DISCK zaronio postenski
malo smo dokupili na 30.27
gadno su podbacili za kvartal: tri kvartala prije su bili >70c po dionici, sad su pali na samo 23c
trebaš vidjeti zašto, jer možda se ni ne dignu brzo više od ovih 32-33$ na neko vrijeme
DISCK zaronio postenski
malo smo dokupili na 30.27
gadno su podbacili za kvartal: tri kvartala prije su bili >70c po dionici, sad su pali na samo 23c
trebaš vidjeti zašto, jer možda se ni ne dignu brzo više od ovih 32-33$ na neko vrijeme
update liste za jučer: Oil & Gas 2704
mislim da i dalje treba jahati na valu ovotjednih objava zarada
USOil se drži iznad $63 a plin umalo probio $3.00
pad broja korisnika (5,4%)
pad prihoda od telekomunikacija (6,2%) u rezidencijalnom segm.
pad EBITDA i EBITDA marže za 2 p.p.
gubitak (4,57 mil kn)
mislim da što više HT odugovlači, to bolje za njega
jer ovo teško budete skupo prodali
plus kaj je ovo Hrvatistan
emile, ne treba graf, vidi jučer zaključno stanje: Oil & Gas
ovo je trenutno, današnje friško, stanje: Oil market
(Range Resources, RRC s tradingview liste gore, jučer su objavili isto rekordan kvartal...)
Display MoreVrijedi li ta preporuka još uvijek, ubaci pare i čekaj oporavak
negdje sam ovih dana čitao da potražnja za naftom, a osobito plinom, ne jenjava
i da nije istina da će se baš tako lako i brzo ljude navući na EV, problem je još uvijek cijena a nisu samo auti koji troše gorivo + potražnja za drugim proizvodima iz nafte
nije tajna da sam ja neko vrijeme već u CNX i da ga namjeravam držati bar godinu-dvije jer najavljuju eksploziju slobodnog novčanog toka
za čiste naftne dionice mislim da je dobra preporuka (spominje ih se na nekoliko portala, istovremeno) ovo: XOM, CVX, COP, PSX
od europskih mislim da se spominjao Total
evo, najnovija objava zarade: BP beats Q1 (cnbc.com)
tu će letit perje, imaju 2x veću zaradu od očekivanja analitičara, promatrati kako će se tu odvijati trgovanje i onda uletiti u ove:
Exxon, Chevron i Phillips66, objava Q1 za 3 dana
CNX Resources kroz 2 dana
Conoco kroz 7 dana
Čitam lektiru, evo me na 133. stranici
Mislim da je account pomenuo da gleda DOCU , COST, TSM i ORCL
DOCU je skup papir, i svi drugi su skupi. Account ima profinjen ukus
Netko je pomenuo i HOLI. HOLI mislim da će niže. Čime se HOLI bavi ?
nasmijala ti mene, dobro nasmijala haha
pa gledaj, i Buffett je priznao u svojoj famoznoj "it's far better to buy a wonderful company at a fair price than a fair company at a wonderful price" da je rizik manji što je dionica bolja, u prijevodu više novca alocirati u prekrasne kompanije, manje novca u one samo dobre
ergo, ove prve kompanije iz njegove rečenice bi bile TSM, DOCU i ORCL, zatim CNX, MRNA ili PLTR
COST bi čak spadao u ove druge zajedno s recimo SOS, VIAC, TME, UI
ove druge možemo još zvati i cigar butts, opušci, njih nitko trenutno ne želi pa treba pažljivo planirati udjel u njima
sve mi se više čini da SOS ima karakteristike i jedne i druge kategorije, pa ću zbog nje prekršiti pravilo i ubaciti više novca u opušak
nema tu neke pretjerane pameti... ja imam nekoliko lista na tradingview.com i uglavnom i skoro sve dionice rastu od 20.4.
a do 20.4. su redom padale ili u najboljoj mjeri stagnirale
to se poklapa s onom tezom da nismo baš tako dobri stock pickers kako si to volimo umisliti
a zašto je došlo do preokreta taj dan? evo ovdje gospođ(ic)a govori o tome, u videu: Stock Market Today 20.4.
jednostavno su se investitori odlučili aktivnije uključiti, vagajući vijesti
i to traje i danas, small cap over big tech, commodities & energy over consumer
Aaaaaaajmeeeeeeeeeeeeeee kako bi se iskrcoooooooooooo.
probavni problemi nakon vikenda?
to im je sve čika Toda priskrbio
ovi će to sad samo prisvojiti e da bi mogli prodati, da namire vjerovnike
jbt to sam im i ja mogao, platili bi me manje nego one silne savjetnike
ovaj Ubiquity gledam već neko vrijeme... imali su nekakv 'proboj sigurnosti' problem s klijentima
pa je dionica kažnjena padom cijene, relativno naglim
evo i graf UI
jel to dobro gledam da je davni otpor, još tamo od 12/2020. (crvene strelice) postao potpora danas (zelene strelice)?
inače iz kvartala u kvartal rasturaju zaradu, iznad svih očekivanja analitičara, pa je zanimljivo uletiti kao earnings play jer kroz točno 20 dana idu kvartalni
što mislite, osobito vi tehničari.. prije svega mislim na Zloćku
FA:
last 3Qs earnings growth: 58%
3 Yrs EPS growth rate: 31%
3 Yrs Sales growth rate: 16%
eh da, imaju i neku sitnu divkicu...
da ste naveli bilo koji drugi razlog za izlaz iz dionica trenutno, osim ovog bilo bi bolje: Capital Gains Tax Proposal Hits the Wealthy
no puno je nepoznanica, pričekajmo da se objave detalji drugi tjedan
tek onda ide 'borba' kroz Senat u kojem su snage izjednačene
i jučer se burza zacrvenila, pa sam brzo preletio prve objave i kupovao u padu, danas dio rasprodajem
ako ste pak dugoročni ulagač u dionicama, osobito onim koje nose preko 20%-25% rasta godišnjeg prihoda i zarade (vjerujte, ima puno takvih), onda vas ne trebaju brinuti niti porezne reforme, niti rast 10-y US obveznica, niti skok zaraženih kovidom
mnogo je više ovih dana dobrih vijesti nego onih zabrinjavajućih
pa čak i uvođenje viših poreza se može svatiti tako: kažu da se u krizi porezi ne dižu! onda valjda Bidenova administracija smatra da nisu niti u krizi, te da US ekonomija ima dovoljan zamah da može platiti svoje radnike, koji će biti zahvaćeni tim povećanjem
update od 15.4. BTU Cup
dobro se drži!
https://www.index.hr/vijesti/clanak…no/2270997.aspx
Ako ovo nije za prosvjede, ne znam što je
bitno da je obitelj 'bila u tretmanu' kako navode
stoka bešćutna
u usporedbi s ovime, kad primaš plaću i ne dolaziš na posao, je u stvari bolje
nema štete!
i tako svugdje: Tomašević dođe na TV i kaže kako vodovod u Zgbu gubi 50% vode
istječe kroz napukle cijevi
a kad se asfaltira cesta, samo se izgrebe stari sloj i pukne novi
cijevi ispod k'o šiša!
mnoge službe bolje da uopće ne rade, prije bi shvatili ljudi kako to funkcionira (ili ne)
pa bi bili birači na izborima, a ne zaokruživači
evo završio prijenos, a odbija se ima već dvije ure
eto vidiš da je Elon počeo kupovati hahahaha
bit će da je bila paralelka
ovo zadnjih dana je k'o neka kletva: daboga NE obolio od kovida
ako ne oboliš, a nisi se cijepio, s tobom nešto nije u redu
nisi normalan: jedeš zdravo, treniraš, nisi gojazan
nakaza!
sat će elon u dokup, al trenutno gleda Crew-2 lansiranje prema ISS-u
kad završe, onda sjeda za ekran i kupuje još BTC i Doge-a
Biden taxes Investors (reuters.com)
Biden’s proposal calls for increasing the top marginal income tax rate to 39.6% from 37%, and nearly doubling taxes on capital gains to 39.6% for people earning more than $1 million.
Despite the declines in the stock market on Thursday, many on Wall Street do not expect capital gains taxes to rise substantially given that the Senate is divided with each party holding 50 seats and Vice President Kamala Harris acting as a tie-breaking vote.
If you do have the capital gains tax go above and beyond that on dividends, it could actually end up favoring dividend-paying equities going forward,
dividend-paying stocks could become more attractive, dividend income tax rates top out at 20%
VIAC
Tehnički je to Dead Cat Bounce, i ići će još niže.
Postavite si stop naloge...
ne slažem se!
držim da će cijena ići to više, što ćemo biti bliže objavi zarade
koja ne može biti tako loša kako trenutna cijena imputira
osim TA, ima nešto i u fundamentima
ako i padne opet na $38 to bolje za dokup
Display Moreu tome i jest stvar: kompanija je prvenstveno kineska, pa je i 'kvaliteta' vijesti takva
.....
jedno je ako VIAC naraste sa $40 na $70
a drugo je ako SOS ode s $5 na $55
isplati se rizika i kojeg popodneva ili večeri filtriranja vijesti i članaka po raznim kanalima, sajtovima, blogovima i communityjima
Ovih 400GH sto su kupili nekidan trenutno u ETH-u nosi
46 155 USD - dnevno
1 384 652 USD - mjesecno
od cega treba odbit struju - to nisam odbijao jer neznam po kojoj cijeni takve farme uopce dobivaju struju.
suludo je sad odbijati i troškove i raditi earnings
kad ne znamo ni cijenu koja će biti do kraja godine
na kriptu je sigurno dobra marža, bolja nego u VLEN
projekcije koje sam ja vidio se kreću u rasponu $75M pa do $120M prihoda samo od kripta
bez ove zadnje nabave 575 kom i bez uspostavljenih operacija u US (pretpostavljam da se netko nije iz zafrkancije zaletio do tih elektrana i sklopio LOI)
također smatram da se ta ekipa financijaša nije sjetila preko noći ulupati nekoliko stotina milijuna dolara u tamo neku kinesku kompaniju, e da bi im sada ti novci stajali pod budnim okom kineske partije
nastavak 'sage' SOS:
što se tiče ove dionice, ne vjerujem da već dva dana raste, nakon nemilog istresanja?
javljaju se ovdje dva nova momenta:
- slobodnih dionica za short više NEMA, nula, zero (znači 21.4. IBKR pokazuje nula raspoloživih dionica za kratku poziciju)
- rast se poklopio sa zadnjom objavom kupnje 575 mining rigs ali za ETH ne za BTC, a poznavatelji situacije u kripto svijetu kažu da je to još bolje jer ETH uskoro prelazi s PoW na PoS (više ovdje pod toč. 4.) i koliko se piše po netu, što više izrudare do tranzicije mehanizma, to bolje za kasniji posao
aj dobro i na to si me nagovorio
i to sam uzeo neki dan na 4$. Onaj filmic gdje setaju po farmi mi i ne izgleda bas nesto fascinantno. Ktome mislio sam da se eth ne kopa asicima. Nisam vidio da imaju gpu za kopanje. Ok mozda je to star filmic gdje kopaju btc samo. posto kripto divlja divljat ce i oni . Pa ocekujem odredjen porast...bar neki sitni do 50$
u tome i jest stvar: kompanija je prvenstveno kineska, pa je i 'kvaliteta' vijesti takva
no isto tako je činjenica s koje god strane krenem računati multiple (PS, ili PE, ili kroz EV, uzevši vrlo konzervativne prihode i cijenu kripta) dolazim do različititih vrijednosti ali uvijek je donji prag x10
pa ako to nije margin of safety onda ne znam što je! ne 100%, nego 1000%
no kažem kompanija je kineska i trebaju poraditi na transparentnosti
ono što mene smiruje, osim čaja pred spavanje, je da je CEO faca u tim krugovima (recimo ovaj odmak od BTC-a prema ETH-u, vidim i cijena ne korelira zadnjih dana već se nekako ETH odvaja...)
plus ekipa financijaša iz odbora ima svoju povijest u USA
zadnji dokap je rađen po $5
mi smo imali prilike kupovati ispod toga nekoliko dana, i još uvijek imamo
jedno je ako VIAC naraste sa $40 na $70
a drugo je ako SOS ode s $5 na $55
isplati se rizika i kojeg popodneva ili večeri filtriranja vijesti i članaka po raznim kanalima, sajtovima, blogovima i communityjima