje na cijeni BTCa od $19k-$19.5k

sve iznad toga profit, profit, profit

• accountant
    • March 12, 2021 at 8:26 AM
    Quote from alias

Opet kamate luduju. Bude sranja danas :)

koje? obveznice misliš? daj please link...

• VLEN (Viktor Lenac d.d.)

• accountant
    • March 10, 2021 at 7:59 PM
    Quote from gta1
    Quote from Ivana7

- pomozite TOPU10 da iziđe iz ove dionice.

- postavite se na kupnju 11 kn.

Pomoći ću im.... Ali na 9. kn.

Na 5 kn još bolje

• accountant
    • March 10, 2021 at 6:02 PM

ali kolega st-brajo, što ćeš čekati po strani? starost tako možeš dočekati

ima razloga zašto se skladišta pune, zašto cijena raste i još stotinu nama nepovezanih i nelogičnih stvari

mi analitičari nismo, pogotovo ne uspješni jer bi nas uzele velike banke da tamo vedrimo i oblačimo

sad čitam na nekom portalu vrlo jednostavno objašnjenje zašto očekivanja inflacije nisu ostvarena, i čini mi se vrlo jednostavno sve:

• spread između 30y i 10y US obveznica se povećava dakle tržište sugerira da postoje određeni pritisci na veću inflaciju (10y bonds) ali da je ona ipak, u vrlo maloj mjeri, moguća (30y bonds)
    • ovo povećanje zaliha nafte u spremištima je upravo ono što sugerira da nema potrošnje, dakle sa te strane nema pritiska na cijene
    • tržište rada se još uvijek u US nije oporavilo a udjel radno sposobnih a prisutnih na tržištu (koji rade ili aktivno traže posao) je i dalje smanjen u odnosu na razdoblje od 2015. do korone, tada je u prosjeku taj udjel bio 62,5%-63,5% a recentni podatak je tek nešto manje od 61,5% što je veliki pad
    • štednja osobna u bankama je također na anjvećoj razini godinama unazad (dakle, ne troši se nego drži lova u čarapi! nema putovanja i restorana)
    • zatim Powell i FED uvode novi Average Inflation Targeting gdje dozvoljavaju inflaciji (dapače potiču!) da određeno vrijeme bude i iznad 2% p.a. ukoliko su prisutne slabosti na tržištu rada

pa ja sam laik i možda baš nemam pojma ni o čemu, ali odakle da inflacija stigne?

da lupe ne znam koliki stimmy to još uvijek nije ni blizu dovoljno

sve ovo gore što sam naveo je lako provjerljivo na stranicama FED-a i BLS-a

evo dok sam ovo pisao dokupio sam opet SOS

Bitcoin ide nezaustavljivo s povremenim korekcijama prema $100k

1. Privacy Policy
  2. Kontakt